Geen seksleven na kinderen

15-01-2017 10:42 374 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik weet dat hierover al verschillende topics lopen en ik heb er hiervan ook al enkele gelezen, maar ik zou hierover ook graag meeschrijven.

Ik ben een vrouw van in de dertig, ik ben meer dan 10j samen met mijn man en we hebben kinderen tussen 3 en 5j.

Sinds ik moeder ben geworden kan ik niet meer genieten van de seks met mijn man. Ik kan mij nooit voldoende ontspannen om het fijn te hebben tijdens het vrijen. Er is altijd iets die 'belangrijker' is, waaraan ik moet denken. Ik vind het geen prettig idee om de kinderen te confronteren met wat we doen in bed en vindt het een afknapper als ze ons zouden horen. Ik vind het af en toe ook vervelend als hij me kust/knuffelt in hun aanwezigheid, ik voel mij dan zo opgelaten. Mijn libido is onbestaande, het zijne is niet veranderd. Praten doen we hierover niet. Hij vindt dat hij genoeg begrip heeft gehad met mij.

Het laatste jaar hebben we bewust afspraken gemaakt om te vrijen. We doen de kinderen op logeren of we gaan zelf voor enkel uren naar een hotel. Als we dan vrijen, dan is het ronduit slecht. Er ligt een enorme druk op die ene keer om het goed te doen en er weer een tijdje tegen de kunnen, dat het erg geforceerd voelt. Het doet mij ook soms pijn, wat ook niet helpt. Volgens de gynaecoloog ziet alles er netjes uit en zit het tussen mijn oren.

De afstand tussen ons wordt steeds groter. Als hij vroeg op moet voor het werk, gaat hij soms op de logeerkamer liggen, zodat hij de kinderen niet hoort. Dit doet hij de laatste tijd steeds vaker. Samen gaan slapen doen we al lang niet meer. Ik weet niet wat er mis is met mij en wat ik kan doen om mezelf te motiveren. Ik voel mij eenzaam (hij wellicht ook) en ik ben bezorgd voor ons huwelijk.
Alle reacties Link kopieren
quote:S-Meds schreef op 15 januari 2017 @ 11:01:

[...]



wat moet je precies ontspannen dan? Zo moeilijk is het allemaal nietMijn hoofd, mijn gedachten stil zetten, in de juiste 'mindset' raken.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat jullie het beste naar een relatietherapeut kunnen gaan die ook verstand heeft van seksualiteit. Dan kunnen jullie ook samen kijken waar het wringt en bedenken wat jullie gaat helpen. Als je ontspannen moeilijk vind snap ik wel dat het in een paar uur in een hotel moeten doen niet helpt. Ik denk dat je daarmee zoveel druk legt op het seks hebben dat de spanning helemaal oploopt. Misschien is een paar dagen weggaan (kan gewoon in Nederland) samen wel een idee. En dan niet zo zeer met de gedachte dat je seks moet hebben maar vooral samen tijd doorbrengen en aandacht voor elkaar hebben. Dus een fijn hotel met een mooie omgeving, misschien iets van een sauna als dat iets voor jullie is.



Ik zou het wel aanpakken want al is seks niet alles in een relatie toch is het een punt waarop het echt mis kan lopen. Seks is iets dat je alleen met je partner doet (als je een monogame relatie hebt), iets dat alleen van jullie is en jullie verbind. Voor veel mensen voelt een relatie zonder of met slechte seks niet compleet en veel mensen hebben er gewoon behoefde aan. Een relatie zonder seks voelt voor veel mensen op den duur alsof de ander een huisgenoot/broers/zus is, zeker als je daardoor steeds meer afstand van elkaar neemt. Dat loopt helaas vaak uit op een breuk of vreemdgaan (en alsnog een breuk) hoe verwerpelijk ook.
Difficulty is inevitable, drama is a choice.
Ik krijg een behoorlijk ongelukkig gevoel bij je bericht. Probeer via de huisarts hulp te krijgen. Niet omdat je fysiek iets hebt (die weg heb je al bewandeld lees ik uit je bericht), maar omdat je iets wil veranderen wat zelf blijkbaar niet zo goed lukt.

En elkaar een kus geven waar de kinderen bij zijn, of een knuffel, dat is toch niet te intiem om binnen je gezin te laten zien? Het lijkt mij gezond, maar ik kom uit een gezin waar dat normaal is. En dat bedoel ik niet seks, maar wel een knuffel/kus geven, tegen elkaar aan zitten op de bank.



Mijn man is ook niet zo'n knuffelaar, maar een kus geven aan elkaar als je thuiskomt/weggaat en voor je gaat slapen... dat is toch wel het minste?
Alle reacties Link kopieren
Ben je misschien zelf gespannen? Dan zou iets van yoga ofzo goed zijn om mee te beginnen. Het komt allemaal verkrampt over.
Alle reacties Link kopieren
Ik krijg hier sterk het gevoel dat nu de buit binnen is (kinderen) de man het nakijken heeft.
Hoe is de seks? Is het het standaard dingetje, wat vlug moet vanwege de kinderen?



Sinds wij kinderen hebben heb ik ook wat meer tijd nodig om uit de zorg-modus te komen, dat is besproken en we nemen er wat meer tijd voor. Ook eerst meer knuffelen, zoenen en elkaar verkennen, en dan rustig over op de daad. En dat gewoon beneden, niemand die je hoort boven.



Heb je zelf al nagedacht wat je mist op seksueel gebied, in plaats van alleen 'op slot' te springen als seks ten sprake komt? Voor het droog gevoel zou ik kijken naar een glijmiddel, tot het weer wat meer vanzelf gaat.
Alle reacties Link kopieren
quote:meaki schreef op 15 januari 2017 @ 11:03:

Hoe is/was de intimiteit tussen jouw ouders? Over het algemeen geef je als ouders het voorbeeld aan je kinderen van hoe een liefdevolle relatie hoort te zijn. Elkaar aanraken, kussen, een knuffel, arm om je heen zijn hele normale manieren van dagdagelijkse intimiteit die jullie kinderen mogen zien en die zij ook zelf mogen ervaren. Als jij je ongemakkelijk voelt bij zulk onschuldig lichamelijk contact in het bijzijn van jullie kinderen, dan vraag ik mij af wat jij als voorbeeld van je ouders hebt gekregen.Onbestaande, ze waren te druk bezig met schreeuwende ruzie te maken.
Alle reacties Link kopieren
Zeg, Onterecht harde reactie 'buit binnen' tov TO, vindt ik. Zij kaart het toch juist aan, zou ze niet doen als het haar niks kon schelen. Het kan haar wél wat schelen, daarom vraagt zij om advies.
All truly great thoughts are conceived by walking.
Friedrich Nietzsche
Ik denk eerder dat het schadelijk is voor je kinderen om zo weinig intimiteit bij hun ouders mee te krijgen. Helemaal als je bedenkt hoe het in de media en porno word weggezet.



Mijn ouders deden/konden dat ook niet. Ik heb daar als volwassenen best "last" van heb ik het laatste jaar gemerkt.
Alle reacties Link kopieren
quote:dorinda schreef op 15 januari 2017 @ 10:59:

[...]





Kussen en knuffels met/van de kinderen vind ik anders, dat doen we natuurlijk wel. Intieme knuffels/kussen vind ik niet prettig.



Je hebt kussen en kussen. Een kusje aan elkaar geven op de wang of zo waar de kinderen bij zijn is prima. Uitgebreid tongzoenen is wel privé en doe je niet waar ze bij zijn.

Knuffelen hetzelfde. Een beetje elkaar vasthouden waar de kinderen bij zijn is prima. Wat anders.is als je handen onder de kleding steekt, dat is privé.



En wat dat 'privé' knuffelen betreft: waarom niet eens gewoon elkaar lekker bloot strelen zonder de druk van 'het' er bij ?
quote:dorinda schreef op 15 januari 2017 @ 11:14:

[...]





Mijn hoofd, mijn gedachten stil zetten, in de juiste 'mindset' raken.



Dit herken ik heel erg hoor. Sinds ik een kind heb inderdaad. En dat overkomt veel vrouwen.

Ik vind het wel fijn om te knuffelen en een zoen te geven aan man. En soms maak ik zin en dan geniet ik er wel van.

Mijn man kan er (voorlopig) wel mee leven en ik merk dat het steeds beter wordt naarmate kind ouder word en ik relaxter.
Alle reacties Link kopieren
ik vind het echt bizar dat je niet wil knuffelen met je man waar je kinderen bij zijn. dat is hier al meer geschreven zie ik. het is echt superfijn als je kinderen zien dat je houdt van hun vader.

tuurlijk ga je niet uitgebreid tongzoenen en aan elkaar zitten, maar een knuffel of bij elkaar op de bank tegenelkaar aan hangen leuke film kijken, allemaal heel prima ook voor kinderen om dat te zien.

Doe hier echt iets mee, want idd dit kan het einde van je huwelijk betekenen..
Alle reacties Link kopieren
quote:Fleet schreef op 15 januari 2017 @ 11:24:

Hoe is de seks? Is het het standaard dingetje, wat vlug moet vanwege de kinderen?



Sinds wij kinderen hebben heb ik ook wat meer tijd nodig om uit de zorg-modus te komen, dat is besproken en we nemen er wat meer tijd voor. Ook eerst meer knuffelen, zoenen en elkaar verkennen, en dan rustig over op de daad. En dat gewoon beneden, niemand die je hoort boven.



Heb je zelf al nagedacht wat je mist op seksueel gebied, in plaats van alleen 'op slot' te springen als seks ten sprake komt? Voor het droog gevoel zou ik kijken naar een glijmiddel, tot het weer wat meer vanzelf gaat.



De seks is quasi onbestaande. Ik neem geen initiatief, als hij ernaar vraagt dan ga ik er soms in mee. Vaak plezier ik hem gewoon even snel, als we 'voluit' gaan is het even snel erop/eraf (bij wijze van spreken). Daarom dat we het af en toe bewust plannen, zodat we wat meer tijd nemen.

Ik weet niet wat ik mis op seksueel gebied.
Alle reacties Link kopieren
quote:bashasha schreef op 15 januari 2017 @ 11:26:

Zeg, Onterecht harde reactie 'buit binnen' tov TO, vindt ik. Zij kaart het toch juist aan, zou ze niet doen als het haar niks kon schelen. Het kan haar wél wat schelen, daarom vraagt zij om advies.Toch zie ik het vaak genoeg. Leuke vrouwen die ineens alleen nog maar vadertje en moedertje willen spelen en compleet omslaan. En als je dan als man hiervan baalt ben je een lul.
Ga lekker samen een weekendje weg. Zorg dat de kinderen in goede handen zijn zodat je okk niet elke 5 minuten op je telefoon hoeft te kijken.

Boek een leuk hotel, maak een strandwandeling samen, ga een wijntje drinken, hapje eten, praat met elkaar en ontdek wat je ook alweer zo leuk vond aan elkaar.

Laat even het moeder en vader-zijn los en wees weer even t stel wat je was voordat de kinderen kwamen.
Alle reacties Link kopieren
quote:creativeguy schreef op 15 januari 2017 @ 11:29:



En wat dat 'privé' knuffelen betreft: waarom niet eens gewoon elkaar lekker bloot strelen zonder de druk van 'het' er bij ?Dat kan mijn man niet, hij wil dan vrijen.
quote:Electric schreef op 15 januari 2017 @ 11:42:

[...]



Toch zie ik het vaak genoeg. Leuke vrouwen die ineens alleen nog maar vadertje en moedertje willen spelen en compleet omslaan. En als je dan als man hiervan baalt ben je een lul.Ik hoor TO niet zeggen dat hij een lul is. Ze vraagt hier om advies omdat ze zelf baalt van haar gebrek aan libido. Jouw post slaat dus nergens op.
Alle reacties Link kopieren
Beetje persoonlijke vraag, maar masturbeer je wel?
Alle reacties Link kopieren
quote:dorinda schreef op 15 januari 2017 @ 11:45:

[...]





Dat kan mijn man niet, hij wil dan vrijen.



Natuurlijk wilt hij dat. Spreekt boekdelen hoe je dit hier schrijft.

Ik zou zo snel mogelijk prof. hulp zoeken.
quote:dorinda schreef op 15 januari 2017 @ 11:14:

[...]





Mijn hoofd, mijn gedachten stil zetten, in de juiste 'mindset' raken.je hoofd stil zetten als dat eens zou kunnen. Helaas kan dat niet. je moet dus leren om er niet al teveel waarde aan te hechten aan al die gedachten. Je hoeft ook niet in de juiste stemming te zijn om seks te hebben, vaak komt het gaandweg vanzelf wel, hoofd volgt dan het lijf in plaats van de soms onmogelijke opgave het andersom te willen
Alle reacties Link kopieren
quote:elein schreef op 15 januari 2017 @ 11:48:

Beetje persoonlijke vraag, maar masturbeer je wel?Af en toe.
Kijk niet raar op als je man je verlaat als hij iemand tegen komt die hem wel geeft wat jij niet "kan" geven.
Alle reacties Link kopieren
quote:EsterInside schreef op 15 januari 2017 @ 11:49:

[...]





Natuurlijk wilt hij dat. Spreekt boekdelen hoe je dit hier schrijft.

Ik zou zo snel mogelijk prof. hulp zoeken.Deze reactie begrijp ik niet (?).
Alle reacties Link kopieren
quote:dorinda schreef op 15 januari 2017 @ 11:41:

[...]





De seks is quasi onbestaande. Ik neem geen initiatief, als hij ernaar vraagt dan ga ik er soms in mee. Vaak plezier ik hem gewoon even snel, als we 'voluit' gaan is het even snel erop/eraf (bij wijze van spreken). Daarom dat we het af en toe bewust plannen, zodat we wat meer tijd nemen.

Ik weet niet wat ik mis op seksueel gebied.



Hoe was de seks voor jullie kinderen kregen? Kon je toen genieten of was het ook vaak even erop en eraf? Bevredigt/bevredigde hij jou ook weleens?



Hoe voel je je verder eigenlijk? Want je komt wat uitgeblust op mij over. Als je sowieso niet zo lekker in je vel zit is een gebrek aan libido niet zo vreemd maar misschien moet je daar dan ook mee aan de slag zodat jij je prettiger voelt.
Difficulty is inevitable, drama is a choice.
Alle reacties Link kopieren
Hij kan niet gewoon even lekker naakt tegen elkaar aan kroelen, hij wil dan seks? Je kunt toch met elkaar afspreken dat dat gewoon even niet gaat gebeuren omdat je je er niet senang bij voelt? Ik zou ook opdrogen van een man die slaaf lijkt van zijn hormonen en bij de eerste de beste blootaanraking denkt dat er seks van komt.

Ga praten, kom nader tot elkaar, onderzoek je gevoelens voor hem, word je überhaupt nog geil van hem, is hij nog aantrekkelijk voor je?

Ga elkaar aanraken zonder seks, zoek de intimiteit weer op, maak er een project van.

Ga praten!!!
...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven