Relatie met vrouw die alles aan neemt wat ik zeg.

29-08-2016 02:08 134 berichten
Alle reacties Link kopieren
Het gaat om een prille relatie van c.a. 4 maand.

Ik begin de laatste week te merken dat mijn vriendin (ik ben een man) alles aan neemt wat ik zeg. Dit kan leuk zijn, maar ik merk dat ik er een beetje in begin door te slaan en dat lijkt me niet erg leuk voor haar. Hierdoor merk ik dat ze er alles aan doet om mij tevreden te houden, toch kijk ik hier dubbel tegen aan. En lijkt het me niet gezond voor beiden.

Als iemand zo tegen mij zou doen zou ik snel weg rennen.

Doordat ze nergens tegengas geeft is het net of ik alles kan maken tegenover haar. Dit vind ik zelf niet leuk en wil eigenlijk wel wat tegen gas. Zo begin ik een irritante man te worden en het lijkt nu of ik echt overal tegen in moet gaan, het meest simpele ga ik tegen in en zij geeft dan weer toe en verontschuldigt zich. Hierdoor begin ik mij aan alles te irriteren, vind het erg jammer want het voelde allemaal zo goed.

Ik ben druk in het dagelijks leven, vooral de afgelopen maand werk ik gemiddeld 12 uur per dag. Als ik even tijd heb dan berichten we wat heen en weer. De laatste week is dit anders geworden en ik bericht niet meer veel terug, omdat ik altijd even een moment neem om met haar te berichten en zij niet altijd even snel reageert, omdat ik druk ben wacht ik enkele minuten als ik dan geen reactie krijg ga daarna ik weer verder met mijn ding. s'avonds is dit vaak "socialising" dwz bij vrienden of vrienden bij mij. Als zij dan 10 minuten of een kwartier later reageert, reageer ik voorlopig niet meer omdat mijn aandacht dan weer elders is. Hierdoor hebben we de laatste week niet erg veel contact meer gehad (afgelopen week nog wel elkaar gezien). Zij gaf aan dat ze meer met mij wilde praten en dat we de laatste week niet zoveel contact meer hadden als eerst en ze vroeg zich af wat er aan de hand was.

Waarop ik vertelde hoe het zat, dat ik dus niet een hele tijd ga wachten op haar reactie en dat ik dan weer met iets anders bezig ga. Waarop ik weer excuses kreeg in de vorm van sorry.

Het lijkt of het is allemaal nogal wat kinderachtig, maar ik weet even niet zo goed wat ik er mee aan moet. Ik heb haar dus duidelijk gemaakt hoe het zit. Verder maakt het mij niet heel veel uit dat we nu wat minder contact hebben, het gevoel zit bij mij verder wel goed. En dat wanneer ze met mij wil praten ze even wat tijd hiervoor moet maken zodat we gewoon contact kunnen hebben zonder pauzes van 10 minuten tot een uur. Zo kun je geen "gesprek" voeren in mijn ogen.

De maanden/ weken er voor hadden we eigenlijk de hele dag wel contact tussen werk door. Maar nu heb ik een andere klus waardoor ik dit niet kan.

Uit vorige relaties weet ik maar al te goed dat het heen en weer berichten echt een doodsteek kan zijn voor een relatie. Misvattingen, irritaties, etc. We wonen echter niet om de hoe van elkaar en kunnen elkaar niet dagelijks zien, dus het meeste contact verloopt via berichten. Ook omdat ik dus zelf vrijwel altijd van huis ben en dan niet kan telefoneren (met vrienden om mij heen ga ik geen telefoontjes plegen). Ik ben een nacht mens, zij ook wel maar voor haar werk moet ze om 6 uur al op staan, dus gaat ze meestal rond half 12 slapen en dan ben ik meestal nog niet thuis.

Oke ik kap dit verhaal nu af anders wordt het te lang...
Alle reacties Link kopieren
Wat is er eigenlijk wel leuk aan haar? Het lijkt alsof je geen zin hebt om moeite voor haar te doen.
Alle reacties Link kopieren
quote:sherry-holmes schreef op 29 augustus 2016 @ 02:11:

Wat is er eigenlijk wel leuk aan haar? Het lijkt alsof je geen zin hebt om moeite voor haar te doen.



Ik vind vrijwel alles leuk aan haar.. Ze is lief, leuk, slim, aantrekkelijk, we hebben dezelfde humor, zelfde interesses.. Zelfde muziek smaak, zelfde andere smaken, kunnen goed met elkaar praten, voelen elkaar goed aan (maar op het punt hierboven dus schijnbaar niet) . Hebben het zelfde toekomstbeeld, etc etc..In mijn ogen is ze perfect voor mij. Maar het lijkt dat ik mezelf probeer te saboteren op 1 of andere manier..

Doordat ze vrijwel alles toegeeft heb ik een idee gecreeert dat ze een bepaalde tijd heeft om binnen te reageren, doet ze dit niet dan is haar tijd verlopen. Dit is echt een kromme gedachte van mezelf. En herken mezelf er ook niet in. Ik was voorheen de persoon die vrijwel direct reageert op alle berichten (van wie dan ook) maar heb daar nu de laatste tijd niet zoveel zin meer in (niet alleen bij haar dus). Ik heb het zo druk dat ik ook wat tijd voor mezelf wil of zo. En geen zin heb om midden in een gesprek opeens 10 a 15 minuten wil wachten tot ze weer reageert.. Dan ga ik dus gewoon wat anders doen en "is haar tijd om". Echt super kinderachtig, maar aan de andere kant vraag ik mij af waarom ze dan midden in een gesprek opeens een hele poos niets zegt. Ze zegt nu de laatste 2 dagen dat dat is omdat ze "vergeet" om op verzenden te drukken..En dus wel een bericht heeft getikt..

Maar goed kortom erg kinderachtig allemaal maar hoe los ik dit kinderachtige gedrag op waar in ik beland ben?
Alle reacties Link kopieren
Waarom bellen jullie niet gewoon? Elke dag een kwartier ofzo?
Alle reacties Link kopieren
Net als jij zit zij waarschijnlijk ook niet de hele dag niks te doen. Zie echt het probleem van de berichtjes niet. Als iemand mij zou zeggen dat ze geen antwoord geven omdat ze bezig zijn zou ik ook sorry zeggen en denken, ja wat zeik ik eigenlijk.



Dat jii wat meer tegengas wil kun je ook naar haar communiceren en aangeven dat je het fijner vind als zij wat meer voor haar eigen behoeftes opkomt.
Alle reacties Link kopieren
quote:sherry-holmes schreef op 29 augustus 2016 @ 02:28:

Waarom bellen jullie niet gewoon? Elke dag een kwartier ofzo?Dat zou een stuk makkelijker zijn, echter lukt dat momenteel niet. Het klinkt heel cliché maar bellen hebben we geen tijd voor. We zijn beiden bijna nooit alleen. Wanneer ik meestal alleen ben slaapt zij al. Natuurlijk bellen we ook wel maar dat is niet heel vaak. Werk ligt momenteel ook even qua tijd nogal uit elkaar. Ik werk nu s'middags en s'avonds en zij overdag. Dit is echter voor mij tijdelijk. In oktober ben ik weer overdag aan het werk.
Alle reacties Link kopieren
quote:khemam schreef op 29 augustus 2016 @ 02:49:

Net als jij zit zij waarschijnlijk ook niet de hele dag niks te doen. Zie echt het probleem van de berichtjes niet. Als iemand mij zou zeggen dat ze geen antwoord geven omdat ze bezig zijn zou ik ook sorry zeggen en denken, ja wat zeik ik eigenlijk.



Dat jii wat meer tegengas wil kun je ook naar haar communiceren en aangeven dat je het fijner vind als zij wat meer voor haar eigen behoeftes opkomt.



Het zit zo dat zij vandaag of gister weet niet meer precies, aangaf dat ze meer contact wil. Ik zei dat dit wel kon maar dat dat dan wel op mijn voorwaarden moet. En mijn voorwaarden zijn dus, dat we in een gesprek met elkaar praten en geen pauzes van weet ik hoe lang hebben. Dit heb ik echter al meerdere malen tegen haar gezegd. En nu lijkt het als smoes dat ze verteld dat ze dan "vergeet" op verzenden te drukken.

Het is in mijn ogen logisch als iemand niet reageert dat je dan wat anders gaat doen. Ik ga toch niet de hele tijd met mijn telefoon in mijn hand zitten, dan wordt het leven erg saai, om maar te wachten op een reactie. Dat komt nogal "needy" over. Ik ga er ook geen meerdere berichten tegen aan gooien. Geen antwoord is bij mij geen tijd, en dus met iets anders bezig gaan. Is dit raar? Ik krijg dan een half uur a uur erna berichten als "Wat ben je aan het doen?" , "wat ben je stil", etc. Het komt dan bij mij over als "ik heb nu wel weer ff tijd voor je, dus ik wil nu reactie" maar haar tijd is verlopen in de zin van ik heb mijn aandacht weer bij iets anders en kom niet gelijk aanrennen als je met je vingers knipt.

Maar ook hierin geeft ze mij gelijk en daarom komt die "sorry". Echter verandert er niets in die zin.



Zal het even moeten evalueren. Ik ben echt gek op haar en zij op mij. Nogmaals denk ik dat dit gedrag komt doordat ze alles toegeeft en ik dus alles kan doen en zeggen zonder dat dit eventuele consequenties heeft en ik totaal niet bang ben om haar te verliezen. Toch vind ik mijn gedrag niet helemaal eerlijk tegenover haar. Vandaar dat ik dit topic heb geopend. Ik heb het idee dat ze zichzelf compleet wegcijfert voor mij (weet het wel zeker). En dat vind ik niet leuk voor haar. Ik heb haar ook al vaker aangegeven dat ze absoluut geen dingen moet doen/laten/etc die ze zelf niet wil om mij te plezieren. Ze zegt overigens dat ik de eerste man ben waar ze echt verliefd op is en dat ze dit nog nooit heeft gevoeld voor iemand en deze gevoelens, vlinders, hele dag denken aan me, etc,etc, nog nooit bij/voor iemand heeft gehad.
Wees een vent en communiceer duidelijk met haar (laat haar dit topic lezen) en als je alsnog niet het respect voor haar kan opbrengen en haar blijft gebruiken als een voetveeg, trek de stekker eruit. Niet dit puberaal gezever om er in het geniep nog vol zelfmedelijden te janken zonder dat jouw partner weet hoe de vork echt aan de steel zit. Je hebt dit zelf in de hand.
Alle reacties Link kopieren
Niet langer appen als je daar niet tegen kunt?

Sjee, ze antwoordt al 10 minuten niet en moet zich daar nog voor verantwoorden ook (en dat doet ze ook nog ).

Appen maakt meer kapot dan je lief is, zo blijkt maar weer.

Gooi dat hele whatsapp eraf, want je verbindt daar hele conclusies aan en appen ís geen gesprek, er loopt zoveel onnodig op stuk terwijl jij zelf toch ook niet hele dagen online wilt zijn en het zelf ook helemaal niet meer prettig vindt om direct op afroep te moeten reageren?!



Ga gewoon weer ouderwets elkaar face to face spreken of telefoneren, appen is gewoon van zichzelf al heel a-relaxt als het een soort "moeten" is geworden: een bizar soort aandacht waar vanalles aan wordt afgemeten en betekenissen aan worden gekoppeld die er helemaal niet zijn of mee bedoeld worden.

Dus ergens vind jij dat zij 24/7 aan haar telefoon moet zitten waken of jij nog iets stuurt of tijd voor haar hebt?

Vind je het geen fijner idee dat zij ook andere dingen te doen heeft en zich ook nog steeds kan vermaken zonder steeds in contact te zijn met jou, op het moment dat jij daar ff kans toe ziet?!



Terwijl jij zegt dat dat meegaande jou juist irriteert, verwacht je eigenlijk wel dat zij (heel meegaand) jou antwoordt binnen 10 a 15 minuten?

Mag zij ook een eigen leven hebben, of alleen jij met 12 uur werken per dag en mag zij in haar handjes klappen met dat momentje dat jij tijd/ aandacht voor haar kunt vinden?

Hoe komt het dat het jou ergert dat zij dat ene moment niet als een grote eer beschouwt en ook ff iets anders doet dan daarop wachten? Of erger je je vooral aan dat zij zich dan excuseert daarvoor?



Begrijp je dat jij nu bezig bent de voorwaarden te stellen: wanneer het in jóuw agenda uitkomt moet zij er wel (direct) zijn voor jou?

Misschien heeft zíj wel een punt en bedoelt zij meer "echt" contact en is voor haar een app maar een slap aftreksel, waar ze ook nog eens blij mee moet zijn?



En gáán die apps ook ergens over of is het meer iets van "ik denk echt wel aan je hoor, schatje".

En als jij zo ontevreden gaat lopen doen, gaat zij juist toegeeflijk worden?

En dat irriteert jou dan weer enz enz?

Ja, dat kun je wel een negatieve spiraal noemen.



Persoonlijk vind ik smsen en appen alleen maar geschikt om ff snel afspraken te maken of te zeggen dat je iets later bent of zo.

Met de komst van dit soort nieuwe (gratis) diensten ben je nog niet verplicht om elke vrije seconde berichten te bekijken en te beantwoorden, he.

Jullie echte verbinding is vele malen belangrijker dan de online verbinding, lijkt mij?!

Ook hierin hebben mensen verschillende stijlen, smaken en verwachtingen, bespreek dat gewoon ipv ergernissen te laten oplopen en haar "terug te (willen) pakken" of tijdslimieten aan te stellen en daar enige betekenis aan te hechten voor jezelf.



Meestal hoor je andersom, dat vrouwen (te)veel belang hechten aan de hoeveelheid en snelheid van app-aandacht.

Ga bij jezelf dus liever na wat je daaraan ophangt en wat het voor jou betekent: omdat jij altijd mensen snel antwoordt verwacht je dat misschien dus ook van anderen, dat is dan projectie. Maar anderen hechten daar misschien minder belang en betekenis aan dan jij, en vinden andere vormen van communicatie weer prettiger en veelzeggender..

Bijv misschien dat je meer wérkelijke tijd aan haar kunt besteden.

Is dat 12 uur per dag werken normaal in jouw baan/beroep?

En iets tijdelijks of permanent zo?

En dan nog met vrienden weg, misschien ziet zij niet helemaal hoe jij haar als prioriteit beschouwt en is zij ook wel teleurgesteld dat ze het (zo vaak) met die appjes moet doen ipv jouw aanwezigheid?



Misschien is zij wel bang dat jij helemaal geen (priori)tijd hebt voor een relatie?

Of gaat ze erin mee zolang het tijdelijk ff niet anders is?

Neem niet jouw eigen "normaalwaarden" als norm, svp.

Dat jij nachtmens bent en zij vroeg op moet, daar heeft niemand gelijk in, en is ook niemands schuld, maar is een gegeven.

Neem dan een vast moment om contact te hebben en jullie allebéi goed uitkomt.

Het is nogal arrogant om te denken dat zij maar klaar moet staan op het moment dat het jou belieft en jij daar behoefte aan hebt. En zij daar niet alleen genoegen mee zal moeten nemen, maar ook nog blij mee moet zijn..

Houd het zelf dan dus ook gelijkwaardig, door ook te begrijpen dat zij ook een eigen leven heeft (en dat dat maar goed is ook, dat zij niet emotioneel afhankelijk is van jou(w berichtjes).



Jammer idd dat ze zich daarvoor verontschuldigt, want daardoor líjkt het idd alsof zij blij mag zijn met jouw aandacht en andersom haar (vrije?) tijd heel normaal naar jou gaat, terwijl jij allerlei belangrijkere zaken (en vrienden enz) te doen hebt en toch maar helemaal die tijd máákt voor haar (op een moment dat jij daar kans toe ziet).

Háár tijd is net zo waardevol als jouwe, he, ook al zit ze misschien thuis op de bank iets te lezen of te doen wat zíj prettig vindt voor zichzelf en is dat ff niet haar telefoon.





Ga voor jezelf na wat daarachter zit voor jou
Een open hart toont de weg naar een bezield leven..
Alle reacties Link kopieren
quote:fru1t3lla schreef op 29 augustus 2016 @ 03:11:

Wees een vent en communiceer duidelijk met haar (laat haar dit topic lezen) en als je alsnog niet het respect voor haar kan opbrengen en haar blijft gebruiken als een voetveeg, trek de stekker eruit. Niet dit puberaal gezever om er in het geniep nog vol zelfmedelijden te janken zonder dat jouw partner weet hoe de vork echt aan de steel zit. Je hebt dit zelf in de hand.Alles wat ik hier typ heb ik haar al verteld. En het is niet uit zelf medelijden. Het is meer omdat ik om haar geef en ik gewoon zie dat dit niet eerlijk is hoe ik mij nu gedraag. Het is inderdaad kinderachtig, puberaal gedrag. Dat gaf ik gelijk al aan in het topic. Ik ben mij zeer bewust van dit alles, maar zit er momenteel wel (even) in.
Alle reacties Link kopieren
Aha, update: jij verwacht dat dus wel van haar, he, dat waar jij zelf niet van gediend bent: dat zij met de telefoon in haar hand gaat zitten wachten tot jij een moment tijd voor haar hebt en dat eea op jouw voorwaarden moet?

Jouw regels maken dus de dienst uit en dat heb je al div malen duidelijk geprobeerd te maken?!

Daar zou ik dus voor passen als ik haar was.

Ik denk dat ze nu nog voor de vorm erin meegaat, maar dat dat snel klaar is dan, als zij een gelijkwaardige relatie voor ogen heeft.
Een open hart toont de weg naar een bezield leven..
quote:someonewhocares schreef op 29 augustus 2016 @ 03:17:

[...]





Alles wat ik hier typ heb ik haar al verteld. En het is niet uit zelf medelijden. Het is meer omdat ik om haar geef en ik gewoon zie dat dit niet eerlijk is hoe ik mij nu gedraag. Het is inderdaad kinderachtig, puberaal gedrag. Dat gaf ik gelijk al aan in het topic. Ik ben mij zeer bewust van dit alles, maar zit er momenteel wel (even) in.Het zit erin omdat jij het erin laat zitten. En om het even vlakaf te zeggen; als je zo respectloos met jouw partner omgaat, dan vind ik dat er weinig sprake is van om die persoon geven. Ik lees vooral een hoop egocentrisch gelul waarin jij vooral de touwtjes in handen wil hebben en zij zich maar moet schikken aan jouw grillen, terwijl je haar ondertussen wel verwijt dat ze te meegaand is.
Alle reacties Link kopieren
quote:Suzy65 schreef op 29 augustus 2016 @ 03:15:

Niet langer appen als je daar niet tegen kunt?

Sjee, ze antwoordt al 10 minuten niet en moet zich daar nog voor verantwoorden ook (en dat doet ze ook nog ).

Appen maakt meer kapot dan je lief is, zo blijkt maar weer.

Gooi dat hele whatsapp eraf, want je verbindt daar hele conclusies aan en appen ís geen gesprek, er loopt zoveel onnodig op stuk terwijl jij zelf toch ook niet hele dagen online wilt zijn en het zelf ook helemaal niet meer prettig vindt om direct op afroep te moeten reageren?!



Ga gewoon weer ouderwets elkaar face to face spreken of telefoneren, appen is gewoon van zichzelf al heel a-relaxt als het een soort "moeten" is geworden: een bizar soort aandacht waar vanalles aan wordt afgemeten en betekenissen aan worden gekoppeld die er helemaal niet zijn of mee bedoeld worden.

Dus ergens vind jij dat zij 24/7 aan haar telefoon moet zitten waken of jij nog iets stuurt of tijd voor haar hebt?

Vind je het geen fijner idee dat zij ook andere dingen te doen heeft en zich ook nog steeds kan vermaken zonder steeds in contact te zijn met jou, op het moment dat jij daar ff kans toe ziet?!



Terwijl jij zegt dat dat meegaande jou juist irriteert, verwacht je eigenlijk wel dat zij (heel meegaand) jou antwoordt binnen 10 a 15 minuten?

Mag zij ook een eigen leven hebben, of alleen jij met 12 uur werken per dag en mag zij in haar handjes klappen met dat momentje dat jij tijd/ aandacht voor haar kunt vinden?

Hoe komt het dat het jou ergert dat zij dat ene moment niet als een grote eer beschouwt en ook ff iets anders doet dan daarop wachten? Of erger je je vooral aan dat zij zich dan excuseert daarvoor?



Begrijp je dat jij nu bezig bent de voorwaarden te stellen: wanneer het in jóuw agenda uitkomt moet zij er wel (direct) zijn voor jou?

Misschien heeft zíj wel een punt en bedoelt zij meer "echt" contact en is voor haar een app maar een slap aftreksel, waar ze ook nog eens blij mee moet zijn?



En gáán die apps ook ergens over of is het meer iets van "ik denk echt wel aan je hoor, schatje".

En als jij zo ontevreden gaat lopen doen, gaat zij juist toegeeflijk worden?

En dat irriteert jou dan weer enz enz?

Ja, dat kun je wel een negatieve spiraal noemen.



Persoonlijk vind ik smsen en appen alleen maar geschikt om ff snel afspraken te maken of te zeggen dat je iets later bent of zo.

Met de komst van dit soort nieuwe (gratis) diensten ben je nog niet verplicht om elke vrije seconde berichten te bekijken en te beantwoorden, he.

Jullie echte verbinding is vele malen belangrijker dan de online verbinding, lijkt mij?!

Ook hierin hebben mensen verschillende stijlen, smaken en verwachtingen, bespreek dat gewoon ipv ergernissen te laten oplopen en haar "terug te (willen) pakken" of tijdslimieten aan te stellen en daar enige betekenis aan te hechten voor jezelf.



Meestal hoor je andersom, dat vrouwen (te)veel belang hechten aan de hoeveelheid en snelheid van app-aandacht.

Ga bij jezelf dus liever na wat je daaraan ophangt en wat het voor jou betekent: omdat jij altijd mensen snel antwoordt verwacht je dat misschien dus ook van anderen, dat is dan projectie. Maar anderen hechten daar misschien minder belang en betekenis aan dan jij, en vinden andere vormen van communicatie weer prettiger en veelzeggender..

Bijv misschien dat je meer wérkelijke tijd aan haar kunt besteden.

Is dat 12 uur per dag werken normaal in jouw baan/beroep?

En iets tijdelijks of permanent zo?

En dan nog met vrienden weg, misschien ziet zij niet helemaal hoe jij haar als prioriteit beschouwt en is zij ook wel teleurgesteld dat ze het (zo vaak) met die appjes moet doen ipv jouw aanwezigheid?



Misschien is zij wel bang dat jij helemaal geen (priori)tijd hebt voor een relatie?

Of gaat ze erin mee zolang het tijdelijk ff niet anders is?

Neem niet jouw eigen "normaalwaarden" als norm, svp.

Dat jij nachtmens bent en zij vroeg op moet, daar heeft niemand gelijk in, en is ook niemands schuld, maar is een gegeven.

Neem dan een vast moment om contact te hebben en jullie allebéi goed uitkomt.

Het is nogal arrogant om te denken dat zij maar klaar moet staan op het moment dat het jou belieft en jij daar behoefte aan hebt. En zij daar niet alleen genoegen mee zal moeten nemen, maar ook nog blij mee moet zijn..

Houd het zelf dan dus ook gelijkwaardig, door ook te begrijpen dat zij ook een eigen leven heeft (en dat dat maar goed is ook, dat zij niet emotioneel afhankelijk is van jou(w berichtjes).



Jammer idd dat ze zich daarvoor verontschuldigt, want daardoor líjkt het idd alsof zij blij mag zijn met jouw aandacht en andersom haar (vrije?) tijd heel normaal naar jou gaat, terwijl jij allerlei belangrijkere zaken (en vrienden enz) te doen hebt en toch maar helemaal die tijd máákt voor haar (op een moment dat jij daar kans toe ziet).

Háár tijd is net zo waardevol als jouwe, he, ook al zit ze misschien thuis op de bank iets te lezen of te doen wat zíj prettig vindt voor zichzelf en is dat ff niet haar telefoon.





Ga voor jezelf na wat daarachter zit voor jou



Bedankt voor je uitgebreide bericht.

Het is voor mij niet noodzakelijk om dagelijks contact te hebben. Ik dacht voorheen (begin van de relatie) dat dit voor haar ook niet hoefde, dit vertelde ze toen namelijk. Echter blijkt dat ze de hele dag "aandacht" wil in de vorm van berichtjes. Ik neem dan ook wel de tijd om even met haar te berichten en het zijn niet berichten van "ik vind je zo leuk blabla" nou ja die stuurt ze wel, maar dat is niet de hoofdzaak. Ze weet ook dat ik momenteel druk ben (het is tijdelijk) en ik heb haar uitgelegd dat ik echt even de tijd voor haar maak wanneer ik reageer. De eerste berichten komen dan ook erg snel terug van haar kant. Echter na een paar minuten gaat het opeens lang duren wanneer ze reageert. En ik dus weer bezig ga en mijn tijd weer in iets ander steek. Wanneer ik dan een tijdje (uur tot enkele uren) niet meer reageer dan is ze gepikeerd. Dan zeg ik dat ik geen reactie krijg en er van uit ging dat ze bezig was met iets anders en ik dus ook weer bezig ben gegaan met iets anders. En dan zegt ze dus "sorry ik had het bericht niet verstuurd". Dat je dat per ongeluk eens doet dat kan best (zelf nog nooit gehad maar goed). Maar dat nu elke keer gaat zeggen, vind ik op z'n minst wat vreemd. Wanneer ik dan vraag wat ze aan het doen was waarom ze niet meer reageerde zegt ze dat ze niets aan het doen was en een beetje op socialmedia aan het rondkijken was (facebook, instagram, weet ik het allemaal). Hieruit maak ik dan op dat het niet een hoge prioriteit is dat we berichten en ik geen blaam heb dat ik een tijd niet reageer.



We kunnen momenteel weinig bellen omdat we geen "privé" momentje hebben op het zelfde moment en dus altijd wel omringt zijn met mensen (wij beiden), dus wanneer ik tijd heb is zij omringt door mensen en wanneer zij tijd heeft ben ik omringt door mensen.

Het zou erg naar zijn dat door dit "onschuldige" gedoe onze relatie op het spel komt te staan.
Alle reacties Link kopieren
quote:Suzy65 schreef op 29 augustus 2016 @ 03:20:

Aha, update: jij verwacht dat dus wel van haar, he, dat waar jij zelf niet van gediend bent: dat zij met de telefoon in haar hand gaat zitten wachten tot jij een moment tijd voor haar hebt en dat eea op jouw voorwaarden moet?

Jouw regels maken dus de dienst uit en dat heb je al div malen duidelijk geprobeerd te maken?!

Daar zou ik dus voor passen als ik haar was.

Ik denk dat ze nu nog voor de vorm erin meegaat, maar dat dat snel klaar is dan, als zij een gelijkwaardige relatie voor ogen heeft.Nee, zie mijn reactie op je vorige bericht (boven dit bericht).
Alle reacties Link kopieren
Euh?? Ze werkt!

Is toch logisch dat ze niet reageert. Ik weet niet wat voor werk jij doet, wellicht ben je zelfstandige, maar als zij voor een baas werkt, continu appen op de werkvloer kan niet. En waarschijnlijk heeft ze het te druk.



Jullie (sociale) leven en contact momenten zijn verschillend. En matchen niet.



Ik vind je wel wat egoïstisch. 'S avonds zou je ipv je vrienden ook best een uur met haar kunnen bellen. En zo niet...



Dan vind je haar niet leuk genoeg.



Ik vind mannen die op het tijdstip dat het hun uitkomt reactie terug verwachten, echt super stom. Ik heb ook een leven. En mijn werk heeft veel verantwoordelijkheden, appen past daar niet even tussendoor. Een klant of collega die binnenkomt gaat toch echt voor, wellicht heeft zij dat ook.



Zij is te soft en onzeker voor jou. Dat lijk je niet aantrekkelijk te vinden, dus 'uitmaken' (het klinkt niet echt aan) en verder daten.
Alle reacties Link kopieren
quote:Gele_Suikerspin schreef op 29 augustus 2016 @ 04:30:

Euh?? Ze werkt!

Is toch logisch dat ze niet reageert. Ik weet niet wat voor werk jij doet, wellicht ben je zelfstandige, maar als zij voor een baas werkt, continu appen op de werkvloer kan niet. En waarschijnlijk heeft ze het te druk.



Jullie (sociale) leven en contact momenten zijn verschillend. En matchen niet.



Ik vind je wel wat egoïstisch. 'S avonds zou je ipv je vrienden ook best een uur met haar kunnen bellen. En zo niet...



Dan vind je haar niet leuk genoeg.



Ik vind mannen die op het tijdstip dat het hun uitkomt reactie terug verwachten, echt super stom. Ik heb ook een leven. En mijn werk heeft veel verantwoordelijkheden, appen past daar niet even tussendoor. Een klant of collega die binnenkomt gaat toch echt voor, wellicht heeft zij dat ook.



Zij is te soft en onzeker voor jou. Dat lijk je niet aantrekkelijk te vinden, dus 'uitmaken' (het klinkt niet echt aan) en verder daten.



Ik heb het wellicht niet geheel duidelijk uitgelegd. Het gaat om het moment (zie berichten hier boven) wanneer zij dus volgens eigen zeggen niets doet(en zij al uren vrij is van haar werk). Het gaat om s'avonds. Dit is dan meestal als ik net thuis ben. Dan komen eerst de standaard "vragen" van haar zoals. Hoe was je dag etc etc. Dan vraag ik hoe haar dag was en wat ze nu aan het doen is etc.. Vrijwel altijd is het antwoord dat ze niets aan het doen is en gewoon op social media aan het kijken is. Dan praten we even wat en dan is het opeens stil. Ik wacht dan een poosje en als ik dan geen reactie krijg ga ik wat anders doen. Achteraf is ze dan gepikeerd omdat ik nadat zij 15 tot 30 minuten niets zegt, ik wat anders ben gaan doen en dus niet meer reageer. Ik reageer wel maar dat is dan vaak minimaal een uur tot 2 uur later. Wat ik in het begin al zei is dat ze weet dat ik het druk heb en dat ik na mijn werk sociaal "bezig" ga, maar dus eerst tijd voor haar neem. Ik snap dan een aantal dingen niet. 1. Ze weet dat ik op dat moment tijd voor haar heb. 2 . ze zegt zelf dat ze niets aan het doen is en dus tijd heeft. 3. Ze reageert opeens niet meer. 4. Ze is gepikeerd als ik dan ook niet meer reageer omdat ik dus iets anders ben gaan doen. 5. gaat klagen dat ze meer contact wil. 6. ik geef aan dat ik tijd voor haar maak en dat zij dat ook voor mij kan doen dan.

Maar als ik hier een aantal reacties lees ben ik dus egocentrisch bezig dat ik niet de hele avond ga wachten tot ze zin heeft om te praten? Is het dan niet egocentrisch van haar dat ze facebook, instagram, etc kiest boven het contact met mij, terwijl ze weet dat ik andere dingen te doen heb en tijd voor haar vrij maak en dan achteraf gaat klagen dat we weinig contact hebben OMDAT ik laat reageer NADAT zij laat reageert? (Het lijkt zo wel een spelletje, maar het is echt zo haha)

Nu ik dit allemaal heb getypt zie ik dat het heel anders ligt dan ik mij voorstelde. Zij wil slag op stoot antwoord van mij en is gepikeerd als ze dat niet krijg. Ik daarentegen ga gewoon wat anders doen als ze niet meer reageert...
Alle reacties Link kopieren
Maar goed ik ga haar morgen voorstellen om 1 x per dag, of enkele keren per week (Wanneer we elkaar niet kunnen zien) een tijd af spreken om met elkaar te praten. Lijkt me de kortste klap en wel zo duidelijk.
Alle reacties Link kopieren
Jullie hebben dus een moment waarop jullie beide tegelijkertijd contact kunnen hebben, waarom dan appen?



Idd raar dat ze dan weer reactie verwacht.

Ik moet zeggen dat als ik date met een jongen en we appen ik soms ook ben afgeleid, door het leven zeg maar. Dus een zus die belt of een vriendin in relatie crisis. Of gewoon de was Het leven gaat helaas gewoon weer door.



Ik app dan wel even snel, zus belt momentje ofzo. Maar de was of iets, vergeet ik gewoon de tijd. Ik zie whatsapp niet als een echt gesprek. Je kunt wr dus bij weglopen, de buurvrouw belt aan, de thee is klaar, dan loop ik weg en jah reageer ik niet.



Ik doe dan alleen niet moeilijk als een man ook wat anders doet en later reageert. Vaak zijn ze wel gepikeerd dat ik een leven heb, ze vinden het leuk totdat hun geen aandacht krijgen.



Vind je haar wel leuk? Het klinkt niet echt gezellig
Alle reacties Link kopieren
quote:someonewhocares schreef op 29 augustus 2016 @ 04:50:



Het gaat om het moment (zie berichten hier boven) wanneer zij dus volgens eigen zeggen niets doet(en zij al uren vrij is van haar werk). Het gaat om s'avonds. Dit is dan meestal als ik net thuis ben.



Dat moment is dan toch uitermate geschikt om 10 minuutjes te bellen? Ik houd zelf niet van continue appen, bellen is zo veel makkelijker en ook nog eens leuker dan een tekstje sturen. Maak gewoon tijd om een paar keer per week even telefonisch contact te hebben. Je zegt dat er nooit een goed moment is, maar dat moment van hierboven klinkt wel geschikt, en anders maak je zo'n moment. Dan gebruik je bv de laatste 10 minuten van je lunch/dinner pauzetijd om even naar buiten te gaan en te bellen.



quote:someonewhocares schreef op 29 augustus 2016 @ 04:50:

Wat ik in het begin al zei is dat ze weet dat ik het druk heb en dat ik na mijn werk sociaal "bezig" ga, maar dus eerst tijd voor haar neem. Valt je vriendin ook onder "sociaal bezig zijn"? Hoe vaak zie je haar? Het komt nu een beetje over alsof je iedere avond je vrienden ziet maar niet je vriendin, maar misschien is het anders. Als jij tijd hebt om sociaal te doen met vrienden, heb je toch ook tijd om sociaal te doen met haar? Het is maar net waar jij eerste keus aan geeft.
Alle reacties Link kopieren
Je hebt echt enorm veel tekst nodig om je gelijk te halen. Wat wil je nou? Een eind maken aan je eigen kinderachtige gedrag? Dat zal je toch echt zelf moeten doen.



Of wil je weten hoe je haar kan dwingen om te doen wat jij wil?



Houd op met zeuren en gedraag je als een volwassen man.
Opinions are like assholes. Everybody has one.
Alle reacties Link kopieren
Jij schuift de verantwoordelijkheid voor je eigen irritante gedrag af op haar, alsof zij maakt dat je je moet gedragen als een irritante man die overal tegenin gaat omdat zij geen tegengas geeft. Daar kies je zelf voor, hoor, dus als je wil dat dat verandert moet je bij jezelf zijn.



Sowieso kan iemand weinig met het verwijt te weinig tegengas te geven, je doet het dan nooit goed. Doorgaan op de oude weg is "te volgzaam" maar op commando opeens tegengas gaan geven voelt ook volgzaam.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Ik vrees dat je tot het besef komt dat jullie niet bij elkaar passen. Als volgzaam zijn in haar aard zit gaat dat echt niet veranderen.

En je irritant gedrag zal haar kwetsen.
Laat je haar ook eens praten als je met haar praat? Je bent nogal lang van stof. Geef haar de ruimte! En om eerlijk te zijn kom je niet heel erg aardig over. Jij vindt haar geweldig (zeg je, het blijkt niet uit hoe je haar behandelt), wat vindt zij van jou?
Alle reacties Link kopieren
Jee wat onaantrekkelijk, een man die als een wijf loopt te miepen over berichtjes sturen, geen tijd hebben om te reageren, 'tijd is om'.

Wees een vent en bel haar, als je zo gek op haar bent dan bel je haar tussen werkzaamheden door of kan mij het schelen wanneer. Of ga lekker uit eten en spreek uit wat je dwars zit over dat tegengas. Misschien ziet zij dat anders en als jullie niet communiceren krijg je dus aannames etc. En communiceren is in een gesprek, aan tafel maar niet via berichtjes.

Mijn man was in onze prille relatie ook druk, maar omdat hij zo gek op me was vond hij altijd een momentje om me te bellen. Vraag je maar eens af hoe gek je werkelijk op haar bent, tussen zeggen en doen zit een heel verschil.



Je gedraag je als een kleuter!
Dus ze moet alles uit haar handen laten vallen en vooral meteen, maar dan ook echt meteen terug te appen?

Hoe oud ben je? Klinkt nogal kinderlijk nl.



Ik zou het heel irritant vinden als ik met mijn vriendin spreek, ja echt spreken, dat haar vriendje dan verwacht dat ze meteen terug appt, zodat ons (echte) gesprek voortdurend onderbroken wordt doordat ze geacht wordt meteen terug te antwoorden. Ik hoop dat je nu zelf inziet dat deze verwachtingen echt absurd zijn.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven