wat deel jij met partner over vriendinnen?

25-04-2013 09:34 57 berichten
Alle reacties Link kopieren
Even een nieuwsgierige vraag. Wat delen jullie met je partner over vriendinnen. Ik heb vriendinnen die letterlijk alles met hun vriend bespreken wat ze van vriendinnen hebben gehoord. Ik heb zelf bv een borstvergroting ondregaan en heb dat alleen tegen een aantal goede vriendinnen verteld. De meesten houden uit zichzelf voor zich, anderen bespreken dat direct met hun vriend. Of avontuurtjes van vriendinnen? Ik ben daar behoorlijk selectief in, omdat zij het tegen mij vertellen en niet tegen mijn vriend. Ben benieuwd hoe anderen dat doen.
Alle reacties Link kopieren
Prietpraat deel ik niet.

Als ik ergens mee zit bespreek ik het met hem, maakt niet uit over wie het gaat en of diegene gevraagd heeft dit niet aan iemand te vertellen.

Mijn man is mijn beste vriend.

Zo heb ik een tijd rondgelopen met een geheim van een vriendin, maanden niet met hem gedeeld, ik vond dit erg vervelend.

Hij is mijn klankbord, laat me relativeren en zet me met mijn benen terug op de grond.
Alle reacties Link kopieren
@eefjewentelteefje, weten je vriendinnen dat ook?
quote:Zusenzoo schreef op 25 april 2013 @ 10:38:

Ik vertel mijn man niks van wat ik met vriendinnen bespreek.



Wat zou het nut daarvan zijn?



Überhaupt raar als je met je man over je vriendinnen moet praten.



Wat is daar nou raar aan? En hoezo 'moeten' praten? Je praat of je praat niet.



En het nut? Dat kan van alles zijn: iets serieus delen, z'n mening vragen, small talk voeren.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben de vreemde eend in de bijt, maar ik bespreek vrijwel geen persoonlijke dingen over mijn vriendinnen met mijn vriend. Ik ben hun vriendin, hem hebben ze er gratis bijgekregen. Misschien heeft dat er ook mee te maken dat mijn vriendinnen en ik heel close zijn en onze partners geen rol hebben binnen deze vriendschap(de partners gaan misschien 1-2 keer per jaar mee). Wellicht is het anders als je meer stelletje-stelletje vriendschappen hebt.
I choose happy!
Alle reacties Link kopieren
Als ik met vriendinnen praat, ook prietpraat, dan heb ik geen enkele rede omdat met mijn man te bespreken, we hebben genoeg andere dingen te bespreken dan wat ik met mijn vriendinnen bespreek.



Gelukkig bestaat mijn leven dus niet uit het vertellen over andere.

Ik vind dat raar en gelukkig denken mijn vriendinnen er hetzelfde over.
Alle reacties Link kopieren
@rosie76



Ik heb die vriendin met geheim (wat ik uiteindelijk aan man verteld heb nadat het was uitgekomen voor de buitenwereld) gezegd dat ik haar niet meer kan beloven geheimen voor haar te bewaren, dat ik het met man deel en dat ik het erg vervelend vond om met zo'n geheim (ze had een affaire naast haar huwelijk) rond te lopen.

Als een vriendin zegt vraagt om iets niet te vertellen zeg ik eerlijk dat ik dat niet kan, tenminste, ik bespreek het niet op het schoolplein of met andere vriendinnen maar dat er een kans is dat ik het met mijn man deel.

Maar mijn man heeft verder geen 'banden" met mijn vriendinnen, ik bedoel dat hij niet speciaal bevriend is met hun mannen ofzo.

Dus bij hem zijn geheimen veilig, bovendien heeft hij niet zo'n behoefte zijn hoofd leeg te maken als ik.
Alle reacties Link kopieren
Ik vertel nooit zoveel en al helemaal niet in detail, maar wil wel de mogelijkheid hebben om alles te kúnnen vertellen. Dat Mien zich verslapen had, Sofie voor de derde keer in een maand gaat daten en Truus een verknipt kapsel heeft sinds haar laatste kappersbezoek vindt Mandhe niet zo interessant, maar als Hannie me vertelt dat ze ontslagen is, of Klara dat ze gejat heeft kan het best zijn dat ik daar met Mandhe over door klets omdat dit wat heftigere zaken zijn waar ik dan met hem over wil praten. Kan ook zijn van niet.



Daarom heb ik in gesprekken het criterium dat ik geen geheimen wil hebben voor mijn vriend, dus als mijn vriend iets echt niet mag weten moet je het mij ook niet willen vertellen.
Gevoelens zijn beperkt houdbaar.
Alle reacties Link kopieren
MIsschien moet ik er wel even bij vertellen dat deze vriendin mij betrok in haar leugens naar haar man.

Bijvoorbeeld was ik met haar uit eten was lover daar opeens ook.

Bovendien kom ik daar regelmatig over de vloer en ken ik haar man ook goed.

Ik werd daar boos van en liep thuis chagerijnig rond en man wist niet wat er aan de hand was.

In zo'n situatie hou ik de volgend keer niet meer mijn mond tegen hem.
Het lijkt mij ontzettend irritant als vriendinnen "geheimen" met je bespreken. Vind het een beetje tienerachtig. Waarom zou iets in geheim verteld worden? Oke, als een goede vriendin zegt: "Ik ben zwanger, ik deel het met jou, maar wil pas dat het bekend wordt over x aantal weken" dan kan ik best nog wel even mijn mond houden, maar iemand moet bij mij niet aankomen met een verhaal dat ze een affaire er op na houdt.



Mijn vriendin (partner) vraagt trouwens gewoon vaak: "En hoe was het met die of die?" als ik met vrienden/vriendinnen heb afgesproken en dat vertel ik hoe het gaat. Nieuwe baan, gaat goed met de kinderen, twijfelt over relatie, gaat op reis naar Nieuw-Zeeland, gaan trouwen, willen hun huis verbouwen. Of vertel ik wat we gedaan hebben, waar we gegeten hebben, bij welke winkels we geshopt hebben, of vertel ik wat over de sfeer. Ik zie echt niet in wat er fout of raar kan zijn om dergelijke dingen over te brengen aan je partner.



Andersom vertel ik ook aan mijn vriendinnen informatie over mijn partner.
Alle reacties Link kopieren
quote:_madhe_ schreef op 25 april 2013 @ 11:08:





Daarom heb ik in gesprekken het criterium dat ik geen geheimen wil hebben voor mijn vriend, dus als mijn vriend iets echt niet mag weten moet je het mij ook niet willen vertellen.Dit dus
Alle reacties Link kopieren
Nou is het wel zo dat mijn vriendinnen en partner niks hebben met elkaar, dus vandaar ook gewoon niet echt een gesprek van onderwerp zijn.
quote:Zusenzoo schreef op 25 april 2013 @ 10:58:

Als ik met vriendinnen praat, ook prietpraat, dan heb ik geen enkele rede omdat met mijn man te bespreken, we hebben genoeg andere dingen te bespreken dan wat ik met mijn vriendinnen bespreek.



Gelukkig bestaat mijn leven dus niet uit het vertellen over andere.

Ik vind dat raar en gelukkig denken mijn vriendinnen er hetzelfde over.Wat apart. Dus als vriendin zwanger of ziek is, een nieuwe baan krijgt of wordt ontslagen, een rare date heeft gehad of gaat scheiden.... dat vertel je allemaal niet?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb zelf geen vriend, dus ik kan niet reageren op de vraag wat ik allemaal met 'mijn vriend' deel.

Maar als zo lees wat jullie met jullie vriend bespreken, en ik weet dat mijn vriendinnen groep niet altijd zo goed/los lippig omgaat met geheimen (soms door verteld aan andere binnen de groep, als het aan een select deel is vertelt; en van sommige weet ik dat die heel makkelijk omgaan met privacy), als ik dat bij optel bij het feit dat er (neem ik aan) als je samenwoont al meer deelt.

Dan begin ik mij echt zorgen te maken. Ik ben erg gesteld op mijn privacy, en ik voel me snel geschonden in mijn vertrouwen. Ik zou dat van een vriendin niet kunnen waarderen als alles in het weekend even met vriend wordt besproken. Ik denk dat 'niet waarderen ' ligt is uitgedrukt. Ik zou echt een stevig gesprek hebben, en het zou voor mij het einde van een vriendschap kunnen betekenen. En dat is al eens vaker gebeurd, en daar ben ik heel principeel in. Ik vertel ook hun geheimen niet door aan een voor hen vreemde, ik ken hun vriend wel maar meer dan kennissen (sommige niet eens) zijn we niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:MilaDila schreef op 25 april 2013 @ 11:16:

[...]





Wat apart. Dus als vriendin zwanger of ziek is, een nieuwe baan krijgt of wordt ontslagen, een rare date heeft gehad of gaat scheiden.... dat vertel je allemaal niet?



Als het een vriendin is die hij kent, of hij leest het op FB.

Ik vertel heus wel eens wat, maar niet dat vriendin A een borstvergroting heeft gehad of dat vriendin B moeite heeft met haar dikke vriend of vriendin C niet klaar kan komen.
Als ik het mij andersom probeer voor te stellen, snap ik trouwens ook niet goed waarom het vervelend zou zijn als mijn vriendinnen aan hún partner thuis dingen over mij zouden vertellen.



Tenzij het smalend, neerbuigend etc. gebracht zou worden (maar daar heb ik dan dus geen weet van). Maar de informatie op zichzelf? Dat ik mama word? Een huis ga kopen? Een nieuwe baan krijg? Ga trouwen? Kan me niet voorstellen waarom iemand dat niet zou vertellen. Juist leuk eigenlijk als ze dat wel doen.
Alle reacties Link kopieren
Ik bespreek wel veel meer met vriendinnen dan dat soort simpele zaken.

Natuurlijk heb ik het niet over zwanger worden, maar wel over de gevoelens die mijn vriendin daarbij zou hebben en die wij dan bespreken, die ga ik pertinent niet met mijn man bespreken.

Meestal heb ik diepe gesprekken met vriendinnen en geen oppervlakkige, dan zijn het kennissen
Alle reacties Link kopieren
quote:Louba schreef op 25 april 2013 @ 09:40:

Ik vertel heel veel van mijn vriendinnen aan mijn man en heel veel van mijn man aan mijn vriendinnen. Criterium wel of niet vertellen is dat de andere partij niet zwart gemaakt wordt of negatief in beeld komt. Wat er meestal op neerkomt dat ik leuke, grappige dingen doorvertel, positief nieuws en zorgen waar mensen mee zitten waarover ik een mannelijk/vrouwelijk standpunt van wil horen.



Maar alles met respect voor de persoon en als iets prive is, zal ik dat niet doorvertellen.Dit.
Alle reacties Link kopieren
@NYC, dat zijn allemaal dingen die ik ook zou vertellen tegen mijn vriend. Met alle respect, maar nogal saaie info. Maar ik bespreek ook dingen over seks met vriendinnen, ik zou het niet prettig vinden als iemand die ik niet goed ken weet wat ik lekker vind. Net zo min als mijn man hoeft te weten dat mijn ene vriednin alleen klaarkomt als ze bovenop zit bv. of dat een andere baalt dat ze platte tepels heeft. Dat zijn niet perse tienerachtige geheimen, maar dingen die je met mensen deelt die jij vertrouwd en niet met iemand anders. Of collega's die je stiekum leuk vind, een flirt op ene congres ect.
Alle reacties Link kopieren
.
I can't control the wind but I can adjust the sail
explore, dream & discover
Nee, oke, dat zijn zeker geen tienerachtige geheimen en ik kan me voorstellen dat je van deze dingen niet graag wil dat iemand die jij zelf niet goed kent via via op de hoogte wordt gesteld.

Maar ik zou deze informatie dan ook zélf niet graag van mijn vriendinnen willen weten.



Overigens kom ik nu over alsof ik alleen maar huis-tuin-en-keuken zaken bespreek met mijn vrienden, maar andere dingen die ik met vrienden heb besproken (hun visie op politiek, psychologie, sociaal-maatschappelijke zaken, filosofie, literatuur, geschiedenis, muziek etc.) vertel ik dan weer niks tegen mijn partner. Denk niet het haar erg zou interesseren. Maar die andere dingen die ik noemde zie ik zelf gewoon als een beetje interesse tonen in de vrienden en vriendinnen van je partner.



Denk overigens ook niet dat een partner het seksleven van je vrienden of vriendinnen interessante informatie vindt.
quote:hamerhaai schreef op 25 april 2013 @ 11:35:

Een vraag een de meiden die alles met hun partner delen? Is dit wederzijds? Vertelt hij dan wie het wedstrijden verplaatsen heeft gewonnen? Dat een vriend een nieuw lekker mokkel op kantoor heeft? Dat een andere vriend wel eensnarig porno kijkt?



Mannen hebben volgens mij veel minder behoefte om dingen te delen? En zitten ze ook niet te wachten op een update van een vriendinnen thee kransje. Ik zou de mijne er zeker geen plezier mee doen. Net zo min ik "alles" moet weten wat er op een mannenavondje besproken wordt.Ja, hij vertelt ook alles. En we vinden het allebei interessant.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind dat de hierboven genoemde zaken toch vrij oppervlakkige dingen die veel mensen van je weten. Ik vertel wel dat de relatie van een vriendin uit is. Ik vertel niet door dat ze elke nacht jankend wakker wordt, omdat ze haar ex zo mist. Ik vertel wel dat ze ontslagen is, maar ik vertel niet dat ze bang is dat ze nooit meer aan de slag komt. Ik vertel wel dat ze zwanger wil worden en dat dit al wat langer duurt, maar ik vertel niet dat het hele voortplantingsgebeuren haar doet twijfelen aan haar relatie. Er is m.i. een delicate scheidslijn tussen wat je wel en niet vertelt.
I choose happy!
Oja, en bij veel vriendinnen die ik langer ken is het onderwerp van gesprek ook vaak: herinneringen ophalen. En dat deel ik dan zo mede aan mijn partner. Wat de herinneringen dan verder zijn is voor haar denk ik niet heel relevant, zij maakt immers geen deel uit van deze herinneringen.
Ik vertel ook zeker niet alles aan partner, zeker niet als het om lichamelijke of erg persoonlijke zaken gaat van vriendinnen.

Met vriendinnen bespreek ik ook wel eens persoonlijke dingen, vrouwelijke ongemakken etc., de roddels of zaken die we hebben gehoord via via worden ook niet met vriend gedeeld. Daar is vriend niet in geïnteresseerd, ook al zou ik het hem vertellen. Dat is iets tussen mij en mijn vriendinnen.



Wat ik bijvoorbeeld wel bespreek met vriend is de studievertraging van partner van vriendin. Zij zit daar erg mee en vriend heeft in dezelfde situatie gezeten. Dat is niet in vertrouwen gezegd, daar mag en kan gewoon over gepraat worden met elkaar. Is een terugkerend onderwerp in de gesprekken tussen vriendinnen, maar ook tussen de partners van de vriendinnengroep.



Ook bespreek ik met vriend de verhuis ideeën van andere vriendin met partner, zeker omdat wij daar nu ook mee bezig zijn. Niet alleen sparren met vriendin, maar dus ook met vriend wanneer ik weer thuis ben. Dat gebeurt bij vriendin thuis ook. Dat zorgt in mijn geval voor een frisse blik, een andere kijk op een situatie. Erg prettig af en toe.
quote:rosie76 schreef op 25 april 2013 @ 11:31:

@NYC, dat zijn allemaal dingen die ik ook zou vertellen tegen mijn vriend. Met alle respect, maar nogal saaie info. Maar ik bespreek ook dingen over seks met vriendinnen, ik zou het niet prettig vinden als iemand die ik niet goed ken weet wat ik lekker vind. Net zo min als mijn man hoeft te weten dat mijn ene vriednin alleen klaarkomt als ze bovenop zit bv. of dat een andere baalt dat ze platte tepels heeft. Dat zijn niet perse tienerachtige geheimen, maar dingen die je met mensen deelt die jij vertrouwd en niet met iemand anders. Of collega's die je stiekum leuk vind, een flirt op ene congres ect.



Wat ik mij bij dit soort situaties dan ook weer afvraag is: Weten de partners van de vriendinnen dat zij bespreken hoe hun seksleven is, waar ze van klaarkomen, of ze een crush hebben op een collega?

Want dat is eigenlijk net zo ongepast als iemand die alles van haar vriendinnen met haar partner bespreekt.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven