Log nu in om te reageren
 1. Justme, ik wens je alvast veel sterkte én succes met de komende operatie.
  Ik hoop dat het je veel goeds zal gaan opleveren. :flower:

  Alles is mooi wanneer het echt is - Sara Kroos
 2. Ik hoop voor jou ook op veel succes, Justme.

  World of Warcraft: Legion
 3. Stoer dat je het doet. Ik wens je heel veel succes en sterkte! Heb je ook al plannen/ideeën over het (mentale) traject daarna?

  Kom je ons nog af en toe op de hoogte houden?
 4. quote:
  justme_37 schreef op 10 mei 2015 @ 02:14:
  [...]
  Jij bent een van de weinigen die mijn problematiek begrijpt /erkend en niet meteen met harde reacties komt waar ik niks mee kan.
  Ik ben het er helemaal mee eens dat je dit alles kan compenseren met een positieve uitstraling/instelling zoals bijvoorbeeld Jan Jaap van der Wal dit kan. Maar ik ben inderdaad in de negatieve spiraal terecht gekomen in een vicieuze cirkel.
  Het begint inderdaad dan pas vanaf 0, ik mis nu (nog) alle sociale kwaliteiten om succesvol te zijn bij vrouwen.
  Slechte ervaringen block ik, maar inderdaad als ik mij heel slecht voel dan wil ik nog wel eens aan alle afwijzingen denken als ik zelfmedelijden voel maar die gedachtes blokkeer ik direct als ik mezelf daar op betrap en ik ga dan snel een boek lezen of werken.

  Ik vind het heel mooi dat je het nu allemaal hebt kunnen vertellen! Die harde reacties zijn (deels) verklaarbaar vanuit onwetendheid over jouw echte probleem. Ik wist aanvankelijk ook niet dat de negatieve spiraal daar toch wel mee is begonnen.

  Je mag er vanuit gaan dat wanneer de operatie oplevert wat het belooft, er een grote kans ontstaat door de boost die jouw verandering gaat geven! Wanneer je die boost combineert met de juiste coaching kan er nog heel wat gebeuren. Daar ben ik hoopvol gestemd.
  Het is belangrijk om alle afwijzingen die je hebt gehad aan het gezicht toe te kennen. Niemand heeft jou echt als persoon leren kennen en die afgewezen. Het is de oppervlakkigheid van selectie op uiterlijk.

  En je hoeft niet succesvol te zijn bij veel vrouwen. Eén vrouw van je leven is gelukkig genoeg :-]. Als het net zo rolt als bij mij kan het heel snel gaan. Ik hoop echt dat je gelukkig gaat worden.
  Het zal nog een tijd op zich laten wachten maar ik wens jou heel veel succes de komende tijd!
 5. Hoe gaat het nu, JustMe? Ben je al geopereerd?
 6. Ik heb niet het hele topic gelezen, maar ik vind het erg verdrietig voor je. Ik voel met je mee en ik hoop dat je uit die negatieve spiraal komt. Elk mens is speciaal! liefs.
 7. Ik moet het forum van Absolute Beginners maar weer eens bezoeken. Er wordt echter niet zo veel gepost daar.

  Even een update. Tussen november 2014 en april 2015 heb ik contact met Mediant gehad. Ik had Cognitieve GedragsTherapie willen volgen, maar dat is afgewezen. Verlegenheid bestaat niet bij mensen met autisme, zei de psychologe. Dus mensen met autisme die CGT willen, willen feitelijk van hun autisme af, en dat kan niet, want autisme is niet te genezen, althans voorlopig niet. Dus CGT kan dan niet.

  Als een niet-autist verlegen is, heet dat verlegenheid, en is daar therapie voor.
  Als een autist verlegen is, heet dat autisme, want verlegenheid bij autisme is autisme zelf (zegt die psychologe), en daar is geen therapie voor.

  Later las ik op een website over CGT bij mensen met autisme, en het is vreemd dat de psychologe dat niet kent. Maar zij heeft wel 1300 euro gevangen: 300 van mij en 1000 van mijn zorgverzekeraar. Dat is easy money. :(

  World of Warcraft: Legion
 8. Heb jij je kat goed opgevoed?

  Hoewel het voor een hond de normaalste zaak van de wereld is om naar puppytraining te gaan, wordt van een kitten nog vaak gedacht dat die niet op te voeden is. Think again! Het is heel belangrijk om ook je kitty training te geven. Met deze vijf simpele tips voed je je kat op. #adv

  Lees verder

 9. Kreeg je tussen november 2014 en april 2015 een andere vorm van therapie bij die psychologe, Hans?
  Waar komt anders die 1300,- euro aan kosten vandaan?

  Is dit boek iets voor je misschien?

  Cognitieve gedragstherapie bij autisme

  Zoals ik begrijp is dit pas de eerste behandelmethode dus kan ik begrijpen dat jouw psychologe hierin geen kennis heeft.

  Dus. Enzo.
 10. In 2014 waren er oriënterende gesprekken en overleg welke therapie bij mij zou passen. Er waren geen therapie sessies, of therapeutische opdrachten.

  Aan autisme zitten ook voordelen, waar ik niet zonder meer van af wil. Als autisme bij jonge kinderen is vastgesteld zou men het kunnen genezen, indien t.z.t. mogelijk, maar ik zou daarvan niet willen genezen.

  Ik ben sociaal vaardig genoeg, maar in het versieren van vrouwen of in het laten versieren door hen, ontbreekt echter ervaring en zou ik dat moeten trainen. Ik krijg trouwens begeleiding in het gebruik van datingsites.

  World of Warcraft: Legion
 11. Er zitten zeker ook voordelen aan autisme. Maar jij loopt tegen een nadeel aan, daarom schrijf je hierover.

  Maar alleen in 2014 waren er dus oriënterende gesprekken? Wat was er vanaf januari tot april 2015 dan bij je psychologe, zoals je aangaf? Euro 1.300,- is wel heel veel geld voor slechts oriënterende gesprekken bij een psycholoog. Dat kan bijna niet. Een zorgverzekeraar vergoed ook niet zomaar Euro 1.000,-. Is verder jouw zaak en misschien privé maar ik kwam er even op terug omdat je wat verbolgen leek over dit bedrag en dat je vond dat je psychologe zo wel heel makkelijk geld heeft verdiend. Ik denk dat dat dus iets anders ligt en je hier niet alles vertelt. Wat ook niet hoeft uiteraard. :-)

  Wat leuk dat je op datingsites zit en daar begeleiding bij krijgt.
  Succes, ik hoop voor je dat je bereikt wat je wil bereiken!

  Dus. Enzo.
 12. Eind 2014 vroeg ik aan de huisarts om een verwijzing naar Mediant. Oktober/november kreeg ik een screeningsgesprek. Ik zei dat ik last had van het stigma van autisme, en dat mensen die niet goed op de hoogte zijn van wat autisme is, bepaalde ideeën hebben die slechts gedeeltelijk of niet bij mij horen op mij projecteren.

  Veel mensen denken bij autisme aan Rain Man. Deze man is ernstig autistisch en woont in een zorginstelling. Goed, ik chargeer een beetje. Hij is ernstig beperkt. Hij heeft ook woedeuitbarstingen. De enige overeenkomst die ik heb is dar hij en ik savants zijn. Op bepaalde gebieden zeer slim zijn. Door andere mensen, ook door specialisten, wordt er gezegd dat ik i.h.a. sociaal ben, communicatief en verbaal sterk ben. Onlangs werd er gezegd dat ik zeer goed kan luisteren. Maar andere eigenschappen horen echt wel bij autisten: andere manier van verwerking van informatie, dingen soms niet aanvoelen maar beredeneren of - vooral op sociaal gebied - moeten leren.

  Tussen eind november en bhalverwege april 2015 was het stil. Toen kreeg ik vier gesprekken. De eerste twee leken op het gesprek in november. De laatste twee met een psycholoog. Die zei dat ik sociaal was maar ook autistische trekken had. Ik zei dat ik verlegen was. "Nee," zei ze, "dat is autisme." Ik weet zelf wel het verschil tussen autisme en verlegenheid. Deze twee kenmerken kunnen gewoon naast elkaar bestaan. De kosten kunnen waarschijnlijk zitten in de 5 gesprekken en door de overhead: bespreking in het team. Daar sta ik buiten.

  Als ik dit alles had geweten had ik dit niet in gang gezet. Ik gooi niet graag 350 euro in een bodemloze put. Dan stond dat geld gewoon op een bankrekening.

  World of Warcraft: Legion
 13. @Hans. Mij lijkt verlegenheid inderdaad een karaktertrek die los kan bestaan van autisme.

  Zou je liever een vrouw hebben die zelf ook autisme heeft omdat zij jou dan beter zou begrijpen of heb je geen voorkeur wat dat betreft?
 14. Off-topic, maar ik vind het een schandalig hoog bedrag voor 5 oriënterende gesprekken en wat nabesprekingen in het team (ik kan me niet voorstellen dat ze iedere keer een uur over je overlegd hebben)!
 15. Ik ook.
  Ik zou eens contact opnemen met je zorgverzekeraar, Hans - en hen vertellen dat je slechts 5 gesprekken hebt gehad.
  Er wordt binnen zorginstellingen nogal eens geknoeid met declaraties, helaas.

  (Heeel erg offtopic maar ter onderbouwing van het bovenstaande: Zo kwam ik er per toeval achter dat een zorginstelling waar 1 van mijn kinderen met mij samen slechts 3x ter consult is geweest, bij onze zorgverzekeraar gedeclareerd heeft voor anderhalf jaar 1x per week consult. Totaal bedrag van rond de 15.000,- euro. Te schofterig voor woorden.)
  Bambi wijzigde dit bericht op 21-09-2015 13:33 met 46%

  Dus. Enzo.
 16. quote:
  Rubber_Ducky schreef op 21 september 2015 @ 08:07:
  @Hans. Mij lijkt verlegenheid inderdaad een karaktertrek die los kan bestaan van autisme.

  Zou je liever een vrouw hebben die zelf ook autisme heeft omdat zij jou dan beter zou begrijpen of heb je geen voorkeur wat dat betreft?

  Autisme is geen criterium. Het is niet zo dat een vrouw per se autistisch moet zijn, of juist niet-autistisch. Als het klikt is het mooi, of de vrouw autistisch is of niet. Met niet-autistische vrouwen kan het ook goed klikken.

  Andere wensen of eisen zijn veel belangrijker of zijn dealbrekers. Een vrouw mag bijvoorbeeld per se niet roken. Een compromis is niet mogelijk. Ik val op getinte vrouwen (ik moet wel een inschatting maken of hun cultuur botst met mijn cultuur of mijn normen of waarden). Als een vrouw blank is, is dat echter geen probleem.

  World of Warcraft: Legion
 17. Je hebt groot gelijk wat dat roken betreft. Succes met de zoektocht!
 18. Dat van die cultuur ivm getintheid snap ik niet zo. Je moet er toch altijd achter komen of iemands normen en waarden een beetje kloppen met die van jou en of dat niet gaat botsen? Dat heeft niks met je kleur te maken.
 19. quote:
  anoniem180820160914 schreef op 08 mei 2015 @ 11:42:
  Veel sterkte in de tijd rond de operatie. Ik hoop dat het allemaal goed zal verlopen!  Hee hallo, de ingrepen zijn inmiddels achter de rug, en ik ben erg tevreden met het resultaat. Het is niet perfect dit verwachtte ik ook niet maar het is zeker een verbetering. Ik durf zelfs op foto's te verschijnen.

  Echter op dating gebied is er niets veranderd. Dus nog altijd nooit een date gehad, en uiteraard ben ik ook gewoon maagd.

  Ik hou me er echter bijna nooit meer mee bezig en de depressie die ik vroeger had toen ik dit topic opende is long gone. Eenzaamheid heeft plaats gemaakt voor acceptatie en elke dag druk bezig zijn zodat ik altijd moe ben aan het einde van de dag en geen tijd meer heb om na te denken. Enkel in mijn twintiger jaren en dertiger jaren voelde me soms extreem eenzaam.

  Mijn leven is nu eenmaal zo gelopen maar ik voel en vind dat ik geen minderwaardig leven leid t.o.z van andere mensen. Er zijn zoveel mensen die het slechter hebben dan ik, terwijl ik me meestal best gelukkig voel. Ik heb nog altijd aardig wat vrienden en sta vol in het leven en ik reis veel, ik heb mij hobby's en een drukke baan. Uiteraard zijn er momenten dat ik me toch eenzaam voel maar that's life maar het beïnvloed mijn kwaliteit van het leven sowieso niet.
 20. Wat een verrassing dat je een terugmelding geeft, mooi! En goed nieuws dat je er zo positief over bent
  Ik heb even een paar berichten teruggelezen en vraag me af hoe is het afgelopen met de zenuwen in je gezicht?

  Maar er is dus geen wonder gebeurd met je uitstraling en blijkbaar je dating ervaring. Dat is heel erg jammer maar was misschien wel een beetje te verwachten. Het zit dus nog steeds in andere dingen dan alleen je gezicht. Toch is het grootste obstakel wel uit de weg want je accepteerde je gezicht niet voor de operatie. Nogmaals, heel mooi om te horen dat dit achter je ligt!

  Er zit een heel goede kant aan dat je er niet meer zo mee bezig bent, al is het meer uit berusting. Ben je opnieuw gestopt na afwijzingen op dating(sites) na de operatie? De andere kant is dan wel dat je geen doelgerichte ontwikkelingsstappen meer zet in die richting.

  Ik heb nog steeds belangstelling voor het onderwerp en verdiep me er steeds verder in. Ook veel leuke/ interessante contacten opgedaan. Als je zin hebt om er offline over te schrijven mag je me een pb sturen.
 21. Hey justme, wat goed om te horen dat het beter gaat. Waarom heb je je PB niet aan? Wie weet ontvang je wel een een persoonlijk bericht van een van de dames :-).
 22. Justme wat een mooie update, blij dat het goed met je gaat.
 23. quote:
  Treezebees schreef op 22 april 2017 @ 13:23:
  Justme wat een mooie update, blij dat het goed met je gaat.
  Thanks, die update was ik ook wel een beetje verschuldigd na alle adviezen van al die lieve mensen. Al is het wat aan de late kant.
 24. Niet alles teruggelezen, maar ik kan me voorstellen dat dit moeilijk is (geweest). Er wordt zo vaak makkelijk gezegd 'het komt vanzelf', 'op ieder potje past een dekseltje', 'er loopt vast voor jou ook een lieve m/v rond', terwijl de realiteit is dat er soms gewone, lieve, leuke mensen rondlopen die nooit een fijne partner/seks hebben getroffen. Dat je dan toch aan jezelf gaat twijfelen lijkt mij logisch. De gewoonste dingen (huisje, boompje, beestje) lijken dan een onneembare berg.
  Leuk dat er verhalen zijn van mensen die ook ooit in een soortgelijke situatie zaten en met wie het toch, totaal onverwachts, 'goed' is gekomen.

  Not all those who wander are lost.
 25. Goed om van je te horen TO!
 26. Het is absoluut waar dat er gewone, lieve en leuke mensen rondlopen die, zonder dat ze daarvoor hebben gekozen, nooit een partner hebben getroffen. De claim dat het vanzelf komt gaat voorbij aan het feit dat de mensen waarbij het "vanzelf" gebeurt kansen creëren, of open staan voor kansen en deze met succes omzetten in een relatie. Dat is een aaneenschakeling van acties en ik ben mij daar ook altijd volledig bewust van geweest. Ik denk dat er wel iets aan te doen is als je daarin gelooft. Dat is in zichzelf al een uitdaging trouwens.

  Nogmaals petje af: TO heeft een enorme horde genomen en zou vervolgstappen kunnen zetten. Er zijn professionals die daar ervaring in hebben opgebouwd maar het is maatwerk om uit te vinden wat er nodig is. Het is misschien wel de vraag of het de tijd en moeite waard is hierin te investeren. Een garantie op een relatie kan nu eenmaal niemand geven.