Mijn ex was een Narcist, compleet met diagnose.

09-12-2014 23:24 244 berichten
Alle reacties Link kopieren
Zo was mijn ex.



http://tjenk.nl/narcist/



Nog steeds doe ik mijn best om er boven uit te komen en hier mag een ieder weten, dat hij me 4 tanden uit de mond geslagen heeft en zich erna op de borst klopte, dat het zijn verdienste was, dat er een bacterie in mijn mond ontdekt werd. Dat ik zwanger was van hem en het hem niet uitkwam, dat ik een abortus moest ondergaan, door met zijn knie in mijn buik te zitten, lees er in rammen. Hij sloeg mij tig keer een hersenschudding, maar zijn verdienste was daarin, dat hij aantoonde dat ik hersens had. Hij heeft me toen totaal klein gemaakt, maar dat jij me toen half dood sloeg en ik nog nergens hulp kreeg, ben ik voor me zelf gaan vechten en voor ons kindje. Was de volgende zwangerschap, die hem toen wel uit kwam. Heb moeten vluchten voor hem en nog altijd heb ik de schuld, pffff, de grafgek. Voor mijn huidige man is het zeker niet makkelijk, want ben invalide geslagen, maar ik leef nog.



Ga weg bij dit soort mensen voordat je dood bent.
Alle reacties Link kopieren
bianca, dat is van 2 jaar geleden
Alle reacties Link kopieren
en waarom zou ik me daar mee bezig houden bianca? ik weet wie ik ben, ik weet wat me te doen staat.
soms is het goed.
Alle reacties Link kopieren
Het is niet aan jou om de discussie te sluiten, dat kan op dit (openbare) forum niet.



Je klinkt als een langspeelplaat, al dat drama, al die anekdotes uit een lang geleden maar schijnbaar nog niet afgesloten verleden. Wat denk je te bereiken met al die drama verhalen?

Je hebt minder slimme keuzes gemaakt en er zijn je dingen overkomen, zoals een ieder in elk leven. Deal with it. Het is niet aan jou anderen te waarschuwen, elk mens mag zich prikken aan zijn/haar eigen doorns.
...
Alle reacties Link kopieren
quote:tina69 schreef op 13 december 2014 @ 01:16:

bianca, dat is van 2 jaar geledenJa? En? Dan is het in ieder geval geen " nooit " .
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Dat gewauwel over jouw narcistische ex is erg oninteressant aan het worden. Nu weten we het wel. Jou treft geen blaam. Maar waar je wel 100% schuldig aan bent, is het krijgen van kinderen is een zwaar verziekte relatie. Alles onder het mom van tegen abortus zijn, laat je ze opgroeien in een zieke, gewelddadige omgeving. Dat maakt jou geen sterke vrouw, maar eerder een labiele, die haar prioriteiten niet op een rij heeft en had.
@ mopsie41:

Jij springt er nog even lekker bovenop?

Komen jullie al klaar met zijn allen van deze lekkere lynchpartij?

Stelletje bloeddorstige hyena's



Iemand trappen die op de grond ligt noem ik dit.



Jullie staan nu in een kringetje om iemand heen die zichzelf heeft blootgegeven en vertelt hoe ze mishandeld is 'eigen schuld' te roepen.



Ik weet zeker dat niemand van jullie dit zou durven in real life, maar anoniem achter een pctje natuurlijk wel. Bah.
Alle reacties Link kopieren
@ elfquest24



Ach laat maar meis er zullen steeds wel zo van die mensen zijn die steeds op de rug van anderen springen en mensen proberen de grond in te boren, maar dat maakt niet uit ze komen vroeg of laat zichzelf wel tegen

Godzijdank zijn er ook nog andere mensen op deze ziekelijke wereld.
soms is het goed.
Alle reacties Link kopieren
quote:zaansmotje schreef op 13 december 2014 @ 00:40:

Neen hoor schat, ik drink niet meer of minder dan een ander en ter uwer informatie geblowd heb ik ook niet!

Typisch junkgedrag: altijd ontkennen. Leugenaar.

Fijne vent heb je getroffen Tina, zelfs op een anoniem forum durft hij niet eerlijk te zijn.
Alle reacties Link kopieren
quote:zaansmotje schreef op 13 december 2014 @ 00:19:

Waaaaahahahahahaha dit is echt vermakelijk dit forum dames! zakkie chips erbij en lachen maar :-)



En jullie snappen echt niet waarom jullie de reacties krijgen die jullie krijgen?

Het is jullie toonaanzet die de muziek in dit topic bepaalt hoor.



Jullie hebben je er allebei een handje van om jezelf heel groot en sterk voor te doen, maar als je gewoon begint met een gepaste toon dan krijg je ook antwoorden in gepaste toon.



Helaas ontbreekt het de meeste mensen hier aan de behoefte om net zo fantastisch als jullie twee te worden.
quote:tina69 schreef op 13 december 2014 @ 01:15:

heb je er zin aan Sinnombre?



Hij is geen junk en wat maakt voor jou iemand een junk?

Ik slik morfine tegen de pijn, hevig verslavend, ben ik nu een junkie?

Domme reactie. pffffVermoeiend stel zijn jullie. Maar succes in het leven gewenst. Jullie hebben dat hard nodig.
Het is gewoon niet zo dat iedereen dit kan overkomen. Er zijn een aantal voorwaarden nodig en het zijn ook heel vaak precies de zelfde types met zo'n verhaal.



Dat iemand je slaat is niet je fout, maar blijven en geen anticonceptie nemen (WAAROM als je zo tegen abortus bent???) is 100% jou aan te rekenen. Dat je dan zo tegen abortus bent een betere moraal achten dan een kind laten geboren worden in een naar jouw eigen zeggen levensbedreigende situatie, is jouw onlogische en egoistische gedachtengang.



Ik zou overigens nog eerder die vent een ongeluk laten krijgen dan negen jaar lang met kinderen in een wederom naar jouw eigen zeggen levensbedreigende situatie laten zitten. Ik vind je niet sterk. Sterk zijn is echt niet in zo'n relatie blijven zitten. Dat is ook geen verdienste of iets 'wat je mee maakt'. Je kiest zelf.
Alle reacties Link kopieren
Heb niet alles gelezen, maar ik lees er de behoefte van To in om anderen te waarschuwen en ook las ik iets als: "waarom heeft niemand mij destijds gewaarschuwd? Waarom had ik die info niet? Als ik geweten had wat ik nu weet.."



Het probleem is dat er vaak wel degelijk waarschuwingssignalen zijn, maar deze vrouwen die niet opikken als alarmbellen.



Ik las: "niemand heeft me gewaarschuwd, ja zijn pap."

Dus er was wel een waarschuwing, begrijp ik? Je deed er alleen niks mee, want dat wil je dan niet horen.



Vervolgens zijn er allerlei dingen die vooraf gaan aan die eerste klap. Ook die worden vaak genegeerd, vergoelijkt, ik zal het wel uitgelokt hebben, omstandigheden, zijn jeugd, enz.



En dat is het sluipende proces in vrouwen als TO. Dat je die fluisterende stem in jezelf negeert en blijft negeren, niet wil geloven dat je met zo iemand te maken hebt, dat er mensen zijn die rot in elkaar zitten en het niet goed met hun "geliefde" voor hebben, maar ze kapot maken.



Een van die signalen is overigens juist die veroveringsfase: juist dat ophemelen en overdreven op handen dragen, dat je de meest geweldige vrouw ter wereld bent, het is allemaal om je in te pakken.



Er zijn nog veel meer signalen, in het begin vaak al: slechte jeugd, slachtofferrol in reactie bij tegenslag (ligt altijd aan anderen, omstandigheden, verleden, enz). Het isoleren, jaloezie (niet alleen tov andere mannen, maar ook vriendinnen, je eigen familie, collega's enz). Het overdreven veel met jou bezig houden, je emotioneel afhankelijk maken, veel in jouw buurt willen zijn enz enz.



Probleem ligt erin dat het sluipende proces idd in de prooi zelf gaande is, omdat ze niet langer naar zichzelf luistert, de zelfbescherming totaal uitschakelt, en naar die ander luistert, meer die ander gaat geloven in diens overtuigingen, en zich totaal overlevert aan iemand met kronkels, grillen, onbeheerste impulsen, enz.



Het probleem is oa dat de prooi pas ziet dat ze in de val is gelopen, als ze al in die val zit!

Die eerste klappen komen vaak pas na het hele proces van haar eigen wil en zelfbescherming afbreken. Elk ander wel gezond persoon trapt niet in die krokodilletranen nadat je in elkaar geslagen bent. Het zijn de vrouwen (ook mannen trouwens met zo'n vrouw, bestaat andersom ook) die die macht al in zijn handen hebben gelegd, die dan nog hoop houden, hoop dat die lieverd van het begin nog terugkeert, die denken dat het hun schuld is dat ze deze schaduwkant van hem zelf uitgelokt hebben en als ze maar beter hun best doen, zijn lieve kant wel boven zal komen.



Ook die 2e keer klappen blijven ze zo denken, want dat denkproces is dan allang zo gehersenspoeld dat alles om hem draait en hoe hij denkt, vindt, wil, doet. Het eigen ik is allang uitgeschakeld voor die tijd.



Zouden deze potentiele prooien het boek maar eens lezen van Jan Storms: "Destructieve relaties op de schop".

Er bestaan gewoon van dit soort destructieve mensen, met meer en minder psychopathisch gedrag, en welke aanwijzingen daarvoor zijn, wat die alarmbellen zijn, al vroeg in dit soort relaties zijn er herkenbare patronen te zien die allemaal soortgelijk verlopen. Zo slim en sluw is het dus allemaal niet, die grillige kronkels in destructieve personen. Ze zijn alleen heel goed in manipulatie, hersenspoeling, overtuigingskracht, anderen beschuldigen van wat ze zelf doen, de boel omdraaien zodat je aan jezelf twijfelt, enz. Ze manipuleren met angst zaaien, dreigen, belachelijk maken, schaamte en schuldgevoelens uitdelen. En zo jagen ze jou ook in jouw schaduwkanten.



En bij prooien zijn dat vaak juist zelfdestructieve trekken, eigen onverwerkt leed, eerdere problemen en dat maakt ze vatbaar voor zo iemand aantrekken. Een narcist en andere klojo's hebben daar een neus voor ontwikkeld. Bijdehante vrouwen vinden ze maar niks. Het zijn die vrouwen die moeite hebben met voor zichzelf op te komen, en ze weten precies wie, dat is al snel uitgetest.



Er zijn dus ook kenmerken van de ideale prooi te vinden in dat boek. Hoog opgeleid of niet doet er niet toe, het zijn emotionele kenmerken, redders, mensen die gevoelig zijn voor slachtofferrol en hem willen redden, geloven dat je iemand kan repareren die een slechte jeugd heeft gehad, als hij maar genoeg liefde krijgt, enz.



Een prooi is gevoelig voor "projecten van mannen", omdat ze dan oa hun waardering halen uit dat ze zo enorm nodig zijn, die man hun wanhopig nodig heeft, zonder hun niks waard is, het beschadigde jongetje wat onder dat gedrag zit, en blijven geloven in de mooie ziel die hij zal zijn als zij hem met alle liefde kan verzorgen en in al zijn behoeften voorziet. Kansloze projecten, die bodemloze putten blijken. En uiteindelijk in elkaar gerost worden ook maar iets is waar hij niks aan kan doen, hij is nu eenmaal zo en tegen die tijd is die prooi allang in die val (oa allerlei dingen waar ze afhankelijk van hem is geworden, en de grootste binding is een kind met zo iemand).



Dit soort destructieve mensen zijn niks zonder prooi, ze zijn even afhankelijk van hun prooi als andersom. Parasieten zijn afhankelijk van hun prooi, zuigen alle leven op tot de prooi leeg en op is, en zoeken dan een volgende. Tenzij je dus vroege waarschuwingssignalen herkent en op tijd weg bent.



Je krijgt die signalen dus blijkbaar echt wel, je herkent ze niet als zodanig of je wil dat niet geloven in die eerste blind van verliefdheidsfase. Echt blind en oost-indisch doof voor signalen.



Het waarschuwen wat TO hier doet is nobel, ze wil anderen behoeden voor zulk leed, voor de rol van prooi in het leven van verknipte agressieve malloten met een masker van ideale man.

Er zijn diverse topics over verbale danwel fysieke agressie of beide, waarin de TO wel uit zo'n hersenspoeling gehaald is door div forummers, die daar mee te maken hebben gehad. Er zijn soortgelijke patronen te herkennen, en m/v zouden idd dit allemaal moeten weten voor ze in zo'n situatie terecht komen.



De beste manier om niet in zoiets terecht te komen is jezelf kennen, dealen (met professionele hulp ipv zelf pielen) met je eigen oude leed, zelf weten dat je een redderssyndroom hebt, dat je een ander met alle liefde niet kan repareren in diens "foute" mechanismen en beschadigde hersenkronkels. Luisteren naar jezelf ipv wat een ander van je vindt, dat eenzijdig aanpassen aan een ander niet klopt, dat eigenliefde voor alles en iedereen gaat, dat je niet bestand bent tegen dit soort personen als je overdreven voor anderen verantwoordelijk en zorgzaam voelt, zijn moeder moet zijn.



En TO: ik hoop dat je professionele hulp hebt gezocht voor het verwerken van 17 jaar leed en schade, want ook dat kan je niet in je eentje en ook niet met een nieuwe partner/project verwerken. Je bent dan zelf beschadigd.

"We werken aan zijn depressie" duidt er voor mij op dat je een nieuw project gestart bent, zij het dat die niet destructief is, maar ook iemand met een rugzak, terwijl de jouwe nog vol verleden is.



Ook 2 beschadigde mensen kunnen dat niet bij elkaar opheffen, jij hebt aan je eigen bagage te "werken". Hij aan zijn eigen bagage.
Een open hart toont de weg naar een bezield leven..
Alle reacties Link kopieren
Helemaal eens met Suzy. Verder: ik ben zelf ook een paar keer (!) in de valkuil van de narcist gestapt. Dankzij Hulp van familie en vrienden en een coach ben ik voor mezelf opgekomen. En ik ben ervan overtuigd: dit was mijn levensles. Ik trek juist vanwege mijn karakter dit soort mannen aan en dat weten ze. Ze maken op manipulerende wijze misbruik van mijn goedheid. En nu? Steeds weer kom ik ze tegen, ongelooflijk. Maar ze zullen me nooit meer krijgen, want ik herken ze onmiddellijk en trap er niet meer in! Ik kan precies voorspellen wat ze gaan zeggen en als mijn antwoord ze niet bevalt worden ze boos als een klein kind. Dan voel ik me sterk! En zeker niet de zwakke. Zou jij ook moeten doen TO ipv opsommen wat ze jou hebben aangedaan. Trek er je les uit!!
Alle reacties Link kopieren
Ik zit serieus te bedenken wie van de twee ik erger vindt; TO of de 'narcist'. Moeilijk moeilijk.
Man, man, wat een ellende weer..
Alle reacties Link kopieren
quote:Hystericaa schreef op 13 december 2014 @ 22:09:

Ik zit serieus te bedenken wie van de twee ik erger vindt; TO of de 'narcist'. Moeilijk moeilijk.De 'narcist' vind ik persoonlijk erger echter het krijgen van kinderen terwijl je in zo'n relatie zit en er ook in blijven vind ik behoorlijk euh niet zo slim. In mijn ogen hoor je je kinderen te beschermen tegen gevaar en er niet in te blijven. Heb je ooit aangifte tegen ex gedaan? Dan had je makkelijk hulp kunnen zoeken bij een blijf van mijn lijf huis.
Alle reacties Link kopieren
quote:Hystericaa schreef op 13 december 2014 @ 22:09:

Ik zit serieus te bedenken wie van de twee ik erger vindt; TO of de 'narcist'. Moeilijk moeilijk.Dan hoop ik dat jij vroeg of laat te prooi valt van een narcist! het is je van harte gegund!
soms is het goed.
Alle reacties Link kopieren
quote:zaansmotje schreef op 14 december 2014 @ 00:16:

[...]





Dan hoop ik dat jij vroeg of laat te prooi valt van een narcist! het is je van harte gegund!Had jij alleen maar last van een depressie? Niet toevallig ook een woede regulatie probleempje, of zo?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:blijfgewoonbianca schreef op 14 december 2014 @ 00:24:

[...]





Had jij alleen maar last van een depressie? Niet toevallig ook een woede regulatie probleempje, of zo?Tis natuurlijk wel heel makkelijk oordelen over anderen he die je van haar nog pluim kent! vind sommige reacties gewoon rechtuit gemeen, is dat hoe Nerderlanders met mekaar omgaan?
soms is het goed.
Alle reacties Link kopieren
Ja zo gaan Nederlanders met elkaar om.

En het zou heel fijn zijn als de hulpverlener dit ook zou weten.
Alle reacties Link kopieren
quote:elfquest24 schreef op 13 december 2014 @ 03:05:

@ mopsie41:

Jij springt er nog even lekker bovenop?

Komen jullie al klaar met zijn allen van deze lekkere lynchpartij?

Stelletje bloeddorstige hyena's



Iemand trappen die op de grond ligt noem ik dit.



Jullie staan nu in een kringetje om iemand heen die zichzelf heeft blootgegeven en vertelt hoe ze mishandeld is 'eigen schuld' te roepen.



Ik weet zeker dat niemand van jullie dit zou durven in real life, maar anoniem achter een pctje natuurlijk wel. Bah.



Hier geef ik je helemaal gelijk in!

Zijn juist door de reacties dat vrouwen het niet vertellen en stil zwijgen en de cirkel van geweld blijft bestaan!



Mijn leven is hoe het gegaan is en ja, ik ben een helper, ik help hier mensen aan kleding en voeding! Heb mijn kinderen beschermd voor een omgangsregeling, voor zijn geweld. Heb ik fouten gemaakt, ja zeker, maar mijn kinderen zijn nooit een een weekend bij hem geweest. Weet namelijk hoe het werkt met omgangsregelingen, BJZ beslist dat het wel veilig is voor de kinderen, zonder naar de kinderen te luisteren.



Ben ik eruit om mijn verleden te verwerken, nee nog altijd niet. Maar komt ook omdat mijn ex me maar lastig blijft vallen.

Mijn zoon heeft hulp, gaat goed komen met hem, maar niet dank zij dit forum.



Iedereen bedankt voor de inbreng!
Alle reacties Link kopieren
Suzy,



Bedankt voor je mooie reactie, zo is het en niet anders.

Mijn man doet zijn eigen therapie en ik heb besloten om me daar niet in te mengen, ben zijn vrouw, niet zijn hulp verlener.



Top voor die gene die mijn man een junk noemde, kan je wel zien achter je toetsenbord, oordelen is makkelijk. Ben al blij dat er hier niet met mijn Psas gegooid is.



Feit is wel, ik heb mijn kinderen beschermd tegen die engerd en ik heb het vol gehouden dat de rechtbank het ook in zag. Wat jullie ook denken en vinden, mijn kids zijn veilig.

Heb gene man meer die naar kinderporno kijkt, ex deed het wel, vond hij beter voor de kids dan oorlog films!



En ja, de scheiding liep al 9 jaar, maar ik liet hem toe in mijn huis, als hij weer eens vindbaar wou zijn. Ik had ook geen geldboom in mijn huis om steeds de advocaat kosten te kunnen blijven betalen om hem te traceren.



Maar een vraagje, wat hadden jullie gedaan?

En nu niet gaan zeggen, ik weet het allemaal veel beter.
Alle reacties Link kopieren
Weggaan bij de eerste klap, dat had ik gedaan. En nu niet zeggen dat het niet zo is want ik spreek uit ervaring.
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad weggaan bij de eerste klap, zou nooit aan kinderen zijn begonnen met zo'n persoon en als er al kinderen waren was ik DIRECT weggegaan.

In mijn ogen heb je je kinderen zeker niet beschermd tegen je ex.
Alle reacties Link kopieren
Ik moet iedere keer weer huilen als je een nieuw detail onthult over wat je ex deed met je kinderen TO. Hij is inderdaad een gruwelijk persoon, maar de afstandelijke manier waarop jij die feiten opsomt... Het is net alsof je er je schouders bij ophaalt door de manier waarop je het opschrijft. Alsof je hoopt dat wij dan denken: zie je wel, ze kon er niks aan doen, hij was de lul in dit verhaal. Terwijl die voorbeelden juist niks zeggen over wat jij er aan had kunnen doen. Sterker nog, het roept juist de vraag op: waarom heb je de kinderen daar niet voor beschermd? (Dat hij kinderporno liet zien, had je bvb stiekem kunnen filmen, al die andere voorvallen ook).

Ik ben het wel eens met sommigen hier dat het lijkt alsof je nog steeds niet inziet waardoor het fout heeft kunnen gaan en hoe je dat in de toekomst gaat voorkomen. En daarom reageert iedereen zo boos: je kinderen lopen nog steeds gevaar als jij niet in staat bent ze te beschermen. Ik hoop, net als anderen hier, dat jij ook psychische hulp krijgt.
Occam's razor

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven