Kleine natuurcamping aan ondiep riviertje BE/DE/Lux

23-02-2017 20:47 17 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dag allemaal,

Al wel wat tips gezien via de zoekfunctie, maar meerdere ook wat verouderd. We gaan in juli weer kamperen met de caravan en zijn op zoek naar een kleinschalige camping waar we direct aan een ondiep riviertje kunnen staan. Zodat de kids met man dammetjes kunnen bouwen en ik met de jongste aan de kant erbij kan zitten Ter indicatie: Vorig jaar waren we in Um Gritt (Lux) en het jaar ervoor op cp Kautenbach en beide zijn een overweging daar weer heen te gaan, maar we staan ook open voor Dld of BE, als het maar heuvelachtig is en bosrijk en met staplaatsen aan het water. Nog mooie tips? Ik zag bijv. ook strotzbüschermühle of schafbachmuehle in de Eifel. Iemand daar ervaringen? Of andere tips? Hoor het graag, bedankt vast!
http://www.campingkautenbach.lu/camping/





Camping Kautenbach ligt in het mooiste natuur wandelgebied van Luxemburg. Verborgen in een schitterend groen dal aan de oevers van de Clerve, omringt door bos, ruimte en rust.



Panorama Fotos!



Panorama Foto: voor het hoofdgebauw

Panorama Foto: bij de loop-brug

Panorama Foto: bij de safaritenten



De camping heeft een unieke ligging. In een grote U-bocht van de Clerve. Door die grote U-bocht is de camping nooit in z’n geheel te overzien. Dit maakt de camping erg intiem. U leeft midden in de natuur.



De Camping hoort bij het plaatsje Kautenbach in de Luxemburgse Ardennen. De kampeerplaatsen zijn circa 50, 100 of 120 m2 groot en veel zijn dichtbij het riviertje de Clerve gesitueerd.

De camping is ideaal voor:camping-kautenbach-11-6-2014-7



jonge gezinnen

één-ouder gezinnen

wandelaars

natuurliefhebbers

50 plussers

kampeerders op doorreis

senioren

individuele motorrijders

rustzoekers

hondeneigenaars

Kampeerplaatsen op de camping



De kampeerplaatsen zijn vrij in te richten. Dus u hoeft uw tent, caravan of camper niet neer te zetten zoals de buurman. Gewoon zoals dat het beste bij u past. Er is een apart deel voor jaarplaatsen.



Kinderen



De kinderen kunnen zich perfect vermaken in de speeltuinen. Ook in de Clerve kan door de kinderen worden gespeeld. Dammen bouwen enz. En wat is er nu leuker, om in stromend water te spelen en te poedelen. Wel zwemspullen meenemen!



Omdat camping Kautenbach een grote camping is zijn de faciliteiten en voorzieningen daar ook naar. Zoals een internetcafé, pooltafel, bistro, sportveld en shop. Tijdens de meivakantie en het hoogseizoen gratis animatie.
Alle reacties Link kopieren
Ha, ja, daar waren we het jaar er voor!! Zal m'n topic titel aanpassen. Staat ook zeker nog op de lijst. Maar ik ben ook benieuwd of er nog 'n andere is, zodat we toch nog iets nieuws hebben....
http://www.iledefaigneul.be/nl/index.php



Lees er enorm veel goede berichten over, en kleinschaliger dan de eerste. Mooie omgeving ook
Alle reacties Link kopieren
Camping de l'Ourthe

La Roche-en-Ardenne



“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
Alle reacties Link kopieren
Ohhh orangetree idd. Heel erg mooi!! Ook van die bevers en zwanen die rondwandelen/ rondzwemmen. Gaat in m'n favorietenlijstje! Thanks! En de omgeving is ook nog eens erg interessant (als we toch 'n dagje weg willen).
Camping Ardennen | l'Eau Rouge

http://www.eaurouge.nl/
Alle reacties Link kopieren
Camping du Rivage Wallendorf-Pont Luxemburg

http://www.durivage.lu/
“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
Alle reacties Link kopieren
Camping Tonny in Amberloup (Belgische Ardennen). Ligt aan de rivier de Ourthe. Heb er echt super fijne jeugd herinneringen aan.
Camping International in Ouren. Prachtige, kleinschalige camping direct aan de Our. Belgische Ardennen.



http://www.maredresorts.be/international/welkom/
Alle reacties Link kopieren
Jij ook bedankt Enn! Die laatste, ligt te zien de plaatjes wat meer open en niet bij/ aan ene bos. En je eerste spreekt me wat minder aan, maar kan niet gelijk aangeven waarom. Ben denk ik al fan van die van Orangetree

Ff Tonny bekijken...jaa, die ziet er ook mooi uit! Beetje zelfde omgeving als die van orangetree... We zijn ook wel van het 'verkassen' tijdens de vakantie, dus dit zouden we kunnen combineren. Mooi!! Bedankt mensen! Duik nu m'n bedje in, maar kijk dit weekend zeker verder & reageer dan (kan ivm werk niet eerder, excuus).
Misschien heb je hier iets aan?

soortgelijk topic
Alle reacties Link kopieren
Camping Kohnenhof
Alle reacties Link kopieren
Camping Bissen in Heiderscheidergrund aan de Sure.
Well behaved women rarely make history.
Alle reacties Link kopieren
Volg!

Vorig jaar camping Tonny bezocht, hierboven al genoemd. Leuke camping, wel erg afhankelijk van welke plaatsen je hebt.
Alle reacties Link kopieren
ooo krijg meteen vakantiekriebels
Alle reacties Link kopieren
Bedankt mensen! Dat andere topic biedt ook veel goede tips. Die van Orange tree staat op 1! Nu al zin in de zomer, duimenvoor mooi weer!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven