** Deel 9 NL vrouwen met Marokkaanse liefde! **

07-06-2007 23:13 718 berichten
Alle reacties Link kopieren
http://www.symphonievoyages.com/images/images_desc/maroc_img_1.jpg
anoniem_38961 wijzigde dit bericht op 09-10-2007 14:56
Reden: eindelijk!! Gelukt! We hebben een plaatje!!
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Zonde??? Nee hoor... Wat moet ik anders doen? Hoe meer ze mij laten werken hoe beter...
Alle reacties Link kopieren
Laat mij de eerste zijn dit nieuwe jaar een berichtje te posten :D



Gelukkig nieuwjaar!!!!



En dat van mij begon erg gelukkig. Vannacht toen ik thuiskwam heb ik m'n mannetje wakker gebeld (die lag al van 20u30 te slapen) en toen vroeg ie af ik niet eventjes op msn kwam en hebben we bijna een uurtje heerlijk gechat. Hij was oprecht blij met te zien, heeft ook ff met m'n mama gebabbeld. M'n jaar kon niet beter starten. (En nu ga ik weer werken. Ciaooooooo)
Alle reacties Link kopieren
Hey Taromit jij ook een happy newyear!!

En alle anderen hier ook een voorspoedig 2008 gewenst trouwens!



Waar zijn jullie?! ;-)



Mijn 2007 eindigde goed en 2008 begon nog beter. Mn lieverd had me om 23:00 gebeld al omdat ie bang was niet door de drukte heen te komen, en vroeg of ik zijn smsje kreeg. Maar die komen dus niet aan, hij heeft naar een Marokkaanse simkaart. Echt gek. Bellen gaat goed, maar smsjes komen dus totaal niet aan! :S (zelfde wat jij had denk Taromit!) en om half 1 onze tijd belde hij me weer dat hij ff op msn was, dus toen hebben we de cam ff aangehad. Heerlijk om zijn koppie weer even te zien :D

En toen belde ik hem snachts om half 2 wakker hihi.

Nog 6 dagen en dan heb ik hem weer lekker bij me!



Maar wat fijn voor je Taromit! Toch even heerlijk samen kunnen babbelen en lekker gechat enzo. Dat moet toch heel fijn gevoel geven!



Ik moet morgen weer aan de slag helaas. Half 7 het bed uit :( Het is weer gedaan met het uitslapen.
Alle reacties Link kopieren
Gelukkig nieuwjaar allemaal!



mijn 2007 eindigde een beetje raar. ik werd ineens een beetje down. ik had echt geen zin om bij mijn ouders en oom en tante oud en nieuw te vieren. vond mezelf heel zielig en sneu. ik miste Y gewoon heel erg denk ik. ik druk dat gevoel dan weg en op het moment supreme dan komt het eruit. mijn ouders kwamen me ophalen en we wilde weggaan en ik begin ineens te huilen. ben toen hals over kop eerst van 20.00 tot 22.00 uur nog even langs mijn nicht gegaan en daarna naar mijn ouders en oom en tante. daar was het ook nog gezellig gelukkig.

ik had dat met kerst ook, dat ik met tranen in mijn ogen aan het kerstdiner zit, omdat ik dit soort dingen met Y wil doen. mijn tante wilde ook nog opgeven voor all you need is love maar dat wilde ik niet want ik heb all you need altijd een stom programma gevonden, en dan ga ik er echt niet zelf in, met mijn kop op tv. maar toen dacht ik als ik het nou wel had gedaan had hij hier waarschijnlijk nu bij ons aan het kerstdiner gezeten... even 1 minuut op tv en 2 weken bij elkaar, nog gratis ook. maar ja, das allemaal te laat gedacht.



zometeen moet ik werken. ik heb er geen zin in want ik moet met een hele stomme collega werken. en vanavond nog even chatten met Y. daar heb ik wel weer zin in!



nou, ik kom nu wel een beetje depri over, maar het gaat nu weer hoor! t is een beetje een sentimenteel oud en nieuw gevoel ofzo...
Alle reacties Link kopieren
Gelukkig nieuwjaar allemaal!!!



Mystique: heb je mss T-mobile? Maroc Telecom heeft geen verdrag met Tmobile en het is niet mogelijk om te smsen van je Marokkaanse mobiel naar Tmobiel (en mss ook wel niet naar Telfort). Ik weet dat het wel gaat naar Vodafone en KPN. TOen ik nog in NL was en mijn vriend al in Marokko heb ik speciaal een Vodafone prepaid kaart aangeschaft zodat ik smsjes van hem kon ontvangen...
Alle reacties Link kopieren
findingnemo schreef op 01 januari 2008 @ 14:17:

Gelukkig nieuwjaar allemaal!!!



Mystique: heb je mss T-mobile? Maroc Telecom heeft geen verdrag met Tmobile en het is niet mogelijk om te smsen van je Marokkaanse mobiel naar Tmobiel (en mss ook wel niet naar Telfort). Ik weet dat het wel gaat naar Vodafone en KPN. TOen ik nog in NL was en mijn vriend al in Marokko heb ik speciaal een Vodafone prepaid kaart aangeschaft zodat ik smsjes van hem kon ontvangen...
Ja ik heb inderdaad Tmobile! Wat vervelend! Maar om voor de laatste 6 dg nog vodafone aan te schaffen zou zonde zijn haha. Maar dat verklaard het dus! Jammer, hij had zulke lieve smsjes gestuurd :(
Alle reacties Link kopieren
mellebel: no problem, iedereen heeft wel es een depri moment ;) ( en ik kan het weten)... Bij ons op het werk (casino) werd er afgeteld en iedereen sprong elkaar in de armen en de tranen sprongen in m'n ogen... Eigenlijk hecht ik zo geen belang aan oudejaar, maar toen toch... ofwel komt het gewoon omdat ik de laatste tijd nogal overgevoelig loop... moet nog maar iets lezen in de roddelblaadjes wat me ontroert en de krop schiet al in m'n keel :D Hoelang nog voor Y voet zet op Marokkaanse bodem.

@mystique: Heb ik idd ook gehad. Maar enkel die van hem komen niet toe, die van de rest van de familie wel... Enorm raar, maar hij is zo'n kneus met de nieuwe technologiëen dat het volgens mij ergens fout liep bij hem.
Alle reacties Link kopieren
~[quote]taromit schreef op 02 januari 2008 @ 00:11:

Hoelang nog voor Y voet zet op Marokkaanse bodem.



Taromit: Je bedoelt toch Nederlandse bodem, he?

Die Marokkaanse bodem kan mij even gestolen worden. Hierrrnaartoe, hier hierrrrr!



:rolling:
Alle reacties Link kopieren
Heb net nog gemsnt met mijn schoonzusje. ze hebben nu internet thuis, bij Y's ouders. ze praat niet zo goed engels, en om haar nou te vervelen met de drukte op mijn werk leek me ook niet zo'n goed plan, voor een meid die eigenlijk alleen maar kookt en afwast daar en verder niet veel doet. dus we hebben het maar over het interessantste onderwerp mogelijk gehad: mannen!

doet het altijd goed ,he!
Alle reacties Link kopieren
Hahahaha, ja ik bedoelde Nederlandse bodem. Hoelang nog???
Alle reacties Link kopieren
ik heb geen idee, Taromit. de visumaanvraag kan zo'n 3 maanden duren. en ik heb het 2 weken geleden gepost. en als het dan hier goedgekeurd is moet hij in Marokko ook nog aanvragen. dus ik verwacht zo rond mei.

ik ga nog maar niet aftellen want dan kan ik alleen maar teleurgesteld worden...
Alle reacties Link kopieren
Het zal er sneller zijn dan je denkt. Inderdaad zo weinig mogelijk aftellen... Nu toch nog niet. We kunnen misschien al beginnen duimen :D



Ik tel ondertussen wel al af. Nog 44 dagen eer ik op de bus zit... Het lijkt nu zo dichtbij. Volgende maand ben ik weg. Joehoeeee!!!



Ondertussen probeer ik m'n schoonbroers een vrouw "te fixen". Ik ben via een forum in contact gekomen met iemand die in de streek van Agadir nog 2 ongehuwde nichtjes heeft. En aangezien ik nog 4 ongehuwde broertjes heb, valt er misschien wel iets te arrangeren. Dat fix-gedoe is op en top marokkaans, maar ik ben er totaal nieuw in. Dus daarnet al ff met de tante gechat. Morgen stuurt ze me de foto's door van haar nichtjes en de telefoonnummers. En als ik (en m'n schoonzusje) iets in die meisjes zien, dan geef ik hun nummer door aan m'n broertjes... En dan zien die wel wat eruit voortvloeit. Ik vind het best wel spannend, zo tussenpersoon te zijn. Wie weet is het wel de vrouw van hun leven :D
Alle reacties Link kopieren
Wat een leuke vooruitzichten dames :)



Mn vriend heeft al bijna 24 uur zijn tel uitstaan :( Had hem gister aan de telefoon maar hij zei dat zijn batterij bijna leeg was, en ineens was de verbinding dus verbroken. En nu staat ie nog steeds uit...Bah
Alle reacties Link kopieren
Ah mystique nog een paar daagjes en ie is weer bij jou ;)
Alle reacties Link kopieren
Nog 44 dagen, Taromit, dat schiet al op!

dat fixen zou ik ook wel willen regelen voor mijn schoonzusje. ze wil echt graag weg bij haar ouders uit het dorp. het is echt sneu, ze doet alleen maar het huishouden daar. en het is zo'n leuke meid!

ze wil gewoon weg uit het dorp en het liefste nog naar Europa. eerst kon ik dat nooit zo goed begrijpen maar nu ik haar wereld voor 2 weken van dichtbij heb meegemaakt snap ik haar helemaal!

ze had een tijdje geleden contact met een jongen, maar die laat het nu weer afweten dus dat wordt niks, en verder zitten er oudere dikke mannen achter haar aan (smsjes sturen enzo) dus daar moet ze niks van hebben.

maar het is allemaal wel moeilijk want haar ouders prefereren een man van hun 'stam' (familie), kan dat niet dan uit het dorp, kan dat niet dan moet ie wel een berber zijn.

(en om het nog even verder door te trekken, dan een marokkaan uit Marokko zelf, kan dat niet dan een Marokkaan uit Europa, en dan houdt het toch echt op. hmm, Y heeft niet echt aan de wensen van zijn ouders kunnen voldoen, hahaha!)
Alle reacties Link kopieren
Mellebel, er valt misschien wel iets te koppelen;.. Ben met nummer 1 al bezig... Maar er zijn er nog 3 over (31, 36 en 41 jaar).



Ik had het trouwens met nummer 1 daarnet over het gekoppel. Had ff een foto van het meisje naar hem doorgestuurd samen met haar telefoonnummer. Er kwam niet zoveel reactie, dus ik begon: ze draagt een hoofddoek, is van goeie familie, blablabla... Zegt ie: Hoofddoek kan me niet schelen. Ik zoek liefde. Liefde net zoals jij en m'n broer... Ik vond het zo sweet dat hij het zei... Dus heb hem gezged dat ie gewoon ff moet sms'en en vindt ie het niks dat ie het dan moet laten weten. Zo simpel is het. Geen druk of niks.



Ow heeft Y soms geen oudere man in de familie die niet getrouwd is of al weduwenaar is ofzo? M'n schoonzus is 42, 10 jaar geleden gescheiden en leeft sindsdien weer thuis. Vorig jaar was er een hajj op bezoek uit Frankrijk, maar die deed niet aan ramadan en hij bad nooit, dus was ie meteen afgeschreven, ook al had ie veel centen.



Anyway, op zulke wijze worden veel mensen koppels. Ik vraag me af hoe het ging in de tijd voor de mobiele telefoons. Met de postduif??? :D
Alle reacties Link kopieren
Weet ik ook wel haha, maar vond het niet zo leuk. Heb hem gister gelukkig toch nog gesproken. Kreeg alleen een niet zo leuk nieuwtje...Zijn broer uit BE is overgekomen voor een paar dagen, dus die zit nu (met zijn andere broer) in zijn huis. Schat van een man hoor, kan ook erg met hem lachen, hij is gezellig.



Maar daar gaat de privacy, argh! Mezjan eigenlijk mag ik zo niet denken, maar hey can you blame a girl ;). Toch eventjes frustrerend haha



Taromit als het je gelukt is ben ik heel erg benieuwd! hahaha Wat leuk. Ik wou dat ik nog vrijgezelle schoonzussen had, maar helaas ze zijn allemaal bezet :D
Alle reacties Link kopieren
Taromit, jouw broers zijn toch iets te oud hoor, mijn schoonzusje is pas 18 dus... ach, er zal heus wel een man zich aandienen voor haar. Ik hoop snel, want het leven is saaaaai daar.
Alle reacties Link kopieren
taromit schreef op 03 januari 2008 @ 23:18:





Ow heeft Y soms geen oudere man in de familie die niet getrouwd is of al weduwenaar is ofzo? M'n schoonzus is 42, 10 jaar geleden gescheiden en leeft sindsdien weer thuis. Vorig jaar was er een hajj op bezoek uit Frankrijk, maar die deed niet aan ramadan en hij bad nooit, dus was ie meteen afgeschreven, ook al had ie veel centen.







voor zover ik weet heeft Y geen oudere beschikbare man in de aanbieding, maar ik zal eens navragen. :-P



Mystique, morgen ga je moslim worden toch? succes! en vertel je hier hoe het is gegaan?
Alle reacties Link kopieren
Pfff heb een baalavond... Weet niet waarom... Misschien omdat gisterenavond zo'n super allesovertreffende avond was (met m'n ventje op MSN) We hebben anderhalf uur gesproken, is een record voo rhem. 't Was gewoon weg super... Maar op het laaste stonden de tranen in m'n ogen en zei hij: "Eigenlijk ben ik verdrietig..." Wou hem daarnet spreken toen ik uit werk kwam maar z'n broertje zei dat hij al om 18u was gaan slapen, daarna is opgestaan voor het avondeten en erna weer is gaan slapen.

Mystique, heb hem nog altijd geen datum gezegd, maar heb gezegd dat ik met de Pakistaanse verkiezingen weer bij hem zou zijn (die zijn namelijk op 18 februari). En zei hij: Wanneer zijn die? Zei ik: Moet je maar ff aljazeera in het oog houden ;) Maandag zie ik hem terug... Ik tel al af.. Morgen ergens gaan werken waar ik totaal geen zin in heb. Heb er nog nooit gewerkt (grote hotelketen) maar heb schrik dat het tegenvalt, maar ja centjes nodig hé. Zondag weer in het casino, net zoals vanavond en dan maandag m'n ventje terug zien... Nog 42 dagen... Zal blij zijn als we 2 weken verder zijn.
Alle reacties Link kopieren
@ Mellebel: Toen we binnen kwamen, schoentjes uitgedaan uiteraard, en zijn we naar boven gelopen. Daarboven was een lezing. Echt een superlief indonesisch (dacht ik ) vrouwtje was die lezing aan het geven. Er waren ongeveer nog een stuk of 6/7 andere vrouwen. Toen het moment daar was van de shahada waren de anderen zo blij en enthousiast! Wat een prachtig mooi gevoel is dat, alhamdoulillah! Ik kreeg er wel even een brok van in mijn keel, zo warm was het. Echt een gevoel van "thuiskomen".



Toen ik haar had nagezegd, toen ging mijn vriendin ook nog een keer haar shahada opzeggen. Daarna werden we door iedereen gefeliciteerd en geknuffeld. En toen hebben we lekkere koekjes gegeten, wat gedronken en toen vroeg een vrouw of we het leuk zouden vinden om te zien (en mee te doen) hoe de woedoe gaat, en het gebed.



We gingen weer naar beneden naar de gebedsruimte, en daar liet ze ons zien hoe de woedoe verricht diende te worden. We hadden woedoe gedaan en toen hebben we ons bij het gebed gemengd. Helaas kende ik natuurlijk nog geen enkel gebed, maar we hebben haar nagedaan en het ging echt goed.



Daarna weer naar boven gegaan, even nog het een en ander besproken en toen weer richting huis. Het was echt een enerverende en prachtige dag :)





@ Taromit: De laatste loodjes wegen altijd het zwaarste. Maar leuk dat je hem toch op een cryptische manier hebt verteld wanneer je komt! Ben benieuwd of hij het zal onrafelen dat raadseltje! Ik ga voor je hopen dat de tijd voorbij zal vliegen!! Maar voor je het weet is het zover, en dan post je je verhaaltjes vanuit het heerlijke Maroc! :)
Alle reacties Link kopieren
@Mystique: wowwie wat klinkt het mooi.. Vond je het ook moeilijk?? Ook omdat je eigenlijk toch christen was?? Ik ben wel benieuwd hoe je jezelf nu voelt... Waren er veel nederlandse vrouwen.. Hier in Grun zie ik slechts een enkeling terwijl ik denk dat het in de grotere steden meer geaccepteerd is ofzo..

Taromit... hoe is dit in België eigenlijk??



En mellebel,, wil jij je ook bekeren of weet je het niet...



Mijn vriend zou het ook leuk vinden, maar ik heb altijd gezegd ik doe het pas als ik het gevoel heb van JA.. zoals jij hebt mystique en niet omdat het makkelijk is of voordat we gaan trouwen het moet uit mezelf komen. Mijn vriend zegt ook dat hij dat een goede instelling vind..

Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik al tijden in twijfel zit. Aan de ene kant niet, aan de andere kant wel.. Het is een moeilijke beslissing omdat je tegelijkertijd een ander soort levensstijl aanneemt.



Maar mystique hoe kijk jij nu aan tegen een hoofddoekje?? Zou je die willen of gaan dragen??

Weet je wat het is met een hoofddoekje, je moet je andere kleding er ook enigzins op aan passen.. Daar kies je dan natuurlijk voor maar in de zomer bijv. vind ik het leuk om een rokje of jurkjes te dragen of zelf een hippe korte broek..

Maar ja ieder voor heeft een nadeel en andersom netzo..



Ik vind je erg dapper mystique en zeker dat je er zo trots op bent. Wat vinden je vrienden/familie ervan??

Toch ben ik erg nieuwsgierig wat jouw heeft doen kiezen omdat het best snel gegaan is allemaal. Je hebt voorheen gezegd daar liever niet over te praten maar misschien kun je een beetje het gevoel omschrijven...



Verder alles goed met iedereen???

Met mij wel, wil alleen weer terug naar Maroc,, had het eigenlijk prima naar mijn zin... Lekker eten,, leuke winkeltjes, leuke familie en eeenn hele leuke vriend natuurlijk!! haha



Fijn weekend

Groetjes ALY
Alle reacties Link kopieren
@Aly: Hoe is wat in Belgie???



@Mystique: Hoop dat het snel gaat. MAar aangezien de dagen enorm traag voorbij glijden, denk ik het niet. Heb vandaag nog ff een brief op de post gedaan. Had beetje geknoeid met oude lipstick en een blad papier volgezet met kusjes en die uitgeknipt. Ben zeker als die het krijgt gaat ie denken: Zot geval!!!! Binnen 2 weken is de brief daar ongeveer... Ik kom pas een 4 weken daarna aan. Vandaag is het niet m'n positieve dag. Kom ook net van m'n werk. Het ging zo traag voorbij, we waren met teveel, dus er was niet genoeg werk om goed door te kunnen werken. Oh god i hate this. Morgen weer gaan werken naar het casino. Joepieeee!!!!
Alle reacties Link kopieren
Aly, ik ben al bekeerd, he! dat heb ik laatst nog geschreven, toen ik terug was van het trouwgebeuren in Marokko.

alleen maar omdat ik een geloof moest hebben, en ik had geen geloof en anders kon het hele trouwen niet doorgaan. verder doe ik er niks mee, t is dat jij het nu vroeg dat ik er weer aan denk.



ik heb trouwens leuke trouwringen gezien in de stad. die hebben we nog niet want ik houd niet van dat priegelige gouden gedoe die ze in Marokko verkopen.

hier zijn (gouden) trouwringen wel 500-700 euro per stuk! en ik zou dan wel witgoud nemen want ik vind goudkleur niet mooi. maar nou zei zo'n vrouw in die winkel dat je net zo goed edelstaal kan nemen. en ik heb van edelstaal echt mooie setjes gezien van 200 euro bij elkaar. (blijkbaar doen meer mensen dat die weinig geld hebben. wist ik helemaal niet.)

van die stoere, grote, zonder te veel priegels eraan, alleen 1 klein steentje voor de vrouw. heb het foldertje aan Y laten zien via de cam en die vond ze ook erg mooi, dus dat is dan al geregeld!
Alle reacties Link kopieren
Taromit, Aly bedoelt denk ik of het geaccepteerd is in Belgie om je te bekeren tot de islam als westerse vrouw zijnde.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven