Log nu in om te reageren
 1. Zo, jij doet je naam eer aan met zo snel reageren ;-)
  Wij huren ook een auto en halen er 1 op in Kaapstad en in Durban, ik heb pas een reisgids gekocht en daar stond in dat het verplicht is.
  Ik heb geen zin in gezeur en dat we de auto niet meekrijgen.

  Zonder wrijving geen glans
 2. Ik had het hier op het forum gevraagd en alle kenners zeiden dat het niet nodig was. Vandaar dat ik het ook niet heb gekocht. Geboortecertificaat dus wel.
 3. Wij zijn er al een aantal keer geweest en hebben het nooit nodig gehad. Ik verwacht niet dat je er problemen mee krijgt hoor.
 4. Nou, dan geloof ik op jullie adviezen ! Ik heb inmiddels wel wat gevonden, ze raden het alleen aan als je nog een papieren rijbewijs hebt. Laat ik die nu net vorig jaar ingeleverd hebben voor een pasje...
  Geboorte certificaat staat op de kalender om aan te vragen !
  Welke vaccinaties hebben jullie gedaan ? En Malaria tabletten genomen ?

  Zonder wrijving geen glans
 5. Ik had nog alle vaccinaties van Thailand. Dan moet ik even in mijn vaccinatieboekje kijken. Malaria tabletten niet gedaan, volgens mij werd dat ook niet geadviseerd omdat je in de winter zit.
 6. Ik had ook alle vaccinaties al. Volgens mij is alleen dtp noodzakelijk, toch? En je gaat in de zomervakantie dacht ik, dan heb je geen malariatabletten nodig :-]
 7. Ze adviseren gele koorts en DTP, Krugerpark is malaria risicogebied volgens de GGD.
  Ik heb een mailtje gestuurd wat zij adviseren. Gele koorts is al lang geleden dat ik die heb gehad dus die moet sowieso wel herhaald worden.

  Zonder wrijving geen glans
 8. Maak kans op een reis naar New York!

  Wandelen door Hyde Park. Lunchen in Times Square. Wie heeft een tripje naar New York nou niet op haar bucketlist staan? Goed nieuws: dit is je laatste kans om een reis naar deze modestad te winnen! Doe snel mee om nog kans te maken. #adv

  Lees verder

 9. Het malaria seizoon loopt van september tot en met mei.
 10. Dan hebben we dus mazzel ! Het lijkt mij niks om van die tabletten te slikken, ik ken iemand die ging zo hallucineren dat ie kaboutertjes op de weg zag fietsen O_o

  Zonder wrijving geen glans
 11. Had ik ook op in Indonesië. Was heel eng. Ik ging hallucineren.

  Je doet trouwens na zonsondergang toch warme kleren aan dus al zouden er malariamuggen zijn dan ben je bedekt.
 12. Ik zal eens kijken wat mijn kinderen nog hebben aan inentingen. Ze hebben het rijksprogramma gewoon gevolgd.
 13. Die van mij ook, ik heb inmiddels een afspraak gemaakt en ze komen gewoon thuis vaccineren. Hoe makkelijk is dat !
  Ze maken een persoonlijk advies aan de hand van de reisroute en dan kijken ze of je wel of niet aan de malaria pillen moet.

  Zonder wrijving geen glans
 14. Ik zit nu in z-a, er is 2 keer naar rijbewijs gevraagd en daarbij ook internationale rijbewijs overlegd. Ik denk namelijk dat de politie uit het Nederlandse rijbewijs niks kan opmaken.
  Wij zijn blij dat we een internationaal rijbewijs hebben meegenomen; hij kost ook nog geen 20€ en geeft je wel een zeker gevoel...
 15. Internationaal rijbewijs is niet nodig . Zijnbij de grens za -swazi aangehouden daar hadden ze nog nooit hetoude papieren rijbewijs gezien .maar gewoon uitgelegd dat de nieuwe rijbewijsen een pasjes is en hiervoor we een papieren rijbewijs hadden konden gewoon doorrijden .

  het is zoals het is,daar moet je het mee doen
 16. quote:
  paper-clip schreef op 19 april 2017 @ 17:15:
  Ze adviseren gele koorts en DTP, Krugerpark is malaria risicogebied volgens de GGD.
  Ik heb een mailtje gestuurd wat zij adviseren. Gele koorts is al lang geleden dat ik die heb gehad dus die moet sowieso wel herhaald worden.
  Gele koorts hoeft toch alleen als je zeven dagen voordat je het land binnen komt in een gele koorts-land bent geweest? Als je gewoon in Nederland woont is dat dus niet aan de orde, scheelt weer een vaccinatie :-]
 17. Tenzij je nog andere landen in Afrika bezoekt natuurlijk waar gele koorts wel voorkomt!
 18. quote:
  Nioma schreef op 20 april 2017 @ 19:02:
  Ik zit nu in z-a, er is 2 keer naar rijbewijs gevraagd en daarbij ook internationale rijbewijs overlegd. Ik denk namelijk dat de politie uit het Nederlandse rijbewijs niks kan opmaken.
  Wij zijn blij dat we een internationaal rijbewijs hebben meegenomen; hij kost ook nog geen 20€ en geeft je wel een zeker gevoel...
  Op de nieuwe rijbewijzen (de pasjes dus) staat ook in het Engels dat het om een rijbewijs gaat.
 19. @europe86:
  Moholoholo sanctuary

  http://www.moholoholo.co.za/
  Isabella98765 wijzigde dit bericht op 20-04-2017 21:51 met 31%
 20. Geadviseerde vaccinaties voor Zuid-Afrika:
  ?DTP
  ?Hepatitis A
  ?Hepatitis B
  ?TBC
  ?Rabies
  ?Gele Koorts

  Ik las dat er een tekort is aan Hepatitus A vaccin dus of we die krijgen is maar de vraag, we gaan ook nog naar Swaziland maar daar heerst volgens mij geen gele koorts. Rabiës is heel duur en ook al heb je die vaccinatie dan heb je nog de kans om dood te gaan dus die wordt het ook niet.
  Ik denk dus dat het alleen DTP wordt dan ?

  Zonder wrijving geen glans
 21. Tvp, ik ga binnenkort een reis in elkaar puzzelen en deze tips komen goed van pas!
 22. Heb dit topic nog nooit gezien. Jaren geleden dat ik in Zuid Afrika was, maar zodra de kinderen wat groter zijn en we genoeg geld gespaard hebben.... ;-)

  Mooie website voor mensen die graag verantwoord reizen (Fair trade, ecologisch, maatschappelijk bewust ondernemen): www.abangafrica.com
 23. DTP hebben mijn kinderen nog wel. Voor mijzelf moet ik even nakijken hoelang het geleden is.
 24. Ik dacht vandaag het geboortebewijs maar te regelen, al gaan we pas in de zomer. Maar kids hebbennu toch vakantie. Mijn man hoeft dan toch niet mee?
  Moet in het Engels zeker?
 25. Man hoeft niet mee, het certificaat is in het NL maar bij alle categorieën staat alles ook in eng/fra dus bijv bij naam/name/nom etc. Je hebt wel een recent certificaat nodig volgens mij. Zou je even moeten checken bij het stadsdeelkantoor/gemeentehuis.
 26. quote:
  bubbelwijn schreef op 24 april 2017 @ 09:26:
  Ik dacht vandaag het geboortebewijs maar te regelen, al gaan we pas in de zomer. Maar kids hebbennu toch vakantie. Mijn man hoeft dan toch niet mee?
  Moet in het Engels zeker?


  Hou je in de gaten dat het maar maximaal 3 maanden oud mag zijn ?
  Ik vraag het pas een maand voor de vakantie aan.

  Zonder wrijving geen glans