Naast elkaar slapen

20-10-2016 16:09 61 berichten
Alle reacties Link kopieren
Tot ongeveer 2 jaar geleden waren we zwaan en kleef aan. Lagen altijd lepeltje lepeltje en hadden ons eigen grappige naar bed gaan ritueel.



Daarvoor kreeg mijn man al last van dromen en praten in zijn slaap waardoor het met elkaar slapen niet altijd meer zo relaxed was. Ik ben een hele lichte slaper. Sinds ons kind geboren is vertrok ik wat vaker naar de logeer kamer om aan mijn slaap toe te komen.



Toen in januari een dierbare is overleden heb ik nog meer slaap problemen gekregen, hier slik ik nu melatonine voor en het slapen gaat redelijk. Alleen slapen we nu al maanden niet meer samen. En dat maakt me eigenlijk best wel verdrietig.



Gisteren probeerden we het weer. Maar alles wat hij doet, zachte kreuntjes tijdens het inslapen bijvoorbeeld, irriteren mij al. Toen ik eindelijk lag te slapen zat hij ineens weer rechtop in bed, midden in een droom, om daarna weer te gaan liggen en verder te slapen.

Klaar wakker en met een hart vol adrenaline van de schrik ben maar weer naar de logeer kamer gegaan.



Mijn man is al eens naar een psych geweest om over het praten in zijn slaap te praten en het gaat al veel beter. Ik ben alleen bang dat ik het nooit meer relaxed ga vinden om naast hem te slapen. En ik mis het zo. Ons lepeltje lepeltje, ons ritueel, het samen wakker worden.



Zijn er meer mensen met dit probleem? Hoe hebben jullie het opgelost? Aparte bedden? Is het op een gegeven moment over gegaan en slapen jullie nu weer samen?
Alle reacties Link kopieren
Twee aparte matrassen en twee aparte dekbedden, dat om te beginnen. Ik word ook van alles wakker. Wij hebben nu een boxspring met twee bedden die 'scharnieren'. Ze zitten vast aan hetzelfde hoofdeinde, maar kunnen dus voor de rest uit elkaar getrokken worden. Alleen bovenaan zitten ze dan nog vast aan het hoofdeinde. Dit is ideaal, je voelt niets meer van het bewegen van de ander, maar slaapt toch bij elkaar. Oordoppen gebruik ik ook elke nacht.
Life is short. Eat dessert first.
quote:newspaper schreef op 20 oktober 2016 @ 16:24:

Ik slaap al 6 jaar met oordoppen, de herriestoppers. Mijn man snurkt enorm en ik irriteer me aan elk klein geluidje dat ik van hem hoor. Onze dochter is 3.5 jaar geleden geboren en ik durfde eerst niet met oordoppen te slapen, bang dat ik haar niet zou horen. Er is volgens mij nog geen moment geweest dat ik haar niet gehoord heb, zal het moederinstinct zijn?! Ik hoor haar dus altijd en mocht het een keer niet gebeuren dan hoort mijn man haar wel.

Slaap is voor mij heilig en zonder oordoppen doe ik geen oog dicht. Zelfs als man er niet is doe ik ze in, ben er zo aan gewend dat ik dus niet meer zonder kan. Ik slaap heerlijk!



We hebben tevens een bed van 180 x 220, omdat vooral ik graag de ruimte heb. We hebben beide een 1 persoonsbed dekbed, dat is ook ideaal. Volgende bed wordt 2m breed ;)



Wij ook 90 cm brede matrassen, heerlijk. En ik ga voor deze oordoppen:



Alle reacties Link kopieren
Thanks Tobbert. Ik heb sinds kort zelf ook gesprekken met een psycholoog. Hij weet van mijn slechte slapen maar dit is nog niet uitgediept. Wel raadde hij me aan geen wijn meer te drinken voor het slapen gaan. Sinds het overlijden van die dierbare dronk ik meer dan voorheen (mijn man ook trouwens, die deed "gezellig" mee). Daar zijn we nu al even mee gestopt. Daarom dachten we ook van laten we het weer eens proberen om samen te slapen. Wie weet lukt het weer. Daardoor was ik extra teleurgesteld.

Tijdens de vakantie is het wel gelukt trouwens. Twee weken lang! Op 2 nachten na, toen ben ik naast mijn kind gaan liggen. Dus ik had goede hoop dat we dit door konden trekken naar thuis. Maar thuis is het toch weer anders
Alle reacties Link kopieren
quote:Hunniebunnie schreef op 20 oktober 2016 @ 16:24:

[...]





Okay, dan wil ik het wel eens proberen. Nog een bepaald merk als tip?Ik heb gewoon die van het kruitvat/etos/enz... van die zachte fluffy dingen. Elke week een ander setje anders krijg ik jeuk in mijn oor.
Alle reacties Link kopieren
quote:newspaper schreef op 20 oktober 2016 @ 16:24:

Volgende bed wordt 2m breed ;)Niet te krijgen in Nederland
Alle reacties Link kopieren
Wat ook wel kan werken, wanneer je 's ochtends wakker bent geworden omdat je nodig naar de wc moest, maar je hebt nog tijd zat om weer terug je bed in te kruipen, om dan naast hem te kruipen ipv in je aparte bed te gaan liggen.
Disclaimer: All presented text are opinionated and present only a written account of my mental state at that time.
Alle reacties Link kopieren
Ik ga dus als eerste twee 1 persoons topdek matrassen kopen. Dat lijkt me de oplossing!!!

Thanks voor het meedenken!
Alle reacties Link kopieren
quote:jaw schreef op 20 oktober 2016 @ 16:33:

Wat ook wel kan werken, wanneer je 's ochtends wakker bent geworden omdat je nodig naar de wc moest, maar je hebt nog tijd zat om weer terug je bed in te kruipen, om dan naast hem te kruipen ipv in je aparte bed te gaan liggen.Ja dat is het ook. Ik moet er misschien wat meer moeite voor doen en denken in mogelijkheden.
quote:Asinum schreef op 20 oktober 2016 @ 16:15:

Ik heb het gevoel dat dit toch in het begin niet speelde. Ik ben altijd een lichte slaper geweest. Als man zijn adem bijvoorbeeld inhield (om mij te testen) dan werd ik al wakker. En toch sliepen we nacht in nacht uit lepeltje lepeltje.

Hij heeft altijd bewogen en jij ben altijd een lichte slaper geweest.

Toch was het toen geen probleem en irriteert het je nu zo erg, dat je er niet mee leven kan.

Blijkbaar is er dus iets veranderd in jouw acceptatie van zijn slaapgedrag. En daar gaan oordopjes of losse dekbedden echt niets aan veranderen.
Ach, mijn man snurkte vroeger ook minder. Dus er is iets veranderd. Hoeft niet meteen met acceptatie te maken te hebben.
Alle reacties Link kopieren
quote:Asinum schreef op 20 oktober 2016 @ 16:31:

[...]



Niet te krijgen in Nederland Zeker wel, volgens mij is het zelfs 2.10...hier om de hoek zit een beddenzaak die ze heeft staan!
Vervelend, herken het probeem. Helaas hebben wij 1 matras (ooit gekocht met het idee: dat is gezellig). Maar dat werkt voor geen meter. Zou dus sowieso 2 aparte matrassen kopen als het enigszins kan. Wij lossen het op door wel samen in slaap te vallen. Vriend wacht totdat ik slaap en vertrekt dan naar logeerkamer. Degene die als eerste wakker is, gaat de ander halen, zodat we nog f half uurtje samen kunnen liggen. Oordoppen vind ik niet fijn om dagelijks mee te slapen, maar mijn nachtrust is belangrijker dan samen slapen
Als je geen kinderen hebt, dan is een nachtje wat minder slapen niet zo erg. Je slaapt de meeste nachten toch wel. Maar als je een kind hebt, dan is ieder uurtje mooi meegenomen. Als je dan eindelijk eens een goede nacht kunt maken, maar je kan niet slapen doordat je man ligt te snurken, te draaien, te praten, etc. dan is dat extra vervelend. Zoiets kan ook steeds meer een issue worden, juist omdat je er teveel bij na gaat denken.



Het lijkt me dus helemaal niet zo gek dat ze er nu meer last van heeft, dan in de eerste jaren.
Alle reacties Link kopieren
Vriend hier snurkt als een houtzagerij, kan er niet mee dealen. Dus wij starten samen in ons gezamenlijke bed, knuffelen en kletsen even. Als hij in slaap valt ga ik naar de logeerkamer. 's Ochtends is hij of om 6 uur weg en merk ik daar niks van, of in het weekend kruip ik er 's ochtends weer bij en knuffelen we dan een tijd :-)
Alle reacties Link kopieren
quote:Barbaa schreef op 20 oktober 2016 @ 16:35:

[...]



Hij heeft altijd bewogen en jij ben altijd een lichte slaper geweest.

Toch was het toen geen probleem en irriteert het je nu zo erg, dat je er niet mee leven kan.

Blijkbaar is er dus iets veranderd in jouw acceptatie van zijn slaapgedrag. En daar gaan oordopjes of losse dekbedden echt niets aan veranderen.Hij heeft dit dus volgens mij niet altijd gedaan, dat bewegen. Anders had ik er eerder toch ook last van gehad? Dan had ik echt niet lepeltje lepeltje kunnen liggen als hij ineens snachts de marathon gaat lopen.
Alle reacties Link kopieren
quote:newspaper schreef op 20 oktober 2016 @ 16:41:

[...]





Zeker wel, volgens mij is het zelfs 2.10...hier om de hoek zit een beddenzaak die ze heeft staan!Meen je niet! Toen wij dit bed gingen kopen wilden wij Kingsize. Toen was dat niet te koop volgens de verkoper (zullen zíj wel niet in het assortiment hebben gehad... pfff)
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook aangemeten oordoppen en het helpt geen ruk.

Mijn man snurkt als een malle, en ligt niet stil.

Dus we maken dankbaar gebruik vd extra slaapkamer.

Want ruk slapen is nog veel erger dan niet slapen en vervolgens chagrijnig en vermoeid zijn, met alle gevolgen van dien.

Samen slapen heb ik nooit gesnapt
Wij slapen trouwens ook vaker niet dan wel samen. Heerlijk! We houden allebei van een goede nachtrust en we houden er allebei van om echt de ruimte te hebben. Dus waarom niet? Het gaat alleen om het slapen, we liggen echt nog wel samen in bed
Alle reacties Link kopieren
De logeer kamer is er nu ja... Maar stiekem denken we ook wel aan een tweede. Dan is de optie van de logeerkamer er niet meer. Of we leggen die kinderen bij elkaar op de kamer zodat pa en ma hun eigen slaapkamer hebben
Ik herken het.



Ik ben in mijn slaap soms een drama. In mijn dromen schreeuw ik alles bij elkaar, ben ik ook echt heel bang volgens mijn partner, of vecht soms letterlijk tegen indringers van buiten. Hiervan krijg ik zelf niks mee. Ik weet dat het gebeurd om dat dit regelmatig word opgenomen/vastgesteld met een polysomnografie. Dit gebeurd ook als ik alleen slaap. Wat bij mij (ons) heel erg helpt is dat ik tegenwoordig slaap in een beschut 'nestje'. Bij binnenkomst van de slaapkamer kan iemand mij niet zien liggen. Ook kan ik maar op 1 manier uit bed ipv 3 zoals bij de meeste. Totale stilte werkt bij mij ook heel slecht. Er draait muiszacht klassieke muziek op de achtergrond. Hieraan heeft partner moeten wennen, maar hij slaapt er nu goed doorheen. Hij vond het heel fijn om samen onder 1 deken te slapen, maar dat werkt ook slecht tegen de onrust in mijn slaap. Wat we nu doen is allebei ons eigen deken, en over onze eigen dekens een overtrek (met niks erin) van 240 bij 240 dat het lijkt of we wel allebei onder de zelfde deken slapen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Asinum schreef op 20 oktober 2016 @ 16:46:

[...]



Meen je niet! Toen wij dit bed gingen kopen wilden wij Kingsize. Toen was dat niet te koop volgens de verkoper (zullen zíj wel niet in het assortiment hebben gehad... pfff)Ik heb het ook wel over een 'slaapspecialist' met de kwalitatief goede merken...geen standaard beddenzaak als beter bed of iets dergelijks. Wellicht ligt het daaraan
Alle reacties Link kopieren
Ik vind trouwens het altijd maar moeten 'samen slapen' in een relatie onzin. Je wil toch voldoende nachtrust? Volgens mij is dat het belangrijkst. Ik zou echt zo elke nacht apart kunnen slapen, die ruimte hebben wij echter niet, maar als het voor mensen werkt om apart te slapen is dat toch prima.

Ik slaap graag alleen en heb een heel goed huwelijk.
Alle reacties Link kopieren
Wat is de oorzaak van het praten etc in zijn slaap? Weet je dat ook?
Alle reacties Link kopieren
Wij slapen al jaren apart. Sindsdien slapen we allebei heerlijk.
Alle reacties Link kopieren
Ik slaap met oordoppen. Kinderen en de wekker hoor ik er doorheen. Maar mijn man die naast me ligt te slapen met kleine geluidjes niet. Ideale oplossing.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven