Nieuwe Viva site, nieuwe regels?

02-05-2007 21:56 343 berichten
Alle reacties Link kopieren
Bij tijd en wijlen (?) is er altijd veel commentaar op het beleid / de regels op het Viva forum. Logisch, want een beperking -in welke vorm dan ook- is natuurlijk nooit leuk. Toch heeft een forum regels en beleid nodig. Nu er aankomende zomer een nieuwe website wordt gelanceerd, is dat een mooi moment om ook weer eens de regels / het beleid onder de loep te nemen.Middels deze discussie wil ik jullie uitnodigen om mee te praten over de regels op Viva.nl.Welke regels moeten er per 1 augustus worden afgeschaft? En welke regels zouden we toe moeten voegen? Hoe zou jij het beleid liever zien?We zijn benieuwd naar jullie meningen en wie weet voeren we jouw idee / voorstel wel uit!



bewerkt door moderator,



bewerkt door moderator,
Alle reacties Link kopieren
Die dan ook bekend gemaakt zou moeten worden, ik neem aan dat dan iedere forumnick van de Angels bekend moet zijn, lijkt me. Er bestaat niet zoiets als 'hoofdnick' en 'sidenick'.
Alle reacties Link kopieren




quote: mylenevalerie reageerde



Hele domme vraag even tussendoor. Ik begrijp de uitleg van je eigen postings weg kunnen halen. Is er geen tijdslimiet aan te stellen. Ik heb wel eens dat max al bijv post terwijl ik nog niet klaar ben. Of bij nalezen (ja doe ik ook voor het posten maar de fouten zie je vaak erna) dat je het nog kan veranderen. Ik noem bijv een tijdsbestek van 10 min. Of is dat niet mogelijk of super dom. Ik begrijp dat beter op moet letten dat er geen fouten in zitten. Maar geef toe angels/vivamod, jullie posten altijd met fouten en kunnen het gelukkig wel nog aanpassen erna. Ik zou dat ook graag willen.

Ligt ook aan het softwarepakket. Bij phpbb software (die ikzelf gebruik) is er een voorbeeldfunctie, daarbij kan je je posts teruglezen en eventuele fouten eruit halen. Daarnaast kan ik als admin aangeven wat leden "mogen" op het forum, zoals wijzigen, verwijderen, polls aanmaken en stemmen. Ik weet niet met wat voor forumsoftware viva werkt.

Wat ik ook handig zou vinden is als er een spellingscontrole op zit. Mijn schrijven wil nog wel eens om te huilen zijn. Vaak geprobeerd om het bij word te typen en dan hier te kopieren maar dat accepteerd max niet. Daar zouden ze veel mensen een plezier mee doen. En de lezers van sommige topics ook.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren


Wat betreft de Users. Accounts die nooit geactiveerd zijn worden al regelmatig er uit gegooid. Voor de migratie staat het opschonen ook weer op de agenda. Maar er is in het verleden heel vaak geroepen dat er juist níet opgeschoond moet worden ivm verwarring.



Stel nou bijvoorbeeld dat Yasmijn 4 maanden de bush-bush in gaat en er staat een andere Yasmijn op? En wat te denken aan accounts van overleden forummers zoals Pippi? Het is echt ondoenlijk om daar dan een aparte administratie van bij te gaan houden...





Wat ik in het verleden wel eens heb meegemaakt bij andere topics, kijk ook bijv bij hotmail. Binnen een bepaalde tijd kan iemand niet een nickname die al gebruikt is/was openen. Ik ben niet op de hoogte of zoiets voor jullie haalbaar is. Een soort tijdelijke ban op een naam (bijv. een jaar om situaties te voorkomen als Yas weer naar de Bush gaat) en permabannen op namen (zoals in situaties als Pippi en Appeltje159).
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Eeeeeh, wat is er met Appeltje159? Was dat dat meisje met dat hele lange topic op Relaasies?
Alle reacties Link kopieren
Eeeeeh, wat is er met Appeltje159? Was dat dat meisje met dat hele lange topic op Relaasies?
Schat, ze is niet meer onder ons. Lees het topic bij overig van haar vriendin Sam (A heeft zm gepleegd). Klopt dat ze heeeeel lang een topic had bij relaties.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Wil je je mail even checken, please?
Alle reacties Link kopieren






 

Maar waarom zou iemand in een normale discussie zijn hele reactie weghalen?

Je kan ook in de hitte van een "strijd" iets zeggen waar je na het aanklikken van plaats bericht denkt, misschien niet zo handig. Tuurlijk is dat je eigen stomme gedrag/fout, eerst tot 10 tellen en niet zo impulsief posten. Maar zoals ik al eerder zei, een kleine mogelijkheid van 5 of 10 minuten zou een hoop schelen. Denk ik. Fouten, foute formuleringen, nuances aanpassen.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Wil je je mail even checken, please?
Oh yep, ik kijk even.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Oeps, zie nu dat het een soort one-man-show is geworden. Ik ga morgen wel verder.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.


Angel 3 - vandaag druk aan het werk gewest zijnde - meldt zich ook eventjes, want andere dingen te doen vanavond. Maar aangezien mijn mening wordt gevraagd over het opheffen van de anonimiteit van de Angels, hierbij dan die van mij.



We zijn hier allemaal anoniem. Wat is het nut van het bekend maken van de ene anonieme nick bij de andere, nl. die van een Angel? Wat heeft het voor nut welke nick(s) erachter schuilgaat/schuilgaan? Om na te kunnen gaan hoe hij of zij zich op andere pijlers 'gedraagt' in de misschien wel vier, vijf verschillende identiteiten van die persoon? Om te kijken of die persoon bij het posten onder de gewone nick wel integer genoeg is? Om te kijken of je als forummer wel met die persoon door een deur kunt?



Onder je gewone nick ben je een forummer als iedere andere, met voorkeuren en meningen, de ene keer feller dan de andere, de ene keer het onderspit delvend in een discussie, de andere keer verstandig en wijs . Kortom, net als iedereen. Als Angel zet je een andere pet op en dien je objectief te blijven, dien je louter naar de te handhaven regel te kijken en die te handhaven. Zelfs je mening over een bepaald onderwerp doet er dan niet toe, het gaat dan met name om de vorm waarin wordt gediscussieerd. Daarbij wordt misschien wel eens misgeschoten, we zijn uiteindelijk allemaal mensen, maar de intentie is er en we worden erop gecontroleerd. Doelstelling nummer 1 is dat we onze persoonlijke voorkeuren niet mee laten wegen bij het modereren, en we worden daarop van 'bovenaf' gecontroleerd, door Sanne dus. Ik vind het onnodig om daarop ook nog eens van 'onderaf' gecontroleerd te worden.  



Als 'gewone' forummer is je insteek wezenlijk anders, subjectief, met meningen, voorkeuren en afkeuren, en daarom vind ik het niet wenselijk en eigenlijk onzin om onder de gewone nick(s) bekend te zijn. Het voegt helemaal niets toe wat betreft het functioneren van een Angel, behalve dan het kunnen bevredigen van een zekere nieuwsgierigheid, en te kunnen vingerwijzen als een vermeend forumvriend(innet)je in de ogen van andere forummers wordt bevoor(oor)deeld, terwijl de Angel in kwestie toch echt naar eer en geweten heeft gehandeld. 



Ik zie ook die openheid/doorzichtigheid niet. Wat nou, openheid? Omdat je dan weet welke andere nick erachter zit? Wat maakt dat voor verschil? Hooguit dat je weet dat iemand die je onder de eigen 'forumidentiteit' wel of niet mag, je heeft geblokkeerd/gecorrigeerd of wat dan ook. Maar wat heeft dat nou voor meerwaarde? Het werkt volgens mij zelfs in de hand dat je een nieuwe Angel die toevallig als forummer niet bepaald tot je eigen favorieten behoort, bij voorbaat al niet koosjer vindt.



Dit komt eigenlijk weer neer op de veel kortere samenvatting van Sanne, maar goed, even in mijn eigen bewoordingen. Of ik zou blijven modereren als mijn forumnick(s) bekend zouden worden, weet ik nog niet. Dat bekijk ik op dat moment wel.




En wat is er mis met gewoon met eigen nick modereren? Je past de regels toe, klaar. Als men zich daaraan stoort dan is dat jammer. Het gebeurt op zoveel fora en met succes. Ik ben zelf moderator geweest, met mijn eigen nick, werkte als een trein, geen centje pijn en ik zat in een heel wat ruigere scene als het Viva forum.



Kijk, als je het prettig vindt om anoniem te moderaten en de meerdeheid van de angels is die mening toegedaan, prima, dan doen jullie het anoniem. Maar de noodzaak er van ontgaat mij volkomen, zoals jou de noodzaak van het niet anoniem moderaten zal ontgaan. Ik weet gewoon graag wie ik tegenover me heb, al is het dan maar met een nickname.



De angels doen toch werk waar we allemaal iets aan hebben? Nou dan? Niks om je voor achter een nickalias te verschuilen.




quote: viva angel3 reageerde



en ik zat in een heel wat ruigere scene dan het Viva forum.
Alle reacties Link kopieren
quote: Vivamod reageerde





Maar als we niet álle maar een aantal kletsgroepjes de nek om hadden gedraaid, dan waren we toch niet consequent geweest?overal kletsgroepjes toestaan maar dáár niet is toch ook niet erg consequent ? Er hadden ook regels kunnen komen voor het aantal kletsgroepjes, oid.



Ik begrijp je punt hoor en geef je voor een deel ook wel gelijk, maar ik zou dan ook graag oplossingen van jullie horen over hoe we het wél op zouden moeten lossen.



Feit is:



Viva wil géén associatie met een digitale parenclub, dus geen sekspijler die alleen maar bestaan uit geslier, gehengel en gegeil snap ik  , maar om de een of andere reden is mét het geslier etc. ook de sfeer weg , de soms toch wel goede discussies, ...

Forummer vragen van ons om consequent en heldere optreden

Viva wil wél een veilige, anonieme omgeving creëren waar lezeressen met elkaar in gesprek kunnen en elkaar (hulp)vragen kunnen stellen



Forummers zeggen dat het huidige beleid (op de sekspijler) de pijler achteruit heeft doen gaan.

Viva vind de (kwaliteit) van de topic omhoog gegaan.meen je niet......



Hoe komen we elkaar hierin tegemoet? door eens in te ademen , uit te ademen , zennnnn te roepen.........  en te bedenken dat een sexpijler ook leuk mag zijn ipv louter informatief.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Vijf, je kan het opsporingsbericht weghalen ;)

Alle reacties Link kopieren
Tja, het is niet mijn persoonlijke voorkeur maar wellicht kan de seks-pijler wel wat minder streng voor de mensen die dat wel leuk vinden. Al is het natuurlijk een seks-pijler en geen porno-pijler. Dus expliciete foto's en verhalen mogen wel een beetje in toom gehouden worden...als je snapt wat ik bedoel. Toch merk ik hier en daar wel dat veel mensen de seks-pijler in de oude vorm wel wat missen. Dus de teugels mogen wel wat losser denk ik misschien...?
Alle reacties Link kopieren
Eensch met Leo. Zolang je de regels toepast, is er niks aan de hand. Dan kan een forummer op de kop gaan staan, maar regels zijn regels.

Ik kan niet tegen anoniem gedoe, ik vind het wat stiekems hebben.

Dat de mods bang zijn voor de forummer als ze een impopulaire beslissing hebben genomen terwijl ze gewoon de regels toepassen.

Je moet met open vizier strijden, zoals we hier (bijna) allemaal doen. Ik in ieder geval wel.

Daarom kan ik ook niet tegen dubbelnicken. Heeft ook wat stiekems. Ik zie de meerwaarde daar absoluut niet van.

Ik vind het laf. Misschien op de sekspijlert, daar kan ik nog een heel klein beetje inkomen.



Trouwens, bij het meebrainen topic schreef Sanne enkele weken geleden dat in je persoonlijke profiel je rol op het forum kwam te staan. Rol van forummer of moderator.

Maar dat zal dan wel weer van de baan zijn.
Al een account? Log dan hier in.
Alle reacties Link kopieren
Vijf, je kan het opsporingsbericht weghalen ;)







:D





*Ik haal geen berichten weg* :P
Alle reacties Link kopieren
Tja, het is niet mijn persoonlijke voorkeur maar wellicht kan de seks-pijler wel wat minder streng voor de mensen die dat wel leuk vinden. Al is het natuurlijk een seks-pijler en geen porno-pijler. Dus expliciete foto's en verhalen mogen wel een beetje in toom gehouden worden...als je snapt wat ik bedoel. Toch merk ik hier en daar wel dat veel mensen de seks-pijler in de oude vorm wel wat missen. Dus de teugels mogen wel wat losser denk ik misschien...?
De expliciete foto's en verhalen zijn óf wel, óf niet toegestaan. Daartussen in modereren kan gewoon niet. En natuurlijk zullen sommigen de sekspijler in oude vorm missen, maar we hebben niet voor niks besloten om het anders aan te pakken.
Alle reacties Link kopieren


Eensch met Leo. Zolang je de regels toepast, is er niks aan de hand. Dan kan een forummer op de kop gaan staan, maar regels zijn regels.

Ik kan niet tegen anoniem gedoe, ik vind het wat stiekems hebben.

Dat de mods bang zijn Heeft iemand dat gezegd? Geldt in elk geval niet voor mij. voor de forummer als ze een impopulaire beslissing hebben genomen terwijl ze gewoon de regels toepassen.

Je moet met open vizier strijden, zoals we hier (bijna) allemaal doen. Dat doen wij nu ook. Maarja, daar kunnen we jullie toch niet van overtuigen :) Ik in ieder geval wel.

Daarom kan ik ook niet tegen dubbelnicken. Heeft ook wat stiekems. Ik zie de meerwaarde daar absoluut niet van.

Ik vind het laf. Misschien op de sekspijlert, daar kan ik nog een heel klein beetje inkomen.



Trouwens, bij het meebrainen topic schreef Sanne enkele weken geleden dat in je persoonlijke profiel je rol op het forum kwam te staan. Rol van forummer of moderator.

Maar dat zal dan wel weer van de baan zijn. Ik zou  niet weten waarom, nu staat in onze profielen ook dat wij moderator zijn.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat Yasmijn op mijn uitspraken doelt, maar het enige wat ik gezegd heb, of dan in ieder geval geprobeerd heb duidelijk te maken, is dat ik het jammer zou vinden als mijn acties als angel tussen mij en 'bevriende/bekende' forummers komt te staan. En daarom vind ik op zich anonimiteit wel fijn. Wat ik als angel ook moet doen, het zal nooit tussen een forummer waar ik wat mee heb en mij in komen te staan.



Verder ben ik het wel eens met Angel 3 voor wat betreft openheid vs anonimiteit.
*Ik haal geen berichten weg* :P
Heb jij niet zo'n "bewerk berichten" knopje? :o



Nog even voor de duidelijkheid trouwens. Als je zelf je bericht kunt editten, kan je niet het hele bericht weghalen. Je kan de inhoud wijzigen, maar er blijft wel zichtbaar dat je wat gepost hebt.
Alle reacties Link kopieren
Ok, kan ik ook wel inkomen. Maar denk je niet dat diegene zelf ook best weten dat maatregels die jij neemt als mod niks te maken hebt met hoe aardig jij ze vindt? Dat is toch wel te scheiden m.i.
Alle reacties Link kopieren




quote: viva angel5 reageerde



*Ik haal geen berichten weg* :P Heb jij niet zo'n "bewerk berichten" knopje? :o



Nog even voor de duidelijkheid trouwens. Als je zelf je bericht kunt editten, kan je niet het hele bericht weghalen. Je kan de inhoud wijzigen, maar er blijft wel zichtbaar dat je wat gepost hebt.




Nee die heb ik niet, nou goed ;)

Stiekem ben ik ook geen engel hoor, ik vlieg hier rond voor de fun, beetje opstoken hier en daar :P Duhuh :D



Editten in die vorm heb ik overigens geen bezwaar tegen hoor, maar de beslissing daarover is al zo goed als gevallen (staat in stickytopic van Sanne)
Alle reacties Link kopieren
Maar dat zal dan wel weer van de baan zijn. Ik zou  niet weten waarom, nu staat in onze profielen ook dat wij moderator zijn.
Dit is niet waar. Ik weet van een angel wie het is. Ik heb net even bij  haar profiel gekeken maar er staat gewoon bezoeker. Ik zal natuurlijk hier op het forum niet zeggen op wie ik doel maar als je het wilt weten kan ik het je mailen.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Doe maar! Ik ben benieuwd :)
Alle reacties Link kopieren
Wil je mijn 3 mods ook weten? ;)
Al een account? Log dan hier in.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven