Log nu in om te reageren
 1. Als je iemand op zijn/haar 28ste dit soort normaal sociaal gedrag nog met veel moeite moet aanleren, dan haal je een extra kind in huis.

  Denk even goed na af je daar wel zin in hebt op de lange duur. Het is best prettig om in een gelijkwaardige relatie te zitten, waarbij je ongeveer terugkrijgt wat je erin stopt.
  Als je kinderen hebt, heb je niet zoveel aan een type dat alleen voor zijn eigen lol leeft.
 2. quote:
  Hunniebunnie schreef op 12 april 2017 @ 12:10:
  Je zegt dat jullie het beiden niet eens zijn met jullie relatie, maar je bedoelt het vast anders.

  Ik snap jullie allebei wel. Maar als hij lekker gaat vissen en tussendoor bij jou komt, lijkt me dat helemaal prima? Ik heb zelf na mijn hernia-operatie voornamelijk geslapen, gesuft en wat tv gekeken. Dus hij hoeft echt niet 24-7 naast je te zitten toch?
  Nee nee misschien leg ik verkeerd uit...maar 24/7 is helemaal niet wat ik wil of verwacht. De eerste nacht niet alleen had ik wel fijn gevonden. Meer dat ik op hem kan rekenen. Ik denk hem heel hard nodig te hebben. Of dit nu mentaal of fisiek is.....beiden. Wat mij niet het gevoel geeft....of het als ik thuis ben dat m'n partner op "bezoek" komt een uurtje. Misschien egoïstisch dat ik graag wil dat hij er is als ik het wil......en niet wanneer ik in zijn tijd schema pas. Kan niet van te voren zeggen wanneer ik me wel ok voel of wanneer niet. Is maar 1 weekend waar we over hebben dat het even echt nodig is. Gaan normaal onze eigen weg en zijn vaak samen omdat we dat leuk vinden.....ben geen claimer zoals het nu soms overkomt. Is gewoon het stukje weten wat dan ook hij er zal zijn, wanneer ik het nu even nodig heb.
 3. quote:
  Pat1234 schreef op 12 april 2017 @ 12:36:
  [...]


  Nee nee misschien leg ik verkeerd uit...maar 24/7 is helemaal niet wat ik wil of verwacht. De eerste nacht niet alleen had ik wel fijn gevonden. Meer dat ik op hem kan rekenen. Ik denk hem heel hard nodig te hebben. Of dit nu mentaal of fisiek is.....beiden. Wat mij niet het gevoel geeft....of het als ik thuis ben dat m'n partner op "bezoek" komt een uurtje. Misschien egoïstisch dat ik graag wil dat hij er is als ik het wil......en niet wanneer ik in zijn tijd schema pas. Kan niet van te voren zeggen wanneer ik me wel ok voel of wanneer niet. Is maar 1 weekend waar we over hebben.. Is gewoon het stukje weten wat dan ook hij er zal zijn, wanneer ik het nu even nodig heb.
  Als hij dat niet voor je over heeft of kan opbrengen... Ik zou er klaar mee zijn.
 4. quote:
  RMJ schreef op 12 april 2017 @ 12:14:
  Ik denkt niet dat je onredelijk bent als je graag wil dat je partner er na een operatie veel is, ik denk wel dat het erg onhandig is dat dit pas een dag van te voren duidelijk wordt. Je ligt al 6 maanden op bed dus die operatie komt niet uit het niets.

  Jij hebt blijkbaar aangenomen dat jouw wens standaard is en dat hij dat wel zou weten. En nu blijkt dat dat niet zo is.
  Hij houdt op zijn manier rekening met je door dichtbij te gaan vissen en dagelijks langs te willen komen. Blijkbaar is dat zijn behoefte en heeft hij aangenomen dat voor jou het zelfde geldt. En nu blijkt dat dat niet zo is.

  En nu zijn jullie beiden geïrriteerd. Want jij komt er achter dat jouw idee van wat er gaat gebeuren niet klopt wil dat hij zijn plannen aanpast en hij komt er achter dat hij zijn planning moet aanpassen om aan jouw tot dan toe onuitgesproken (en in zijn ogen niet nodige) verwachting te voldoen. En dus mort en sputtert hij daar over.

  En jij mort en sputtert dat hij niet spontaan heeft bedacht wat jij wil en niet meteen heel enthousiast zijn planning aanpast

  Stukje communicatie vooraf had handig geweest.
  Die is er wel geweest. Hij had die planning van de week al. Toen heb ik gezegd als ik in het ziekenhuis moet blijven kan het want dan zijn er toch bezoek uren. Mag ik wel naar huis dan zou ik het fijn vinden als het een weekend later kan. Nu heeft hij besloten te gaan of ik thuis ben of niet. Ik heb dit van de week al aangegeven. Hij zei toen nee dat snap ik....moeten maar even afwachten hoe het loopt. Ik was daarmee eens. In de veronderstelling dat als ik ( die kans is heel groot) zaterdag thuis kom hij er de eerste nacht wel zou zijn.....zo niet dat hij dan zou vissen en me zou opzoeken tussendoor in ziekenhuis. Nu zei hij gister avond dat hij evengoed ging dus heb hem gevraagd maar we zouden toch even afwachten en nu heb je besloten al te gaan. Maar hebben zeker over gehad...... jouw reactie over dat ik iets vanzelfsprekend vind heb je zeker een goed punt. Want hoeft voor ander niet zo te zijn. Ik ben niet iemand die hulp vraagt....maar nu gaf ik een keer aan ik wil het wel heel graag. Zijn reactie daarin zetten mij aan het twijfelen, is de vraag echt onredelijk? Denk dat ik maar moet afwachen hoe het loopt....dat weet niemand....vind het eng en is dat stukje onzekerheid van wat daarna waar hij me wat meer rust in zou kunnen geven. Tijd voor nog even kletsen vanavond:-)
 5. Ik zou dit zeker niet waarderen als ik een partner had. Ik zou me doodschamen als de thuiszorg kwam en ik uit moest leggen dat mijn vriend er niet is omdat ie aan het vissen is. Maar ja, iedereen heeft andere verwachtingen.
 6. quote:
  tampontouwtje schreef op 12 april 2017 @ 12:16:
  [...]


  Dat verklaart een hoop. Als iemand op zo een relatief 'late' leeftijd zijn eerste partner krijgt, dan is die persoon al zo gevormd en gewend om alleen met zichzelf rekening te hoeven houden. Niet iedereen is empatisch en bepaalde vormen van empathie moet je ook leren. Hij leert dit nu dan waarschijnlijk voor het eerst. Daar staat hij niet gelijk voor open. Wellicht houdt hij sowieso niet van nieuwe dingen, of dingen anders doen dan hoe hij het al jaren gwend is. Daarom is het interessant om te zien hoe hij het uiteindelijk gaat vinden als hij het ondergaat. Trekt hij bij en denkt hij, het is ook wel goed zo dat ik er voor je was. Of blijft hij mokken. In dat laatste geval ga je hier vaker tegen aan lopen. Zeker als je kinderen hebt.

  Voor elkaar zorgen is tegenwoordig een soort taboe geworden. Ik ben op alle fronten super zelfstandig, mijn man ook, maar als er iets is dan ben je er voor elkaar. Dat is ook een onderdeel en een voordeel van samen zijn. Je kan en wil prima je eigen boontjes doppen maar op bepaalde momenten dop je ze even samen.
  Ik vind dit heel mooi gezegd....ook wat ik precies bedoel! Ben normaal heel zelfstandig maar nu is het heel even anders....maar zou graag even samen de boontjes willen doppen. Het samen mis ik daarin. Bedankt voor het beschrijven hiervan:-)
 7. quote:
  mick87 schreef op 12 april 2017 @ 12:55:
  Ik zou dit zeker niet waarderen als ik een partner had. Ik zou me doodschamen als de thuiszorg kwam en ik uit moest leggen dat mijn vriend er niet is omdat ie aan het vissen is. Maar ja, iedereen heeft andere verwachtingen.
  Dat heb ik ook. Ook is iedereen anders.....maar snap jouw beschrijving daarin ook. Heb ik ook een beetje. Maar afwachten hoe het gaat lopen.
 8. Wat een arts van je wil weten

  Heb jij een doktersbezoek gepland? Dit zijn de 5 vragen die een arts meestal aan je stelt. Handig om te weten, zodat je je goed kunt voorbereiden. #adv

  Lees verder

 9. quote:
  Djali schreef op 12 april 2017 @ 10:38:
  Hij heeft in de planning dichtbij mijn huis te vissen zodat hij elke dag even langs kan komen.....ik denk een uurtje ofzo.

  Waarom denk jij een uurtje?
  Het is did niet wat hij heeft gezegd....hij heeft gezegd dan kom ik even langs. Ik ken hem en weet echt dat hij geen uren bedoeld....misschien zal het 1.5 uur zijn maar meer ook niet, wat hij daarmee bedoeld. Hij gaat niet vissen om vervolgens de hele middag bij mij te zijn en zijn vriend hier bij mij in de buurt uren langs de water kan te laten zitten. Dus hij heeft geen uurtje gezegd....maar weet dat het hij dat ongeveer bedoeld.
 10. quote:
  Hunniebunnie schreef op 12 april 2017 @ 12:10:
  Je zegt dat jullie het beiden niet eens zijn met jullie relatie, maar je bedoelt het vast anders.

  Ik snap jullie allebei wel. Maar als hij lekker gaat vissen en tussendoor bij jou komt, lijkt me dat helemaal prima? Ik heb zelf na mijn hernia-operatie voornamelijk geslapen, gesuft en wat tv gekeken. Dus hij hoeft echt niet 24-7 naast je te zitten toch?
  Nee tuurlijk niet:-) dat hoeft hij ook helemaal niet.was je de nachten ook alleen? Hoe ging het bij jou? Kon jij je alleen redden de dag van thuiskomst?
 11. Het gaat mis in jullie communicatie. Je verwachtingen heb je kennelijk niet eerder uitgesproken, gewoon omdat jij anders in elkaar steekt. Hij doet zijn best, gaat vissen in de buurt en wil elke dag langskomen. Dat uurtje is jouw invulling. Hij denkt dat hij dus echt rekening houdt met je

  Jouw verwachting is anders. Jij wilt hem het liefst de gehele dag om je heen.

  Kennelijk is er geen overleg geweest. De operatie komt niet onverwacht, dus tijd genoeg voor overleg, Je vriend kan geen gedachte lezen net als jij dat ook niet kunt. Met betere communicatie had je nu waarschijnlijk niet zo rot gevoel.

  Heb je geen vriendinnen die je voor een paar uurtjes uit kunt nodigen?
 12. Ik heb niet het idee dat jullie meant to be zijn
 13. quote:
  Pat1234 schreef op 12 april 2017 @ 13:16:
  [...]


  Nee tuurlijk niet:-) dat hoeft hij ook helemaal niet.was je de nachten ook alleen? Hoe ging het bij jou? Kon jij je alleen redden de dag van thuiskomst?
  Ik geloof het wel. Ik ging na een week aan de slag bij mijn 1e baan. Dus ja hoor, ik was behoorlijk zelfredzaam!

  It's easy to feel like flying when you fall (for a little while)...
 14. Ik vond het zelfs wel lekker rustig.

  It's easy to feel like flying when you fall (for a little while)...
 15. Wat een kinderachtige manier van communiceren zeg! Op die manier had het van mij dus ook niet gehoeven.

  Ik denk dat hij gewent is dat je altijd alles wat vervelend is alleen op lost en weet dat je nooit veel verwacht.
  En dat vind ik aan de ene kant een goede eigenschap hoor dat je zo sterk bent of trots dat je veel alleen op lost en niet om alles hulp vraagt. Aan de andere kant zie je nu dat hij het onderschat wat deze operatie betekend.

  Ik zou met mijn botte kop hem lekker laten vissen.
  Wat een idioot!
  Ik vind dat hij dat weekeind al niet eens had moeten plannen als ik eerlijk ben.
  Hij komt egoïstisch over.

  Als een vriendin van mij geopereerd is en ik weet dat er niet echt iemand voor haar is houd ik zelfs rekening met haar.
  Laat staan mijn partner...

  Laat hem lekker vissen en het uitzoeken.
 16. De komende 6 weken worden een ideale "test" wat jullie relatie voorstelt.
  En wat je aan hem hebt als partner.

  Ik ben ik, dus wen er maar aan ... Een unicum, net als de zon en als de maan!
 17. quote:
  TinyBel schreef op 12 april 2017 @ 21:30:
  De komende 6 weken worden een ideale "test" wat jullie relatie voorstelt.
  En wat je aan hem hebt als partner.


  Inderdaad. En de start toont niet veel goeds.

  Ik neem aan dat de thuiszorg niet even je sokken boven pakt, je van drinken en eten voorziet, een filmpje voor je aanzet of ik noem maar wat op.
  Compleet mesjokke dat hij jou afhankelijk van thuiszorg laat zijn terwijl hij heel veel van dit soort taken op zich kan nemen.

  En je kinderen verblijven elders? Daar kan hij ook niet wat voor doen?

  En tuurlijk kan hij dan overdag of savonds prima even aantal uren weg.

  Ben stom verbaasd dat je zo met iemand omgaat waar je zegt van te houden.
 18. Het kan overigens nog keren.
  Als hij merkt wat het omvat.

  Toen ik nog niet heel lang samen was, werd ik zwaar ziek.
  Dacht dat ik mijn partner - met wie ik niet samenwoonde - wel nauwelijks ging zien en zowat kwijt ging zijn.

  In begin inderdaad.
  Maar na een tijd had ie toch écht door dat het serieus was en dat hij maar beter kon helpen en steunen.
  Dat we er anders als koppel toch echt niet gingen doorkomen.
  Het heeft ons uiteindelijk dichter naar elkaar gebracht.

  Nadien vrij snel gaan samenwonen :-].

  Maar het kan dus twee kanten uit.

  Ik ben ik, dus wen er maar aan ... Een unicum, net als de zon en als de maan!
 19. quote:
  TinyBel schreef op 12 april 2017 @ 22:33:
  Het kan overigens nog keren.
  Als hij merkt wat het omvat.

  Toen ik nog niet heel lang samen was, werd ik zwaar ziek.
  Dacht dat ik mijn partner - met wie ik niet samenwoonde - wel nauwelijks ging zien en zowat kwijt ging zijn.

  In begin inderdaad.
  Maar na een tijd had ie toch écht door dat het serieus was en dat hij maar beter kon helpen en steunen.
  Dat we er anders als koppel toch echt niet gingen doorkomen.
  Het heeft ons uiteindelijk dichter naar elkaar gebracht.

  Nadien vrij snel gaan samenwonen :-].

  Maar het kan dus twee kanten uit.
  Klopt is ook zo. Ik wacht het af. Hij weet hoe ik erover denk. Nu is het aan hem, hier wel of niets mee te doen. Ga van het goede uit. Heb veel aan de reacties, hebben me echt goed gedaan, stukje helderheid weer even gegeven.. Ik zal na het weekend laten weten hoe het is afgelopen
 20. Hallo allemaal,

  Helaas niet goed afgelopen. Hij is dichtbij gaan vissen. Tegen zijn zin in. Want hij wou gewoon doen wat hij wou en idd 1 keer per dag op bezoek komen. Helaas is het zelf de dag na de operatie in het ziekenhuis uitgelopen op en ruzie. Omdat ik duidelijk heb gezegd wat ik vind en wat ik zou willen. Dus is hij toch dichtbij gegaan. Ik kon hem bellen als ik moest plassen omdat dit niet alleen ging. Hij heeft die avond zoveel bier gedronken dat hij mijn telefoontjes (meerdere) niet heeft gehoord. Zijn vriend nam wel op en heb ik echt moeten smeken of ik mocht plassen omdat het zonder hulp niet ging. Zijn wat complicaties geweest waardoor het even wat lastiger verliep. Maandag 2de paasdag wou hij na het vissen naar huis. Heb hem gevraagd te blijven en dat heeft hij dan uiteindelijk gedaan....niet echt van harte. Die avond kwam hij redelijk bij zinnen....hij zei,ik haal de kindjes van de week even en kan je ze zien en eten we even met zn alle. Iets waar ik heel erg behoefte aan heb. Jullie raden al dat gaat deze week ook weer niet gebeuren. Hij heeft geen tijd. Hij wil niet laten vallen en gaat niets afzeggen. Ik moet wachten of hij volgende week tijd heeft. Ik heb hem gister gevraagd of hij alsjeblieft 1 dag vrij wil maken voor me. Dat ik het nodig heb omdat ik al de hele week alleen op een bed lig en bijna niets kan. Enige wat ik kreeg was dat hij druk was en niet kon en als hij zou kunnen hij wel was gekomen. Ik heb hem gezegd dat hij de keuze niet wil maken. Dat het geen pijn doet om voor een ander iets te doen, eens iets te doen wat niet in je eigen belang is. Hij vind dat ik zeur en dat hij niets van mij mag. Heb nog nooit iets verboden want zo ben ik absoluut niet. Enige wat ik vraag na ruim een week of hij even een dagje voor me vrij wil maken. Dat zou in een normale situatie al heel normaal zijn, laat staan als je ziek ligt. Hij was altijd zo lief. Zoveel tijd voor me. Dat ik nog niets had en ik altijd naar hem reed. Nu ik niet kan is het over. Als ik me niet aan zijn schema kan aanpassen word hij een vreselijk persoon. Iemand die ik helemaal niet terug ken. Zo lief zo lief was hij....maar alleen in goede tijden. Had dit nooit verwacht. Maar heb voor mezelf gekozen. Dit kan je niet maken vind ik. Hij is mijn partner die zou het meeste moeten bekommeren om mijn toestand. Hij heeft me zo diep gekwetst. Helaas heb ik vandaag te horen gekregen dat ik weer geopereerd moet worden. Hij weet het niet eens. Maar goed ook want hij Had het niet eens tegen gekund. Maar ben ermee gestopt dus heeft ook geen toegevoegde waarden het hem te laten weten. Ondanks alles heb ik nog steeds de goede tijd en die lieve jongen voor me, die me zo'n goed gevoel gaf. Ik moet ook steeds even zijn berichten terug lezen om te zien wat voor naars hij heeft gestuurd allemaal om sterk te blijven. Ik weet het heel goed heel goed. Ook ben ik heel erg op mn neus gedrukt door mijn tante en mn vriendin dat dit echt niet kan en dat ik dit niet waard ben. Maar loslaten is zo vedomd lastig als gevoel nog niet uitstaat en je ook een ander persoon kent. Mn zere rug en been in het gips hebben een hoge prijs betaald.....of juist niet, me iets opgeleverd wat ik eerst niet wist. Bedankt voor de berichtjes xx
 21. Wat een eikel
 22. Veel sterkte! Wat een hork. Je verdiend beter.
  :sun:

  51%Angel, 49%Bitch
 23. Wat een ontzettende klootzak. Totaal geen gevoel voor je. Laat hem alsjeblieft los, want dit gaat je veel ellende opleveren als je hiermee doorgaat.
  Sterkte! Hopelijk heb je lieve mensen om je heen die je wel kunnen helpen.
 24. Duidelijk een mooi-weer-vriend. Maar goed, nu zit je daar: met een kapotte rug en een pijnlijk been en een gebroken hart. Dat is een hoge prijs om te betalen om erachter te komen dat de liefde blijkbaar niet zo diep zat. Hopelijk zijn er meer lieve mensen die voor je zorgen.

  Veel sterkte!
  boerinnetje-van-buuten wijzigde dit bericht op 20-04-2017 20:37 met 35%
 25. Sterk mens ben je dat je zelfs nu je je zo voelt kan kiezen voor jezelf ipv blijven hangen bij zo'n vent. Heel veel sterkte en beterschap
  :rose:
 26. Wat een klotekerel Pat, ongelooflijk. Zelfs voor mijn buurvrouw zou ik meer moeite doen dan hij voor jou lijkt te willen doen, wat zonde.

  Sterkte de komende tijd, met alles!