wat een vreemde straf

24-09-2014 19:28 171 berichten
Alle reacties Link kopieren
Nou ik ben niet snel geneigd om me met schoolzaken te bemoeien maar dit vind ik wel erg raar.



Mijn zoon is dertien en zit in de tweede klas van het middelbaar onderwijs. Met een aantal jongens stonden ze op de gang en ineens roept 1 zo'n opgeschoten puberjongen heel hard "anale seks" waarop een andere jongen zegt:"en hard!"

Slaat natuurlijk helemaal nergens op maar goed pubers doen wel vaker vreemde dingen.

Toevallig liep er een stagiaire langs die het hoorde. Nu moeten die twee jongens voor straf vier kantjes schrijven over anale seks. Mijn zoon stond er ook bij, zijn ook vrienden van hem en die vertelde het net aan mij. Ik geloof het eigenlijk niet maar 1 van die jongens appte mij dat het echt waar is.

Nou ben ik nu gek of is dit een zeer vreemde straf?

En ondanks dat het mijn kind niet betreft, zal ik hierover naar zijn mentor mailen?
Alle reacties Link kopieren
Waarom heb je geen contact met de ouders van de vriendjes? En waarom geloof jij wat jouw zoon en zijn vrienden zeggen? Het zal vast hun interpretatie zijn maar als ik jou was zou ik even navragen wat er nou precies gebeurd is en welke 'straf' precies er is uitgedeeld.



Het zou zomaar kunnen dat er wat verschillen bestaan tussen het verhaal van school en het verhaal van de jonge vrienden.
“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
Alle reacties Link kopieren
quote:blijfgewoonbianca schreef op 24 september 2014 @ 19:44:

Als je genante dingen roept moet je ook niet zemelen als je strafwerk genant is. Dat zal namelijk precies zo bedoeld zijn: dat ze zich bewust worden dat het een nogal raar gespreksonderwerp is op school.+1. En natuurlijk dat er door henzelf weinig over te schrijven valt.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
quote:Apatura schreef op 24 september 2014 @ 19:45:

Euhhh ik denk niet dat ouders het fijn vinden als er research gedaan moet worden voor het verslag... Ik zou het als ouder niet fijn vinden als mijn kind zoiets debiels roept. Dat er dan een onzinnige straf volgt is terecht.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
quote:maze schreef op 24 september 2014 @ 19:42:

Ja ik dacht eerst ook dat het niet echt kan zijn. Ik zei net tegen mijn zoon dat ik de mentor hierover zou mailen. Hij zei dus:"ja mam doe maar want dit slaat echt helemaal nergens op" Volgens hem weet de leraar waaronder de stagiaire valt hier ook niks van.

Gister vroeg de stagiaire aan 1 jongen of hij het al af had. Nee dus. En hij is ook niet van plan om het te maken. Dus die stagiaire zegt dat ze dan met zijn ouders zou bellen. Waarop die jongen zegt:"doe maar mijn vader lacht je keihard uit want die vindt het ook een belachelijke straf"





Nou ik ga nu zeker mailen ben wel benieuwd hoe het nu zit.



Ik zou een goed gesprek hebben met mijn zoon met wie hij omgaat. Klinkt als een brutaal snotjong. Ik zou het echt niet ok vinden als mijn kind zo tegen een stagiair zou praten en hij zou thuis ook een ernstig probleem hebben.

Hoezo maak je dit soort opmerkingen op school en heb je ook nog het lef je straf niet uit te voeren en zo'n grote bek te geven?
Alle reacties Link kopieren
Gespreksonderwerp tot daar aan toe.... Tijdens de biologie les ofzo.



Maar het roepen naar een stagiair of welke andere voorbijganger dan ook is behoorlijk ongepast. Daar past een ongepaste straf wat mij betreft prima bij.



Ik zou me er trouwens niet mee bemoeien als ik TO was. Het gaat toch niet om jouw zoon?
Alle reacties Link kopieren
quote:lemoos2 schreef op 24 september 2014 @ 19:43:

Ben ik de enige die het raar vind dat een vriendje van 13-jarige zoon met TO zit te appen?Ik sluit me (volgens mij als enige) bij je aan...
Alle reacties Link kopieren
quote:Apatura schreef op 24 september 2014 @ 19:45:

Euhhh ik denk niet dat ouders het fijn vinden als er research gedaan moet worden voor het verslag...
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.
Alle reacties Link kopieren
quote:maze schreef op 24 september 2014 @ 19:45:

Ze hadden die stagiaire niet in de gaten, was ook niet tegen haar gericht. Ik snap wel dat dit ongepast taalgebruik is maar ik vind de straf dus wel vreemd. En wat iemand anders al zei hoe krijg je in hemelsnaam vier kantjes vol over dit onderwerp?



Hoe weet je dat? Was jij erbij?

Misschien was het wel tegen een klasgenootje. Van 13. Ook leuk, als jongens dan roepen 'Anaal nemen' en 'En hard'. Ik zou het dan zeer vreemd vinden als een stagiaire voorbij zou lopen en doet of zij het niet hoort.
Nee heb je, ja kun je krijgen
quote:haakje schreef op 24 september 2014 @ 19:48:

[...]





Klinkt als een brutaal snotjong. Ik zou het echt niet ok vinden als mijn kind zo tegen een stagiair zou praten en hij zou thuis ook een ernstig probleem hebben.

Hoezo maak je dit soort opmerkingen op school en heb je ook nog het lef je straf niet uit te voeren en zo'n grote bek te geven?Dat ook nog ja. Als mijn dochter zo met haar leerkrachten omspringt gaat ze drie weken op water en brood, zonder tablet.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het een briljante straf en ik zou de verslagen graag lezen!



Maar nee TO, niet mee bemoeien. Het is niet eens jouw kind.
Zeg maar Spijker.
Alle reacties Link kopieren
quote:Spijk-er schreef op 24 september 2014 @ 19:50:

Maar nee TO, niet mee bemoeien. Het is niet eens jouw kind.





Niet? Sorry slecht gelezen.



Nou dan zou ik me er helemaal niet mee bemoeien idd.
“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
Ik snap trouwens niet dat jij al die mooie verhalen van die pubers zo maar voor waar aanneemt. Pubers staan nou niet direct bekend om hun grenzeloze objectiviteit.
Alle reacties Link kopieren
quote:Lady-Voldemort schreef op 24 september 2014 @ 19:52:

Ik snap trouwens niet dat jij al die mooie verhalen van die pubers zo maar voor waar aanneemt. Pubers staan nou niet direct bekend om hun grenzeloze objectiviteit.yup.
“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
Alle reacties Link kopieren
quote:Lady-Voldemort schreef op 24 september 2014 @ 19:50:

[...]



Dat ook nog ja. Als mijn dochter zo met haar leerkrachten omspringt gaat ze drie weken op water en brood, zonder tablet.Dat vind ik nou wel erg hard
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
quote:Istar_ schreef op 24 september 2014 @ 19:45:

Belachelijk om daar straf voor te geven en bovendien een belachelijke straf. Ik zou daar als ouder niet blij van worden.

Wat weten ze nou helemaal op die leeftijd? Moeten ze googlen naar info?



Waarom is het belachelijk om daar straf voor te geven? Het zal of intimiderend/ pestend voor een medescholier zijn bedoeld, of schockerend tov de stagiar(e?) .

En in het geval dat het een soort stopwoordachtig iets is ( " wat voor vak hebben we hierna ? ". " anale seks. Keihard ! " ) hebben ze gewoon pech gehad.



Naar info Googlen? Welnee. Het is gewoon de bedoeling dat ze vier kantjes volpennen met geneuzel. " voor anale seks moet je broek uit want als je die aan hebt dan lukt dat niet. Eerst moet je rits naar beneden en je knoop los, dan kun je je broek naar beneden doen. Sokken kunnen aanblijven, maar als je ze uit doet kan het ook blablabla zwetszwamzeurzever. "
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het een geniale straf en nog terrecht ook. Je had in mijn ogen beter tegen je zoon kunnen zeggen dat zulke seksueel getinte opmerkingen in het openbaar en in het bijzijn van een vrouw onder de noemer seksuele intimidatie vallen. Als je op straat loopt en een groepje jongeren maakt zulke opmerkingen naar jou toe ben je er ook niet van gediend lijkt mij.
Nog steeds hopend op een beter leesbare vormgeving :(
Alle reacties Link kopieren
mosterd
Alle reacties Link kopieren
Hij zei het niet tegen de stagiaire zelf. Die hadden ze niet eens in de gaten.



Maar goed ik ga wel mailen juist omdat ik wel benieuwd ben maar de andere kant van jet verhaal.



En ja ik vind het ook een rare opmerking maar ik geloof wel dat ze zoiets uit het niets kunnen roepen en ook dat ze er verder niks mee bedoelen. En ik vind ook dat ze hierop aangesproken moeten worden, maar ik vind het zo'n rare straf.
Kinderen roepen soms dingen waar ze nog niet aan toe zijn, gewoon, omdat waar ze nog niet aan toe zijn boeiend en spannend is. Maar dat zijn die dingen alleen zolang ze eraan ruiken. Als kinderen vervolgens bij wijze van straf gedwongen worden om er diepgaand mee bezig te zijn, kan het ze juist beschadigen omdat dat verder gaat dan ze in hun ontwikkeling zijn. Laat die kinderen fijn gewoon vieze dingen roepen, zonder direct diepgaand met anale seks te moeten bezig zijn.



(Want kom op zeg, we beschermen kinderen aan alle kanten zodat ze niet versneld een seksuele ontwikkeling door te hoeven maken , maar op je dertiende vier kantjes over anale seks moeten schrijven is passend? Hell no.)
quote:staafmixer schreef op 24 september 2014 @ 19:43:

Het idee zal zijn dat als je zo stoer bent om het te roepen kun je maar beter weten of opschrijven waar je het over hebt....



Was het ook vreemd geweest als ze hadden geroepen keiharde porno en daar een stukje over moesten schrijven?



Het is vreemd maar ik zie de boodschap er ook nog wel van in.



Ik zou ze gewoon even hebben laten zweten, hier over en het dan afgeblazen hebben. Als ik die stagiare was dan. Zulke dingen vragen wel vaak om een ludieke aanpak.



Zelf ging ik als stagiaire kleien met groep 8. In no time gingen een paar stoere jongens geslachtsdelen kleien. Ik heb die jongens naar de wc gestuurd, om even heel goed te kijken. Want als ze penissen wilden kleien, dan moesten ze wel realistisch zijn! De meesten hielden toen wel op, en het jongetje dat door ging heb ik gevraagd of hij echt zo'n kleintje had! En toen was het klaar!
Alle reacties Link kopieren
Waarom zou je je ermee bemoeien? Ik geloof er geen reet van dat die straf onterecht is. Als het mijn zoon was mocht hij het zelf oplossen. Van vier kantjes schrijven ga je echt niet dood. Ik vind het trouwens een briljante straf. Perfect voer ook voor een mooi gedicht met sinterklaas
Opinions are like assholes. Everybody has one.
Alle reacties Link kopieren
quote:fbjewel schreef op 24 september 2014 @ 19:55:

[...]





Dus jij vindt het goed dat jouw dertienjarige kind anale sex gaat googlen?



Alsof ze dat niet allang gedaan hebben.....

En ja: voorlichting krijgen ze in de brugklas, mogen ze oefenen met condooms om doen op een kunstpik.

Jij wilt niet weten wat voor anonieme vragen ze in een pot doen, die de leerkracht verbolgens hardop beantwoordt.

Als je denkt dat je dertienjarige niet weet wat anale seks is ben je als moeder er ook niet helemaal " bij" , hoor.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
ook vreemd dat jij tegen je kind zegt dat je de rector gaat mailen daarin val je dus meteen de professional af terwijl je er niet bij was.
Alle reacties Link kopieren
quote:maze schreef op 24 september 2014 @ 19:55:



Maar goed ik ga wel mailen juist omdat ik wel benieuwd ben maar de andere kant van jet verhaal.



.

Gelijk heb je.

Maar jouw zoon heeft die straf niet opgekregen?
“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
Alle reacties Link kopieren
quote:maze schreef op 24 september 2014 @ 19:55:





En ja ik vind het ook een rare opmerking maar ik geloof wel dat ze zoiets uit het niets kunnen roepen en ook dat ze er verder niks mee bedoelen. .Wel? Hebben ze Gilles da la Tourette?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven