Alleen handbagage mee voor reis 16 dagen naar Azie?

28-07-2015 16:47 50 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo reislustige dames van het VIVA-forum



Ik ga dus over 2 maandjes op vakantie naar Azie, ik ken het land goed, ben er al 2x geweest en heb de reis al aardig uitgestippeld.



Nu ben ik dus met het volgende idee ah spelen: om geen koffer mee te nemen maar handbagage die voldoet aan de toegestane afmetingen. Dit omdat ik niet veel nodig heb aan kleding en schoenen en het scheelt in wachttijd op airports (we pakken ook een binnenlandse vlucht) en vooral het WACHTEN!

Maar is dit wel realistisch van mij? Shampoo e.d. kan ik ter plekke kopen dus aan vloeibare spullen zal ik niets meenemen maar ik dacht bijvoorbeeld aan mijn voetverzorging die ECHT mee moet (mijn beste nagelknipper en harde huid verwijderaar van Scholl) denk niet dat dat mee kan in het vliegtuig als handbagage. Toegestane gewicht is 7 kg. En uiteraard ook een rugtas(je) als handtas voor de paspoorten, tablet etc.



Wat denken jullie? Mijn vriend lacht me vierkant uit want als ik een weekendje weg ga pak ik al een flinke weekendtas in maar ja, hier moet je rekening houden met kleding en jassen etc, daar is het gewoon altijd lekker weer!

Bovendien heb ik bij vertrek een lange broek en vest aan dus mocht het in het noorden wat afkoelen kan ik die altijd aan...



Ik lees het graag!
Slowly getting there....
lijkt mij een slecht plan, maar ik hoor graag van je ervaringen ;)

Nagelknippers worden inderdaad afgepakt.
Alle reacties Link kopieren
Als je bij een weekendje weg al zoveel meeneemt dan hecht je waarschijnlijk ook aan leuke kleding voor daar? Dan zou ik niet met alleen handbagage reizen. Daarbij; als je vriend wel een incheck-bagage meeneemt moet je alsnog wachten. En hoe lang is dat wachten nou echt? Mijn ervaring is dat de douane e.d. langer duurt dan het wachten op de bagageband
Hoelang ga je?moet je nagelknipper echt perse mee??
Alle reacties Link kopieren
Ik reis ook altijd alleen met handbagage als ik minder dan drie weken weg ga. Ik ben altijd bang dat mijn bagage kwijt raakt Ik denk niet dat je een nagelknipper mee mag nemen in het vliegtuig, maar dat kun je altijd even navragen. Wat betreft de zeven kilo zou ik me niet zo'n zorgen maken, mijn handbagage is nog nooit gewogen en ik zit altijd over het toegestane handbagage gewicht heen. Mijn vriend en ik werken ook op reis en er gaan altijd meerdere laptops en dergelijke mee.



Je shampoo enzo kun je ter plaatse kopen. Gewoon je handbagagekoffertje goed inpakken (rol al je kleren op) en dan past er super veel in!
Alle reacties Link kopieren
Ik denk hetzelfde als je vriend.
You can breathe, you can blink, you can cry. Hell, you’re all gonna be doing that.
Alle reacties Link kopieren
Nagelschaartje mag absoluut niet mee, nagelknipper weet ik niet.



Hoeveel tijd denk je hiermee te winnen? Mijn ervaring met verschillende landen (niet Thailand) is dat ik alleen op Schiphol lang op mijn bagage sta te wachten. Ik vind het persoonlijk niet erg omdat ik na zo een lange vlucht nog steeds in de duurt-lang-modus zit. Ik vind persoonlijk het gemak van wat meer spulletjes wel erg prettig. Heb je wat meer keuzevrijheid in je kleding en schoenen, ook als deze vies of nat zijn.
Alle reacties Link kopieren
Als je niet van wachten houdt, moet je allereerst kijken waar je zit in het vliegtuig. Met een beetje pech zit je achterin een Airbus 380 en kun je 20 minuten wachten voordat je het vliegtuig kunt verlaten. Tegen die tijd staat je koffertje waarschijnlijk al klaar op de bagageband....



Anyway, ik weet niet via welke vliegvelden je gaat maar ik heb absoluut niet de ervaring lang te moeten wachten op mijn koffer en al helemaal niet in Azie.



Ik zou lekker een koffer meenemen, kun je alles meenemen wat je wilt!
Alle reacties Link kopieren
Ik was 20 dagen in het caribisch gebied met een rugzak van 6,5 kilo. En daat zaten snorkel spullen en gedroogd voedsel bij. Kan makkelijk dus, maar ik had echt weinig mee, dat moet je wel kunnen. Wij hebbenook een 3 daagse trektocht gedaan en toen moesten we alles dragen.
Alle reacties Link kopieren
Ik kan de website van Tom Bihn aanraden. Dat is een duur rugzakken merk (gespecialiseerd in 'light weight reizen'), maar ze hebben een forum waar veel goede tips op staan m.b.t. 'light weight travel'.
Alle reacties Link kopieren
En de shampoo e.d die je daar koopt, ga je daar ter plekke een extra tas aanschaffen om zulke dingen in mee te nemen? Om het extra t-shirt wat je kocht omdat je toch wel zweette in te stoppen? Want je handbagage zit natuurlijk al vol.



Ik zou gewoon een koffer/rugzak/tas als ruimbagage doen, dan hoef je je ook niet druk te maken over je nagelknipper en voetenvijl. Tegen de tijd dat jij langs alle controles bent ligt je bagage op de band op je te wachten.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Je gaat 16 dagen weg. Vooraf nagels knippen en bij thuiskomst weer, zou voldoende moeten zijn. Bij een pedicure kom je normaal gesproken ook maar eens per 6 weken.

Hardehuidverwijderaar? Bedoel je een vijl of een prutje? Neem gewoon een voetvijl, als je voeten licht vochtig zijn haal je eelt er zo vanaf. Neem een eeltzalf mee (kruitvat heeft eentje van het eigen merk, prima en in een klein potje).



Voor onderweg; topje, shirt met lange mouwen aandoen, shirt met lange mouwen om je heupen binden. Stevige schoenen aan.

In je koffer; onderbroeken die weg mogen (hoef je ze niet mee terug te nemen), paar slippers, 3 shorts, 5 shirts, 1 bikini. Verder 1 labello-met-kleur, een paar elastiekjes en een haarborstel. Een iets grotere tas meenemen om daar mee rond te lopen, gewoon vullen en in je koffer stoppen.



In je handtas je beurs, telefoon, camera en oplader.



Moet lukken.
Neemt je vriend wel ruimbagage mee?



Hou er verder rekening mee dat als de vlucht erg vol is, je handbagage alsnog ingecheckt kan worden. En weet je wat de maximum-afmetingen zijn voor handbagage op de binnenlandse vlucht?
Alle reacties Link kopieren
Ben je bereid tot het wassen van kledij op reis? Dan is het wel haalbaar!
Alle reacties Link kopieren
Heb je geen camera/laptop en opladers voor dat alles? Mijn handbagage overschrijdt daardoor die 8 kilo al, laat staan dat ik ook nog kleding/schoenen mee kan nemen. En koop je ter plaatse nooit leuke souvenirs? Waarom zou je dit overwegen? Bij alle normale maatschappijen mag je gratis 23 kilo ruimbagage meenemen. Maak daar gebruik van.
Shoot first, ask questions later!
Zeker als je zo'n verre reis maakt lijkt de tijdwinst mij minimaal trouwens.
Alle reacties Link kopieren
Ik neem altijd vaste shampo en conditioner van lush mee trouwens, dat mag gewoon in je handbagage.

Ik had mee aan kleding:

1 luchtige lange broek, 1 trekking broek, 1 korte broek

1 jurkje

5 t shirts, waarvan 1 met lange mouwen (had wel 1 minder gekund)

1 fleece(we gingen tot 1000m wandelen)

1 vestje (was niet heel nodig)

1 regenjas

2 bikinis, 5 onderbroeken, 4 paar sokken

1 paar sandalen

1 turkse handdoek.

Ik heb een 28 liter rugzak en die was nog lang niet vol.
Alle reacties Link kopieren
Het wachten op het vliegveld is trouwens zo minimaal dat het niet uitmaakt. Wat wel uitmaakt (voor ons dan) is dat we door onze kleine rugzakken altijd met de lokale bus mee konden, want ze pasten makkelijk op schoot. We konden makkelijk liften, ik sprong met mijn rugzak zo een pickup in en uit. En als we geen vervoer vonden was het geen probleem een stuk te lopen met de bagage. Dat is vooral de winst voor mij. Je bent zoveel flexibeler met een kleine tas. Je hoeft niet altijd eerst naar het hotel, je kan gewoon met je rugzak naar het strand of naar een bezienswaardigheid.
Alle reacties Link kopieren
Maar als je vriend wel gewoon laadruimbagage meeneemt heb je er toch geen drol aan dat je wachttijden minder zijn?
God wat een moeilijk gedoe zeg, check gewoon een fatsoenlijke tas/koffer in als ruimbagage.



Groeien jouw teennagels zo snel dat je niet 16 dagen zonder nagelschaartje kan?
Alle reacties Link kopieren
quote:hoppala schreef op 28 juli 2015 @ 17:16:

Je hoeft niet altijd eerst naar het hotel, je kan gewoon met je rugzak naar het strand of naar een bezienswaardigheid.Dat zou ik dan weer nooit doen. Je sleept jezelf 'n ongeluk en je spullen van waarde kun je ook beter in je hotelkamer hebben liggen als je er op uit trekt. Taxi's/tuktuks kosten ook geen drol in Azie, dus prima vervoer ook al reis je met 'n grote reistas.
Shoot first, ask questions later!
quote:Casalinga schreef op 28 juli 2015 @ 17:02:

Bij een pedicure kom je normaal gesproken ook maar eens per 6 weken.

Hardehuidverwijderaar?

Als je op slippers loopt gaat het hard. Maar juist in die landen heb je op elke straathoek iemand die met liefde je voetjes verzorgt, dus zo'n rolapparaat (die blauwe of roze? ) is echt overbodig.
Alle reacties Link kopieren
quote:jippie55 schreef op 28 juli 2015 @ 17:22:

Maar als je vriend wel gewoon laadruimbagage meeneemt heb je er toch geen drol aan dat je wachttijden minder zijn?Dat ook nog 'ns idd. Maar eer je door de paspoortcontrole bent, ligt je bagage al te draaien op de band of 't scheelt niet veel.
Shoot first, ask questions later!
Alle reacties Link kopieren
Star, ik vind juist een grote koffer moeilijk gedoe. Ik vind het veel fijner om heel weinig mee te hebben, minder spullen om op te passen, geen rekening hoeven houden met je bagage. Als je alleen op een resort zit boeit het natuurlijk niks. Maar als je zoals wij gaat backpacken dan is weinig bagage gewoon heel handig. We kwamen op reis twee Denen tegen, die klaagden dat ze nooit met de bus konden, nou toen ik hun rugzakken zag, snapte ik het wel.
quote:hoppala schreef op 28 juli 2015 @ 17:26:

Star, ik vind juist een grote koffer moeilijk gedoe. Ik vind het veel fijner om heel weinig mee te hebben, minder spullen om op te passen, geen rekening hoeven houden met je bagage. Als je alleen op een resort zit boeit het natuurlijk niks. Maar als je zoals wij gaat backpacken dan is weinig bagage gewoon heel handig. We kwamen op reis twee Denen tegen, die klaagden dat ze nooit met de bus konden, nou toen ik hun rugzakken zag, snapte ik het wel.



Ik reageerde niet op jou hoor, maar op de OP. Met haar nagelknipper en eeltvijlding.



Ik vind harde koffers ook totaal niet praktisch.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven