Wonen in Engeland

04-12-2014 12:34 102 berichten
Mijn man gaat naar alle waarschijnlijkheid een baan in Londen krijgen en wil dus verhuizen naar net buiten de stad. Op zich ben ik daar wel oke mee, ware het niet dat ik bang ben!



We hebben vier kinderen van dan acht (tweeling), zes en drie jaar. De oudste twee zitten in groep 4, hebben het fijn en zijn helemaal geworteld hier in Nederland. De derde zit in groep 3, begint een leven met hobby's en clubjes op te bouwen en de vierde zit nu nog op de peuterspeelzaal, maar tegen de tijd dat we zouden gaan is ze bijna klaar voor groep 1.



Het punt is: ik ben hier gelukkig. Mijn vriendinnen wonen op een aantal na in de buurt, mijn moeder zit om de hoek (vader is al overleden), zusje zit vlakbij en ik woon in een heerlijk huis. De oudste drie hebben het fijn op school met leuke vriendjes en halen goede resultaten. Kortom: we zijn blij!



Mijn idee was dat mijn man in Londen zou gaan werken en dat hij elk weekend op en neer vliegt naar huis, maar hij ziet dat niet zo zitten. Begrijpelijk. Voor mijn werk heb ik alleen internet nodig en maakt het niet uit waar ik woon, als ik mijn deadlines maar haal.



Eerlijk gezegd zie ik het helemaal niet zitten om voor onbepaalde tijd naar Engeland te verhuizen! Wie weet wat de leuke dingen van wonen in de buurt van Londen zijn? Waar moet ik op letten met betrekking tot scholen? Hoe is het voor kinderen om in Engeland op te groeien? Is het schoolsysteem heel anders dan het Nederlandse?



Lang verhaal kort: wie kan me vertellen hoe het is om te wonen met kinderen in de buurt van Londen?



(het ergste is dat Londen mijn favoriete stad is! Ik ben er dol op, maar ben ineens zo bang. Ik weet wat ik op moet geven en weet niet goed wat daar in de plaats voor zal komen...)
Wordt je man gehuisvest door het bedrijf waarvoor hij gaat werken?



Als je zegt dat het je favoriete stad is, bedoel je waarschijnlijk het hart van de stad met alle toeristische attracties, maar vergis je niet hoe ontzettend groot London is! En wonen in London is duur.



Misschien een keer de kinderen een paar daagjes onderbrengen bij oppas, en samen met de auto naar London om eens te kijken?
Overigens kan ik me heel goed voorstellen dat het met 4 kinderen heel fijn is om je moeder en vriendinnen in de buurt te hebben.......



Hoe staat je man er eigenlijk in?



Je kunt ook zeggen: ''we verhuren ons huis en we gaan 4 jaar in Engeland wonen'' (ik noem maar iets), en na die 4 jaar kom je terug naar 'je oude leven'. Heb je wel een bijzondere ervaring te pakken!
Wonen in L is idd heel duur. Zo duur, dat veel werkende en goed-verdienende volwassenen zelf nog woonruimte delen!



Daarnaast werken de scholen met een systeem waarbij je voor de goede scholen in de juiste postcode moet wonen. Woon je in de buurt, dan zijn de kosten minimaal. Woon je verder uit de buurt, dan moet je er flink voor betalen om je kind op de beste school te krijgen. Dit zorgt er dus ook voor dat de woningen in de postcodegebieden bij beste scholen nog duurder zijn dan elders.



Maar van de andere kant: internationale ervaring is geweldig voor het CV van jouw kinderen en van jouw man! De investering nu kan later flink wat geld opleveren (afhankelijk van welke carrière er gekozen wordt).
Lekker lullig van je man, jij en je 4(!!) blije kinderen kunnen slikken of stikken omdat hij 'geen zin' heeft te forensen... Van mij zou die lekker in Londen kunnen gaan werken en in t weekend thuis komen, maar m'n hele leven waarin ik gelukkig ben opgeven om zonder sociaal vangnet in Londen te gaan zitten, no f*cking way.
Nummerzoveel, we willen niet in Londen wonen, maar in een gemeente daar net buiten. Ik wist dat scholing nogal in de papieren kan lopen, maar weet jij hoe het Engelse schoolsysteem zich verhoudt tot het Nederlandse?



Clemance, huisvesting wordt helaas niet betaald. Maar goed, andere dingen zullen wel vergoed worden.



He get, ik kan wel janken bij het idee dat ik de kinderen uit hun vertrouwde leven ga halen en niet weet wanneer we weer in Nederland zouden wonen. Het kan een jaar zijn, het kunnen er vijftien worden.
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij zijn er in de omgeving van Londen een paar Nederlandse (basis)scholen.



Ik heb altijd tegen man geroepen dat ik wel naar de UK zou willen, hier is het er niet van gekomen. Ik kan me wel goed voorstellen wat je bezwaren zijn.



Overigens zou ik nooit kiezen voor man in Engeland en alleen de weekenden thuis. Hebben wij een jaar gedaan (niet UK, maar dat doet er niet toe) en dat is echt bijna het einde van ons huwelijk geweest.



Tijd voor een goed gesprek met je man. Wat biedt die baan hem precies aan meerwaarde/uitdaging. Is het tijdelijk? Wat zijn jouw angsten/bezwaren. Zet alles op een rijtje. Overigens denk ik dat je verbaasd zult zijn hoe snel je kinderen zich aanpassen, dat lojkt me het minste probleem.
Toch zou ik het proberen. Hang er een bepaalde tijd aan, bijvoorbeeld 3 jaar. Verhuur jullie huis zodat je dan ook terug kan. Spreek af dat je na 3 jaar gaat evalueren en dan ook terug gaat als 1 van jullie dat wil.

Zie het als een uitdaging, ontwikkeling. Ook voor de kinderen is het (vaak) goed. Ze leren er veel van. En voor jullie als gezin ook een mooi iets om samen te doen.
DappereGerbrera, je verwoordt het wat hard, maar op zich is het wel hoe ik me nu voel. Ik woon pas een jaar in mijn huidige huis en het is echt mijn droomhuis...Had dit twee jaar geleden gespeeld, dan had ik zonder pardon de koffers gepakt! Mijn kleintje is echt makkelijk te verkassen (is nog geen drie jaar), maar de jongens hebben echt hun leven met vriendjes, hockey en dergelijke.
Thanks Sassefras en Missesjn! Hier kan ik wel wat mee! Er is veel meer werk voor mijn man te vinden in Engeland dan in Nederland, vandaar dat hij deze keus maakt. Ik snap het wel, maar vind het aan de andere kant gewoon eng. Doodeng.





Is het alleen niet zo dat je een huurder niet zo makkelijk je huis uit krijgt als je terug wil? Dacht dat huurders nogal veel bescherming hebben!
quote:spitsmuisje schreef op 04 december 2014 @ 12:54:

Nummerzoveel, we willen niet in Londen wonen, maar in een gemeente daar net buiten. Ik wist dat scholing nogal in de papieren kan lopen, maar weet jij hoe het Engelse schoolsysteem zich verhoudt tot het Nederlandse?



Clemance, huisvesting wordt helaas niet betaald. Maar goed, andere dingen zullen wel vergoed worden.



He get, ik kan wel janken bij het idee dat ik de kinderen uit hun vertrouwde leven ga halen en niet weet wanneer we weer in Nederland zouden wonen. Het kan een jaar zijn, het kunnen er vijftien worden.
quote:spitsmuisje schreef op 04 december 2014 @ 13:01:

Thanks Sassefras en Missesjn! Hier kan ik wel wat mee! Er is veel meer werk voor mijn man te vinden in Engeland dan in Nederland, vandaar dat hij deze keus maakt. Ik snap het wel, maar vind het aan de andere kant gewoon eng. Doodeng.





Is het alleen niet zo dat je een huurder niet zo makkelijk je huis uit krijgt als je terug wil? Dacht dat huurders nogal veel bescherming hebben!



Ja klopt, als je een kwaad-willende huurder hebt, kan hij in je huis blijven zitten.



Als de afgesproken huurperiode afloopt, of als de verhuurder de huur tussentijds wil opzeggen, heeft de huurder huurbescherming. Dit houdt in dat de verhuurder alleen mag opzeggen als hij een wettelijke reden heeft. Verhuurder mag de huur opzeggen bij wanprestatie, dringend eigen gebruik, een nieuwe huurovereenkomst of een geldend bestemmingsplan.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben een half jaar geleden ook voor deze keuze gestaan. Man kon daar een zeer goed salaris krijgen, maar de huisvesting in een buitenwijk is al behoorlijk duur, de reistijd voor man behoorlijk lang... plus dat de schoolkosten ook een hap uit het budget was.



Daarnaast kun je je huis wel gaan verhuren, maar je verliest je recht op hypotheekrente aftrek, dus verhuren was erg onaantrekkelijk (want te duur).



Pendelen hebben we ook overwogen, maar ik 5 dagen alleen thuis met de kinderen zag ik niet zitten, en hij wilde niet alleen weekendvader zijn.
Je klinkt alsof je, als je zou gaan, het puur en alleen voor hem zou doen. Je droomhuis, moeder, vriendinnen, zus, alles en iedereen achter laten omdat hij daar wel werk kan vinden.

Zo'n ingrijpende beslissing kan enkel goed uitpakken als je het niet óók en vooral doet omdat je het zelf heel graag wilt. Eerlijk gezegd denk ik als jij tegen je zin mee gaat, dat je huwelijk meer gevaar loopt dan wanneer het op en neer reizen wordt. Want jij hebt straks alleen jezelf en de kinderen, je man moe thuis uit werk, wordt moe van jouw 'gezeur', jij heimwee, hem verwijten en BAF kapot huwelijk. Ik chargeer en zeg het misschien idd wat (te) hard maar ik heb zo'n vermoeden dat je niet gelukkig wordt als je je hierin laat meeslepen. En dat zou het letterlijk zijn, meegesleept worden door jouw man. Ipv samen hiervan dromen en het allebei heel, heel graag willen. Emigreren is niet niks en het terugkomen evt na X jaar zou ik ook niet onderschatten.
Toevoeging; de reistijden in en uit Londen in acht nemend zou het zomaar kunnen dat je man straks alsnog >4 uur per dag onderweg is en hij besluit om 2 of 3 nachten per week in Londen zelf, vlakbij zijn werk, te overnachten. Zit je daar in je buitenwijk en sta je er alsnog zo goed als alleen voor. Dan liever 5 dagen per week alleen en in je vertrpuwde omgeving met vangnet en waar je gewoon je eigen routine etc hebt.
Ik lees even mee omdat dit dilemma bij ons ook regelmatig de kop opsteekt. Man werkt nu ong 1x p maand de hele week thuis. Overige weken 2-5 dagen in de UK. Aangezien hij door de hele UK werkt woon ik met de kinderen nog gewoon in NL. Wij hebben ons leven op de rit en zijn allemaal blij dus we laten het vooralsnog zo. Daarnaast plant hij zijn eigen afspraken waardoor hij juist op belangrijke momenten wel thuis is.



Ik vind het ook nogal jammer dat jullie motivatie om te verhuizen is dat hij niet graag wil forenzen. Bedenk wel dat het hele gezin erachter moet staan want anders is straks iedereen ongelukkig.
Alle reacties Link kopieren
Man alleen in het weekend thuis is niet zo'n drama, ik ken legio aan stellen die het zo doen (defensie).

Ik zou niet mee gaan, om de kinderen en om jezelf
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Alle reacties Link kopieren
quote:Siepeltje schreef op 04 december 2014 @ 13:40:

Man alleen in het weekend thuis is niet zo'n drama, ik ken legio aan stellen die het zo doen (defensie).

Ik zou niet mee gaan, om de kinderen en om jezelf

Sommige gezinnen vinden dat wel een drama... dat moet iedereen zelf bepalen gelukkig.

Ik ben geen huisvrouw, en weiger dat ook, daarnaast vinden wij het ook geen goed plan om de kinderen 4/5 dagen in een opvang te stoppen... dus moet je dat samen oplossen.
quote:DappereGerbera schreef op 04 december 2014 @ 13:15:

Toevoeging; de reistijden in en uit Londen in acht nemend zou het zomaar kunnen dat je man straks alsnog >4 uur per dag onderweg is en hij besluit om 2 of 3 nachten per week in Londen zelf, vlakbij zijn werk, te overnachten. Zit je daar in je buitenwijk en sta je er alsnog zo goed als alleen voor. Dan liever 5 dagen per week alleen en in je vertrpuwde omgeving met vangnet en waar je gewoon je eigen routine etc hebt.

Dat is ook wat ik dacht.



Ik zou het zelf nooit doen als je daar niet zelf ook een baan hebt, want mij lijkt het echt afschuwelijk, in een forenzengemeente achter de geraniums. Een nieuw sociaal leven opbouwen zal uiteindelijk heus wel lukken, maar lijkt me vanuit die positie niet echt makkelijk.



Onderwijs in Engeland is in zoverre anders dat er forse verschillen zijn tussen scholen. Het is een tijdje geleden dat ik er woonde, maar toen was de prijs van huizen in de buurt van goede scholen hoger dan die van andere huizen.
Oh, ik zie net pas dat mijn vorige quote mis ging!



Ik weet niet zoveel van scholen en het schoolsysteem daar, alleen wat ik zo eens van collega's oppik.



Ik ken veel forenzen die doordeweeks op en neer reizen. Met 1 of 2 dagen thuiswerken en 3 of 4 dagen daar in een pension, is dat best goed te doen. Zelfs vaker in de week op en neer reizen wordt wel gedaan. Als je in de buurt van een vliegveld woont en werkt, en je boekt de tickets op tijd (en je hebt een goed salaris) dan kun je voor een paar tientjes op een neer.
Alle reacties Link kopieren
quote:NummerZoveel schreef op 04 december 2014 @ 14:03:

Oh, ik zie net pas dat mijn vorige quote mis ging!



Ik weet niet zoveel van scholen en het schoolsysteem daar, alleen wat ik zo eens van collega's oppik.



Ik ken veel forenzen die doordeweeks op en neer reizen. Met 1 of 2 dagen thuiswerken en 3 of 4 dagen daar in een pension, is dat best goed te doen. Zelfs vaker in de week op en neer reizen wordt wel gedaan. Als je in de buurt van een vliegveld woont en werkt, en je boekt de tickets op tijd (en je hebt een goed salaris) dan kun je voor een paar tientjes op een neer.Maar vergeet niet dat dat allemaal extra kosten zijn die over het algemeen niet worden betaald door de werkgever... dus elk weekend op en neer kost per maand alweer snel zo'n 400e bij elkaar. En dan moet hij daar een appartement huren, of pension, hier in Nederland de hypotheek, dan moet je behoorlijk fors meer gaan verdienen in Engeland wil je dat eruit gaan halen.
Spectral, een huis voor zes personen in de buurt van Londen zal ook aanzienlijk duurder zijn dan in Nederland. School kan, afhankelijk van de keuzes die je maakt, ook fors in de papieren gaan lopen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Miffy schreef op 04 december 2014 @ 14:08:

Spectral, een huis voor zes personen in de buurt van Londen zal ook aanzienlijk duurder zijn dan in Nederland. School kan, afhankelijk van de keuzes die je maakt, ook fors in de papieren gaan lopen.Dat hoef je mij niet te vertellen, wij hebben het uiteindelijk niet gedaan, omdat de extra verdiensten niet opwogen tegen de meerkosten (zowel in Londen wonen als op en neer pendelen) en onzekerheden.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou het niet doen.



Sterker nog, waarom heeft jouw man in hemelsnaam een baan geaccepteerd als zijn vrouw er ongelukkig van zal worden?
"Laat varen alle hoop, gij die hier binnentreedt"
Alle reacties Link kopieren
Hier speelde vorig jaar de vraag of wij wilden verhuizen naar de USA. Dit zag ik echt niet zitten, heb nooit de behoefte gehad om zo ver te wonen. Die veranderingen in ons leven komen vanzelf wel op ons pad, daarvoor hoef ik niet te verkassen. Ik ben honkvast en heb snel last van heimwee.

Daarnaast zou ik vrienden en familie erg gaan missen, en je bent niet zo 1-2-3 terug als het moet. En ons leven hier loopt prima, kinderen zitten op een fijne school, heb zelf mijn werk (en zou daar thuismoeder geworden zijn).

Plus dat mijn man veel van huis zou zijn, dus veel zou op mijn schouders terecht gekomen zijn.

Ik voel me regelmatig schuldig naar mijn man, omdat ik hem die kans 'ontnomen' heb, maar mijn leven 360 graden omdraaien zag ik echt niet zitten.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven