Dochter en haar onzekere relatie

26-08-2014 22:01 85 berichten
Hai allen,



Het gaat om het volgende, graag zou ik jullie ideeën eens hierover willen.



Het betreft mijn dochter van begin twintig, een nederlandse jonge vrouw, ze heeft sinds een jaar een aparte relatie met een man van 31 van Marokkaanse komaf.

Zij zien elkaar maar 1x in de week.

Het punt ligt o.a daar.

Hij heeft doordeweeks een goede kantoorbaan, s'avonds werkt hij in het bedrijf van zijn vader/familie, in het weekend werkt hij een x aantal uur elders(ivm herkenbaarheid geen details daarover).

Volgens zijn zeggen wil hij zoveel mogelijk geld bij elkaar sparen om over een x aantal jaar op zijn lauweren te rusten, met haar.

Hij woont weer bij zijn ouders ivm het verkoop van zijn huis met verlies in zijn vorige relatie(zo'n 2jaar terug), en op deze wijze kan hij sparen en aflossen.

Als hij eens bij haar is, gaat alsnog vaak zijn telefoon, en zegt hij dat het zakelijk is, dus nog minder tijd met elkaar.

Ook is hij vaak weg naar Belgie ivm het bedrijf van zijn pa.

Het is onduidelijk wat voor bedrijf het is, daar laat hij weinig over los.

Volgens hem doet hij ook iets met aandelen.

Hij wil zo nog nog 5jaar doorgaan.

Dus van de 365 dagen ziet zij hem maar 52 dagen of minder.

Ook zal er in die tijd geen weekendjes samen zijn of eens een week samen weg.

Zijn telefoon staat s'avonds vaak uit.

Dus mocht er wat zijn met haar, kan ze hem niet bereiken.

Ook blijft hij nooit bij haar slapen.



Dat ze zijn ouders nog niet heeft ontmoet ligt aan hun cultuur zegt hij.

Ontmoeting tussen ouders en vriendin vindt pas plaats als er een huwelijk plaats vindt.

Dus zij moet nog zo'n 5jaar wachten voordat ze zijn familie gaat ontmoeten.

Want hij verwacht dan dat hij uitgewerkt is.

Hij is een echte control freak, wil altijd weten waar ze is.

Als hij weet dat ze om 17u vrij is, en hij belt haar op en ze geeft aan dat ze nog gezellig na zit te kletsen op haar werk, wordt hij boos.

Onder het mom dat ze toch niet zo lekker was? Dus wat doet ze daar dan nog?



Ze geeft bij mij aan dat deze situatie haar onzeker maakt, en ze voelt zich ongelukkig en eenzaam in een relatie die op deze wijze niet op te bouwen is.

Maar ze houdt wel veel van hem.



Ze heeft erg veel contact met mij hierover.

Ik heb deze man nog nooit ontmoet, en kan er niks van zeggen.

Hoewel ik mijn gedachten er wel over heb.

Ik vind dit een vreemde situatie.

Als je erg verliefd bent op iemand wil je naar mijn inzien elkaar toch wat vaker zien dan een uur of 4 of 5 in de week.



Dus..mijn vraag is wat zouden jullie hierbij denken?

Ik heb wel tegen haar gezegd dat ze eens de vragen die ze heeft op papier te zetten.

En dat eens gaat over denken.

Uiteraard heeft ze het met hem hier al een aantal keer over gesproken.

Het is meer een take it or leave it van zijn kant uit.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou zeggen zie motto.



En houden van gaat wel over hoor.
Trouwe onderdaan van Zijne Majesteiten Kater I en II
Deze man heeft er gewoon een gezin naast hoor. Anders had ze vast wel eens mee mogen gaan naar Belgie. En hij wil weten waar ZIJ is? Terwijl ZIJN telefoon vaak uit staat?



Leer je dochter dat zij zich nooit hoeft te verantwoorden waar zij verblijft. Dat zij zich op geen enkele manier hoeft te laten domineren. Zij is al eens goed en netjes opgevoed door haar ouders, haar vriend hoeft dit niet nog eens dunnetjes over te doen.



Zeg haar dat hij haar niet mag veranderen, net zo min als zij hem kan en mag veranderen.



Denk erom dat dit in potentie een gevaarlijke relatie kan zijn. Zij lijkt vatbaar te zijn om zich te schikken naar zijn wil en gedrag in plaats van er iets van te zeggen. Hij gaat die ruimte meer en meer opeisen zonder daar ruimte voor terug te geven.



Zeg haar dat ze beter op zoek kan gaan naar een man die wel graag met haar pronkt, die haar op handen draagt en graag meeneemt op stap en in zijn leven. En haar niet in de wachtkamer zet tot hij een keer klaar is met van alles en nog wat. Zo heb jij haar niet opgevoed!
Typisch dat precies Bella en ik reageren.......... beide worden we getriggerd....
Alle reacties Link kopieren
Ja wij komen elkaar vaak tegen hè mupke.



Jij zegt het immer vriendelijker dan ik!
Trouwe onderdaan van Zijne Majesteiten Kater I en II
Doreia,

Daar had ze zelf ook al aan gedacht betreft een gezin.(En wij ook natuurlijk).

Totdat een collega haar vertelde dat hij wist waar deze man woont en hem morgens de deur wel eens uit ziet stappen.

Of dat echt zo is weet ik niet natuurlijk.



Het gekke is, dat ze haar mondje op de goede plek heeft, dat ze weet wat ze wil, en zelf een overheersend type kan zijn.

Maar hierin is ze klein en onzeker.

Ze geeft aan dat geen enkele vent haar zal veranderen..maar of dat zo is??



Ja gek he dat ze nooit mee kan, en dat ze niet weet wat voor bedrijf het is en waar.

Dat ze niet weet waar hij woont.

Ik heb voornemens als ik weer bij haar ben om eens die straat in te rijden en te gaan posten
En ze is nog maar 23, dan hoort ze toch lekker op stap te gaan met vriendinnen, gek doen etc??
Alle reacties Link kopieren
Hopelijk een overdreven reactie van mijn kant...maar kijk maar uit dat ze geen loverboy aan de haak heeft geslagen.

Weet ze wel een adres, achternaam klopt? De bedrijven waar hij werkt, al eens nagegaan of dat werkelijk zo is?

Vaagheid of dat waar zijn tijd aan besteed wordt niet kloppend is zijn vaak signalen. Verder dure spullen kunnen kopen, bezitterigheid.

Naja, google eens.

Nogmaals, hopelijk een overdreven reactie....maar sluit het dan in ieder geval even uit, want het is zeker een rare situatie.
Hij is niet serieus, als ik het zo lees. Zo vaak heeft ze hem nog niet gezien, weinig met hem meegemaakt en opgebouwd. Ik zou haar aanmoedigen om er mee te kappen. Een man/jongen controleert een vriendin/vrouw vaak omdat hij zelf wat te verbergen heeft
Alle reacties Link kopieren
Oh ik zie het al, deze dingen zijn dus idd vaag. Waar ik al bang voor was. Check gewoon eens even bij de politie. Vaak zijn het bekende en als je aangeeft dat je bang bent dat het om een loverboy gaat zijn ze je meestal goed van dienst. Er zijn ook hulpverleners die hierin gespecialiseerd zijn. Afhankelijk van in welke regio je woont waar je die kunt vinden. Hier is bijv. steunpunt huiselijk geweld een optie (ook anoniem).
Alle reacties Link kopieren
1 + 1 = 2 lijkt me.



En ik vraag me oprecht af wat zo veel vrouwen in zo'n man zien. Het verhaal is haast stereotyperend: schoonouders die door geloof/cultuur niet achter de relatie staan, man die overdreven dominant is en ten alle tijde eist te weten waar vrouwlief zich bevindt, totaal niet betrokken willen zijn, kort lontje hebben, geheimzinnigheid om hun eigen doen en laten, en ga zo maar door. Het is afwachten wanneer je dochter haar eerste pak rammel van dit heerschap krijgt omdat ze niet keurig na 5 uur meteen naar huis is gegaan na haar werk of haar telefoon niet meteen opnam, want zo rollen de manipulatieve heertjes in 'die hoek'.
Alle reacties Link kopieren
Deze man is niet gescheiden, nodig hem maar eens uit voor een kennismaking. En zeg maar take iT or leave iT. Bescherm je dochter, dit is foute boel!
quote:nadanni schreef op 26 augustus 2014 @ 22:01:



Ze geeft bij mij aan dat deze situatie haar onzeker maakt, en ze voelt zich ongelukkig en eenzaam in een relatie die op deze wijze niet op te bouwen is.

Of het nou een Marokkaanse Nederlander is of een autochtone Nederlander, als je je zo ongelukkig en eenzaam voelt in een relatie en hij wil niet meewerken om het beter te maken, dan moet je wegwezen. Er is maar één oplossing: de relatie verbreken.
Alle reacties Link kopieren
Met het risico dat iedereen nu over me heen gaat vallen:



het hoeft niet zo erg te zijn als het lijkt. Mijn zusje is sinds twee jaar getrouwd met een pakistaanse man en woont al 6 jaar in Engeland. Ze heeft zijn geloof aangenomen en is januari bevallen van hun eerste kindje. Hij studeert nog (hij is 34 en is aan het promoveren aan een universiteit in Londen) en hun inkomen is dus erg laag totdat hij klaar is met zijn studie. Het kost hem erg veel tijd en ze ziet hem dus ook niet heel veel, alhoewel hij wel zijn best doet veel bij zijn vrouw en kind te zijn.



Strekking van het verhaal: buitenlandse mannen zijn niet altijd verkeerd en hoewel wij als familie, nooit voor mijn zusje zouden hebben gekozen dat ze met een hoofddoekje moet lopen, is het haar keuze geweest en ze zegt wel echt gelukkig te zijn.



Je dochter is van een leeftijd dat ze haar eigen keuzes moet maken en soms zijn dat goede dingen en soms zijn dat minder goede dingen. Ik zeg dus niet dat je haar niet kan of mag adviseren, maar dwingen kun je haar niet.
Alle reacties Link kopieren
@marg81: Dat je zusje voor een kerel van 34 die geen geld in het laatje brengt kostwinnaar wilt spelen in Londen, nota bene een van de meest dure steden om te wonen ter wereld, tot daar aan toe. Maar dat ze zich heeft bekeerd (al dan niet uit 'vrije wil') naar een geloofsovertuiging die er om bekend staat dat die, nogal zacht uitgedrukt, behoorlijk vrouwonvriendelijk is vind ik ook weer héél erg stereotyperend...



Maar goed, ieder zijn meug.
Ik ben het eens met alle bovenstaande reacties, dit klinkt als foute boel. Wat ik je wel wil meegeven is dat je iig ten alle tijde de relatie met je dochter goed moet houden. Je geeft aan dat ze hierover praat met je, gelukkig maar! Hou dit zo, laat het geen wig tussen jullie drijven als jullie meningen hierover verschillen. Je wilt niet dat ze het gevoel krijgt dat ze niet bij jou terecht kan omdat je er afwijzend tegenover staat.
Marie8e,

Nee jij bent niet overdreven, want daar ging mijn gedachten ook al naar uit.

Google'n en zoeken.

Ik heb hem al nagetrokken, in overleg met dochter hoor.

Hij heeft idd die kantoorbaan.

De weekenden dat hij elders werkt, klopt ook, want zij werkt in datzelfde bedrijf.

Alleen het bedrijf van zijn vader en familie is dubieus en vaag.

Iets met transport, jaaja.



Ciambella,

Heb ik ook tegen dochter gezegd.

Nodig hem uit, in onze cultuur is het zo dat ouders graag willen weten met wie hun dochter omgaat.



Milna,

Dat maakt ook niet uit.

Het gaat mij erom of de Marokkaanse cultuur ook echt zo is?



Maar hoe bescherm ik haar?

Ze woont 2,5 rijden bij ons vandaan.

Ik ga niet zeggen dat ze bij hem weg moet, dat zal averechts werken.

Ik denk met haar mee, opper het e.e.a, en luister naar haar.
Dat klinkt niet pluis.



Hopelijk gaat je dochter snel inzien dat ze veel meer dan dat verdient. Want al is het gewoon een workaholic met een normale baan wat ik bijna niet geloof, word ze nog niet goed behandelt. Nu al weten dat een weekendje weg er de komende jaren niet inzit vind ik maar vaag. En ik vind het erg gek dat jij hem nog niet hebt ontmoet. Als hij respect voor haar had zoals dat in zijn cultuur hoort dan had hij nu met haar getrouwd en allang haar ouders/jou ontmoet.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk ook dat hij gewoon getrouwd is en een gezin heeft. Ouders pas leren kennen als het huwelijk plaatsvindt is je reinste nonsens. Hij is vaak onderweg naar België maar het is niet duidelijk wat hij daar doet of wat hij naar België brengt. Hij wordt vaak zakelijk gebeld. Hij zou zo maar eens stevig in de drugshandel kunnen zitten, anders doe je niet zo geheimzinnig over je bezigheden. Ik hoop dat je dochter haar verstand gebruikt en hem aan de kant zet. Zorg ervoor dat hij haar niet isoleert, daar lijkt hij al aardig mee bezig.
verba volant, scripta manent.
Alle reacties Link kopieren
@impossibruuu: mijn zusje werkt niet en ik heb ook nooit gezegd dat ze in londen wonen. Hij studeert daar maar ze wonen een uur rijden buiten londen. Dus ze is geen kostwinnaar. Ze heeft daarnaast een hbo diploma dus ze is niet ongeschoold maar dit is wat haar gelukkig maakt, dus wie zijn wij dan om daarover te oordelen?

Hetzelfde geldt voor de dochter van TS. Je kunt adviseren en raad geven maar ze moet haar eigen keuzes maken en zelf haar leven indelen. je kunt haar niet beschermen, je kunt niet haar dwingen dingen te doen of niet te doen. Ze moet haar eigen fouten maken en daar van leren.
Hij koopt trouwens geen dure dingen voor haar, neemt eens een keer een bloemetje of een fles wijn mee, en betalt eens een keer boodschappen

Ik denk niet dat het een loverboy is.



Ik heb een zeer goed contact met mijn dochter, en zal haar ter nimmer laten vallen en laat hierdoor zeker geen wig tussen ons drijven.

En natuurlijk maakt ze haar eigen keus.

Maar ze geeft te vaak aan dat ze dit zo niet wil, dat er onenigheid is tussen hen.

Ze is rap van bekkie en laat het kaas niet van haar brood eten.

Ze is iemand die wel tegengas nodig heeft.

En dat doet hij, ik weet alleen niet of dit de juiste wijze is.
Alle reacties Link kopieren
quote:nadanni schreef op dinsdag 26 augustus 2014 22:24 En ze is nog maar 23, dan hoort ze toch lekker op stap te gaan met vriendinnen, gek doen etc??



Nou, dat hoeft niet perse hé, ik ben 24, heb een man en heb nooit veel gestapt.

Dat ligt wel een beetje aan het aard van het beestje, zoals mijn ouders dat mooi zeggen.



Maar als ik jouw dochter was, zou ik ook de take it or leave it houding aannemen.

Issie nu helemaal belazerd, ze moeten elkaar nu zowat elke dag willen zien, elkaar platknuffelen en genieten van elkaar.

Lijkt mij een aparte man en ik denk dat hij niet helemaal eerlijk is.
Alle reacties Link kopieren
Zou je m niet kunnen laten volgen door een detective ofzo. Maar ik vind het inderdaad geen geschikte man voor he dochter...
quote:oldwood schreef op 26 augustus 2014 @ 23:03:

[...]





Nou, dat hoeft niet perse hé, ik ben 24, heb een man en heb nooit veel gestapt.

Dat ligt wel een beetje aan het aard van het beestje, zoals mijn ouders dat mooi zeggen.



Maar als ik jouw dochter was, zou ik ook de take it or leave it houding aannemen.

Issie nu helemaal belazerd, ze moeten elkaar nu zowat elke dag willen zien, elkaar platknuffelen en genieten van elkaar.

Lijkt mij een aparte man en ik denk dat hij niet helemaal eerlijk is.





Daar heb je ook gelijk in hoor, dat hoeft ook niet.

Maar het lijkt op dit moment wel dat ze vaak alleen thuis is, terwijl ze voorheen met vriendinnen de hort op ging, en nu doet ze dat nog nauwelijks.

Voor een aantal weken terug ging ze met een paar vriendinnen eindelijk weer eens op stap.

Onderweg naar huis kwamen ze bekenden tegen vanuit haar geboorteplaats, waarmee ze even wat ging drinken.

Haar vriend kwam daar een week of wat later achter en was pissend off, want dat had ze hem niet verteld.

Hij gaf toen aan dat hij haar daardoor wss niet meer kon vertrouwen.



Tja..
Alle reacties Link kopieren
ik denk niet dat het een loverboy is,

maar wel dat hij haar naast een gezin heeft die hij niet wil verlaten,

ze seksen wel samen?

en mogelijk is hij wel echt verliefd op je dochter, vandaar die jaloezie. maar wil of kan hij zijn vrouw niet verlaten.



ik vind het allemaal heel erg raar.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven