Log nu in om te reageren
 1. Wat leuk om met je zoon te gaan! Ik vond fietsen in Central Park erg leuk om te doen. Overal staan mannetjes waar je een fiets kan huren.
  Chinatown vond ik ook leuk. Supermarkten met de meest vreemde dingen zoals emmers vol krioelende padden. ...
  Mijn kinderen willen graag een "build a bear"maken. Daar ik jouw zoon denk ik wat groot voor, maar wie weet voor een thuisblijvend zusje/broertje.
 2. quote:
  MoirenPhae schreef op 19 april 2017 @ 21:01:
  Veel van NY zien in 4 dagen is onmogelijk.
  Dat snap ik natuurlijk...onmogelijk...maar wil er gewoon het beste uithalen en mogelijk dient het als triggerv dat zoonlief ooit nog eens terug wil...of juist niet :-). Woon zelf in Amsterdam...zelfs voor dat dorp heb je niet genoeg aan vier dagen om het goed tot je te nemen...:-)
 3. ja, bubbelwijn, zeker leuk...partner is ook al 8 jaar ex, maar we zijn heel goed met elkaar en deze belevenis doen we heel graag met z'n drieën! Beetje extra bijzonder dus voor ons allemaal....
 4. en fietsen...goeie tip!!
 5. Ik zou wel 1 hoge toren doen, bv Empire state building of Top off the Rock. Wij zijn ook met een snelle boot om de zuidpunt gevaren was ook gaaf.
 6. Moet ff off line nu, maar lees morgen graag verder!! Lief en fijn dat jullie zo snel en spontaan reageren!!
 7. Dit waren nog tips van mij uit een ander topic nadat ik zelf 11 dagen in NYC was geweest:


  Ik ben net terug van 11 dagen New York. Toptijd gehad.

  Hier mijn tips:

  1) Met stip op 1: Ga naar de voorstelling 'Sleep no More' in het McKittrick Hotel http://www.sleepnomore.com/#share
  Van te voren reserveren (ze geven 3 maanden van te voren kaartjes vrij, ik heb meteen gereserveerd)
  Dit is een ervaring die je nergens anders op doet. Zonder alles te willen verklappen: je gaat zelf op onderzoek uit in een groot (5 verdiepingen) hotel met allerlei verschillende ruimtes en decor die je kunt verkennen. Je komt dan vanzelf allerlei scenes en acteurs tegen. Je kunt acteurs volgen, en je staat met je neus bovenop de scenes, maar je kunt ook zelf in een ruimte wachten tot er iets gebeurt, dat duurt nooit lang. Het publiek draagt maskers, wat bij draagt aan de sfeer. De voorstellingen zijn zonder spraak, wel veel prachtige moderne dans. Als je claustrofobisch bent, is het een minder goed idee, het is donker met indringende muziek en best heel heftig en je vind niet zomaar de uitgang (er zijn wel altijd mensen die je kunt aanspreken als je er echt uit wil, bijvoorbeeld even een drankje drinken in de jaren 20 bar). Ik vond dit echt waanzinnig spectaculair.

  2) De Brooklyn Heights Promenade. Een van de weinige stukken die ik echt mooi en rustgevend vond (New York is gaaf maar niet zozeer mooi, wat mij betreft). Eronder ligt het Brooklyn Bridge Park, eet daar een ijsje bij de Icecream factory en ga op zondag naar het foodfestival Smorgasburg op Pier 6 en loop dan vanaf Brooklyn over de Brooklynbridge terug naar Manhattan met uitzicht op de SkyLine.

  3) Doe deze (gratis en uit te printen) foodtour in Greenwich. http://www.freetoursbyfoo ... s-eat-greenwich-village/.

  4) Geen tijd of trek in de hele foodtour? Eet in ieder geval een cannoli bij Paticceria Rocco op 243 Bleeckerstreet. s' Avonds ook open. Vergeet die suffe cupcakes, cannoli's (denk aan de maffiafilms) zijn veel lekkerder en bij Rocco vullen ze ze pas als je ze bestelt.

  5) Drink cocktails. New York heeft een echte cocktail cultuur. Ze zijn maar 2 of 3 dollar duurder dan een glas wijn en veel meer waard voor je geld (sterk!). Bij Ten Degrees op st Marksplace (aan het einde tegen het park aan) in East Village (een beetje jonge, Indie sfeer) hebben ze elke dag van 12.00 tot 20.00 uur happy hour met 2 voor de prijs van 1 dus dan blijft het ook nog betaalbaar (New York is duuuuuur).

  6) Ga naar de Highline en naar Chelsea Market (ligt ernaast ter hoogte van 15 str). No matter what.

  7) Vertrouw de weerberichten niet. In de 11 dagen dat ik er was, klopte het weerbericht geen enkele dag. Ook was er veel verschil. De ene dag 27 graden met zon en echt warm, de volgende dag maximaal 17 graden met veel wind. Ik heb me twee keer vergist en geen jas meegebracht omdat ik dacht dat het niet nodig was en het echt koud gehad. Ik heb daardoor ook de rooftop bars gemist, wat ik heel jammer vind, maar het was er echt geen weer voor. (Ga anders naar de rooftop van de Standard op de Highline, 230 Fifth of 5 Avenue of het Wythe hotel in Williamsburg.

  8) Blijf je wat langer in New York of wil je iets heel anders, doe dan de Graffity en Streetart tour in Bushwick van 'free tours by foot (zie link hierboven)'. Ik had een hele goede gids die zelf echt tot de artist-incrowd behoorde en veel kon vertellen. Bushwick, was vroeger een crack-wijk maar is de wijk waar het nu gebeurt en waar de kunstenaars en echte hippe mensen zich settelen, op dezelfde manier zoals vroeger in Soho en later Williamsburg (dat nu al weer te duur wordt voor jonge mensen). Leuk om te zien want het is nog ruig en rauw met een Berlijn-sfeer.

  9) Ga naar Birdland Jazzclub
  http://www.birdlandjazz.com/
  Je zit (net als in films) echt aan tafeltjes rondom het podium en je kunt er ook prima eten (ik beveel de Seafood Gumbo aan), bij de voorstelling om 20.30 at iedereen ook eigenlijk echt uitgebreid (en je moet minimaal 10 dollar pp besteden). Op de website staat het programma met artiesten en ticketprijs.
  Bij mij was het onderdeel van een georganiseerd businessprogramma maar op onze avond speelde de broer van Nat King Cole/tevens oom van Nathalie Cole en dat was fantastisch.
 8. Maak kans op een reis naar New York!

  Wandelen door Hyde Park. Lunchen in Times Square. Wie heeft een tripje naar New York nou niet op haar bucketlist staan? Goed nieuws: dit is je laatste kans om een reis naar deze modestad te winnen! Doe snel mee om nog kans te maken. #adv

  Lees verder

 9. Voor mij persoonlijk waren dit de twee hoogtepunten:

  - St. Paul's Chapel: een klein kerkje maar met een ongekende historie: het is de oudste kerk in Manhattan en de eerste president (George Washington) hield er zijn inauguratie. De kapel staat dichtbij waar de Twin Towers stonden, en diende als verzamelpunt/rustplaats voor hulpverleners op 9/11. Het kerkje heeft diepe indruk op mij gemaakt.

  - The Met! Oftewel The Metropolitan Museum of Arts! Het beste museum ter wereld (vind ik dan). Inclusief volledige Egyptische tempel (ja, echt!) en Hollandse meesters: Rembrandt, Van Gogh, Mondriaan...

  Vivo per lei
 10. Het Intrepid museum. Vond ik erg indrukwekkend en voor jouw zoon waarschijnlijk ook erg leuk!
 11. quote:
  Boogschutter76 schreef op 19 april 2017 @ 22:07:
  Het Intrepid museum. Vond ik erg indrukwekkend en voor jouw zoon waarschijnlijk ook erg leuk!
  Zijn wij ook geweest. Voor mij was het niet helemaal mijn ding, maar mijn man vond het super. Ik denk jouw zoon ook wel.
 12. Mijn zoon vond de nintendo world store in Rockefeller center èrg leuk.
 13. Een sportwedstrijd! Wij zijn naar basketball geweest, in madison Square Garden. Goedkoopste kaartjes kosten geen bal, en het gaat vooral om de sfeer en het meemaken. Ook mijn twee nichtjes die geen bal met sport, laat staan met basketbal, hebben vonden het een waanzinnig gave ervaring.
  Het volkslied wordt vertolkt door een zangeres op de middenstip, cheerleaders, vermaak in de pauze, mensen met dit dit soort dingen op de tribune
  Leuk voor je zoon, en ook herkenbaar uit films denk ik.
 14. Ja, super gaaf kanon! Dat wilden wij ook zo graag maar helaas waren er toen geen wedstrijden. Zeker doen! En anders evt een ijshockeywedstrijd.
 15. Intrepid is inderdaad erg leuk. Wij zijn er afgelopen zomer geweest met een 9 en 11-jarige en dat was een hit.

  De eerste keer dat we er waren hebben we Ellis Island gedaan en dat vond ik toen zo indrukwekkend. Dit keer zijn we er niet gestopt en eigenlijk wat spijt van dat ik het de kinderen niet heb laten zien (nou, de oudste was er wel geweest toen ie 2 was, maar dat telt niet). Ik weet niet hoe ver Antwerpen is voor je, maar het is heel boeiend om eerst nog eens naar het Red Star Line museum in Antwerpen te gaan en dan naar Ellis Island.

  Ik vond er niks aan: maar de kinderen wilden per se in de kroon van het vrijheidsbeeld gaan. Hebben we dus gedaan. Is piepklein daarboven.

  Wij zijn in Washington naar een baseball wedstrijd geweest en da's inderdaad ook wel bijzonder om mee te maken.

  Have fun!
 16. Wij gaan eind mei voor 9 dagen, ook AirBnB. Wij gaan weer top of the rock doen en wat winkels af waar we een paar jaar geleden ook zijn geweest. eten bij Katz's Deli en naar de Mac op Time Square.

  Karma is a bitch....
 17. Central Park is echt zo leuk om een hele dag doorheen te struinen! Zo rustgevend en zoveel afwisseling, echt leuk :heart:

  Wij zijn On top of the rock geweest, op de Rockefeller center dus. Prachtig uitzicht op Central Park aan de ene kant en de Empire State Building aan de andere kant. Vraag me af of je op de Empire net zo'n mooi uitzicht hebt.

  Verder zijn we vanaf Staten Island Ferry (zuidelijkste puntje van Manhattan) met de ferry naar Staten Island gegaan. Vanaf die ferry heb je een heel mooi uitzicht op de skylines van Brooklyn en Manhattan en het kost niks X-D ook vaart ie mooi langs the statue of liberty. Wij zijn niet op dat eiland geweest want dan sta je veel te dichtbij dat ding en hij (sorry, zij) is niet zo heel hoog, dus dat uitzicht leek ons ook niet zo geweldig. We konden er ook niet eens meer op toen we 2-3 maanden van te voren naar tickets gingen kijken (niet in de kroon althans, wel een verdieping lager ofzo). Bij aankomst aan de overkant zijn we meteen met de eerste de beste ferry weer terug naar Manhattan gegaan.

  We hebben bijna een uur in de rij gestaan voor een shake shack burger... Was erg lekker, maar een uur wachten is wel wat overdreven.

  We zijn ook nog naar het strand geweest bij Coney Island! Daar is ook een pretpark en een aquarium. Dat is denk ik een uur met de metro vanaf Manhattan.

  Ik vond the High Line ook erg leuk om te bewandelen! Bijzonder stukje groen boven de stad :)

  Wij zijn er 8 dagen geweest, maar hebben alleen een meerdaags metrokaartje gekocht, niet een pas voor entrees. Het was sowieso vrij goedkoop wat we deden, we hebben bijna alleen maar gewoon rondgelopen en in gratis/goedkope musea in geweest. En een ontbijt is daar genoeg voor de hele dag ;-) een enorm belegde bagel, lekker! :)
 18. Hopelijk wordt in de tussentijd die Airbnb niet betrapt, is illegaal in New York.

  Voor tips zie www.spottedbylocals.com

  You can never have too many hats, gloves and shoes
 19. Gaaf NY!! Ben er een aantal keer geweest, blijft leuk.

  naast alle tips die al gegeven zijn: ik heb een keer een wandeling gemaakt via big apple greeters (http://bigapplegreeter.org/). dat is een organisatie met vrijwilligers die je door de stad nemen. Je kan aangeven wat je wil zien. We zijn op plekken geweest die je niet zo snel zelf zou opzoeken. Was toen erg leuk! Ik weet niet of het nog steeds zo is, maar het was toen gratis, we hadden stroopwafels en een zak drop voor haar meegenomen.
 20. @Hiltje; wat een leuke gids heb jij voor je broer gemaakt zeg! Ik heb hem opgeslagen. Voor ooit... :-d
 21. quote:
  patsy--stone schreef op 20 april 2017 @ 01:33:
  Hopelijk wordt in de tussentijd die Airbnb niet betrapt, is illegaal in New York.

  Voor tips zie www.spottedbylocals.com
  Dat hangt van de Airbnb af. Even inlezen en een hotel achter de hand houden.

  Karma is a bitch....
 22. Wij zijn 7 jaar geleden een goede week in NY geweest en vooral de eerste dagen hebben we heel veel lopend gedaan.

  Wat ik toen niet gedaan heb en eens wil doen is met een kabeltreintje naar Roosevelt Island.

  Het leukste vond ik fietsen in Central Park en met de metro naar Brooklyn en terug over de brug lopen.
  Little Italy vonden wij ook niet veel aan. China town zijn we snel even doorheen gelopen en hebben we lunch gegeten.
  Ook hebben wij 1 middag met de NY water taxi hop on hop off gedaan, ik weet niet of dat nu nog kan maar dat kon toen alleen op zaterdag. Je stapte naast de Intrepid op en de route ging redelijk langs het vrijheidsbeeld en je kon uitstappen bij verschillende punten. De eerste ronde zijn we lekker helemaal blijven zitten omdat het zo'n mooi weer was.
 23. Ik vond het museum of natural history dus echt een enorme tegenvaller. Zonde van tijd en geld. Ik ga in mei weer naar NY met een vriend die voor het eerst gaat en heb over dat museum al mijn veto uitgesproken :) Mijn highlights waren een RC zeilbootje varen in the conservatory pond in Central Park (ik had geluk en mocht van een senior zijn bootje varen, volgens mij kan je ook huren) en een rondleiding door the Public Library bij Bryant Park.

  Dat je goedkoop tickets voor Broadway kan krijgen bij de TKTS booths is inmiddels alweer achterhaald. De meeste dayseats en lotterys gaan nu via online aanmeldingen, dus beproef gewoon iedere ochtend je geluk meld je voor verschillende shows aan en wellicht zie je wel voor 10 dollar Hamilton. En zo niet: print je van Broadwaybox.com een kortingscoupon uit en koop je je goedkope tickets direct aan de avondkassa. Zonder wachtrij.

  Weil ich Brecht spiele, macht mich das nicht zu einem intelligenten Menschen. Ich habe den Text ja nicht geschrieben, nur auswendig gelernt.
 24. quote:
  Yakatani schreef op 20 april 2017 @ 10:20:
  [...]


  Dat hangt van de Airbnb af. Even inlezen en een hotel achter de hand houden.
  http://www.nolo.com/legal ... nb-law-new-york-city.html "Unfortunately, most Airbnb-type rentals are illegal in New York City."
  https://www.theguardian.c ... -fines-government-illegal
  https://www.engadget.com/ ... irbnb-listings-crackdown/
  https://www.engadget.com/ ... -list-short-term-rentals/

  Ik ben zelf ook 'schuldig' aan het genieten van Airbnb's in Madrid, Porto, Berlijn en andere plaatsen, maar eigenlijk maakt het systeem wel steden kapot omdat zoveel mensen er misbruik van maken: woningen verhuren die je helemaal niet mag verhuren (bijvoorbeeld sociale huurwoningen). Of speciaal panden opkopen om fulltime te verhuren aan toeristen (ook in steden waar het 100% illegaal is, of in steden zoals Amsterdam waar je maximaal 60 dagen per jaar mag verhuren... maar Airbnb staat gewoon 365 dagen toe en geeft geen gegevens prijs). Waardoor er duizenden woningen niet meer beschikbaar zijn voor de gewone woningzoekende locals in zo'n stad. Dat geldt zeker ook voor Amsterdam. Het bedrijf Airbnb is heel schimmig over wat ze allemaal toestaan en wil geen info over illegale verhuur delen met gemeenten. Alles om maar zoveel mogelijk geld te verdienen.
  Ik heb er nu wel een zure bijsmaak van en boek de laatste tijd toch liever weer hotels, of officiële 'aparthotels' via booking.com. Ook al is een Airbnb-appartement nog zo leuk.

  Kijk maar eens naar Lubach. http://www.at5.nl/artikel ... -iets-om-trots-op-te-zijn

  Voor TO is het vooral een kwestie van een risico dat de verhuurder op het laatst annuleert omdat 'ie bang is voor een boete. Of dat 'ie in de tussentijd nog betrapt wordt en dus wel gedwongen is te annuleren.

  You can never have too many hats, gloves and shoes
 25. O en Hiltje: Super bedankt voor de uitgebreide informatie! En iedereen natuurlijk voor de tips....haha, zoveel ideeën dat we nu voor het dilemma staan de allerleukste eruit te pikken :-) ;-)
 26. quote:
  patsy--stone schreef op 20 april 2017 @ 11:41:
  [...]
  Voor TO is het vooral een kwestie van een risico dat de verhuurder op het laatst annuleert omdat 'ie bang is voor een boete. Of dat 'ie in de tussentijd nog betrapt wordt en dus wel gedwongen is te annuleren.
  Oeps, nog een risico voor TO. Als ze in NYC net zo te werk gaan als in Amsterdam, is er ook het risico dat de illegale verhuur wordt betrapt TERWIJL je er zit, en dat je tijdens je vakantie uit het huis gezet wordt. Dat overkomt toeristen in Amsterdam regelmatig... Zie https://www.vpro.nl/progr ... 16-2017/slapend-rijk.html

  You can never have too many hats, gloves and shoes