Nog steeds geen hulp/therapie etc.

03-12-2013 17:12 29 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik loop al sinds februari dit jaar, ik heb me toen ziek gemeld omdat ik echt niet meer kon.

Zie mijn eerdere topics.

Ik ben van instelling naar instelling gestuurd en heb nu de voorlopige diagnose, Bipolaire stoornis.

De diagnose is gesteld n.a.v. gesprekken en een stemmingsmeter die ik gedurende een maand bij moest houden.

In deze instelling kunnen zij mij echter niet helpen omdat hun gespecialiseerd zijn in de persoonlijkheidsproblematiek.

Ik moest dus weer doorgestuurd worden ( 3 x nu in 10 maanden)

ik ben er nu achter na de telefonische intake bij ( hopelijk) de juiste instelling dat ik daar pas begin februari!!! terecht kan, dan loop ik dus een jaar zonder hulp/medicatie en of therapie.



Ik was weer opbouwend aan het werk en had mijn uren opgebouwd naar de 30 uur, echter weer ingestort door verschillende oorzaken.

En kan nu dus echt niet meer gewoon.

Ben zwaar depressief, slaap amper, en voel me zo rot

Ik heb mij weer ziek moeten melden en moet morgen naar de ARBO die zien me aankomen.

Ik weet absoluut niet wat te zeggen ,. ik voel zoveel maar heb zo weinig zin om weer mijn verhaal te doen, ik ben het zo zo zo zat.



Ik heb voor donderdag gelijk wel een afspraak gemaakt bij de huisarts, misschien dat hun de afspraak kunnen versnellen, en ik trek het niet meer kwa depressie en het zo slecht slapen .

Omdat ik nog geen zelfmoordplannen heb, is het niet accuut volgens de mevr die ik net aan de tel had..



Ik zit er echt doorheen bah!
Ik denk dat je bij de Arbo gewoon dit verhaal moet vertellen en dat je dus op de wachtlijst staat. Daarnaast aan hun vragen of ze niet een andere plek weten te regelen waar je snel wordt geholpen.

Een collega van mij heeft ooit mbv Arbo en werkgever een operatie eerder gehad dan dat gepland. Als dit niet was gebeurt was deze nog een half jaar eruit en nu na een maand weer terug. Kosten de werkgever geloof ik wel iets omdat deze instelling maar gedeelte werd vergoed, maar iedereen was blij hiermee.

Je kunt het altijd proberen
Alle reacties Link kopieren
Leoni dank voor je reactie.

Het erge is , en wat echt niet normaal is volgens mij, is dat ik mij begin dit jaar ziek melden( februari) eerst naar de Huisarts gegaan, doorverwezen naar de eerste lijns, de psychologe aldaar zei ik kan je niet helpen dit is te gecompliceerd . Ik werd toen door gestuurd naar een 2e lijns instelling, nou weer wacht tijd uiteraard, daar eerst telefonische intake toen weer 4 weken wachten toen gesprek met testen etc.,

Daar de nodige diagnoses gekregen, waaronder oa Dysthyme stoornis of hoe je het ook schrijft, angststoornis, etc..maar hadden ook een vermoeden dat er meer speelde kwa een eventuele persoonlijkheidsstoornis die ik dus uiteindelijk toch niet schijn te hebben...

Weer doorverwezen , nou daar heb ik 3 a4 maanden alleen maar in onderzoeksfases gezetten, dus geen therapieën etc..

Nu dus de diagnose bipolaire stoornis, maar hun kunnen mij niet helpen omdat zij weer gespecialiseerd zijn in de persoonlijkheids- problematiek.



Ik ben toen al +5 maand thuis geweest, had toen nog af en toe wel een goede dag, probeerde te ontspannen , wandelen, joggen etc. op de dagen dat ik me goed voelde .

Uiteindelijk ben ik ineens vanzelf in een "goede" periode gekomen en ging toen weer opbouwend werken.

Nu dus weer ingestort, daar mee bedoel ik de ARBO ziet me aankomen, en zoals je wel kunt lezen ook( de manier waarop ik het vertel/omschrijf) dat ik er moeite mee heb het uit teleggen ik heb geen zin om weer te vertellen hoe slecht het gaat, ik word van kastje naar de muur gestuurd, arbo wil 1 ding dat ik zo snel mogelijk weer aan de slag ga en ik word alsmaar depressiever en ik dacht dat ik me begin dit jaar ( 1e ziekmelding\ beroert voelde, ik voel me nu nog beroerder want heb nu geen goede dag meer er tussen.



Ben gewoon zo moe van alles, mijn contract loopt ook nog eens af over 3 maanden...

Waarom moet het zolang duren ?

Ik zal vragen of de arbo iets kan betekenen, echter had mijn werk ook al contact gehad met de verzuim verpleegkundige en deze gaf aan niets te kunnen doen of te versnellen dat ik dan echt bij de huisarts moest zijn....
Alle reacties Link kopieren
Je verzekeraar kan ook vaak wat betekenen als het om wachtlijstbemiddeling gaat.
Alle reacties Link kopieren
Ik vond wel iets m.b.t. wachtlijstbemiddeling maar daar in de rij waarvoor je dat kon aanvragen kwam geen psychologische zorg voor ook stond er dit:



Neem eerst contact op met uw huisarts met de vraag wat hij voor u kan doen. Wij hechten veel waarde aan de mening van uw huisarts. Hij is immers het beste op de hoogte van uw medische situatie. Hij kan dan ook het beste bepalen hoe urgent uw klachten zijn.



Dus eerst naar de huisarts.



Ik zie gewoon heel erg tegen het gesprek op morgen met de arboarts, ik heb hem eerder gehad.. en dat ging ook moeizaam... en ik voel me al zo labiel nu. Deze man is er echt zo 1 van doei niet lullen maar poetsen..
Alle reacties Link kopieren
Zijn er eigenlijk meer mensen die zolang hebben moeten wachten op een diagnose en hulp.

Of iemand tips hoe ik het het beste uit kan leggen bij de Arbo? ik bedoel zoveel zeggen in 10 minuten vind ik erg moeilijk.. en dan zeg ik weer alles door elkaar zodat er geen touw aan vast te knoppen is of ik klap dicht en laat over mij heen walsen ..
Alle reacties Link kopieren
Sterkte voor morgen!
wat betreft het stellen van de diagnose: ik heb ruim een jaar diverse specialisten afgelopen voor mijn pijnklachten

soms is er gewoon meer onderzoek nodig, ik heb 8 specialisten afgelopen....



wat betreft de wachtlijsten voor GGZ-zorg, die zijn helaas ontzettend lang (behandelgroep kan zelfs oplopen tot 3+ jaar, helaas)



dat zal je Arbo-arts ook weten, leg het uit, het is nu eenmaal even niet anders
overigens denk ik dat het goed is dat jij je eigen re-integratieplan aan je arbo-arts voorlegt



helemaal thuisblijven is voor niemand goed, ook voor jou niet



stel bv voor dat je 3x per week een uur aan het werk gaat

hou daarbij wel rekening met bepaalde periodes die staan voor re-integratie



juist door in een ritme te blijven zal je minder ver afzakken
Alle reacties Link kopieren
Het is heel begrijpelijk dat je het niet zitten ziet , en het antwoordt wat ik voor je heb zal je vast niet bevallen maar wen hier maar aan . Vanaf Februari is voor jou ogen erg lang begrijp dat wel maar er zijn mensen die er al tientallen jaren mee lopen . De arbo zal op den duur wel ophouden als je ziek blijft maar daarna komt het uwv en na het uwv de bijstand of gemeente waar je herhaaldelijk je keuringen zult moeten blijven ondergaan . Als je erop rekent dat ze je wel met rust laten zullen heb je dat mis in elk geval hoe rot jij je ook voelt , sterkte in elk geval ;)
If things don't go right, turn left!
Als je ook slecht slaapt zul je je daardoor nog rotter voelen. Is het een idee om je huisarts om benzodiazepine te vragen? Geen structurele oplossing, maar misschien brengt dat voor nu wat verlichting.
Alle reacties Link kopieren
ja ik wilde ook al voorstellen om pillen te vragen aan bijv de huisarts, maar ik kijk hier nog wel 2x uit.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de reacties.

Kwa het papiertje neerleggen heb ik ook al over nagedacht, maar deze arboarts kan dat hoogstwaarschijnlijk niet waarderen dat weet ik nu al.. beter maar niet doen dus.



Donderdag heb ik een afspraak staan bij de huisarts, inderdaad omdat ik niet slaap en het feit dat de depressieve gevoelens erg de overhand aan het nemen zijn, erger dan de voorafgaande keren.



Ik had al een reintergratie plan en die breidden ik om de week of 2 weken uit met meer uren, ben nu alleen weer helemaal terug gevallen.

Ik ga zo meteen voorstellen of ik eerst de afspraak bij de dokter morgen af mag wachten , die mij hoogstwaarschijnlijk Anti depressiva voor gaat schrijven en dat wil ik dan even zijn werk laten doen, want nu ben ik niet in staat om normaal te functioneren.



Ik moet er zo zijn en zie er heel erg tegen op, ik laat wel weten hoe het is geweest.

Heb iig de hele nacht geen oog dicht gedaan en zit onder de galbulten van de stress.
Vraag kopie van verslagen en rapportages op van de intakes die je tot nu toe hebt gehad. Als je dan wéér je verhaal moet doen, hoef je alleen maar de kopietjes te geven.



Dan zien ze ook meteen wat je al gedaan hebt om hulp te krijgen.



Sterkte! (ik weet er alles van, via een familielid)
Alle reacties Link kopieren
Waarom zou die arboarts dat niet waarderen?

Lees anders wat punten voor en zeg daarna, hier kan je het volledige verslag lezen.

Klinkt misschien allemaal makkelijk gezegd, maar ik heb spijt dat ik dat zelf niet heb gedaan destijds.



Soms zijn de mensen begripvoller dan ze lijken, probeer het gewoon een keer.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben geweest het gesprek viel gelukkig erg mee.

Hij wist veel ook over de bipolaire stoornis dus ik had wel het idee dat hij mij geloofde en serieus nam.



Morgen toch naar de huisarts want ik word steeds depressiever het neemt niet af en ik wil niet wachten op nog erger.



Ik kan namelijk pas in Februari terecht voor allereerst weer een intake, pfffffff
Laat je geen AD of anti-epileptica (lamotrigine,dekaine) voorschrijven door de HA! Dat is echt een enorme trigger voor een manie en dat is nog erger dan een depressie.

Waarom kan je huidige psychiater je niet alvast lithium voorschrijven?
En verder RRR.

Rust en Regelmaat: op een vaste tijd naar bed, op een vaste tijd opstaan, elke dag, niet meer dan 9 uur slaap per nacht (en niet minder dan 7).

Niet overdag slapen.

Actief blijven, hoe moeilijk dat ook is. Dus toch proberen te werken, evt minder uren per dag, regelmaat in je huishouden bewaren.

Ook al kost het heel veel energie, toch sociale contacten aangaan (al is het maar 1x per week 1,5 uur koffie drinken met iemand).

Probeer de dingen te doen die je vroeger, voor je depressie, ook leuk vond om te doen.



Een depressie is klote, maar het wordt uiteindelijk minder. Hoe moeilijk dat nu ook te geloven is
Alle reacties Link kopieren
Istar, dank voor je reactie.



De psychiater die mij behandelde is nu werkzaam bij een instelling die alleen mensen behandelt met een persoonlijkheid stoornis, heeft wel jaren gewerkt op een afdeling stemmingstoornissen.

Hij wilde mij nog niet instellen op Lithium omdat hij dit wilde overlaten aan de psychiater die mij gaat zien bij een andere GGZ instelling, daar kan ik dus pas februari terecht en zal dan ook daar weer eerst een intake krijgen etc zo zijn de regeltjes, wel zal hij een begeleidend schrijven sturen , moet als het goed is daar al zijn en bij de HA.





Morgen heb ik toch een afspraak met de huisarts.. kijken wat zei zegt...maar hou het in mijn achterhoofd wat jij zegt betreffende de AD.





Heb erg veel problemen met inslapen en als ik eenmaal slaap word ik echt gewoon na 2 max 2,5 uur wakker.

Probeer wel actief te blijven idd. maar werken zie ik nu echt niet zitten.( was wel al weer aan het opbouwen , zat al tegen de 30 uur weer maar ik trek het gewoon niet..krijg heel snel een terugval)



Ik ga wel op tijd naar bed maar het duurt uren eer ik slaap.

Op tijd opstaan probeer ik maar lukt niet altijd wegens gebroken nachten.

Verder probeer ik structuur te houden en kom ik minstens 3 x per dag buiten dit ook omdat ik een hond heb.
Alle reacties Link kopieren
Waar ik ook met toenemende maten last van heb is echt hele erge geïrriteerdheid en prikkelbaarheid tot echt agressief toe.

Alles irriteert me en wind me op, hoort dit erbij?
Alle reacties Link kopieren
quote:snowwhite2013 schreef op 04 december 2013 @ 20:21:

Waar ik ook met toenemende maten last van heb is echt hele erge geïrriteerdheid en prikkelbaarheid tot echt agressief toe.

Alles irriteert me en wind me op, hoort dit erbij?Dat klinkt meer als de (hypo)manische kant van de bipolariteit. In dat geval, kijk uit met AD.
Cum non tum age
Alle reacties Link kopieren
Tsja heb toch echt ( ondanks voorlopige diagnose) vandaag Efexor voorgeschreven gekregen. 75 mg.



Ben best huiverig nu.. maar moet het toch slikken.

Heb voor 15 dgn mee gekregen en moet dan terug om te bespreken hoe het gaat.



Iemand ervaring trouwens met dit middel.
Alle reacties Link kopieren
Nou als jij MD hebt zou ik er ook huiverig over zijn, maar ik ben geen specialist.

Weet alleen uit mijn omgeving dat het idd manische episodes op kan wekken.



Ik ken mensen waar efexor goed bij viel, maar bij mij viel het fout.



Bel anders eens met de Lotgenotenlijn manisch-depressieven



Op de Lotgenotenlijn van de Vereniging voor Manisch-Depressieven en Betrokkenen (VMDB) kun je van mens tot mens een gesprek hebben over zaken die te maken hebben met de manisch-depressieve stoornis (mds). Als je de Lotgenotenlijn belt, tref je iemand die òf zelf mds heeft òf daar nauw bij betrokken is, in ieder geval iemand die weet waar het over gaat. Het contact is dan een stuk gemakkelijker, je hoeft niet alles uit te leggen.

Lotgenotenlijn: 0900 – 5 123 456, elke dag van 9.00-21.00 uur, ¤ 0,10 per minuut.
Alle reacties Link kopieren
Hee bedankt Christiane,

Wat gebeurde er bij jou dan toen je het middel slikte?

Ja de dokter weet dat de stoornis geconstateerd althans het is een voorlopige diagnose maar wel na een aantal maanden onderzoek maar heeft dit toch voorgeschreven.....
Alle reacties Link kopieren
Snowwhite, ik heb een vastgestelde bipolaire stoornis en gebruik ook AD. Ik word er niet volledig manisch van maar als ik in een 'hieperdepiep' bui zit word het manische wel wat erger dan voor het gebruik.



En helaas ben ik ook bekend met het lange wachten voor je geholpen word. Zelf heb ik iets meer dan een jaar moeten wachten voordat ik de juiste hulp kreeg. Maar toen ik die eenmaal kreeg ging het ook heel snel, veel gesprekken in korte tijd. En ook al zit ik nog in de intake fase (om te bepalen welk type bipolaire stoornis ik heb, 1, 2 of NAO en ze twijfelen bij mij over rapid cycling), ze helpen me al wel met kleine dingetjes om mijn leven weer een beetje op een rijtje te krijgen.



Ik weet niet of ik je zo een beetje heb kunnen helpen, hopelijk wel.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven