Opdringerige tandarts, ten einde raad

07-12-2016 18:56 91 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo iedereen,



Ik zit met een enorm probleem. Ik heb niet veel geld en al helemaal geen geld om een extra tandverzekering af te sluiten met de huidige staat van mijn gebit (veel grote vullingen, veel kiezen met gaatjes en twee wortelkanaalbehandelingen die moeten gebeuren).



Door tandartsangst ben ik een hele poos niet meer geweest, tot ik een pijnklacht kreeg en dus wel MOEST. Ik ben toen naar de weekenddienst geweest en de dienstdoende tandarts (man, rond de 50) begon een wortelkanaalbehandeling en zei dat hij hem zelf wel wilde afmaken, dus moest ik hem maar als tandarts nemen. Ik was al enkele jaren niet meer geweest dus had ook niet echt meer een tandarts, ging akkoord en schreef me direct in bij hem. Hij kwam toen nog over als een hele aardige man en de behandeling was pijnvrij en relaxed verlopen. Voor mij was de drempel dus ook minder groot om weer terug te komen bij deze man.



Een paar weken later ben ik terug gegaan om de behandeling af te laten maken. Ook dat is prima verlopen. Hij gaf aan dat ik niet hoefde te betalen omdat hij wist hoe ik er financieel voor stond (terwijl ik daar niets over gezegd heb. Ik loop er normaal verzorgd bij en niet als een halve zwerver of zo. Dus hoe hij dit weet?

Ik gaf aan toch gewoon te willen betalen en kon direct afrekenen per pin. Hij wou dit absoluut niet en weigerde en stond erop dat ik niet hoefde te betalen. Met een slecht gevoel over dit alles maar akkoord gegaan na lang zeuren.



Recent ben ik weer terug geweest bij deze tandarts om een andere kies te laten vullen. Weer wou hij dat kosteloos doen, en ik heb aangegeven dat ik dat echt niet zie zitten en dit keer gewoon betaal. Hij was hierop beledigd en zei dat ik ondankbaar overkwam en hij me nog wel had willen uitvragen voor de kerst omdat ik anders ook maar alleen zat? Ik was stomverbaasd, heb betaald en ben weggegaan zonder nog iets te zeggen.



Later die avond stond hij voor mijn deur om zijn excuses aan te bieden met een bos rozen (!) en smeekte me bekant om niet weg te gaan bij zijn praktijk en beloofde dat zoiets niet meer zou voorvallen. Ik voel me er echter heel opgelaten onder. En ook gestrest, want ik ben echt heel bang voor tandartsen en weer een nieuwe zoeken is voor mij echt een enorme drempel. Ik heb deze tandarts gecheckt op de zorgkaart (site waar je artsen etc. kunt beoordelen met een cijfer) en hij staat gewoon redelijk goed aangeschreven. Ligt dit dan aan mij? Wat moet ik nu doen? Zou hij zijn woord houden en niet meer zo opdringerig doen? Of kan ik beter een andere tandarts zoeken? Iemand ervaring met zoiets? Alvast bedankt :(



Groetjes
Alle reacties Link kopieren
Eh? Ew. Tegen hem zeggen dat hij je niet meer lastig mag vallen. En een nieuwe tandarts zoeken.
Eh, gewoon een andere tandarts zoeken. Dit is toch raar, als het echt is.
Alle reacties Link kopieren
... Ja, een andere tandarts zoeken.
Hier kun je melding van maken. Dit is onprofessioneel. Hij mag bijvoorbeeld je adresgegevens niet gebruiken om je zo thuis op te zoeken.

Zoek een andere tandarts. Al is t maar omdat je m nooit meer zult vertrouwen.
Ik wil ook wel zo'n tandarts die alles gratis doet!



Maar even zonder gein, persoonlijk had ik de politie gebeld als de tandarts met een hoop gesmeek hier op de stoep zou staan. En ik had hem aangegeven bij een of andere vereniging van tandartsen.
Klacht indienen en nooit meer terug gaan.
Rare praktijken. Ik zou googelen op een tandarts die gespecialiseerd is in patiënten met tandarts angst, hoe vervelend ook. Als de (zakelijke) relatie al zo start, wil ik niet weten waar het eindigt. Jij wel?
anoniem_81813 wijzigde dit bericht op 07-12-2016 19:02
Reden: Typefout
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Euh.......... Je zou verwachten dat hij anders zou omgaan met patiënten. Ik snap dat je, je opgelaten voelt.

Maar ik zou het zo laten.. Hij geeft tot op heden nog niks anders aan.. Mocht je toch nieuwsgierig zijn, zou ik vragen wat hier achter zit.
Alle reacties Link kopieren
Een andere tandarts zoeken wil ik ook heel graag. Maar mijn angst is wat me tegenhoudt. Gaat de behandeling bij de andere tandarts ook pijnloos zijn? Iemand opperde een tandarts gespecialiseerd in angst. Heb ik daar een verwijzing voor nodig of kan ik mezelf aanmelden?
Wat een engerd, hoe weet hij dat allemaal over jou?



Ik zou zeker niet meer naar hem toe gaan en als hij weer voor de deur staat, dreigen met een melding maken of iets dergelijks. Wellicht weet je zorgverzekering waar je een klacht in kan dienen, dit is echt niet acceptabel.
Alle reacties Link kopieren
Wat raar! Ik zou er niet meer gaan, zoek gewoon een andere.

De meeste zijn wel vriendelijk hoor, of in ieder geval wel normaler dan deze. Het lijkt wel of hij je bespiedt.
quote:screwup schreef op 07 december 2016 @ 19:03:

Een andere tandarts zoeken wil ik ook heel graag. Maar mijn angst is wat me tegenhoudt. Gaat de behandeling bij de andere tandarts ook pijnloos zijn? Iemand opperde een tandarts gespecialiseerd in angst. Heb ik daar een verwijzing voor nodig of kan ik mezelf aanmelden?Nee, hier heb je geen verwijzing voor nodig. Mijn vorige tandarts was het, hier heb ik hem niet op uitgezocht maar ik zag het later pas op zijn website. Een heel rustige en vriendelijk man die precies uitlegde wat hij ging doen en of je pijn kon verwachten en dergelijke.
Alle reacties Link kopieren
Daar ben ik dus inderdaad ook heel erg bang voor, al denk ik dat hij die dingen gewoon gokt en ik paranoïde ben. Mijn relatie is sinds zes maanden voorbij, dat kan hij ook op Facebook gezien hebben of zo. Ik kreeg namelijk ook een Facebookverzoek van hem. Ik vind dat zelf erg vreemd. Volgens een vriendin kan dat echter best, zij heeft haar (vrouwelijke) tandarts ook op Facebook en een heleboel andere patiënten van die praktijk ook.
Ik dacht dat mijn tandarts opdringerig was, maar die van jou is wel heel erg. Zoek een nieuwe tandarts. Er zijn ook vrouwelijke tandartsen he? Dan heb je dit gezeur niet meer.
Alle reacties Link kopieren
Dan ga ik opzoek naar zo'n tandarts. Wat voor mij wel een vereiste is, is dat ik de duurdere behandelingen gespreid kan betalen. In mijn (kleine) woonplaats kan dit helaas ook niet overal, via FaMed.
Alle reacties Link kopieren
Mag ik buiten mijn woonplaats een tandarts zoeken?
Alle reacties Link kopieren
sinds wanneer kun je pinnen bij de tandarts? famed stuurt toch een factuur?
i want your loving and all your lovers revenge, you and me could write a bad romance
Alle reacties Link kopieren
Zeker niet meer gaan. Deze man is niet koosjer. In Amsterdam kan je terecht bij Acda. Daar hanteren ze sociale tarieven en hebben een afdeling die met angstpatiënten werkt.
Als het gras bij de buren altijd groener is dan is het kunstgras
Alle reacties Link kopieren
Raar dat je banger bent voor een normale goede tandarts dan voor deze freak waarvan je nog niet eens weet hoe hij de volgende behandeling zal uitvoeren. Zo'n verknipte tandarts zou zomaar raar kunnen doen na een afwijzing.



Als dit waar is dan tenminste.
Alle reacties Link kopieren
In mijn dorp niet bij alle tandartsen, helaas. Bij sommigen kun je alleen contant afrekenen of pinnen. Misschien geldt dat alleen als je geen tandartsverzekering hebt?
Alle reacties Link kopieren
quote:screwup schreef op 07 december 2016 @ 19:03:

Een andere tandarts zoeken wil ik ook heel graag. Maar mijn angst is wat me tegenhoudt. Gaat de behandeling bij de andere tandarts ook pijnloos zijn? Iemand opperde een tandarts gespecialiseerd in angst. Heb ik daar een verwijzing voor nodig of kan ik mezelf aanmelden?

Deze freaky tandarts zou mij meer angst aanjagen.

Melding van maken en andere tandarts zoeken.

Bel gewoon eens zo'n angsttandarts. Daar kunnen ze je vast verder helpen.
Alle reacties Link kopieren
quote:ladygaga_xx schreef op 07 december 2016 @ 19:08:

sinds wanneer kun je pinnen bij de tandarts? famed stuurt toch een factuur?Kan bij mijn tandarts ook hoor. Niet zo bijzonder.
Alle reacties Link kopieren
quote:screwup schreef op 07 december 2016 @ 19:08:

Mag ik buiten mijn woonplaats een tandarts zoeken?Ja, allicht.
Alle reacties Link kopieren
quote:safrat schreef op 07 december 2016 @ 19:07:

Ik dacht dat mijn tandarts opdringerig was, maar die van jou is wel heel erg. Zoek een nieuwe tandarts. Er zijn ook vrouwelijke tandartsen he? Dan heb je dit gezeur niet meer.Er zijn ook vrouwelijke lesbische tandartsen
Als het gras bij de buren altijd groener is dan is het kunstgras

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven