Waarheen in Griekenland?

02-04-2008 12:30 37 berichten
Alle reacties Link kopieren
In augustus willen mijn vriend en ik graag zo'n twee weekjes naar Griekenland. Nu heb ik al zitten rondsurfen, maar ik ben er nog niet uit wat nu écht leuk is.. Ik denk dat Griekenland ons namelijk wel kan bieden wat we willen: niet al teveel (massa) toerisme, cultuur, natuur, strand en lekker eten..



Ik lees leuke dingen over Samos, Naxos (Cycladen) en zag laatst een artikel over Kefalonia, maar daar is vooral de natuur prachtig en verder zijn er weinig leuke stadjes dacht ik..



Ik hoop dat iemand hier ervaring heeft met leuke griekse bestemmingen, want vind het vanachter de pc lastig kiezen! :-)
Alle reacties Link kopieren
Leuk, Griekenland! Wij zijn vorig jaar naar Zakynthos geweest. Volgens mij niet echt een heel bekend eiland, maar het was er erg leuk.



Daar leven nog zeeschildpadden in het wild (het eiland aan de overkant (Marathonissi) wordt het 'schildpaddeneiland' genoemd vanwege de vorm). Dus we hadden lekker een bootje gehuurd en zijn wat gaan varen. Heel leuk om die schildpadden naast je bootje te zien met hun koppies boven het water.



Het eiland is niet zo groot, wij hadden voor 3 dagen een auto gehuurd. Laganas is de toeristische plaats van het eiland. Wij zaten op 30 minuten wandelen via het strand daar vanaf.



Ook is er een strand waar je alleen met de boot kan komen waar het water onwijs mooi blauw is, ben de naam even kwijt... Er ligt ook een scheepswrak op het strand. Was iets met 'shipwreck nog iets'. :-P



Veel succes met kiezen!
Alle reacties Link kopieren
Navagio Beach





http://i1.trekearth.com/photos/47123/zakynthos-421.jpg
anoniem_58062 wijzigde dit bericht op 02-04-2008 14:02
Reden: geen idee hoe ik dat plaatje klein krijg...
% gewijzigd
Niet naar Kos gaan:



Het Griekse eiland Kos van Johan Hoogeboom.



Het zag er zo leuk uit in die Griekenland-brochure

Maar als je daar dan eindelijk eens bent

Dan weet je al, dit worden 2 verschrikkelijke weken

In zo'n krakkemikkig Grieks appartement

In zo'n neergepleurd vakantiedorp op zo'n kaalgeslagen rots

En dan heb ik het nog rijkelijk omschreven

Lees je van ellende in 2 dagen al je boeken uit

Want verder valt er echt geen donder te beleven

Ach lieten ze nou maar wat bruine beren los

Dan viel er nog es wat te lachen op het mooie Griekse eiland Kos





Dit eiland kun je makkelijk in krap een middag dromen

't Zijn twee bergen met daartussen in een dal

Ben ik daar verdomme helemaal uit Holland voor gekomen

Was er nou maar thuis een sterfgeval

Maar de kans dat je hier doodgaat is vele malen groter

Door mijn olijfolievergiftiging

Je zit er langer op 't toilet van dat je op vakantie bent

Het komt eruit zoals het er naar binnen ging

Twee vijgen- en een eucalyptusboom dat noemt men hier een bos

Nee het is hier zwaar behelpen op het mooie Griekse eiland Kos





Waarom men toch dit eiland naar een Noorse schaatser noemden

Dat is iets wat ik nog steeds niet weet

Maar je hoeft hier heus je schaatsen niet mee naartoe te nemen

Want oh god oh god, oh god wat is het heet

En als ik zo eens naar die Griekse letters kijk dan denk ik zo

De bevolking heeft hier gym of atheneum

Maar dat is schijn want kunst bestaat hier uit 2 omgevallen stenen

En met een hek erom noemt men het een museum

En verder zie je enkel en alleen maar familie van de tros

Je zou hier moeten mogen schieten op het mooie Griekse eiland Kos





En nou moet ik hier verdomme nog twee weken langer blijven

De douane lijkt hier van het Duitse rijk

'k had van verveling een snor in mijn paspoort zitten tekenen

Ik mag pas weg als ik weer op mijn foto lijk.



Mmmm... Het liedje klinkt een stuk grappiger als de cabaratier het zingt.
Alle reacties Link kopieren
Hey!



Wij gaan in augustus ook 2 weken naar Griekenland! Helaas kan ik dus nog niks aanraden, maar wij hebben wel de Lonely Planet van de Griekse Eilanden gekocht. Daar staat wel veel nuttige informatie in.



Ik denk dat wij een beetje gaan eilandhoppen rond de Cycladen. De eilanden die ik nu heb opgeschreven zijn:

- Sifnos

- Kastro

- Mykonos (maar dan alleen voor even en om Delos te bezoeken, want het is hier toch wel erg toeristisch en druk)

- Antiparos

- Little Cyclades (dit zijn 4 (of 5?) kleine eilandjes)



Daarnaast ook Ikaria (Northeastern Aegean Islands).



Een ander eiland dat me heel leuk leek was Samothraki, maar dit eiland ligt juist helemaal in het noorden, dus denk dat we daar deze keer niet heen gaan.



Maar goed, er staan zoveel eilanden in de Lonely Planet....het is echt moeilijk kiezen!!
Parga!!
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de reacties! Zo'n gids van Lonely Planet is misschien wel handig om aan te schaffen. En Kos slaan we maar over haha.



Eilandhoppen heb ik ook aan gedacht, maar we moeten wel een béétje op de kosten letten en volgens mij wordt dat met al die korte verblijven in hotels/appartementen en transfers etc. al snel duurder.. Of blijven jullie op één plek en gaan jullie vandaar uit andere eilanden bezoeken Runner84?
Alle reacties Link kopieren
Nee, we blijven niet op één plek. De prijzen van de veerboten (tussen de eilanden) staan ook in de Lonely Planet, dus mocht je gaan eilandhoppen, kun je alvast een beetje rekening houden met je budget.



Verder staan er ook best wat goedkopere hotels in de Lonely Planet (denk aan 40-60 euro per nacht voor een dubbel, dat komt neer op 20-30 per persoon per nacht.) Het is dan niet zo dat de goedkopere hotels klein en vies zijn ofzo, in de Lonely Planet staat elke keer een korte omschrijving. Je kunt ook op veel eilanden kamperen, maar dat doen we dit jaar niet, denk ik.



Persoonlijk zie ik het niet echt zitten om 2 weken lang op één eiland te blijven.
Alle reacties Link kopieren
Als je de typisch Griekse ansichtkaart-plaatsjes wilt zien, dan moet je naar de Cycladen gaan, met name Santorini (Thira). Echt witte huisjes met blauw, typische molentjes, dat zie je verder in Griekenland maar weinig. Santorini is vulkanisch, het rijst als een muur uit de zee op, zo ontzettend mooi en indrukwekkend. Als je 'bovenop' bent, dan kijk je een enorm eind recht naar beneden de zee in. 's Avonds ergens op een terrasje eten en je weet niet wat je ziet/meemaakt. Prachtig!!! Ook zwarte lavastranden en voor de kust nog een echte slapende vulkaan waar je naartoe kunt. Nou, ik vond dit het mooiste eiland. Maar het is wel klein, dus 2 weken is lang. Wij hopten 4 eilanden over in die tijd.



Of anders de Peloponnessos, het zuiden van het vasteland. Daar heb je ook mooie stranden, mooie natuur en veeeeel cultuur: Mycenes, Korinthe, Sparta, Olympia, etc. En je kunt naar Athene! Als je veel wilt zien, is het vasteland echt een aanrader en nog niet ontdekt door het massatoerisme.



Veel voorpret alvast, het uitzoeken is al zo ontzettend leuk, hoewel ook erg vermoeiend als je niet kunt kiezen ;-)
Alle reacties Link kopieren
Wat een goede tips allemaal! Mijn vriend wordt ongeduldig van al mijn gezoek, maar ik wil gewoon graag weten dat ik alle opties heb afgewogen en de beste keuze heb gemaakt als ik ga boeken!



Parga en Peloponnesos zien er heel mooi uit..Santorini ook.. Ik krijg er al veel zin in! :-) Maar als de eilanden zo klein zijn, dan is 2 weken misschien wel wat lang. Hoewel ik wel zie dat je boottochten naar andere eilanden kan maken. En we willen wel een auto huren (dat is geen luxe als ik de verhalen van andere Griekenland-bezoekers lees..)



Kent iemand Kefalonia?
Alle reacties Link kopieren
Hoi!



Ik ga ook twee weken eilandhoppen met m'n vriend in augustus. We gaan naar mykonos, paros en santorini. We hebben geboekt bij Arke (Holland International gids), daar kan je zelf je reis samenstellen met hotels/transfers/ferrie etc.

Het is niet heel erg goedkoop, maar ze hebben ook budget arrangementen. Het is wel een aanrader om de gids te halen bij een reisbureau in je buurt, ze hebben veel leuke kleinschalige hotels.



Succes ermee!
Alle reacties Link kopieren
Trouwens... over die autohuur. Als je via Arke van tevoren boekt kost het (vanaf) 137 euro voor twee dagen. Heeft iemand ervaring met autohuur op de cycladen? Hoe zijn de prijzen? en doen ze moeilijk als je jonger dan 23 jaar bent?



Bedankt!
Alle reacties Link kopieren
LaMagdalena, mag ik vragen wat per persoon (ongeveer) de kosten zijn van de reis die jullie gaan maken?



Als ik het zo hoor is het zonde om maar op één eiland te blijven.. Misschien toch maar even bij het reisbureau langs om te boeken..!
Alle reacties Link kopieren
Ja, ik heb ook gelezen dat Santorini echt suuupermooi is (misschien wel het mooiste eiland van de Cycladen) maar wél heel erg toeristisch. Ik denk dat wij er wel heen gaan, maar, zoals Mykonos, niet voor al teveel dagen. We zitten natuurlijk midden in het hoog seizoen dus druk, druk, druk.



Ik vraag me af of het wel zo gunstig is om via arkefly een auto te huren, ik lees in onze reisgids deze prijzen (Cycladen):



Andros - 35euro per dag

Tinos - 35 euro per dag

Syros - 40 euro per dag

Mykonos - 46-90 euro per dag (ligt aan het model dat je kiest)

Paros - v.a. 30 euro per dag

Naxos - 40 euro

Santorini - staat geen prijs, maar dat je daar misschien toch niet wil rijden als toerist, omdat de wegen zo smal zijn ;-) maar het zal wel iets duurder zijn dan de minder drukke eilanden denk ik.

Sifnos - 35-40 euro



vanBaerle, heb je al een vliegticket geboekt? Het is misschien handig om dat nu al te doen al weet je niet precies wat je daar gaat doen, hoe eerder je boekt hoe goedkoper het is (vaak) Wij vliegen met Air Berlin vanaf Düsseldorf naar Athene, was aardig wat goedkoper dan vanaf Amsterdam.



Ben ook benieuwd naar wat jij betaalt ongeveer LaMagdalena (hoef je natuurlijk niet te vertellen als je dat niet wil!) wij doen alles zelf regelen en ik vind het wel interessant om te vergelijken.



Ik krijg er ook helemaal zin in :sun:
Alle reacties Link kopieren
Ik weet niet of dat nu wel uitkan hoor, een auto huren op de Cycladen. Het zijn maar kleine eilandjes, voor veel minder geld ga je met de bus of desnoods de taxi. Je moet het natuurlijk zelf weten hoor.
Alle reacties Link kopieren
In augustus zou ik Mykonos niet aanraden. Augustus is ook voor de grieken hoogseizoen en dan is het daar echt enorm druk...

De lonely planet is een goede tip!



Als je van te voren wilt boeken raad ik je Ross Holidays aan.

Ik vind ze zelf niet echt vriendelijk maar ze zijn wel gespecialiseerd in rustige en leuke plekken.

Zelf ben ik een paar jaar geleden naar volle tevredenheid naar Skyros geweest met hen.

Er komt daar maar 1 chartervlucht per week en dat toestel stopt eerst op Chios waar het merendeel van de mensen er uit gaat.

De toeristen die er komen zijn dus met een binnenlandse vlucht of met de boot gekomen en meestal echt griekenland liefhebbers.

Ik was er in Juni en had het er geweldig.

Het is wel klein dus misschien vind je twee weken te veel daar.



Trap niet in de val die Thassos heet. Dat gaat volgens de grotere touroperators door voor een rustig eiland. Vergeleken met vreselelijke eilanden als Kreta, Rhodos en Kos zal dat zeker zo zijn maar ik vond het echt de hel! Echt op iedere meter een hotel of appartementencomplex.



Het vaste land (en dan niet het noorden vanwege russen in overvloed) is ook een goede tip. Eerder genoemde Ross heeft leuke dorpjes aan de kust in de peleponesos.

Kijk maar eens op hun site.



Kalo taxi kai kalles diakopes!

(Goede reis en een leuke vakantie!)
Alle reacties Link kopieren
heey,

Ik ben vorig jaar naar lefkas geweest. Een heel mooi eiland met een verbinding naar het vaste land. Hier is ook het mooiste en schoonste strand van Griekenland, zeker de moeite waard.

Wij hebben geboekt via www.rossholidays.nl Zij bieden alleen reizen aan naar grienkenland en dan de wat ondekend en minder toeristische eilanden.
Lefkas, daar zijn wij twee jaar geleden met Ross naar toe geweest, erg leuk appartement en genoeg te zien daar. Maar Parga vonden we nog leuker!
Alle reacties Link kopieren
Hoi,



Wij gaan 26 augustus weg, dus het grootste gedeelte van de reis is in September. Ik hoop dat het dan wat rustiger wordt...

Wij hebben ongeveer 950 euro betaald (inclusief transfers, ferries en ontbijt), ik weet het niet meer exact. Maar het ligt eraan welke hotels je kiest. We hebben 3 en 4 sterren hotels. We zitten een week op Paros, daar schijnt het wel iets rustiger en goedkoper te zijn. Mykonos is ook erg duur om te eten en drinken, vandaar dat we daar maar 3 nachten zijn.
Alle reacties Link kopieren
Afgelopen week hebben we eens geinformeerd bij het reisbureau en Chios in combinatie met Samos lijkt misschien wel iets.. Was inclusief auto en kleinschalig appartement, dus dat is wel wat we zoeken. Iemand bekend met deze eilanden? Maar Santorini en Parga lijken me ook nog altijd prachtig, lastig! En van Mykonos had ik idd begrepen dat dit behoorlijk toeristisch is.



Ross biedt leuke accomodaties aan, misschien leuker dan de doorsnee organisaties als Arke ed. Hoewel er ook wel hotels waren die ik bij beide tegenkwam.. Elisawashere vind ik er ook goed uitzien.



Het is jammer dat we nog gebonden zijn aan de vakanties ivm studie, anders waren we zeker in september gegaan.. 950 euro is nog best veel geld, hoewel je daar natuurlijk wel een supermooie reis voor krijgt :-) Voor ons is 700/750 euro pp toch wel echt het maximum.
Alle reacties Link kopieren
Griekenland is echt fantastisch. We zijn in 2001 naar corfu geweest en daar is het prachtig. En niet zo massaal. Heerlijk eiland om rond te touren met de auto of een brommer. Van daaruit een eilandtrip naar Kefelonia gemaakt. Was ook erg mooi, maar naar mijn idee een beetje te klein voor 2 weken.

In 2002 zijn we op zakyntos geweest, wat vergelijkbaar is met corfu alleen iets kleiner.

Vorig jaar naar Lesbos geweest. Dat is echt een prachtig eiland. Rustig, mooie natuur, aardige mensen.

Griekenland hoeft helemaal niet duur te zijn. Je hebt een pakketreis (ticket en appartement) voor 400 euro. Dan heb je misschien niet een 4 sterren hotel met zwembad, maar wel een schattig, goed onderhouden appartement.

Een auto of een scooter kun je het beste voor een paar dagen achter elkaar huren, das vaak goedkoper dan per dag.



Eten en drinken is op bovenstaande eilanden niet heel duur. Voor 20 euro kun je met z'n 2en uitgebreid en heerlijk eten!



succes met kiezen!
Alle reacties Link kopieren
Wij gaan dit jaar naar Parga, lijkt me geweldig! :-) Mooie omgeving, genoeg te doen en niet al te toeristisch!
Alle reacties Link kopieren
Net geboekt en het wordt... Parga!



Grappig Vrouwtje83, zie nu pas jouw reactie! We hebben om dezelfde redenen geboekt; vooral dat het een goede uitvalsbasis is om per auto/scooter leuke dingen te doen/zien, vinden we erg aantrekkelijk. In welk appartement of hotel zitten jullie..?
Alle reacties Link kopieren
Wij zitten in Appartement Toussis. Wordt gerund door een familie, niet heel veel luxe, maar dat hoeft voor ons ook niet echt.... ;-) We zitten op 125m van het centrum en ongeveer 325m van het strand: ideaal! :-) En waar zitten jullie? Heb er echt super veel zin in! :-D
Alle reacties Link kopieren
Ga je voor de rust en de cultuur!? dan moet je naar Corfu gaan, je moet wel oppassen dat je niet alsnog in de massa komt want er is een deel massa van het eiland, maar als je in het zuiden gaat zitten, dan zit je goed. Wij zijn er vorig jaar 12 dagen heen geweest echt heeeeerlijk, eigen prive strandje ( want jah er komt bijna geen kip ;-) )en heel veel cultuur Prinses Sissi heeft daar haar vakantiehuis ( kasteel ) staan echt prachtig, wij zijn toe der tijd via een duitse vliegmaatmaatschapij op de site gekomen van ons hotel.



Corfu wordt ook wel het bloemeneiland genoemt, nou dat zegt genoeg dacht ik zo! haha... echt prachtig...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven