Kleinkinderen mogen niet meer naar oma.

27-03-2015 22:51 238 berichten
Alle reacties Link kopieren
Doordat er bij mijn dochter en schoonzoon dingen gebeurde die ten eerste gevaarlijk zijn voor mijn kleinkinderen, in de leeftijd van 2 t/m 14 jaar en ten tweede illegaal zijn, heb ik mijn schoonzoon, na een paar keer waarschuwen, aangegeven bij de politie.



Politie heeft een 'nette' inval gedaan(hebben ivm de kinderen aangebeld) en schoonzoon + een vriend zijn aangehouden.



Dochter was ook aangehouden maar zij kon thuis blijven om voor de kinderen te zorgen.



Waar ik niet bij stil gestaan heb is het feit dat mijn dochter "medeplichtig" is en ik haar dus óók aangegeven heb.

Nu ben ik daar vrij makkelijk in, had ze het maar niet toe moeten laten, punt.



Ze kunnen maar niet begrijpen waarom ik dit gedaan heb en mijn reden, het is gevaarlijk met kinderen in huis, wordt van tafel geveegd met de woorden; "Ze weten dat ze er niet aan mogen komen."



Heus waar, ik ben helemaal "in love" met de kids maar als er íets is wat ze absoluut niet doen, dan is het wel luisteren (heeft ook een reden).



Nu wordt er tegen de kinderen gezegd dat oma een verrader is en dat ze niet meer mogen komen, doen ze dat wel, dan krijgen ze straf.



Ik ben nu van plan om via de rechter een omgangsregeling af te gaan dwingen om op die manier toch mijn kleinkinderen te kunnen zien.



Voor dit gebeuren zag ik ze ook niet echt vaak, ze zijn nu op een leeftijd dat alles belangrijker is dan oma maar dat geeft niet, daar heb ik vrede mee en zo hoort het tenslotte, ze hebben (gelukkig) ook een eigen leven.



Maar ik mis wel de logeer partijtjes, en dan nog niet eens zozeer voor mezelf maar voor de kinderen, die kwamen dan eventjes helemaal tot rust, lekker zonder broertjes en zusjes.



Ik zou graag willen weten of er misschien opa's en oma's zijn die via de rechter een omgangsregeling gekregen hebben of die daar mee bezig zijn.

Wil graag weten hoe dat allemaal in z'n werk gaat.



Bedankt voor het lezen...groetjes van mij.

;)
Alle reacties Link kopieren
quote:Jenette schreef op 28 maart 2015 @ 10:35:

[...]





Niet te druk maken, want we zullen oma niet veel meer gaan zien.Mss raar voor jou, maar oma heeft meer te doen dan alleen maar met het mobieltje in haar hand te zitten...;)



Ik ben afgestapt van het idee om naar de rechter te stappen, dit door de verschillende reacties waarin gezegd wordt dat dit de kinderen in dit geval geen goed zal doen want ja, het zijn tóch hun pa en ma.



Ik weet niet meer wie wat zei, maar uit mijn antwoorden weten jullie het vast zelf wel.

Het rechtstreeks communiceren met hen gaat niet, er is geen normaal gesprek te voeren met mijn schoonzoon, en wanneer dit toch nut gehad zou hebben, dan had ik dit allang gedaan.

Ben namelijk geen voorstander om iets "via-via" te doen.



Iemand zei in een reactie, wanneer ze over een tijdje genoeg heeft van die vent en dat ze dan toch ook niet bij mij komt "uithuilen" omdat ik haar nu verraden zou hebben.

Het mogen dan wel onverantwoordelijke ouders zijn, ben er heimelijk toch wel trots op dat ze al 15 jaar samen zijn en dat de kinderen alle5 dezelfde pa hebben, dus nee, ze zal vast niet snel genoeg van hem hebben, liever niet.



Dan is er zoiets gezegd over dat de omgeving de kinderen met de nek aankijken en over gesprekken van instanties over "zijn je ouders goed voor je."



Zo gebeurd dat niet, nog sterker, dat mogen ze schijnbaar niet eens zonder toestemming van mijn dochter en schoonzoon, nét zomin als praten met buren, school en/of familie.



"Werden ze mishandeld" zag ik ook nog voorbij komen.

JA, AL JAREN!!

Niet qua klappen, die krijgen ze niet, maar aandacht óók niet.

Vandaar dat er jaren geleden óók al eens een melding gedaan was bij het AMK.

Dit kreeg ik pas vorig jaar te horen en ondanks dat ik daar vrij vaak over de vloer kwam heeft mijn dochter dit nooit gezegd tegen mij.

Hoeft ook niet, ben niet nieuwsgierig.



Iets over "drugs naast de paaseieren".

Klopt, niet naast de paaseieren, wél in een ouwe schepijs doos naast de ijsjes.



Van wie ze wisten dat oma het geweest was?

Omdat de politie mijn toestemming had om het te zeggen.

Ik had mijn schoonzoon gewaarschuwd, ik heb gezegd, toen hij met mijn oudste kleindochter en een zak speed in zijn handen binnenkwam, dat ik vandaag of morgen aangifte zou gaan doen.

Wanneer hij dan dom gaat staan grijnzen en zegt, "welnee moeders, dat doe je toch niet" omdat hij mij schijnbaar niet geloofd, daar kan ik niets aan doen.



Nog eventjes over dat "piepen" van mij, dat doe ik voor de kleinkinderen omdat ze hier bij oma even verlost zijn van het huishouden, hun negerende ouders, behalve wanneer er weer flink geschreeuwd wordt ivm hun "taken", dat huis waar de gordijnen altijd dicht zijn en dat constant gescheld van pa & ma dat het oa pleurisjong zijn.

En wanneer oma daar was en pa of ma begonnen weet tegen de kinderen was oma altijd degene die dan tegen pa of ma zei dat ze hun grote mond moesten houden.

Maar op een gegeven moment ga je er toch steeds minder tegen kennen en ga je er minder vaak naartoe.



Vrienden hebben ze niet, jaren geleden heeft zowel zijn familie als mijn familie hun laten vallen, niet zonder reden dus.

Nu is het zover dat óók ik hen laat vallen, maar níet mijn kleinkinderen.



Voor Jenette, nu gaat oma zich bezig houden met de dieren, dan weet je dat ik mijn mobieltje weer weg ga leggen...:)



Fretten bah? Nee hoor, zijn niet bah, niet gemeen, niet eng.

Deze hier iig niet...;)
Alle reacties Link kopieren
Goh, oma. Ik word haast verlegen van zoveel aandacht voor mijn persoontje.
Mot met to
Alle reacties Link kopieren
Wat klinkt dat warm zeg, pa en ma. Je hebt het hier over je dochter en schoonzoon he?
Mot met to
Alle reacties Link kopieren
quote:iesiesa schreef op 28 maart 2015 @ 11:24:

[...]

Dus in principe vind ik loyaliteit voorop staan, muv kinderporno ed, verkrachting, moord etc.Ik niet.
Volgens mij heet je dochter ook geen Anne-fleur, en is iemand haar 'vergeten' op te voeden... Zo vreselijk tokkie word je niet ineens.

Wanna be right or wanna be happy?

Ze hadden al met niemand contact en de laatste die een oogje in het zeil kon houden valt ook weg.

Ja stuk beter dat het amk ervoor in de plaats komt?

In zo'n ernstige situatie als die nu beschreven is dan komt er vanuit school vanzelf een melding, een oma is er juist om er dicht op te blijven zitten.

Nu hebben de kinderen niemand.

Maar gelukkig is oma wel trots dat Bonnie en clyde al 15 jaar samen zijn en vijf kinderen in de puinhopen groot brengen, ik twijfel aan dit verhaal..
Alle reacties Link kopieren
quote:Jenette schreef op 28 maart 2015 @ 11:44:

Wat klinkt dat warm zeg, pa en ma. Je hebt het hier over je dochter en schoonzoon he?Klopt, het zijn mijn dochter en schoonzoon en het klinkt in mijn oren eigenlijk nog te vriendelijk eerlijk gezegd.



Zoals ik hiervoor al zei, mijn plan om het via de rechter af te dwingen is van de baan, wel ga ik verder met het AMK maar ik ben bang dat het voor de 2 oudste al te laat is om ze in te laten zien, én te laten beleven dat er ook nog zoiets bestaat als "deel zijn van een normaal gezin".



Dan zullen er nu wel mensen zijn die zeggen dat ik veel eerder in had moeten grijpen en daar hebben ze helemaal gelijk in maar ja, als moeder zijnde wil je niet geloven dat je eigen kind zo'n beroerde ouder blijkt te zijn, het is tenslotte wel je eigen kind.

Die heb jij groot gebracht en dat heb je goed gedaan. :/



Ik heb er vrede mee dat ik mijn dochter kwijt ben en ergens schaam ik me wel dat ik het niet eerder begrepen heb dat ze, ondanks alle gesprekken tussen ons, niet willen veranderen.

Maar zoiets schijnt heel moeilijk te zijn bij narcisten en ik kan het geduld niet meer opbrengen om daarmee om te gaan... :(
Alle reacties Link kopieren
Ook keurige Anne-Fleurs kunnen verkeerde keuzes maken, verslaafd raken etc. Oma heeft zo te lezen lang geprobeerd om dochter en schoonzoon te bepraten. Op een gegeven moment is het beschermen van de kleinkinderen belangrijker dan de loyaliteit naar je kind. En om te verwachten dat oma dat in haar eentje doet, met alleen haar aanwezigheid, is niet echt realistisch.
Iemand een blokje kaas bij de mosterd?
Alle reacties Link kopieren
quote:alinea schreef op 28 maart 2015 @ 12:16:

Volgens mij heet je dochter ook geen Anne-fleur, en is iemand haar 'vergeten' op te voeden... Zo vreselijk tokkie word je niet ineens.

Wanna be right or wanna be happy?

Ze hadden al met niemand contact en de laatste die een oogje in het zeil kon houden valt ook weg.

Ja stuk beter dat het amk ervoor in de plaats komt?

In zo'n ernstige situatie als die nu beschreven is dan komt er vanuit school vanzelf een melding, een oma is er juist om er dicht op te blijven zitten.

Nu hebben de kinderen niemand.

Maar gelukkig is oma wel trots dat Bonnie en clyde al 15 jaar samen zijn en vijf kinderen in de puinhopen groot brengen, ik twijfel aan dit verhaal..Zal me zo een zorg zijn of jij eraan twijfelt of niet, zit niet bij jou op de bank... 😈
Alle reacties Link kopieren
quote:Noah_ schreef op 28 maart 2015 @ 08:05:

[...]





Ach wat sneu voor de ouders nou toch. Het is ook zo wat. Je doelbewust bezig houden met illegale praktijken en dan de gebeten hond uit hangen als je aangegeven wordt. Vervolgens oma straffen zonder ook maar naar je eigen aandeel te kijken is natuurlijk ook volkomen normaal. Walgelijk zo'n houding.



Even voor de duidelijkheid, mijn sarcasme betreft niet jou, maar de dochter en schoonzoon van TO. Ik heb ook twee van die exemplaren in mijn omgeving. Geen tokkie-achtige taferelen en geen illegale praktijken. Hele andere situatie. Maar ook hier wordt oma bij de kleinkinderen weggehouden op grond van calimero-gedrag. Oma had iets moeten doen op grond van overtuiging van dochter en schoonzoon. Dat heeft ze niet gedaan omdat het niet haar overtuiging was. En nu is dochter boos. En in plaats van dat dochter eens even bij zichzelf te raden gaat en haar eigen achterlijke gedrag onder de loep neemt (en vervolgens ieder een eigen mening en overtuiging laat hebben) voelt dochter zich achtergesteld en is het gevolg dat oma en kleinkinderen elkaar al meer dan een half jaar niet hebben gezien.

Ik meng me niet in die discussie en hou me volledig afzijdig. Maar zulk kinderachtig gedrag vind ik te triest voor woorden.Ik snap het.
Dat jij af en toe tegen pa en ma schreeuwde dat ze hun grote mond moesten houden dat is wel heel verantwoord in het bijzijn van de kleinkinders?

Steken ze vast een hoop van op, wat zeiden ze daarop? Ok? Waarschijnlijk schreeuwen ze iets van hou zelf je bek terug?

Ik krijg wel een beetje een beeld van hoe het eraan toe gaat en inderdaad wordt waarschijnlijk lastig om de oudsten te helpen...

En dat oma zich bezig wil houden met de dieren en geen tijd heeft om met mobieltjes in de hand te zitten dat kon oma niet bedenken voor ze een topic opende?
Ah. Narcisme. Ofcourse.
quote:Amand schreef op 28 maart 2015 @ 12:47:

Ah. Narcisme. Ofcourse.





Hahaha, dat viel mij ook al op.

Narcisme, hét label om jezelf van elke schuld in een conflict vrij te pleiten
Alle reacties Link kopieren
quote:nina1966 schreef op 27 maart 2015 @ 23:09:

Recapitulatie

Jij geeft je schoonzoon aan, niet je dochter.

Ff een hersenspinsel/advocaat van de duivel.

Ging het je echt om de kinderen of is het stiekem dat je een wig wilde drijven tussen je dochter en haar man.

Anders had je je dochter ook wel aangegeven en had je zoals iemand al schreef toch met de kinderen in het hoofd eerder het amk oid gebeld.

Misschien met het idee dat dochter en kroost dan bij jou op de stoep zouden staan?Ze heeft vorig jaar ook bij mij op de stoep gestaan, inclusief hond en schoonzoon. Hebben ook een maand lang op mijn bank gezeten en mijn bank staat in een tweekamer woning maar daar hebben we het niet over.

Is iig niet (vrijwillig) voor herhaling vatbaar maar mocht het zo zijn dat ze om de één of andere reden wéér op de stoep staan, dan kunnen ze wéér op de bank zitten.

Niet omdat het mijn dochter is maar omdat het de moeder van mijn kleinkinderen is.
Alle reacties Link kopieren
quote:alinea schreef op 28 maart 2015 @ 12:44:

Dat jij af en toe tegen pa en ma schreeuwde dat ze hun grote mond moesten houden dat is wel heel verantwoord in het bijzijn van de kleinkinders?

Steken ze vast een hoop van op, wat zeiden ze daarop? Ok? Waarschijnlijk schreeuwen ze iets van hou zelf je bek terug?

Ik krijg wel een beetje een beeld van hoe het eraan toe gaat en inderdaad wordt waarschijnlijk lastig om de oudsten te helpen...

En dat oma zich bezig wil houden met de dieren en geen tijd heeft om met mobieltjes in de hand te zitten dat kon oma niet bedenken voor ze een topic opende?Oma schreeuwt niet, oma praat normaal en nee, er werd dus niet terug geschreeuwd "hou zelf je bek."

En oma bedacht dat iedereen zo wel verantwoordelijkheden heeft IRL en dus geen tijd heeft om constant achter de pc te zitten of met een mobieltje in zijn/haar hand.

Maar dat blijkt dus niet het geval, mijn excuses.
Oma, je hebt het juiste gedaan! Wat er hier ook door een stelletje idioten geroepen wordt. Via de rechter iets afdwingen zal moeilijk worden en ook niet echt helpen vrees ik. Blijf doen wat je deed en probeer zoals eerder gezegd werd wel via fb oid contact met ze te houden. Uiteindelijk komen ze vanzelf naar je toe!
Alle reacties Link kopieren
Ohh zo irritant dit doet mijn moeder ook graag, niet voor mij maar alles voor het kleinkind en dit en dat, om zichzelf een betere moeder te voelen dan ik ofzo .. Vind t altijd maar een vertoning, als je zon goede moeder was wou je nu ook t beste voor je dochter en niet alleen voor je kleinkinderen. Onvoorwaardelijke liefde heet dat. Wat als je kleinkinderen straks ook leven zoals zijzelf t willen ipv zoals jij voor ogen hebt?
.
quote:Tutitu schreef op 28 maart 2015 @ 13:47:

Ohh zo irritant dit doet mijn moeder ook graag, niet voor mij maar alles voor het kleinkind en dit en dat, om zichzelf een betere moeder te voelen dan ik ofzo .. Vind t altijd maar een vertoning, als je zon goede moeder was wou je nu ook t beste voor je dochter en niet alleen voor je kleinkinderen. Onvoorwaardelijke liefde heet dat. Wat als je kleinkinderen straks ook leven zoals zijzelf t willen ipv zoals jij voor ogen hebt?Jij zit ook in de drugshandel of hennep?
Alle reacties Link kopieren
Jee Huppelepup wat afschuwelijk voor je kleinkinderen om in zo'n gezin op te groeien. Wat een onveilige situatie. Heel goed dat je er altijd voor ze bent. En heel goed dat je een melding hebt gedaan.



Voor nu kan je er niets meer mee, hopen dat jeugdzorg zich ermee gaat bemoeien.
Als ouder met een kind dat aan de drugs is, is het water naar de zee dragen. En helemaal als er klein kinderen zijn bij betrokken. Het is makkelijk om langs de zijlijn te staan. Maar als er gedeald/gebruikt wordt in bijzijn van de kinderen en het is gevaarlijk, wat moet je dan? Als er idd wat was gebeurt, werd oma hier afgefikt omdat ze niet tijdig het AMK of de politie had gewaarschuwd. Het is simpel- zodra er verslavingen zijn ofwel door drank, ofwel door drugs en kinderen zijn de dupe moet er worden ingegrepen. Oma je kleinkinderen weten dat je er bent en als er echt wat gebeurt weten ze je heus wel te vinden en staan ze op je stoepje. Hou je taai, je hebt het juiste gedaan.
Alle reacties Link kopieren
quote:Jenette schreef op 28 maart 2015 @ 11:44:

Wat klinkt dat warm zeg, pa en ma. Je hebt het hier over je dochter en schoonzoon he?Jezus mens, dat oma dit suffe stel "pa en ma" noemt vind je ernstiger dan dat die kids tussen de speed leven en geen aandacht krijgen van hun ouders??
Oma, heb je manieren om zelf in contact te blijven met de kleinkinderen?
Alle reacties Link kopieren
quote:Tutitu schreef op 28 maart 2015 @ 13:47:

Ohh zo irritant dit doet mijn moeder ook graag, Wat doet ze ook, de politie bellen?
Alle reacties Link kopieren
quote:alinea schreef op 28 maart 2015 @ 12:44:

Dat jij af en toe tegen pa en ma schreeuwde dat ze hun grote mond moesten houden dat is wel heel verantwoord in het bijzijn van de kleinkinders?

Steken ze vast een hoop van op, wat zeiden ze daarop? Ok? Waarschijnlijk schreeuwen ze iets van hou zelf je bek terug?

Ik krijg wel een beetje een beeld van hoe het eraan toe gaat en inderdaad wordt waarschijnlijk lastig om de oudsten te helpen...

En dat oma zich bezig wil houden met de dieren en geen tijd heeft om met mobieltjes in de hand te zitten dat kon oma niet bedenken voor ze een topic opende?



Jeetje, waar heb jij last van?! Wat een aannames en wat vul je veel in. Bijzonder.



TO reageert toch, waar slaat die laatste zin dan op? Het was toch voorbarig dat iemand riep dat ze niet terug zou komen? Ik begrijp je reacties niet zo goed. Maar dat terzijde. Ik vind het wel vervelend dat je meent dat je zo tegen TO tekeer kan gaan en nogal wat zegt, terwijl je geen idee hebt hoe de precieze situatie van TO is.

Doe je dat IRL ook tegen mensen die je niet kent?
Alle reacties Link kopieren
Doel bereikt oma, dus toedels dan maar.
Mot met to

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven