Man werkt niet mee aan mijn schoonmaakdag

13-10-2014 10:58 147 berichten
Alle reacties Link kopieren
Man en ik werken 4 dagen. Doordeweeks doen we beiden ongeveer evenveel in het huishouden al zorg ik wel meer voor onze kind (20 maanden). Hij gaat daarnaast twee keer in de week voetballen en heeft doordeweeks in de avond nog eens afspraken (hij werkt deels als zzp’er). Verder is hij nogal een avondmens en slaapt hij rond 00.00 en ik ben een ochtend mens, ga er rond 22.30 erin. In het weekend blijft hij liggen tot ongeveer 10.00-11.00. Ik wil dat hij op zaterdag of zondag om half 11 (ik vind dit eigenlijk al redelijk laat omdat ik al vroeger op ben met ons kind) met onze kind naar buiten gaat en rond 4/5 uur terugkomt (er zijn genoeg dingen om te doen of langs te gaan). Ons kind slaapt rond 0900 uur, dus dan hebben we daarna nog een aantal uurtjes om samen iets te doen. En dit in ieder geval 1 x in de twee weken (idealiter iedere week) Zodat ik het huis grondig kan schoonmaken zonder dat ons kind aan mij hangt. Want als hij thuis is ben ik vooral met hem bezig, omdat hij heel erg aanhankelijk is en heel erg mamma gericht. Schoonmaken werkt voor mij heel ontspannend. Ik heb dat echt nodig om als moment voor mijzelf. Maar ook natuurlijk voor ons allen is het heel prettig om in een schoon huis te leven. Dus het is in ieders belang.

Maar het is ieder keer weer een strijd om mijn man in de ochtend bijtijds uit bed te krijgen. Überhaupt dat hij op pad gaat met kindlief. Soms heeft hij andere afspraken. Of is hij na 2 uurtjes alweer terug. Of gebeurt het gewoon simpelweg niet.

Ik heb het een paar keer opgelost, door op maandag halve dagen te werken. Maar momenteel kan dit niet door drukte op het werk en ik zie dat ook niet als ideale oplossing.

Mijn vraag is draaf ik door? Ben ik onredelijk? Spanning hierom loopt inmiddels aardig op.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het onredelijk om hem van 11 tot 5 te zeggen zoek het even uit, maar kom niet binnen. Lijkt me niet lekker voor je relatie.



Je kan toch ook zaterdag 2 uurtjes schoon maken als man met kind in huis is? Ik doe dat altijd. Man en kind (3) kijken samen lekker lui tv of doen een spelletje en vliegt door t huis en doe alles. Als kind huilt doet hij het, als ze mij roept beantwoord hij het.



Vind het iig niet normaal dat hij in het weekend niet thuis mag zijn zaterdag.




Klinkt heerlijk.
Alle reacties Link kopieren
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Eigenlijk zeg je dat je kind het je onmogelijk om het huis te poetsen. Misschien dat daar eerst een taak ligt voor jullie?
Jij werkt niet mee aan zijn relaxte zaterdag. Jouw standaard van een schoon huis is blijkbaar anders dan de zijne.
Alle reacties Link kopieren
Ik wil dat hij dit doet, ik wil dat hij dat doet. Heeft hij ook nog iets te zeggen?



Waarom moet hij verplicht op zaterdag eruit met het kind om half 11 en mag hij pas weer terug zijn om 4/5 uur?

Wat een verschrikkelijke rigide afspraken. Ik zou er ook niet blij mee zijn.
Alle reacties Link kopieren
Dus jij wil je man de toegang tot zijn eigen huis ontzeggen zodat jij lekker kan dweilen? Dat lijkt me niet zo'n constructief plan.



Ga met je man in gesprek over de taakverdeling. Eerlijk gezegd vind ik 6 uur poetsen in je weekend waanzin, ik zou een werkster zoeken als je beiden zoveel werkt, maar jij geeft aan het leuk te vinden ( ). Dat mag best, maar je kunt echt niet zomaar verwachten dat ze elke week een hele dag van huis zijn.



Moet je kind overigens 's middags niet slapen? Ik vind op pad gaan van 10.30 tot 17 uur echt te lang voor een kind van 20 maanden.
Wow! Dat is niet fris hoor!



Gewoon man en kind buiten de deur zetten?! Whahaa!



Neuh, ik snap dat jouw man dat niet doet.



Echt: belachelijk!!
Een doodenkele keer stuur ik de kinders wel eens met papa mee als hij toch boodschappen gaat doen, zodat ik even rustig kan poetsen. Maar een huisverbod van een dag vind ik echt bespottelijk.
Alle reacties Link kopieren
Is dit serieus? Jij wilt je man elke zaterdag van 11 tot 5 het huis uit schoppen, omdat jij wilt schoonmaken? En hij werkt niet mee? Joh, wat een vervelende vent.



Mag hij jou op zondag het huis uitschoppen om te ontspannen?
Wow, ja jij bent enorm onredelijk.

Je gaat toch niet je man en kind een paar uur verplicht op straat zetten elke week.

Dat is echt een verplichting die man en kind niet ten goede komt.

Al dat verplichte gepoets, relax en doe het tussendoor.
Alle reacties Link kopieren
Wow! And not in a good way....
Alle reacties Link kopieren
Wauw! Mijn man zou not amused zijn als ik hem met kind eruit schoppen op zijn vrije zaterdag. Je kunt beter in gesprek met hem gaan over hoe jullie beter de taken kunnen verdelen, bv. ook doordeweeks 's avonds. En inderdaad, schoonmaken kun je toch ook gewoon met je kind erbij? Lekker laten helpen. Of een hulp zoeken. Maar dit vind ik echt idioot.
Alle reacties Link kopieren
ik krijg het er benauwd van. Wat hebben jullie weinig tijd voor elkaar en de zorg van je kind, laat staan voor het huishouden..



Ik zou de poetsdrang toch echt verdelen over de week, samen...met je man. Dan kun je zondag ontspannend met zijn drietjes naar het strand, naar tante miep in assen, of een cake bakken en in de middag lekker een boek pakken (als momentje voor jezelf ) of met zijn allen pippi langkous kijken.
Dus je man laat zich niet het huis uitzetten op zijn vrije dag? Ik zou gewoon nog iets meer gaan drammen en zeuren. Grote kans dat-ie dan wel vertrekt. Misschien blijft-ie dan wat langer weg dan jij graag zou zien, maar hey, be careful what you wish for.



Tip: probeer gewoon afspraken te maken over de verdeling en geef duidelijk aan wat jij verwacht. De meeste mannen hebben gewoon wat minder oog voor huishoudelijke zaken, maar zijn verder niet van slechte wil of zo. Je kunt best het voortouw nemen en voorstellen dat hij de boodschappen doet/kookt/naar de gamma gaat voor nieuwe planken in de garage/vul maar in. Maar vragen om zo'n beetje de hele zaterdag te wieberen.. ja dat gaat wel ver ja.
Alle reacties Link kopieren
Ja, je draaft door...
Wees jezelf want een origineel is altijd meer waard dan een kopie
Alle reacties Link kopieren
Iedere avond een uurtje poetsen en in het weekend samen twee uurtjes huishouden en dan samen met je kind iets leuks gaan doen.
Misschien is een schoonmaakster iets voor jullie? Dat zou veel ergernis beide kanten op schelen. En dan kan je ter ontspanning op pad (al dan niet met man en kind). Of iets voor jezelf gaan doen.
Alle reacties Link kopieren
quote:amarna schreef op 13 oktober 2014 @ 11:15:

Iedere avond een uurtje poetsen en in het weekend samen twee uurtjes huishouden en dan samen met je kind iets leuks gaan doen.+1
I don't care what is written about me so long as it isn't true.
Alle reacties Link kopieren
Ik begrijp best dat dit in jouw ogen een win-win situatie zou zijn, maar in zijn ogen duidelijk niet.

En dan is het een onredelijke verwachting.



Eigenlijk spelen er verschillende behoeftes:

1. Hij wil ontspannen en uitslapen

2. Jij wil ontspannen en alleen zijn

3. Het huis moet schoon (en mogelijk hebben jullie daar andere normen over)

4. Jij doet meer met jullie kind en jullie kind hangt meer aan jou. Wellicht heb jij/jullie de behoefte dit meer recht te trekken



Leg eens in een rustig gesprek deze behoeftes op tafel en kijk of jullie samen een manier kunnen vinden om hierin te voorzien waar jullie je alle drie prettig bij voelen.
Wees altijd jezelf. Tenzij je een eenhoorn kan zijn. Wees dan een eenhoorn.
Alle reacties Link kopieren
Jullie doen doordeweeks ook nog huishoudelijke taken èn dan wil je in het weekend een volle zaterdag ook nog schoonmaken.



Klinkt voor mij alsof je gewoon een momentje voor jezelf zoekt. Mag man jou dan op zondag de hele dag met kind de deur uit zetten zodat hij elke week een dagje rustig kan hobbyen?
Er klopt niets van tijd in je OP, maar goed ik snap het evengoed wel na een paar keer lezen.



Waarom niet gewoon samen een paar uurtjes poetsen als kind tukje doet of speelt in de wipper? Of meehelpt als wat groter is? Dan kunnen jullie samen de rest van de dag wat doen, bankhangen of naar buiten gaan. Je weet wel als gezin???



En als je wat tijd alleen wil, zou ik dat anders indelen hoor, schoonmaken om een dagje alleen te kunnen zijn is beetje gek
Mijn hemel. Je man is in militaire dienst in zijn eigen huis.

Een schoon huis is fijn en nodig, maar je kunt ook overdrijven.

Een huis is ook bedoeld om prettig in te wonen en ik heb nou niet het idee dat je eraan meewerkt om er een gezellige plek van te maken. Laat je dwangmatige poetsgedrag wat los.

Je gaat niet dood aan een stofwolkje in huis zo af en toe.

Zorg ervoor dat je een leuke echtgenote en moeder bent en niet die strenge drillmadam zoals je hier omschrijft.
Alle reacties Link kopieren
Hoe meer ik er over nadenk, hoe erger ik het vind.

Onbestaanbaar dit. TO moet vooral zo doorgaan, dan laat haar man haar binnenkort voorgoed met rust.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven