Lastige situatie

20-02-2017 21:23 12 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik wist niet onder welke pijler ik dit moest doen, dit leek me de beste. Ik heb al een tijdje dat ik erge irritaties heb over en weer met een goede vriendin. We waren erg close met elkaar maar het word steeds minder en vind dat erg jammer. Zij vindt dat ik vaak te direct en gemeen kan overkomen.



Het is vaak zo als we wat afspreken verwacht ze dat ik naar haar kom, geen probleem om naar haar te gaan maar als ik vraag goh heb je zin om een drankje bij mij te doen kan ze nooit of heeft ze geen zin maar ze verwacht dan wel dat ik elke keer naar haar kom. Vaak kruipt ze vind ik zelf ook in een slachtofferrol want ze is 21 en heeft nog nooit een bijbaantje of een baantje gehad en vervolgens klaagt ze dat ze niks waard is en ze geen baan heeft dat ze zich een mislukkeling voelt. Eerst vond ik het nog wel zielig, maar nu heb ik er iets van gezegt van kom op hoe oud ben je nou altijd in die slachttoffer rol zitten, kom op ga ervoor en zoek een baan maar ze doet er niks voor.. ben ik te direct en gemeen of heb ik goed gehandelt?



Ik weet niet zo goed wat ik ermee moet ze is weer boos op mij en vind dat een vriendin niet zulke dingen mag zeggen. Dus wat vinden jullie? Of wat zouden jullie doen?
Alle reacties Link kopieren
Het is de toon die de muziek maakt. En wat zegt zij dan als je verteld dat je nu b.v al 4 keer bij haar bent geweest?
die ik wilde bestaat al...
Alle reacties Link kopieren
Wat levert deze vriendschap voor je op behalve frustratie en irritatie?
Alle reacties Link kopieren
quote:attribuutje schreef op 20 februari 2017 @ 21:25:

Het is de toon die de muziek maakt. En wat zegt zij dan als je verteld dat je nu b.v al 4 keer bij haar bent geweest?Dat ik overdrijf en dat ik dan ook gewoon kwam naar haar, is ook helemaal zo maar in een vriendschap verwacht je wel dat het over en weer is.
Alle reacties Link kopieren
Ik zie het probleem niet. De volgende keer dat jullie willen afspreken zeg je gewoon dat jij een flesje wijn hebt klaarstaan en wat lekkere hapjes en dat ze met alle plezier welkom is. Wil ze dat niet, jammer dan, maar dan zou ik echt niet alsnog op weg naar haar gaan. Tenzij ze een ziekte heeft waardoor ze zich echt niet kan verplaatsen ofzo.
Time for the real me to emerge, Possum! Get out the gladiolas!
Alle reacties Link kopieren
quote:GateKeeper schreef op 20 februari 2017 @ 21:25:

Wat levert deze vriendschap voor je op behalve frustratie en irritatie?Het is verder een lieve meid, ben al lang bevriend met haar. Vaak was het wel gezellig maar dit is vooral de laatste tijd. Soms lijkt het wel of we in hele andere fases zitten. Ik denk aan samen wonen met mijn vriend, wil mij zelf hoger op werken en ben best sociaal heb nog meer andere vriendinnen. Ik ben haar enigste vriendin, heeft geen werk verder wat ik al vertelde en dan denk ik onze raakvlakken lijken steeds minder te worden.
Alle reacties Link kopieren
Ga samen de vacatures door en laat haar van haar eerste loon een kaartje voor het ov naar jou kopen...sorry meis, ik zou hier ook niet vrolijk van worden hoor. En ik was ook meestal degene die ging naar.
die ik wilde bestaat al...
Alle reacties Link kopieren
quote:pejeka schreef op 20 februari 2017 @ 21:29:

Ik zie het probleem niet. De volgende keer dat jullie willen afspreken zeg je gewoon dat jij een flesje wijn hebt klaarstaan en wat lekkere hapjes en dat ze met alle plezier welkom is. Wil ze dat niet, jammer dan, maar dan zou ik echt niet alsnog op weg naar haar gaan. Tenzij ze een ziekte heeft waardoor ze zich echt niet kan verplaatsen ofzo.Nou het probleem is dat wijst ze elke keer af. Ze gaat er altijd vanuit dat ik kom en als dat niet is kan ik haar gerust twee maanden niet zien omdat ze gewoon elke keer niet naar mij wil. Terwijl we elkaar eerst regelmatig zagen en dat ik toch dan de stap nam om elke keer naar haar te gaan om de vriendschap goed te houden. M
Alle reacties Link kopieren
quote:Honnx schreef op 20 februari 2017 @ 21:29:

[...]





Het is verder een lieve meid, ben al lang bevriend met haar. Vaak was het wel gezellig maar dit is vooral de laatste tijd. Soms lijkt het wel of we in hele andere fases zitten. Ik denk aan samen wonen met mijn vriend, wil mij zelf hoger op werken en ben best sociaal heb nog meer andere vriendinnen. Ik ben haar enigste vriendin, heeft geen werk verder wat ik al vertelde en dan denk ik onze raakvlakken lijken steeds minder te worden.Dat kan, en soms moet je mensen dan loslaten. Ik zou het contact gewoon eens van háár laten afhangen, en wachten tot ZIJ belt dat ze bij jou langskomt voor een gezellig kopje koffie of een avondje bijkletsen. Doet ze dat niet, dan is het hoogstwaarschijnlijk het einde van jullie vriendschap. Sommige mensen zijn als schepen die even een tijdje met je opvaren, en dan toch weer een eigen koers inslaan, en dan heb je even een leuk contact gehad, maar is het blijkbaar niet bedoeld voor de rest van je leven.
Time for the real me to emerge, Possum! Get out the gladiolas!
Alle reacties Link kopieren
quote:Honnx schreef op 20 februari 2017 @ 21:32:

[...]





Nou het probleem is dat wijst ze elke keer af. Ze gaat er altijd vanuit dat ik kom en als dat niet is kan ik haar gerust twee maanden niet zien omdat ze gewoon elke keer niet naar mij wil. Terwijl we elkaar eerst regelmatig zagen en dat ik toch dan de stap nam om elke keer naar haar te gaan om de vriendschap goed te houden. MNou, geen probleem dus. Wil ze niet komen, dan komt ze niet. Blijkbaar is die vriendschap met jou haar dan niet zoveel waard dat ze zelf de moeite neemt langs te komen.
Time for the real me to emerge, Possum! Get out the gladiolas!
Alle reacties Link kopieren
quote:attribuutje schreef op 20 februari 2017 @ 21:30:

Ga samen de vacatures door en laat haar van haar eerste loon een kaartje voor het ov naar jou kopen...sorry meis, ik zou hier ook niet vrolijk van worden hoor. En ik was ook meestal degene die ging naar.Ja precies dit ook, maakt mij niet uit ben echt geen pin, ga met alle liefde naar mijn vriendinnen maar moet wel wederzijds zijn. Ik zeg ook zovaak joh al is het maar een bijbaantje je moet ergens binnen. Dan krijg ik vervolgens het argument dat ze niks leuks vind. Bij een parfumerie kan ze niet tegen de parfum, bij een schoenenwinkel of kledingwinkel vind ze saai, noem maar op en dan denk ik joh meid je bent volwassen en ik spreek dat uit maar dat zijn mijn zaken niet. Als ik dan aankaart om verder te studeren om een baan te vinden wat ze wel leuk vind is het weer zo dat ze niet kan rekenen en geen opleiding dan kan volgen, terwijl we allebei de opleiding schoonheidsspecialiste hebben behaald maarja dat vind ze dan ook weer niks deze opleiding. Dus ik vraag me af ben ik nou echt zo direct en gemeen?
Alle reacties Link kopieren
quote:pejeka schreef op 20 februari 2017 @ 21:34:

[...]





Dat kan, en soms moet je mensen dan loslaten. Ik zou het contact gewoon eens van háár laten afhangen, en wachten tot ZIJ belt dat ze bij jou langskomt voor een gezellig kopje koffie of een avondje bijkletsen. Doet ze dat niet, dan is het hoogstwaarschijnlijk het einde van jullie vriendschap. Sommige mensen zijn als schepen die even een tijdje met je opvaren, en dan toch weer een eigen koers inslaan, en dan heb je even een leuk contact gehad, maar is het blijkbaar niet bedoeld voor de rest van je leven.Ja inderdaad, het is alleen zo jammer dat dat zo moet lopen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven