Samen 1 huis bezitten na scheiding, kan dat?

26-02-2009 16:29 51 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,



Ik zit ws op de verkeerde pijler met deze vraag.

Ik twijfelde tussen de pijler Geld en Recht en deze Relatiepijler.



Mijn vraag is de volgende.

Mijn bijna~Ex en ik willen graag samen het huis behouden na de scheiding. Voor ongeveer 2 jaar. Daarna zouden we het willen verkopen.

Dit om de kinderen het verhuizen elke week te besparen.

We wonen nu in een straat met de school aan de overkant, de vriendjes blijven in de buurt etc, etc.

Alleen maar voordelen voor de kinderen.



Wij zouden dan zelf willen wisselen in dit huis, dus ik door de week bij de kinderen, mijn bijna Ex in het weekend.

Wijzelf zouden er dan zelf een klein huisje bij willen gaan huren, en zelf dus iedere week verkassen.



Maar ik vraag me af of dit juridisch gezien allemaal wel mogelijk is.

We hebben wel zelf goeie afspraken over wie welke kosten betaald enz, en zouden dat ook bij de advocaat vast willen leggen.



Als iemand mij hierover iets zou kunnen vertellen zou ik daar heel dankbaar voor zijn.



Groetjes Stu.
quote:stupide schreef op 27 februari 2009 @ 11:46:

@ CoachKris, hartstikke bedankt voor het linkje....tis me allemaal wat duidelijker nu.



@elninjoo, het rouleer-huurhuis, zal alleen door mij en mijn Ex worden gebruikt, zoals ik al eerder vermelde, het liefdesnestje is haar huis......Dan snap ik het helemaal niet meer. Dan heb je toch niet 'n extra huis nodig omdat je ex op zijn kindvrije dagen bij die heks hokt.
Alle reacties Link kopieren
@ Goes Wat jij zegt, daar ben ik ook allemaal bang voor.

Hij is niet te vertrouwen geweest en heeft anderhalf jaar tegen me gelogen. Hij klinkt heel overtuigend nu, als we over het belang van de kinderen hebben, maar in mijn achterhoofd weet ik dat we ons hele huwelijk ZIJN belang hebben nagestreefd, en daar heb ik stom genoeg 20 jaar aan meegewerkt.....

Maar ik denk dan, misschien juist omdat hij nu heeft wat hij wil hebben, echt in het belang van de kinderen, deze scheiding zich eerlijk zal opstellen......



@ Elninjoo; Hij hokt door de week met zn heks, overdag en `s avonds, maar slaapt thuis bij z`n moeder. Dit, zoals ik al eerder vertelde om sleur in zijn nieuwe relatie te voorkomen, en om het zo spannend te houden......Het klinkt mij ook bizar in de oren, maar zo denkt hij echt....



En ik heb zowiezo een huisje nodig voor het weekend, als hij thuis bij de kinderen is....Ik kan niet voor eeuwig met mijn tasje of naar vriendin,of naar moeders,of naar zusters verhuizen, elk weekend.

ik heb namelijk geen vast adres en rouleer een beetje zwervend de weekenden door....Dat komt heeeel snel je neus uit.....
Alle reacties Link kopieren
Van wie is dit hele idee eigenlijk afkomstig? Hoe meer ik lees namelijk hoe minder uitvoerbaar dit is. Dit gaat echt niet werken. Je zult los van hem moeten is voor jouw beter maar ook voor de kinderen. Jij zult een veel leukere moeder zijn als jezelf stabiliteit hebt. En dat vind je alleen in een huis voor jezelf. Straks heb jij 2 huizen waar je jezelf niet kunt zijn. Je privé dingen steeds goed moet opruimen e.d..



Doe het niet! Denk eens aan co-ouderschap, waarbij je beiden je eigen huis hebt en de kinderen in beide huizen een eigen kamer.
Lijkt me dat hij maar gewoon 'n ander huis moet zoeken (of jij natuurlijk) en daar vast moet gaan wonen met de kinderen ipv dat jij elk weekend je huis uit wordt gestuurd. Dan vangt hij de kinderen maar elders op in de weekenden dat ie ze heeft.
Alle reacties Link kopieren
Het lijkt mij wat naïef om af te spreken dat jouw ex nog twee jaar de weekenden zonder zijn nieuwe vriendin gaat doorbrengen. Daar zou overigens niemand beter van worden. Bovendien, wil jij jezelf nog twee jaar afvragen wat er in jouw huis gebeurt als jij er niet bij bent?
Alle reacties Link kopieren
En wat als je zelf ineens een nieuwe vlam tegen het lijf loopt?

Je eigen leven staat zo wel heel erg on hold...

Ik begrijp dat je dit voor je kinderen wil doen met de beste intenties...

Maar scheiden heeft nou eenmaal consequenties en die zullen zij merken.

Bouw weer een pracht leven op voor jezelf en je kinderen met een nieuw 'thuis' dat heb jij ook nodig een echt thuis, met jouw eigen prive.



Sterkte met je overwegingen!
Alle reacties Link kopieren
Kijk ook eens bij het topic "vraag over hypotheek en schulden" op de geld- en rechtpijler.



Ik zou never nooit voor zo'n constructie kiezen.

Klinkt allemaal heel nobel naar de kinderen toe, maar het lijkt me eerlijk gezegd voor kinderen erg verwarrend en wakkert mijn inziens alleen de hoop aan dat papa en mama weer bij elkaar komen.

Zachte heelmeesters.......

Je kunt beter nu een duidelijke en definitieve situatie scheppen ipv over 2 jaar weer de hele boel op de schop te moeten gooien.



Daarnaast blijf je financieel 'vastzitten' aan je ex en dat lijkt me niet echt verstandig (understatement).



Succes.
Alle reacties Link kopieren
Het lijkt me heel onpraktisch, maar wat een geweldig lief bedoelde oplossing...
Alle reacties Link kopieren
lijkt mij erg lastig om een zakelijk overeenkomst te sluiten met iemand, waar van je weet dat je ie al langere tijd tegen je liegt.

hoe betrouwbaar zou zo iemand zijn met zaken doen?(want dat is die constructie)

ik hoop echt dat je een goede oplossing kan vinden,

voor jezelf EN voor jullie kindjes.
Alle reacties Link kopieren
Beste meiden



Na jullie goedbedoelde meningen te hebben gelezen, begin ik nu toch ook te twijfelen aan deze operatie.....



De hele toestand rondom het vreemdgaan heeft al dik anderhalf jaar geduurd, en ik ben al die tijd blijven geloven dat het weer goed zou komen tussen ons....Van die gedachte ben ik eindelijk genezen.



Ik dacht dat het een reuze-midlife crisis was, incl. vette motor..

Maar nu denk ik, al is het een midlife crisis, daar hoef ik niet langer meer de dupe van te zijn.....



Juist omdat de kinderen dan weer de dupe zijn van een scheiding, dacht ik dat ik er goed aan deed om mee te werken aan dit 1-huis-idee, wat mijn Exit zelf voorstelde.......

.

Ik kreeg eindelijk mijn scheiding en zou zo een verlost worden van deze man, en de kinderen zouden gewoon tevreden in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen leven....Met hun vertrouwde school, vriendjes,....een soort van pleister op die wonde die echtscheiding heet...



Maar of IK blij wordt van deze oplossing, ik als persoon, nou nee....eigenlijk niet.

Ik verlang ook erg naar mijn eigen prive-leven en een eigen huisje voor mij en de kinderen.

Ik ben die man meer dan zat.



Maar helemaal loskomen van die man kan nooit, hij is en blijft de vader van mijn kinderen.....



Dit hele idee voelt ook als een offer voor mij aan de kinderen, nog anderhalf-twee jaar , dan ben ik vrij.....Dat moet toch op te brengen zijn na alles wat ik al heb meegemaakt....En dat was niet mis....Ik ben een heel positief ingesteld mens, zie altijd de zonnige kant van de dingen,...Ben erg sterk, een rots in de branding.....Maar merk dat ik na al die tijd struggelen, emotioneel zwaar uitgewoond ben.....Heb net mijn Exit op de hoogte gesteld ,van het feit, dat er voor mij toch een aantal bezwaren aan kleven



Hij was woest,vond dat na 22 jaar mijn ware aard naar boven was gekomen, dat ik het onderste uit de kan wil, en dat mijn idee, gewoon het huis verkopen, NIET in het belang van de kinderen was



.Nee, dat is het misschien niet, maar dat is stiekum vreemdgaan zeker niet, en hij heeft anderhalf jaar de tijd gehad om daarvan los te komen. Kansen genoeg lijkt me.......En, dat het financieel niet in ons eigen belang was, juist omdat nu ten tijde van de kredietcrisis, ons huis veel minder op zou leveren.

Dit interesseert mij nou eigenlijk niks....



Lieve dames , jullie hebben mij veel helderheid verschaft en ik denk dat ik echt niet doorga met dit plan...... Nu weer morgen het gevecht aan gaan, alstie blij thuis komt van zijn stapnachtje met heksje-nooit-genoeg. Pffffffffff...............wish me luck!
Alle reacties Link kopieren
Juist omdat je emotioneel zo uitgewoond bent, moet je er al helemaal niet aan beginnen!



Hoe eerder alle zakelijke banden tussen jullie doorgesneden zijn hoe beter. Want ook beslissingen tav het huis zullen jullie samen moeten blijven nemen.

Natuurlijk hij zal altijd de vader van je kinderen blijven; maar dat is toch heel iets anders dan zelf nog op een of andere manier aan hem vastzitten.



Kop op en veel succes!
Alle reacties Link kopieren
Hoi Stupide



Nee hoor, we blijven beide eigenaar van het huis, Het enige wat wij laten opnemen in het convenant is dat hij niet meer verplicht is om de hypotheek te betalen. Daarnaast hebben we voor ons zelf vastgelegd de afspraken met de kinderen en de boedel verdeling. Ik kan je nu nog niet zeggen hoe dit op langere termijn zal zijn.

Maar ik kan alleen maar hopen dat het goed gaat allemaal.

Ik zie dat veel mensen hier schrijven, denk aan dit en dank aan dat. En dat klopt ook wel.

En hij gaat echt in zijn eigen huisje, dat is misschien beter dan om het weekend uit je huis moeten. Mijn kinderen gaan dus om het weekend naar hun vader.

Mijn ex-vriend is gelukkig niet zo heel moeilijk dit is voor ons echt een oplossing tot we het huis in betere (financiele) tijden kunnen gaan verkopen.

Maar laat je niet gek maken. Wij zijn alleen langs de mediator geweest en die heeft ons geholpen. Zij is ook advocaat dus ik neem aan dat zij wel het een en ander weet.

Je hoeft niet alles aan te passen.

Ik weet ook niet van de hoed en de rand. En ik heb zelf ook vragen. Ik heb volgende week een afspraak en dan gaan we de puntjes op de i zetten. Ik hoop ook dat dit voor minimaal 2 jaar dit te doen.

Ik lees hier ook een paar keer iets over de eigenwoningreserve, daar heb ik ook nog geen antwoord op dus dat komt nog.

Maar ik denk wel dat het dus goed kan komen. Misschien is het hoe ik het gaat doen beter voor je dan steeds elke weekend weg te moeten naar zijn huis, want zo zal het denk ik wel voelen.
Alle reacties Link kopieren
"=====En hij gaat echt in zijn eigen huisje, dat is misschien beter dan om het weekend uit je huis moeten. Mijn kinderen gaan dus om het weekend naar hun vader""=======



Ja Pinkie, ik denk dat bij zo`n constructie dat de enige optie is....Echt gescheiden , aparte woningen....en geen aanwezigheid in elkaars huizen, ook niet alleen in het weekend, etc, etc,....je blijft je overal toch een vreemde voelen, zonder echte privacy....En zo wennen de kinderen toch alvast aan het verhuizen elke week......En kunnen ze toch naar hun vertrouwde school met vriendjes etc....



Maar ik weet nu al dat de Exit daar niet in gaat trappen.....Geeft nix, dan is het belang van de kinders hem after all ook niet zoveel waard....





Dames , heel erg bedankt voor jullie inbreng, ik heb er reuze veel aan gehad!



Dikke Hug Stu
Alle reacties Link kopieren
@ Stupide



Wat ontzettend goed van je dat je jezelf dat gunt. Na de emo achtbaan die je achter de rug hebt verdien je eigen plekje waar je lekker tot rust kunt komen.



Sterkte met je gesprek met exit
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Stupide, ik zou zo'n gezamenlijk huis geen goed plan vinden.

Ik herinner me nog dat ik helemaal in het begin van mijn eigen scheiding, tien jaar geleden, m'n ex nog met van alles ging helpen in zijn huis. HIj was immers niet gewend om te koken, wassen enz. Ik vond het lastig, maar ik dacht net als jij dat ik al zoveel zo lang verdragen had, dat dat er ook nog bij kon. Het was immers in het belang van de kinderen dat hun ouders vriendschappelijk met elkaar omgingen. Maar na enige tijd (en dat was al heel snel) begon ik sterk naar mijn eigen privé-leven te verlangen en kreeg ik een steeds grotere afkeer van alles wat met hem te maken had. Ik vond het steeds lastiger om hem om me heen te hebben. Al helemaal toen ik onverwacht snel na de scheiding een relatie kreeg (met mijn huidige man). Vanaf dat moment zou ik een situatie zoals die die je ex wil, afschuwelijk gevonden hebben. In hetzelfde bed slapen waar hij ook in slaapt, ik zou er niet meer aan moeten hebben denken.

Na een scheiding kun je soms snel helemaal van je ex vervreemd raken en een soort afkeer ontwikkelen, als je door hem slecht behandeld bent geweest. Dat zou met jou ook het geval kunnen zijn, uit wat ik begrepen heb.

Ik vond het zo fijn om na de scheiding mijn eigen huis te hebben, mijn eigen spullen, mijn eigen ruimte, die niet meer 'besmet' was door sporen van de aanwezigheid van mijn ex.



Verder wens ik je veel sterkte.
Alle reacties Link kopieren
Hij was woest,vond dat na 22 jaar mijn ware aard naar boven was gekomen, dat ik het onderste uit de kan wil, en dat mijn idee, gewoon het huis verkopen, NIET in het belang van de kinderen was



Oh... wat komt me dit bekend voor... over omdraaien gesproken. Toen ik melde aan Man dat ik het nobele plan (soortgelijk aan dit) niet zal zitten was IK ineens degene die niet aan het belang van de kinderen dacht.. Was IK ineens degene die alles naar de kloten wou helpen...

Trap er niet in lieve Stu...

Je hebt jezelf al veel te lang weggecijferd.....

Stop daarmee.

Jij moet je eingen stek hebben, echt!

Beschouw dit als jew laatste stuiptrekking in de zin van het iedereen naar de zin maken behalve jezelf.

Lieve Stu, je bent een veel leukere moeder als je je eigen plek en leven hebt.

Ik wou ook iets deregelijks. Man beloofde dat Vlam daar dan niet zou komen (gezegd in bijzijn van onafhankelijke therapeut) en 1 WEEK later kwam hij er al op terug, naruuuuuurlijk zou Vlam daar ook komen, daar moest ik dan maar tegen kunnen!

NOU nee meneer, dat gaat mij niet lukken.



Je bent al een beetje om, hou dit vast meid! Nu ben jij aan de beurt!

Liefs van Goes!!!
Alle reacties Link kopieren
Nou , zeg!!!!



T mot echt niet gekker worden hier!



Exit was zo woedend dat ik nee zei tegen zijn plannetjes, dat hij een makelaar heeft gebeld om deze woning te koop te zetten.

Tevens heeft hij om een bezichtiging van een woning gevraagd, om dat te gaan kopen!

`t Is een peperduur huis, en onze scheiding is nog niet eens geregeld! We zijn nog steeds getrouwd!

Er is nog geen advocaat aan de pas gekomen!



Ik weet wel zeker dat dit niet door de beugel kan en dat hij van mij ook nog handtekeningen nodig heeft voor z`n dolle plannetjes!



Maar toch schrik ik ervan.!



Wordt het toch nog een vechtscheiding.!!!!

Dames, wat kan ik nou het beste doen?Wat is het beste plan van aanpak?



Voor de advocaat heb je toch een plan nodig samen, een echtscheidingsplan?

Zal ik een eigen advocaat nemen?

En zo , ja wat zijn de kosten daarvan.

ik heb voorlopig alleen een uitkering helaas (WAO) , 150 euro per maand, maar ga morgen naar een reintergratiebureau om sneller aan de bak te komen.....Solliciteren heeft nog niks opgeleverd.

Heb zo`n 20 sollicitaties verstuurd binnen een maand tijd, maar helaas nog geen positieve reakties..



Hoe zit het met de hoogte van alimentatie als mijn Exit een peperduur pandje gaat kopen,....hij zal niks over houden, ben ik bang.....



Jeetje , kben echt in emotionele hel terechtgekomen.....

Tis toch wat, 23 jaar bijna bij elkaar en dan zo eindigen...



`k Ben woest ook, nou.

Hij heeft verdikkeme niks te verliezen.

Zijn huis niet , hij zou het over kunnen kopen .

Hij heeft ruim carriere kunnen maken, dankzij het feit dat ik de zorg van de kinderen op me hebt genomen. In overleg en met plezier.

Ziet zijn kinderen gewoon in het weekend.

Heeft een nieuw leven met een andere vrouw.

Heeft dure vakantieplannen met haar en haar kinderen.

Geen tijd om met zn eigen kinders op vakantie te gaan!

Hij heeft totaal geen last van onzekerheden en verdriet!

Bah, bah, bah!



Het enige waar hij last van heeft is een slappe l*l, heeft viagra nodig bij haar!!! Heeft ie me in een openhartige bui verteld.

Past wel bij hem! Tis ook een lul!



ZO, dat lucht lekker op!
Alle reacties Link kopieren
Stupide, wat naar voor je! Ik kan je helaas geen raad geven over je praktische vragen, maar volgens mij kan je ex met jullie gezamenlijke geld geen huis kopen zonder jouw handtekening! Als je een uitkering krijgt, denk ik dat een advocaat voor jou niet veel zal kosten.

Hopelijk bedaart hij wat na deze eerste woede-reactie.

Die reactie zegt in elk geval héél veel over hem.

Sterkte, ook dit zal voorbijgaan!
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
Jeetje Stu, dat is dan toch ook echt de limit. Al die kerels op de brandstapel!

Afschuwelijk zeg, ik snap niet hoe je iemand dát kunt aandoen. Zo egocentrisch.
Alle reacties Link kopieren
Oh.. stu, wat een lamzak!



Doe wat elianne69 ook al schreef hierboven.. Meteen actie gaan ondernemen nu.

Je moet nu de baricades op meid, of je het wilt of niet. Hij dwingt je nu tot actie, laat je niet ondersneeuwen!



Dit is keihard, ik wens je veel sterkte!

Liefs van Goes
Alle reacties Link kopieren
Meiden bedankt voor jullie lieve reakties, `k voel de tranen meteen weer opwellen....



Gisteravond is exit naar een feestje vertrokken, `k hoorde hem midden in de nacht stommelend thuis komen....bezopen...

Maar ik was zelf ook flink aangeschoten na het nuttigen van een halve fles rode wijn...Ben niet veel gewend wat dat betreft....



Voelde me wel veel rustiger daarna.....en heb zelfs nog goed geslapen tot wel 5 uur!



Vandaag meteen de makelaar gebeld om half 9.

Situatie uitgelegd. Ergens schaam ik me ook nog, uitleggen dat je man het huis te koop heeft gezet, terwijl dat heel niet de bedoeling is....Het was een pittige dame, en zei dat dit wel vaker gebeurde, niks aan de hand.





Nu ga ik eerst een afspraak maken met de advocaat, en dan naar de woningbouwvereniging, om in aanmerking te komen voor een huurhuis.



Vanmiddag naar een reintergratiecoach, om mijn kansen op passend werk te vergroten...Mijn C.V. laten zien enz, enz,

Want werk hebben is echt de sleutel om onafhankelijk te zijn....

Ben erg benieuwd wat dit gaat opleveren, ik heb er zin an in ieder geval....



Waar ik wel van schrik, is het feit, dat ik me realiseerde vannacht, dat het me geen zier zou interesseren of Exit, zichzelf te pletter zou rijden op z`n veul te grote en dure motor...Dat dat me wel goed uit zou komen eigenlijk.....Das toch ook erg, zulke gedachten.....Terwijl ik altijd gek op hem was en hij op mij......en zo lang.....





En nu aan de slag....!!!

Eerst effe roken,....ook weer aan begonnen na 12 jaar gestopt te zijn,....Bah!



Dag lieve meiden!

En Goes, Jij ook sterkte gewenst meid, jij bent al zo ver! En zo goed bezig!Trek je niks aan hoor van Man`s ouders, jij doet alleen maar je best voor je kinderen! In je overlevingsdrang! Je bent een lieverd!
Alle reacties Link kopieren
quote:stupide schreef op 02 maart 2009 @ 08:59:



Waar ik wel van schrik, is het feit, dat ik me realiseerde vannacht, dat het me geen zier zou interesseren of Exit, zichzelf te pletter zou rijden op z`n veul te grote en dure motor...Dat dat me wel goed uit zou komen eigenlijk.....Das toch ook erg, zulke gedachten.....Terwijl ik altijd gek op hem was en hij op mij......en zo lang.....





Heel herkenbaar hoor Stu. Ik heb die gedachten ook wel eens gehad op het einde van mijn eerste huwelijk en schrok er ook van.

Het is niet erg, het is menselijk.
Alle reacties Link kopieren
quote:stupide schreef op 02 maart 2009 @ 08:59:

Meiden bedankt voor jullie lieve reakties, `k voel de tranen meteen weer opwellen....



Vandaag meteen de makelaar gebeld om half 9.

Situatie uitgelegd. Ergens schaam ik me ook nog, uitleggen dat je man het huis te koop heeft gezet, terwijl dat heel niet de bedoeling is....Het was een pittige dame, en zei dat dit wel vaker gebeurde, niks aan de hand.



Ik kan het me zo voorstellen dat je je schaamt. Gelukkig dat je iemand trof die je kon geruststellen.



Nu ga ik eerst een afspraak maken met de advocaat, en dan naar de woningbouwvereniging, om in aanmerking te komen voor een huurhuis.



Vanmiddag naar een reintergratiecoach, om mijn kansen op passend werk te vergroten...Mijn C.V. laten zien enz, enz,

Want werk hebben is echt de sleutel om onafhankelijk te zijn....

Ben erg benieuwd wat dit gaat opleveren, ik heb er zin an in ieder geval....



Wat ben je goed bezig, Stu! Is het lang geleden dat je gewerkt hebt?



Waar ik wel van schrik, is het feit, dat ik me realiseerde vannacht, dat het me geen zier zou interesseren of Exit, zichzelf te pletter zou rijden op z`n veul te grote en dure motor...Dat dat me wel goed uit zou komen eigenlijk.....Das toch ook erg, zulke gedachten.....Terwijl ik altijd gek op hem was en hij op mij......en zo lang.....



Ik heb het mijn man ook gezegd toen hij tranen met tuiten huilde dat hij iedereen kwijt was, zijn vrouw, zijn beste vriendin en zijn nieuwe vriendinnetje. Ik zei hem dat hij maar beter dood kon zijn, dan was hij overal vanaf. Hij was het er nog mee eens ook. Hij 'dreigt' ook zelf regelmatig dat hij wel een hartaanval zal krijgen of tegen een boom zal rijden. Tja... Aandacht????

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven