Stiekum roken nog erger dan vreemdgaan?

15-09-2014 13:36 166 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,



Ik ben 36 jaar en ik heb vier jaar een relatie met een leuke man van 40 jaar die drie kinderen heeft uit een eerder huwelijk. We hebben beide onze eigen huis, maar het idee is aanwezig om samen te gaan wonen te trouwen en samen een kind te nemen.



Nu is het zo, dat om onze dromen te verwezenlijken ik moet stoppen met roken. Dit speelt nu al anderhalf jaar.



Ik heb meerdere stoppogingen gedaan met als resultaat dat ik nog steeds rook! Er zijn vele ruzies over geweest omdat ik beloofd te stoppen en dat ik dan stiekem ga roken als ik in mijn eigen huis ben of als hij weg is. Hij heeft mij heel duidelijk gemaakt dat het hem veel verdriet doet dat ik stiekem rook.



Waarom ik stiekem rook en vertel ik dit niet tegen hem?



De ruzies hierover zijn zo heftig en agressief dat ik het aan hem niet meer durf te vertellen. Het maakt hem piswoest als hij mij ziet roken en hij bombardeerd dan onze relatie tot nihil. Er zijn dagen, feestjes, vakanties geweest waarbij ik rookte en hij dan niks meer tegen mij zei uit woede. Leuke momenten waren er dan niet omdat alle energie uitging naar het feit dat ik rook.

Hij zegt dat hij mij zal verlaten als ik door het roken ziek zal worden. En dat we blijven latten omdat we toch geen diepgang in onze relatie krijgen omdat ik rook.



Mijn laatste stoppoging is weken geleden. We zijn negen dagen op vakantie gegaan met zijn kinderen. Deze negen dagen heb ik niet gerookt. Eenmaal in mijn eigen huis ben ik weer stiekem gaan roken. Als ik bij hem logeerde rookte ik vrijwel niet. En als ik rookte deed ik dit stiekem als hij weg was. Ik dacht dat dit de laatste nukken waren van het stoppen met roken, en dat ik deze fase nodig had om helemaal afscheid te kunnen nemen van het roken.



Nu vertrouwde hij mij niet (terecht) en heeft hij een camera geplaatst in de tuin, om mij te kunnen betrappen op het feit dat ik stiekem rook. Ook heeft hij dezelfde dag op sociaal media een oproep geplaatst om mij te feliciteren dat ik al weken gestopt ben met roken.

Toen hij mij op de camera betrapt heeft op het feit dat ik stiekum rook, heeft hij mij gewhatsapt dat hij mij niet vertrouwde en dat hij van mij verwachte dat ik bij hem thuis weg zou zijn voordat hij terug kwam. Ik had inmiddels de camera al ontdekt en wist precies waar ik stond. Ik ben daarop naar mijn eigen huis gegaan.



Inmiddels heeft hij alle vertrouwen verloren in mij. Ook heeft hij deze situatie besproken met een paar vrienden, en deze begrijpen hem volledig en steunen zijn gevoelens. Hij vind mij nu onbetrouwbaar en het is voor hem erger dan vreemdgaan. Het feit dat ik hierover gelogen heb betekent voor hem dat ik misschien wel vreemd zou gaan. Ik ben nu immers onbetrouwbaar!



Ik kan nu een heel relaas houden waarom ik vind dat ik stiekem moet roken. Het feit blijft dat ik dit deed en dat mijn relatie er nu zo voor staat, dat er wat hem betreft geen herhaling komt.



Wie heeft er tips hoe nu samen verder?



Ik heb het boek Stoppen met roken, inmiddels drie x uitgelezen. En de wil om te stoppen is er bij mij. Het is me alleen tot op heden niet gelukt.
anoniem_207383 wijzigde dit bericht op 15-09-2014 15:24
Reden: spelfoutje
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Hij heeft zelf gekozen voor een rokende vrouw. Stoppen met roken is moeilijk en je kunt het niet doen voor een ander, maar je moet stoppen voor jezelf.



Als je een kinderwens hebt, zou ik inderdaad stoppen met roken. Maar dat moet jij doen, niet hij. Blijf voorlopig trouwens rustig doorroken, tot je een man vindt die wel normaal is. Hier wil je geen kinderen mee.
Denk dat je vriend het smerig vind om een vrouw te moeten zoenen die stinkt naar een verschraalde asbak. Als je samen rookt merk je het niet, wel als een van de 2 niet rookt. En als hij een kind wil met jou , snap ik hem des te beter. Niet dat zijn kind in de vieze rooklucht op moet groeien. Is dat niet reden genoeg om te stoppen? Ik zou zelf denken van wel. Iedereen kan stoppen , alleen moet je het wel willen en niet zeggen dat het moeilijk is, dat is zo'n dooddoener, kijk liever naar de mensen die het wel gelukt is. En dat zijn er ook heel erg veel vind ik.
quote:meskina schreef op 15 september 2014 @ 15:40:

[...]





Ja ik rook al vanaf dat ik 15 ben. Op onze eerste date pafte ik wel 20 sigaretten weg...



Als hij zo tegen roken is dan snap ik niet dat hij iets met jou is begonnen.



Ik rook zelf ook en zou nooit iets beginnen met een man die anti-roken is
quote:waterplant schreef op 15 september 2014 @ 15:42:

[...]





Ik begin me ernstig zorgen te maken over jou idee van liefde. Het is echt heel jammer dat het je niet gelukt is om te stoppen met roken maar hij maakt er een rare wedstrijd van waarin hij naar eigen inzicht mag bepalen waar de grenzen liggen.



In geen enkele normale relatie is het toelaatbaar om je partner te schofferen en te bespioneren op eigen terrein. Wat ik heel verontrustend vind is dat jij blijkbaar helemaal niet het idee hebt dat hij je op heel griezelige wijze manipuleert en het zelfs begrijpt dat hij je zo behandelt. Dit is reactie die vaak ziet bij vrouwen die mishandelt worden en het zou zo goed voor je zijn om hier eens met iemand over te praten die je kan uitleggen waarom dit niet normaal is en hoe een relatie wel hoort te zijn.



Dit.. En hij wist dat je rookte, jammerdan. Idioot dat hij er nu over zeurt.

Ik vind m een engert en voor de rest ben ik het volledig eens met bovenstaande post...
Alle reacties Link kopieren
Ik zit in de positie van je man, en mijn vriend in jouw positie. Maar ik kan me niet heugen dat ik zulke rare dingen heb gedaan om erachter te komen en er daarnaast ook nog eens een hele stampij om heb gemaakt. Daarbij rookte jij al toen je je man leerde kennen en mijn vriend ook, maar is daarna een heel jaar gestopt, en wil jij graag stoppen en mijn vriend denk ik niet. Ik heb mijn vriend gevraagd om ervoor te zorgen dat ik er niets van merk. Doet hij ook niet, maar ik maak er geen drama van. Misschien een compromis?

En anders heeft je man maar twee keuzes; accepteren of weggaan. Het gedrag dat hij nu vertoont slaat werkelijk nergens op.
Brr wat een griezel..
Alle reacties Link kopieren
Laten we het eens omdraaien. Wat wil jij eigenlijk?



Een relatie met deze man die kennelijk heel erg tegen roken is en/of kinderen (van hem of iemand anders)? In dat geval zou ik alles in het werk stellen om te stoppen met roken.



Als je hem niet meer moet na zijn vreemde gedrag - wat ik me voor kan stellen - en toch nooit kinderen wilt kun je rustig blijven roken.
óu sont les neiges d'antan

Wat betreft roken: ik ben zelf al jaren gestopt en zou nooit kiezen voor een relatie met iemand die rookt. Toen ik nog wel rookte was dat andersom, toen wilde ik geen partner die niet rookte. Je moet wel jezelf kunnen zijn namelijk. Voor een roker (en dat ben je) hoort roken er nou eenmaal bij en het kan ook oprecht heel gezellig zijn om samen van een sigaretje te genieten na het eten of bij een wijntje. Het is op de lange duur een rotverslaving waar je met moeite en als de tijd rijp is van af kan komen, maar forceren kan je dat moment helaas nooit. En zeker niet voor iemand anders dan jezelf.
Alle reacties Link kopieren
quote:elle5460 schreef op 15 september 2014 @ 15:54:

[...]



Oh..oke....nou pas dan ook maar op...



Kortom: moslim-mannen hebben niet het alleenrecht op dwingelandij.

(sterker nog: sommige moslim-mannen praktiseren gelijkwaardigheid en respect, had je niet gedacht zeker?)
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht
Alle reacties Link kopieren
quote:meskina schreef op 15 september 2014 @ 15:18:

[...]



Het feit dat hij boos word als ik rook is omdat ik dan onze toekomstplannen weggooi. Doordat ik stiekum rook, word zijn rol als partner tot niets gereduceert en tegelijk heb ik zijn vertrouwen beschaamd..Waaat? Volledig buiten proportie die reactie van hem. En jij gaat het nog bijna normaal vinden ook en legt de schuld bij jezelf. Niet doen! Wil jij verder met zo´n dominante vent?
Alle reacties Link kopieren
een camera in de tuin?



Hoe verzint hij het.
“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
hoe nu verder? nou, niet.. dus..



iemand die een verborgen camera plaatst om jou op roken te kunnen betrappen is zo gek als een deur..



iemand die stiekem rookt is overigens wat mij betreft een slappe zak hooi...



als hij dusdanig agressieve ruzies maakt omdat je rookt waarom ben je dan niet eerder bij hem weggegaan? jij bent duidelijk niet de vrouw voor hem, en hij niet de man voor jou.. jij wil roken en hij haat roken..
Alle reacties Link kopieren
Ruimen die man,en dan zelf electrisch gaan roken,dat is mij gelukt.

Kijk eens op damp forum.nl daar kunnen ze je alles over e roken vertellen.

Maar met zo,n dwingeland ging ik geen dag verder,vandaag is het roken,en morgen,,,,,????
Alle reacties Link kopieren
De titel vond ik al bizar maar de op slaat alles: verborgen camera, besproken met zijn vrienden om draagvlak te creëeren voor zijn standpunt (?hoe oud is die man?) en als klapper vindt hij stiekem roken erger dan vreemdgaan?



RFR!
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
Dit is toch niet echt
wij slapen nooit.
Alle reacties Link kopieren
Even een bericht vanuit een ander standpunt hoor. Of misschien ben ik ook een mafklapper dat kan ook Maar ik ben dus echt anti-roken, ik heb een ontzettende gruwelijke hekel aan roken en daar ook goede redenen voor. Mijn ex met wie ik samen ging wonen rookte, maar hij zou stoppen. Zou hij echt doen als we gingen samenwonen echt. Deed hij ook, maar natuurlijk ook weer net zo hard opnieuw ermee begonnen. Stiekem.

Nou ja, dacht je dat ik het niet door had? Het stinkt en het is duur, natuurlijk merk je dat van degene met wie je samenwoont. En hij maar liegen. Man oh man slaande ruzies hebben we er over gehad! Ik kan me ergens bijna voorstellen dat als ik de middelen zou hebben gehad ik ook misschien wel een camera op had kunnen hangen om hem te betrappen, want je komt niet verder met de ruzie als iemand zegt 'ik rook niet' terwijl je weet dat hij wel rookt.



Als anti-roker moet je inderdaad gewoon geen relatie beginnen met een roker, dat heb ik later ook geleerd. Ik ben zo blij, zo blij dat mijn superleuke man nooit gerookt heeft en dus ook niet rookte toen ik hem ontmoette. Ik denk dat roken voor mij echt een dealbreaker geweest zou zijn, maar dat is natuurlijk wel moeilijk, helemaal als iemand belooft te zullen stoppen.
Zeg maar Spijker.
Mijn partner rookt ook stiekem. Ik vind het dom van hem, maar zolang hij het niet in huis of in mijn auto doet moet hij dat zelf maar weten. Wat me wel dwars zit, is dat hij het dus al vele jaren doet achter mijn rug om. En ook al weet ik het, hij liegt er nog steeds over terwijl ik er eigenlijk geen issue van maak.
Om je topicvraag te beantwoorden: in jouw geval zou ik vreemdgaan.
Wat een mafkees! Is hij je vader en ben jij 12 of is hij je vriend en zijn jullie volwassen?!



En heel eerlijk vind ik hem niet de enige mafkees in jullie relatie. Kweek een beetje zelfrespect en laat je niet op een dergelijke manier behandelen.
Ik vraag me altijd af of mensen die zo fel anti roken zijn ook anti dikke mensen zijn. Ongezond, verkleint de kans op kinderen en door het overgewicht zweten ze sneller en stinken dus ook?



Zijn jullie ook zo tegen mensen die hun hond maar 2 keer per dag uitlaten of kinderen hebben met overgewicht, of mensen die een keer hebben gestolen, parkeren op een invalide pareerplaats, wielklemzetters, casinohouders of drankverkopers? Ik blijf het altijd vreemd vinden om zo rigide te reageren op mensen die roken. Het lijkt mij alsof je niet verder kan kijken dan een gewoonte van iemand en het niet vaak genoeg kan aanstippen. Het komt in ieder geval behoorlijk zuur over.
Alle reacties Link kopieren
quote:waterplant schreef op 15 september 2014 @ 23:08:

Ik vraag me altijd af of mensen die zo fel anti roken zijn ook anti dikke mensen zijn. Ongezond, verkleint de kans op kinderen en door het overgewicht zweten ze sneller en stinken dus ook?



Zijn jullie ook zo tegen mensen die hun hond maar 2 keer per dag uitlaten of kinderen hebben met overgewicht, of mensen die een keer hebben gestolen, parkeren op een invalide pareerplaats, wielklemzetters, casinohouders of drankverkopers? Ik blijf het altijd vreemd vinden om zo rigide te reageren op mensen die roken. Het lijkt mij alsof je niet verder kan kijken dan een gewoonte van iemand en het niet vaak genoeg kan aanstippen. Het komt in ieder geval behoorlijk zuur over.



De meeste anti rokers zijn tegen roken omdat ze er zelf last van ondervinden, van dikke mensen heb ik bijvoorbeeld amper last.

Zo is het voor mij althans, ik vind het vreselijk om in iemands stank te moeten staan, en dat dan later nog aan mezelf te moeten ruiken, ba.



Verder op OP: dit is toch geen gezonde relatie, stop er gewoon mee. Jij wil niet stoppen en je vriend zal nooit stoppen met het je kwalijk nemen.



En ja, ik geloof dat als je echt wil stoppen je dat doet, gebruik makend van alle hulpmiddelen die er zijn. Als mijn kettingrokende vader kan stoppen (minstens twee pakjes per dag) dan kan iedereen het.
Alle reacties Link kopieren
quote:meskina schreef op 15 september 2014 @ 15:18:

[...]





Ik moest even alle reacties op me in laten werken.



Misschien moet ik een nuance aanbrengen. Het feit dat hij boos word als ik rook is omdat ik dan onze toekomstplannen weggooi. Doordat ik stiekum rook, word zijn rol als partner tot niets gereduceert en tegelijk heb ik zijn vertrouwen beschaamd. Er zijn in dit afgelopen jaar, al flinke ruzies over geweest, en heeft hij een weg kunnen vinden om zich erover heen te zetten. Nu heeft hij het idee dat ik door deze ruzies wel heel goed moet weten hoe zijn standpunt is, en doordat ik stiekem ben blijven roken zijn gevoelens niet serieus neemt en schoffeert.

Maar wat zegt hij dan als jij hem uitlegt dat het een jarenlange verslaving is?

Dat in deze jouw vrije wil in deze helemaal niet vrij is? (want dat is een verslaving)

Dat verslaving geen lamp is die je met een duw op het lichtknopje uitzet? Maar dat stoppen heel vaak met vallen en opstaan gaat?

Dat dit alles al bestond lang voordat jij hem kende en dus compleet losstaat van hem, jouw gevoelens voor hem en hoe hij zijn rol als partner in jouw leven moet zien?



Ik vind juist dat hij jou schoffeert, als partner tot niets gereduceert en jouw vertrouwen beschaamd, want hij helpt je niet als je gevallen bent (een sigaret hebt opgestoken) maar geeft je nog een stamp na (ruzie), waardoor je alleen maar dieper valt en hem logischerwijs niet meer durft te vertrouwen.



Want wees eerlijk, als jij toegeeft dat je een sigaret hebt gerookt en hij geeft je een knuffel en zegt: "wat jammer nou, maar de volgende keer kun je hem vast laten liggen! Anders bel je eerst mij maar zodat je je trek in een sigaret vergeet!" dan zou het voor jou toch veel makkelijker zijn om te stoppen?



En voor de duidelijkheid: ik vind roken smerig en ik ga niet eens uit met een vent die rookt. Ik snap dus heel goed dat hij graag wil dat jij stopt met roken, maar hoe hij jou behandelt is echt beneden alle peil!
Alle reacties Link kopieren
Het gekke is is dat ik in de eerste 3 pagina's nog niemand heb gezien die zegt van : "Hij weet waar hij aan begon" Ik neem aan dat je al rookte toen je hem leerde kennen.





Ten tweede je kan ook ziek worden zonder dat je zelf rookt.
hoe nu verder?



mooi niet dat ik met zo'n vent verder wilde, jullie passen niet bij elkaar in dit opzicht: jij stopt niet met roken en hij accepteert niet dat jij rookt, klaar over en uit, einde oefening.....
Een camera om je te bespieden? En jij vind dat ok?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven