Log nu in om te reageren
 1. quote:
  stippensokken schreef op 20 april 2017 @ 12:44:
  Ik probeer erop te letten van wie ik een ruimte huur. Als ik zie dat een verhuurder iemand is die meerdere appartementen aanbiedt en zelf niet op locatie aanwezig is, skip ik die advertentie gewoon. Zo huur ik dus wel een kamer bij mensen in huis, of een etage bij een oude dame boven, maar niet een appartement waarvan ik de eigenaar amper te zien krijg omdat hij zo druk is met zijn andere tien appartementen. Als je een beetje zoekt, kun je de geldwolven en de oorspronkelijke Airbnb woningen wel van elkaar scheiden.


  Zo doe ik het ook. Maar meestal ga ik kamperen, woon al in de stad :)
  Verder: Lubach gebruikte fragmenten uit de aflevering 'slapend rijk' van Tegenlicht. Ook het kijken waard op NPO.nl

  For the night is dark and full of grammatical errors.
 2. quote:
  z-u-s schreef op 20 april 2017 @ 15:58:
  [...]

  Verder: Lubach gebruikte fragmenten uit de aflevering 'slapend rijk' van Tegenlicht. Ook het kijken waard op NPO.nl
  Oh dank je, ga ik ook even kijken!

  You can never have too many hats, gloves and shoes
 3. Interessant: duizenden euro's boete tijdens het paasweekend in Amsterdam:

  http://www.parool.nl/amst ... rhuur-minikamer~a4489009/
  MarindaH wijzigde dit bericht op 20-04-2017 16:35 met 14%

  Such fun!
 4. quote:
  patsy--stone schreef op 20 april 2017 @ 13:25:
  Woh, wat een verhaal Lattemacchiato! Denk je iemand met woningnood te helpen, gaat 'ie jouw huis uitmelken voor eigen gewin. Heeft diegene jouw factuur nog betaald uiteindelijk?
  En ik hoor dat inderdaad vaak dat Airbnb het compleet laat afweten als er iets mis gaat. Bijvoorbeeld dat iemand betaalde voor een privékamer, maar moest slapen in de woonkamer waar de hoofdbewoner de hele avond tv keek, en dat Airbnb dan zegt dat ze er onderling maar uit moeten komen.

  Inderdaad controleren ze ook voor geen meter wat mensen allemaal adverteren. Zo zijn er in Amsterdam (en vast ook in andere populaire steden) ook genoeg oplichters actief die mooie foto's plaatsen van een appartement van binnen en zelfs van buiten, bijvoorbeeld op Prinseneiland. Maar een beetje kenner ziet meteen dat dat helemaal niet op Prinseneiland is. Een niet-bestaand appartement wordt aangeboden. Een goeie speurder kwam erachter dat het foto's uit Kopenhagen waren! Ondertussen biedt de 'verhuurder' een korting aan als je niet direct aan Airbnb betaalt, maar via een money transfer buitenom.
  De toerist komt aan op Prinseneiland. Belt aan bij zogenaamde appartement, dat er toch best anders uitziet. Bewoner doet open, weet van niks, heeft er niks mee te maken. Of het blijkt een leeg slooppand te zijn. Daar sta je dan met je volle koffer en je lege bankrekening.
  In zulke gevallen schijnt Airbnb je wel te helpen snel iets anders te vinden maar dan wel tegen de lastminute hoge prijzen. En je geld zie je nooit meer terug want is niet via hun site gegaan.


  Ja dat wel. Vooral omdat ik zijn ouders goed kende en ik heb hun gewoon de rekening zonder envelop gegeven met de vraag of ze die aan hun kind wilden geven. Dus ik vermoed dat daar nog een behoorlijke ruzie heeft plaats gevonden. Uiteindelijk is het voor mij dus goed afgelopen gelukkig, behalve weer een stukje minder vertrouwen in de mensheid.

  Ook erge verhalen zeg van die oplichting. Voor dit akkefietje ging ik daarom eigenlijk ook al liever in een hotel. Dat wordt tenminste gecontroleerd ook op veiligheid etc.
 5. quote:
  MarindaH schreef op 20 april 2017 @ 16:34:
  Interessant: duizenden euro's boete tijdens het paasweekend in Amsterdam:

  http://www.parool.nl/amst ... rhuur-minikamer~a4489009/
  Ook interessant: de prijzen die mensen opeens willen betalen als het via airbnb is. Vroeger werd airbnb gebruikt omdat het goedkoop was, daarna was het hip om tussen de locals te logeren (die dat zelf helemaal niet zo leuk vonden). En toen was airbnb zo hip geworden dat mensen gewoon blindelings via hun boeken zonder nog maar een flauw idee te hebben wat een normaal hotel kost of prijzen te vergelijken. Voor hetzelfde geld hadden ze ongeveer in een vijfsterrenhotel gelogeerd en dan hoefden ze niet op een luchtbed.
 6. quote:
  Saz schreef op 20 april 2017 @ 12:34:
  Jammer, vond het een prima concept. Helaas om zeep geholpen door mensen die alleen maar zoveel mogelijk willen verdienen.


  +1

  In 2011 hebben wij voor her eerst een aantal Airbnb's gedaan in het Noord Oosten van de VS en was erg leuk. Leuke mensen, goede prijzen en veel respect. De laatste jaren merkte ik al veel verschil bij de verhuurders. Verhuurders met meerdere huizen, vreemde types, heel zakelijk en belachelijk hoge prijzen. Heb dan ook voor hotels of echte B&B's gekozen.
 7. Ik vind Airbnb echt een vreselijk bedrijf. Altijd al gevonden en vanaf begin af aan al geroepen. Heb er nooit gebruik van gemaakt ook. Ook niet van plan om dat ooit te gaan doen. Ben dan eerder voorstander van couchsurfen, dan ben je tenminste echt onder de locals.
 8. Maak kans op een reis naar New York!

  Wandelen door Hyde Park. Lunchen in Times Square. Wie heeft een tripje naar New York nou niet op haar bucketlist staan? Goed nieuws: dit is je laatste kans om een reis naar deze modestad te winnen! Doe snel mee om nog kans te maken. #adv

  Lees verder

 9. quote:
  Foodisgood schreef op 20 april 2017 @ 18:02:
  Ik vind Airbnb echt een vreselijk bedrijf. Altijd al gevonden en vanaf begin af aan al geroepen. Heb er nooit gebruik van gemaakt ook. Ook niet van plan om dat ooit te gaan doen. Ben dan eerder voorstander van couchsurfen, dan ben je tenminste echt onder de locals.

  Idem hier.

  Dat airbnb de schuld zou zijn van de vastgelopen woningmarkt is je reinste onzin trouwens.
 10. Ze zouden het moeten verbieden! Het gaat allang niet meer om mensen die zelf een paar dagen weg zijn en hun woning willen verhuren.

  Mijn buurman verhuurt heel vaak zijn woning en ik denk eraan om hem te verklikken omdat hij niet wil stoppen. Elke keer als er iets aan de hand is staan ze bij mij aan de deur :mad:. Ik heb helemaal geen zin om die mensen te helpen. Anders was ik wel een hotel begonnen.....

  Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan
 11. Wat een goed filmpje van Arjan Lubach!
  En ja, hier loopt het pok de spuigaten uit.
  Eens een halve nacht wakker gelegen (terwijl ik er om 7u uit moest) en heel kwaad moeten worden op een groep Spanjaarden die op het balkon van de buren aan het blowen, zuipen, lachen en schreeuwen was.
  In het verleden heb ik er zelf een aantal keer geboekt, maar ik kijk nu ook anders tegen Airbnb aan.
  En goedkoop is het vaak ook niet meer.
 12. quote:
  royy schreef op 20 april 2017 @ 18:06:
  [...]

  Idem hier.

  Dat airbnb de schuld zou zijn van de vastgelopen woningmarkt is je reinste onzin trouwens.


  Dé schuld niet, maar ze dragen er wel aan bij. Niet voor niks proberen steden als New York, Berlijn, Parijs en Amsterdam het aan banden te leggen. Al die duizenden woningen die permanent aan toeristen worden verhuurd, daar kan een woningzoekende dus al niet meer terecht.
  En in die Tegenlicht-docu zeggen ze dat per woning die onttrokken wordt aan de normale woningmarkt, de lokale economie €200.000 misloopt.
  patsy--stone wijzigde dit bericht op 20-04-2017 19:46 met 13%

  You can never have too many hats, gloves and shoes
 13. quote:
  z-u-s schreef op 20 april 2017 @ 15:58:
  [...]


  Zo doe ik het ook. Maar meestal ga ik kamperen, woon al in de stad :)
  Verder: Lubach gebruikte fragmenten uit de aflevering 'slapend rijk' van Tegenlicht. Ook het kijken waard op NPO.nl
  Gekeken. Heel goede docu! Voor wie ook wil kijken: https://www.vpro.nl/progr ... 16-2017/slapend-rijk.html

  Die student kwam al aan bod bij Lubach, nu nog langer. Dat is toch je ergste nachtmerrie, elke keer nieuwe toeristen IN je eigen huis! Ik vond het al erg dat ik ze elke keer in de gedeelde trappenhuis tegenkwam. Maar in je badkamer en keuken, vreselijk.

  You can never have too many hats, gloves and shoes