Bruiloft 5000 - 6000 euro

23-08-2016 12:35 108 berichten
Alle reacties Link kopieren
Mijn vriend heeft mij ten huwelijk gevraagd



Nu willen wij volgend jaar gaan trouwen, een datum hebben we nog niet. We hebben een budget van 5000 - 6000 euro. Ringen hebben we al, een mooie auto kunnen we lenen en voor de huwelijksreis hebben we een apart budget. Ik wil een mooie jurk en we willen een goede fotograaf. 30 personen willen we er sowieso bij hebben, dit zijn familie en goede vrienden. Als we een avondfeest zouden geven (geen idee of dat binnen ons budget kan) zouden daar max 90 personen bij aanwezig zijn.



Met wat google werk kom ik vooral uit op de gemiddelde bruiloft van 10.000 – 15.000 euro of juist extreem low budget bruiloften van 200 - 1.000 euro. Wij willen iets wat hier tussenin zit. Heeft iemand tips en/of ervaring met een bruiloft binnen ons budget?



Alvast bedankt voor het meedenken!
The pen is mightier than the sword
Alle reacties Link kopieren
gefeliciteerd!



Ik denk dat je vooral eerst moet nagaan wat jullie belangrijk vinden. Zo wilde ik graag een goede fotograaf, maar vriend wilde mooie trouwringen. En wij wilden sowieso een feest met open bar. Wij gaan trouwens over 3.5 week trouwen, spannend! Qua budget zitten we er ook een beetje tussenin. Wij wilden trouwens niet een hele volgepropte dag, dat zagen we allebei niet zitten. Wij hebben een avond ceremonie in de kerk, receptie (taart+ champagne) en dan direct feest met hapjes. Geen heel diner ertussen dus. Qua kosten:



mijn jurk + vermaak kosten + schoenen + lingerie: 1300

pak van mijn vriend + schoenen + riem: gekregen van zijn ouders

taart + champagne: geregen van ouders vriend (mijn schoonmoeder kan prachtige taarten maken)

trouwringen: 1600

fotograaf: 1500

feest: 2000

ceremonie in de kerk: 300

visagist: 300

bruidsmeisjesjurk: 100

boeket: 100

locatie voor fotoshoot: 200

bedankjes: 100

uitnodigingen: 100



volgens mij heb ik nu alles wel...we zijn al 1,5 jaar verloofd dus de kosten zijn goed verveeld over die tijd. Huwelijksreis is ook iets van 5000 euro, maar dat rekenen we er niet bij. Op vakantie waren we sowieso wel gegaan, we hebben dat nu alleen uitgesteld tot na de bruiloft.



Oh ja, hou er rekening mee dat je voor het stadhuis ook nog flink moet betalen. Hier in Amsterdam al snel 500 euro, dus wij trouwen de donderdag voor de kerkelijke ceremonie op het gratis moment even snel om half 10.
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd!



Volgens mij was onze bruiloft rond de 6000 euro.



We trouwden op een zaterdag (wat extra kosten met zich meebracht).

We hadden mooie ringen van rond de 1500 euro denk ik.

Ongeveer 40 daggasten waarmee we een buffet hadden.

's Avonds een feest voor ongeveer 100 man, onbeperkt drinken en luxe hapjes.

DJ ingehuurd van rond de 700 geloof ik.

Jurk was rond de 700 euro.

Trouwauto geleend (incl. chauffeur )

Fotograaf was een familielid, dus alleen kosten voor bedankje.

Fotoboek zelfgemaakt voor 100-200 euro denk ik.

Trouwkaarten waren ongeveer 250 euro.



Het feest maakte het het duurst. Maar dat was ook het leukst van de hele dag. Je kunt het echter ook in een zaaltje doen en zelf drankjes regelen en een paar mensen die voor een bepaald bedrag willen 'oberen'. Ook diner kun je zelf regelen, bijv. een bbq.



Iig veel plezier met de voorbereidingen!
quote:Snoepje35 schreef op 23 augustus 2016 @ 12:47:

Zorg dat je buiten officiële trouwlocaties blijft.

En misschien wordt een goede fotograaf wel lastig binnen dit budget.

Wij waren 2500 euro aan de fotograaf alleen kwijt (dit was een goede), maar dan zit je al bijna op de helft van je budget..

Of je moet er voor kiezen om bijvoorbeeld maar voor 6 uur een fotograaf in te huren. Dan kun je wel een goede fotograaf voor 1200 euro regelen denk ik, heb je alleen niet de hele dag op foto's staan. Persoonlijk zou mijn voorkeur hiernaar uitgaan en niet naar een semi prof fotograaf die er dan de hele dag bij is.. wat ongelofelijk veel geld! Als ik een (goede) fotograaf inhuur voor mijn werk dan betaal ik misschien 800 euro per dag, maar voor 200 euro zijn ze ook te vinden. Is dat omdat ze heel veel moeten nabewerken?
Alle reacties Link kopieren
quote:Verkademeisje schreef op 23 augustus 2016 @ 14:23:

Oh ja, en dan ben ik de kapper/visagist nog vergeten. Maar wellicht ken je iemand die dat voor je wil doen?Ik heb een schoonheidsspecialiste en een kapper in mijn vriendenkring, dus dat komt wel goed.
The pen is mightier than the sword
Alle reacties Link kopieren
wat ongelofelijk veel geld! Als ik een (goede) fotograaf inhuur voor mijn werk dan betaal ik misschien 800 euro per dag, maar voor 200 euro zijn ze ook te vinden. Is dat omdat ze heel veel moeten nabewerken?[/quote]



Ik had een geweldige fotograaf op het oog (en werd ook getipt door een bevriende fotograaf) en die was iets van 3000 euro per dag. Wij betalen nu 1500 euro voor 6 uur, maar dan zijn ze wel met z'n tweeën. En ze hebben meerdere prijzen gewonnen. Alle 'goedkope' fotografen die wij online zijn tegengekomen vond ik echt afschuwelijk. Lollig doen op een brugje in het bos, gedrapeerd over een auto etc. Nu weet ik ook wel dat het de mensen zelf zijn die zo'n pose aannemen, maar toch.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat het vooral belangrijk is om te bedenken wat jullie nu echt belangrijk vinden. Heb jij ''iets'' met fotografie en vind je professionele foto's belangrijk? Dan kun je daar meer budget voor vrijmaken. Vind je het vooral belangrijk dat je een keer in je leven een echte bruidsjurk aan hebt gehad? Dan kun je daar meer budget voor vrijmaken. Wij hadden per onderdeel ingeschat wat het budget wat ons betreft was, alles bij elkaar opgeteld en gekeken of dat in ons ''overall'' budget viel. Stuk overzichtelijker dan steeds iets uitgeven uit de grote pot.



Kijk eens online naar jurken, zoals deze.
Floozie, ik snap helemaal dat je de lollige trouwfoto's verschrikkelijk vindt hoor, vind ik ook! Ik vroeg me meer af wat het dan zo duur maakt. Als iemand nog weken aan het nabewerken is dan snap ik het, maar als iemand er 6 uur is en dan 3000 euro krijgt, dan is dat nogal wat.



Ik heb pas op iemands bruiloft een fotograaf gezien die normaal journalistieke en reisreportages maakt. Dat waren ook echt prachtige (niet al te geposeerde) foto's.
Alle reacties Link kopieren
quote:Padoempats schreef op 23 augustus 2016 @ 14:58:

Floozie, ik snap helemaal dat je de lollige trouwfoto's verschrikkelijk vindt hoor, vind ik ook! Ik vroeg me meer af wat het dan zo duur maakt. Als iemand nog weken aan het nabewerken is dan snap ik het, maar als iemand er 6 uur is en dan 3000 euro krijgt, dan is dat nogal wat.



Ik heb pas op iemands bruiloft een fotograaf gezien die normaal journalistieke en reisreportages maakt. Dat waren ook echt prachtige (niet al te geposeerde) foto's.Goeie vraag, onze foto's worden wel nabewerkt en ze zijn dus met z'n tweeën, maar die hele dure fotograaf...geen idee. Hij staat wel extreem goed aangeschreven. Het viel mij alleen op dat die goedkopere fotografen dus meer van die lollige foto's maken. Heb zelfs eentje voorbij zien komen die overal hartjes en andere xenosfolder achtige kaders omheen had geplaatst. Je kon me opvegen...dan nog liever geen fotograaf.
quote:Floozie schreef op 23 augustus 2016 @ 15:02:

[...]





Goeie vraag, onze foto's worden wel nabewerkt en ze zijn dus met z'n tweeën, maar die hele dure fotograaf...geen idee. Hij staat wel extreem goed aangeschreven. Het viel mij alleen op dat die goedkopere fotografen dus meer van die lollige foto's maken. Heb zelfs eentje voorbij zien komen die overal hartjes en andere xenosfolder achtige kaders omheen had geplaatst. Je kon me opvegen...dan nog liever geen fotograaf.



Oh vreselijk! Onze fotograaf was dan wel niet zo duur ( een kleine 1000,-, het vriendenprijsje ) en geen 'echte' trouwfotograaf, maar we zijn heel erg blij met onze no-nonsens foto's. Niet dat standaard hartje maken op de rug van de bruid met de handen oid. Niet dat ik dat lelijk vind, maar zo totaal niet passend bij ons.

Gewoon, normale foto's in een mooie omgeving. En vooral de foto's met mijn familie zijn me dierbaar, vooral omdat mijn oma daar nog in redelijke gezondheid bij op staat
Die van ons kostte 4500 euro. Exclusief kleding. Mijn jurk was trouwens van een outlet, 800 euro.

Locatie was een prachtige tuin van iemand bij een landgoed, veel geluk want gratis.

Tenten gehuurd. Btw eraf gepraat. Zelfde bij heaters en tafels en stoelen.

Decoratie zelf gemaakt en gekocht bij goedkope webshops of xenos.

Fotograaf: geluk met professional binnen netwerk, 20% korting. Fotoboek zelf gemaakt.

Visagist: gehuurd. Kapper: vriendin van ouders, kostte 30 euro.

Lunch met 30 man. Man heeft broodjes besteld bij bakker, en de ochtend van de trouwdag zelf nog opgehaald. Dag ervoor hebben we samen boodschappen gedaan. Beleg en drinken. In de avond met 40 man een bbq. Alles gehuurd, wel rijkosten en schoonmaakkosten eraf gepraat.

We hadden via via twee jongens,werkende in hotel, gehuurd voor tientje per uur. Zij waren er vanaf lunch tot in de avond. Zij hebben lunch en bbq klaargezet. En in de avond deden zij het drinken bij de bar. Dit hadden man en ik ook allemaal zelf gekocht,met hapjes. Taart had ik vijf losse taarten van de vlaaienboer. Die bar had iemand in ons netwerk toevallig.

Muziek: hadden we alleen op de achtergrond aan. Dus grote speaker geleend en mobieltje met spotify-lijsten.

Bloemen: ik wilde maar een klein boeket, was 40 euro ofzo.

Schoenen en sieraden: van Haren en bijoux Brigitte.

Kerk: gehuurd, 250 euro. Liturgies zelf gemaakt. Band zelf samengesteld, hen bedankt met een etentje.

Auto gehuurd, via marktplaats.

Oh, en de maandag ervoor in gemeentehuis getrouwd. Daarna met die gasten, 20 man, terrasje gepakt op onze kosten.



Zo klinkt het vrij armoedig, maar het was heerlijk en veel complimenten gehad. Komt ook voor groot deel door die tuin.
Alle reacties Link kopieren
Ik doe even een tvp'tje...Ben zelf ook op zoek naar een bruiloft zoals jij beschrijft TO
Alle reacties Link kopieren
quote:Chantilly21_1 schreef op 23 augustus 2016 @ 15:07:

[...]





Oh vreselijk! Onze fotograaf was dan wel niet zo duur ( een kleine 1000,-, het vriendenprijsje ) en geen 'echte' trouwfotograaf, maar we zijn heel erg blij met onze no-nonsens foto's. Niet dat standaard hartje maken op de rug van de bruid met de handen oid. Niet dat ik dat lelijk vind, maar zo totaal niet passend bij ons.

Gewoon, normale foto's in een mooie omgeving. En vooral de foto's met mijn familie zijn me dierbaar, vooral omdat mijn oma daar nog in redelijke gezondheid bij op staat



Ja die cliche foto's wilde ik dus ook niet. Schoonmoeder wel maar dat heb ik toch echt uiteindelijk geweigerd. We hebben geposeerde foto's gedaan samen met familie en nog een aantal portretten van ons samen maar geen lollige foto's of heel cliche.. Schoonmoeder heeft de mooiste uitgekozen en die hangt nu in haar woonkamer naast de bruidsportretten van de andere kinderen. Ik zou nooit een bruidsportret van mijzelf ophangen dus daarvoor hoefde het ook niet.



Ik vind zelf ook de foto's met de familie het leukst.

En het zijn echt mooie foto's verder maar ja in de praktijk kijk ik dus zelden in dat album. Toen we het ontvingen hebben we een keer uitgebreid bekeken samen met de kinderen. Daarna nog een paar keer als er vrienden of familie op bezoek waren. En nu staat het in de kast. Maar dat soort herinneringen kunnen dierbaar zijn dus wat dat betreft is het ook fijn dat het er is.
Alle reacties Link kopieren
quote:Padoempats schreef op 23 augustus 2016 @ 14:39:

[...]





wat ongelofelijk veel geld! Als ik een (goede) fotograaf inhuur voor mijn werk dan betaal ik misschien 800 euro per dag, maar voor 200 euro zijn ze ook te vinden. Is dat omdat ze heel veel moeten nabewerken?

Vind ik ook veel geld.

De onze kost ongeveer 1000 euro, maar komt daarvoor wel 12 uur fotograferen. Vind ik best meevallen qua prijs.
Alle reacties Link kopieren
quote:Floozie schreef op 23 augustus 2016 @ 14:45:

Alle 'goedkope' fotografen die wij online zijn tegengekomen vond ik echt afschuwelijk. Lollig doen op een brugje in het bos, gedrapeerd over een auto etc. Nu weet ik ook wel dat het de mensen zelf zijn die zo'n pose aannemen, maar toch.Die hadden wij ook gezien ja, ook niet echt ons ding! zoiets met 'leuke' items ook niet trouwens.
The pen is mightier than the sword
Alle reacties Link kopieren
Als eerste Gefeliciteerd!

Wij waren in totaal 5500 euro kwijt.

Locatie kregen we gratis via mijn oom.Wij hadden geen sterke drank en kwam uit op nog geen 500 euro voor het drinken, Eten en hapjes hebben we zelf verzorgt.

Maar hier hebben wij ongelooflijk veel geluk mee gehad natuurlijk.

Mijn jurk heb ik gekregen van mijn Oom en tante.

Wij hadden een heel veel in 1 pakket genomen en daar zat in: een fotograaf voor 5 uur ,

een auto met chauffeur ook 5 uur,Persoonlijk ontworpen trouwkaarten 50 stuks dacht ik.

Mijn boeket en de corsages.Hier waren we 1300 euro voor kwijt. En alles perfect geregeld en we hadden echt een top fotograaf.Hier zou ik echt niet op bezuinigen kijk nog steeds regelmatig mijn trouwalbum in.

Wij hadden een bbq en dat hadden mijn zusje en zwager verzorgt.(wel zelf betaalt uiteraard)

Bedankjes waren ook niet duur.

We hadden een dj 350 euro.

De taart van de plaatselijke banket bakker.Kosten waren 250 euro.

En natuurlijk de ringen die hadden we niet begroot vandaar dat onze bruiloft wel wat duurder werd.We zouden eigenlijk onze verlovings ringen laten op poetsen.Maar ja toen kwamen we bij de juwelier en ik ging toch een beetje rondkijken..

nou het resultaat laat zich raden wel een beetje duur maar kerrie zou kerrie niet zijn als ze niet ging zoeken op internet.Dus de ringen bij een andere juwelier gekocht daar was de heren ring gratis dus dat scheelde 900 euro.O ja haar en make-up heeft mijn schoonzus gedaan.Pak voor Man en Zoon bij elkaar 600 euro.

heel erg veel plezier met de voorbereidingen.O mag geen reclame maken maar ik werk er echt niet maar google eens op anastasia uit nieuwegein.Mocht het een beetje in je buurt zijn echt een aanrader!



Eigenlijk hebben wij heel veel gekregen en heel goed gekeken en vergeleken op internet mede daardoor is het echt de dag geworden die wij voor ogen hadden.En niet voor een bedrag waar we maanden lang wakker van lagen.Ben mezelf nog niet tegen gekomen op het vreselijke bruiloft en partijen topic dus hopelijk vonden onze gasten het ook leuk

mijn tip gebruik je contacten een zus die een mooi kapsel bij je kan doen helemaal top.Is natuurlijk een voorbeeld.o wel handig wij hadden 30 daggasten en 75 avondgasten in totaal.
Hier:



Jurk en schoenen: 700 (tip voor vintage stijl: Laura Dolls, webshop Monsoon of kleine bruidsboetiekjes)

Kapper en visagie: 225 euro (incl. proefkapsel)

Pak en schoenen man: 1200 euro (duurder uit dan ik)

Boeket: 35 euro (vraag gewoon om wat roosjes met een leuk lintje, snapt de bloemist best)

Fotograaf: 150 (vriendin van me die professioneel fotograaf is, ze wilde het gratis doen maar wilde haar toch iets geven)

Prieel: 460 euro

Drank, diner, bittergarnituur: 5.000 euro

Locatie: gratis (want: deden alles daar)

Dj: 750 euro

Taart: gekregen van goeie vriend

Hotelkamers voor onszelf, ouders en ceremoniemeester (als dank): 400 euro



En dan: wij hadden een fotohokje met petten, brillen, en snorren op stokjes enzo. Kost wel 650 euro, maar het was echt dé hit van de avond. Onze namen werden onderaan fotostrip gedrukt en dat was dan ook meteen het cadeautje. Kost een lieve duit, maar mensen hebben het er nu nog over en we zien de fotostripjes bij al onze vrienden op de wc of het prikbord hangen. We hebben van de digitale foto's een mooie collage van gemaakt en die hangt nu in onze woonkamer. Nog steeds heel erg blij mee.



Verder duurde onze bruiloft van 16:00-00:00. De uren dat we de drank hadden afgekocht, waren beduidend duurder dan de uren waarin we dat niet hadden gedaan. De meeste mensen drinken namelijk niet zo gigantisch veel, uitzonderingen daargelaten.
Neem locatie die 'kaal' al heel veel sfeer uitstraalt. Scheelt je een hoop aan bloemstukken en tafellinnen enzo.
Wij trouwen binnenkort en hebben 7,500 begroot.



We hebben voor hele dag 40 gasten en zijn ongeveer 2000 kwijt voor locatie inclusief bbq en bier,wijn,fris.

We hebben geen traditionele bruidstaart maar meerdere 'normale' taarten voor ongeveer 100

Jurk, sluier en vermaken 1600

Pak, 650

Ceremonie 500

Fotograaf met album 900

Bedankjes 100

Kaarten 150

Huwelijkse voorwaarden 1100

Versiering 25

Bruidsmeisje 75

Auto 50



Zoiets.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben 20 gasten, wij doen geen receptie dat scheelt ons al snel een drankrekening a 4000 euro incl hapjes.

(Wat heb je aan al die "collegas en vage vrienden komen" ieder zn ding hoor als je het leuk vind doe het, maar persoonlijk vind ik het zonde van het geld en veel mensen die niet dichtbij jullie staan zitten er amper op te wachten (voor jullie niet voor te stellen maar is vaak wel zo) dus hou het intiem, dan heb je een net zo mooie dag.
Alle reacties Link kopieren
quote:laurabb schreef op 23 augustus 2016 @ 19:06:

Neem locatie die 'kaal' al heel veel sfeer uitstraalt. Scheelt je een hoop aan bloemstukken en tafellinnen enzo.Dat is een hele goede!
Alle reacties Link kopieren
als ik ooit zal trouwens houdt ik het liever klein



bijvoorbeeld gratis trouwen bij de gemeente en een fotosessie van ons als gezien en daarna het intiem vieren met onze kinderen en mijn moeder en broers/zus (met zijn ouders is er geen contact)



alhoewel het vroeger mijn droom was zo groot huwelijk met veel gasten en super mooie jurk is dat eigenlijk veranderd naar mijn vader zijn dood





ik wist dat sommige bruiloften duur waren maar ik schrik wel beetje van de prijzen zeg !!

alhoewel nog meevalt



TO gefeliciteerd met je huwelijksaanzoek
"Not making a decision Is a BIIIIIIIIIIG decision"
quote:laurabb schreef op 23 augustus 2016 @ 19:06:

Neem locatie die 'kaal' al heel veel sfeer uitstraalt. Scheelt je een hoop aan bloemstukken en tafellinnen enzo.Dit! Wij hoeven eigenlijk niks te versieren. Al hangen we handjevol balonnen op.
Alle reacties Link kopieren
Jurk? Kijk eens op yourdreamdress

Daar heb ik m vandaan en je kan daar nog onderhandelen ook. Pas je het niet stuur je het terug. Mijn jurk was in de winkel 5500 euro en heb hem voor 1200

En alles wat je met je creditcard koopt is verzekerd trouwens. Heb 3 jurken laten komen en daarvan is het er.1 geworden.
Alle reacties Link kopieren
Ohja en nog gefeliciteerd met je aanzoek!!!
Alle reacties Link kopieren
Pennenbakje kan ik jou een PM sturen? Ik heb veel tips voor de mooiste couture jurken voor weinig!! (Zijn uiteraard gloednieuwe jurken, zijn bijvoorbeeld sample modellen die nooit zijn gepast heb je kortingen van 50-70% van vera wang, pronovias, monique lhuillier naem khahn etc! )

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven