candida verpest mijn (seks)leven

15-04-2014 12:32 55 berichten
Nou duidelijk. Ik bedoel natuurlijk: dankzij candida heb ik geen seksleven. Het is gewoon chronisch... Ik gebruik er wel medicijnen voor maar bijvoorbeeld wat vroeger werkte werkt al niet eens meer (zo'n diflucan capsule bijvoorbeeld is meer snoep dan medicijn), moet soms zelfs twee vaginale capsule kuren (de zwaardere op recept verkrijgbare, niet dat snoepgoed van canesten bij de drogist).



Welnu, door de pijn spastische bekkenbodemspieren, maar fysio is weinig effectief in de zin dat ik altijd zoveel pijn heb dat ontspannen gewoon niet lukt.. Alleen als ik mn oefeningen doe. Mijn hele gebied is gewoon kapot en overgevoelig en ik word gewoon gestoord van altijd die pijn



Ik kan geen relaties aangaan, want wie wil er nou seks met iemand die continu witte vloed heeft en waarbij alles pijn doet. Bovendien heb ik die keren dat ik ooit seks had er nooit plezier aan kunnen beleven. Maar heb wel behoefte aan een relatie/liefde.



Ik vind dit zo moeilijk maar mn omgeving begrijpt het niet.. :( heb ook niet echt lotgenotencontact die dit wel zouden snappen. Ik ben al vier jaar alleen en ik werk er echt hard aan. candidadieet gedaan, heel zwaar.. Hielp wel wat, twee maanden geen schimmel gehad en zelfs geen afscheiding meer! Maar ja toen ging ik weer een beetje normaal eten (wel suikervrij) en toen was het gelijk weer mis, ook geen structurele oplossing dus helaas. Ik ben een beetje aan het einde van deze 14jarige strijd en ik weet niet wat ik nog kan doen om het beter te maken . Ook in het dagelijks leven last.. Continu opletten hoe je beweegt, extra schoon ondergoed bij je dragen altijd. Concentratieproblemen door de pijn..



Sorry moest het even kwijt
Waarom ga je niet terug naar het candidadieet? Ik geloof onmiddellijk dat het zwaar is maar als ik je zo lees is dit ook geen leven.
Alle reacties Link kopieren
Nou wat naar! Ik heb er ook met tijd en wijlen last van, meestal als ik een nieuwe partner heb en mijn lichaam blijkbaar moet wennen aan zijn lichaam. Ik heb anti-biotica die ik elke keer oraal in neem als ik last krijg en dat helpt als een tierelier! Ik weet niet meer hoe het heet, ik wil het best thuis opzoeken voor je?

Hoe ziet het candida dieet er uit? Kun je daar niet aan wennen? En loop je nog bij de huisdokter of ben je wel eens doorverwezen naar een specialist?



Sterkte! Ik weet hoe erg het is!
Antibiotica werkt als een tierelier? Vreemd. Ik heb één keer antibiotica moeten slikken wegens bacteriën op de mirenatouwtjes en toen kreeg ik júist schimmel dáár.

Gelukkig was dat één keer en nooit weer.
Misschien toch een vaginale bacteriose?!
Alle reacties Link kopieren
Nu twijfel ik dus of het anti-biotica is... want als ik ergens anders anti-biotica voor krijg heb ik geheid last van schimmel. Ik ga het opzoeken als ik vanmiddag thuis ben!!
Mijn dokter zei dat als je last hebt van vaginale bacteriose je antibiotica krijgt voor dat probleem en tegerlijkertijd een kuur voor schimmel omdat het anders dweilen met de kraan open is.
Alle reacties Link kopieren
Ik doe het paleo dieet/leefstijl en ik lees vaak dat mensen het doen en blijven doen omdat ze daardoor van candida af zijn. Medicijnen bestrijden alleen de symptomen. Candida begint idd vaak na het gebruik van antibiotica.



http://www.eetgoedvoeljeg ... immels-en-parasieten.html



http://www.paleo.nl/rol-voeding-candida/
Alle reacties Link kopieren
Wat vervelend! Ik heb er een tijdje mee te kampen gehad in mijn vorige relatie. Iedere menstruatie was het weer zover: iedere keer weer die vreselijke schimmelinfectie. Nadat deze relatie over ging, stopte de candida. Nu in mijn nieuwe relatie nergens last van! Ik denk dat mijn ex de schimmel met zich meedroeg.



Anyway, wat ik jou adviseer is om het goed te laten onderzoeken door je huisarts. Vraag eventueel een verwijzing. Ga probiotica slikken, doe een ontgiftingskuur en ga op candidadieet!



Heel veel sterkte!!
Probiotica vragen aan de huisarts.
Alle reacties Link kopieren
Ik zal wel weer de medicus zijn hoor....heb niet het geloof dat bij deze hevige klachten de zon weer gaat schijnen door alleen een dieet...



Is het een bewezen (onder de microscoop) candida? (Antibiotica helpen daar niet)

Is er een gynaecoloog en/of seksuoloog betrokken bij je behandeling?

Ben je al eens nagekeken op afweerstoornissen die candida kunnen geven?



Deze klachten zijn veel te hevig om mee bij de huisarts te blijven tobben...
Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat.
Ik ben op mn 15e klachten gaan ontwikkelen. Had een blaasontsteking en door de antibiotica en t gebruik van inlegkruisjes sinds ik ging menstrueren en afscheiding had liep ik dus candida op. na de behandeling daarvan ging het niet over, pijn bleef. Meerdere dokters gezien (gynacoloog, seksuoloog, dermatoloog) en de dermatoloog stuurde me door naar academisch ziekenhuis die constateerde dat mijn maagdenvlies te krap was en ik spastische bekkenbodemspieren had ontwikkeld door de pijn waardoor ik de negatieve spiraal in gang hield (vicieuze cirkel, want door t aanspannen gaat nog meer pijn doen etc.) tussen eerste klacht en operatie heeft iets van 3 jaar gezeten. Daarna dus fysiotherapie gehad af en aan. Daar ook al zeker 11 jaar mee aan het rommelen. Spiraaltje laten zetten in 2010 om de woekerfactor tanpons/maandverband te tackelen
Alle reacties Link kopieren
quote:itsmyempire schreef op 15 april 2014 @ 12:53:

en tegerlijkertijd een kuur voor schimmel omdat het anders dweilen met de kraan open is.overvloedige afscheiding?
quote:lilalinda schreef op 15 april 2014 @ 13:04:

[...]



overvloedige afscheiding?Nee, dan ga je van vaginitis door bacterie naar vaginitis door schimmel. De kuur voor de bacteriele problemen roeit nmlk ook de goede bacteriën uit waardoor de candida vrij spel krijgt.
Ja ben regelmatig gekweekt en heb vandaag ook geeist dat ze een kweek zou afnemen en een resistentiebepaling zou laten doen. Ze twijfelde of dat wel kon met schimmels maar ik heb zelf op de diagnostische bacterologie/mycologie stage gelopen van datzelfde ziekenhuis waar ik zelf onder behandeling was/ben dus ik heb dr vertelt dat dat zeker wel kan. Ze heeft nog wel voor de zekerheid gebeld :p.
quote:lilalinda schreef op dinsdag 15 april 2014 13:04 <blockquote><div>quote:</div><div class="message-quote-div"><b><a href="itsmyempire in "candida verpest mijn (seks)leven"" class="messagelink">itsmyempire schreef op 15 april 2014 @ 12:53</a>:</b>

en tegerlijkertijd een kuur voor schimmel omdat het anders <b>dweilen met de kraan </b>open is.</div></blockquote>overvloedige afscheiding? Lol :p
Ze bedoelde orale anti mycotica. Hielp bij mij ook altijd erg goed, beter dan de plaatselijke behandelingen.
quote:leuketas schreef op 15 april 2014 @ 13:00:

Ik zal wel weer de medicus zijn hoor.....

En wat is jouw probleem??

Volgens mij proberen we allemaal hard mee te denken en de diagnose is ook al in twijfel getrokken.

Met je "ik zal wel weer de medicus zijn..."
Ik heb dat ook jaren gehad, wat een ellende. Allerhande medicatie gebruikt, waaronder de Diflucan. Toen ik stopte met de pil ging het over! Had ik dat verdorie maar eerder gedaan, heb dat rotding 8 jaar geslikt en al die tijd ellende, niet alleen candida. Nooit die klachten aan de pil gelinkt trouwens, anders was ik wel gestopt. Wel vaak naar de HA geweest, die legde ook nooit (!) het verband.



Het kan ook zijn dat de candida in je darmen is gaan zitten. Heb je dat al laten testen? Ik weet iemand die je daarbij kan helpen, mocht je interesse hebben. Geen zweverige toestanden, maar iemand die werkt met echte onderzoeken bij een goed lab waar huisartsen ook mee werken.
To, je doet al bekkenbodemspier oefeningen toch? Werkt dat niet echt? En nogmaals, is terugkeren naar het dieet geen optie?
Alle reacties Link kopieren
Nou Rooss ik weet ook niet waarom jij zo gevoelig reageert? Wat ik daarmeebedoelde te zeggen dat ik niet zoveel vertrouwen heb in dieetmaatregelen bij dit soort hevige klachten....



Thats all....
Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat.
Alle reacties Link kopieren
Maar TO, hoe zit het met je voedingspatroon dan? Lukt het om zuivel-, graan- en suiker/alcoholvrij (liefst ook geen fruit) te eten? Dat moet je btw een langere periode volhouden ondersteund met probiotica al dan niet van de arts voordat je duidelijk resultaat ziet. Het liefst voor altijd natuurlijk omdat je niet wilt dat het ooit nog terugkomt. Ik lees dat zuurkool een super probiotica is en bijv. yoghurt vanwege het melkzuur ondanks dat het zuivel is.
Alle reacties Link kopieren
Geen tips maar wat naar voor je!
Alle reacties Link kopieren
Wat vervelend TO. Ik herken je situatie helemaal. Ik worstel al meer dan 20 jaar met dit probleem. Ik troost mezelf er maar mee dat het verder niets ernstigs is. Diflucan hielp bij mij op een gegeven moment ook niet meer, terwijl dat heel lang echt een wondermiddel is geweest voor mij.



Afgelopen zomer kreeg ik een een probiotica-injectie van de gynacoloog. Ipv de candida met schimmeldodende middelen te bestrijden, helpt het je lichaam om zich er zelf tegen te verweren. Eerst krijg je drie injecties met enkele tussenpozen en daarna elke twee jaar herhalen.



Ik was eerst sceptisch, maar ik heb sindsdien geen last meer gehad. Een paar keer had ik dat ik het voelde opkomen, maar het ging steeds vanzelf weg binnen een paar dagen.



Vraag er eens na bij je gyn. Hopelijk werkt het ook bij jou.



Succes en sterkte!
quote:Rooss4 schreef op 15 april 2014 @ 13:13:

To, je doet al bekkenbodemspier oefeningen toch? Werkt dat niet echt? En nogmaals, is terugkeren naar het dieet geen optie?



Ja het is de enige optie naast fysio erbij dan, maar ik merkte dat ik dan heel erg in een isolement raak. Continu uit moeten leggen waarom je geen borrel neemt, continu eten afslaan, altijd je eigen voer mee moeten nemen, continu zeggen 'nee dat mag ik niet'. Heb ik gedaan in november en december, terwijl het foute eten me om de oren vloog en ik hield het vol. Tot aan kerst en oud en nieuw. Daarna nog wel een tijd suikervrij geleefd, maar toen ik op vakantie geweest was (niet aan suiker kunnen ontsnappen) is de klad er compleet weer ingeslagen (had vlak voor de vakantie weer een infectie ondanks mijn suikervrije leven, dus was erg demotiverend).



Ik leefde op geitenyoghurt, schapenyoghurt, bepaalde noten, veel groente, eieren en wild, rund en gevogelte (maar dan alleen biologisch en geen verpakte vleeswaren en geen varken. Alleen bepaalde soorten vis (dure vis, bv sockeye zalm) oh en natuurlijk van die takkedure granen zoals Quinoa/Amaranth/Boekweit.. wat me na zoveel weken echt tegen begon te staan als ontbijtpap. Het sloeg een gat in mijn begroting, was zo'n 70 euro per week kwijt aan boodschappen (voor alleen mezelf!).



Het vervelende met dit is, er is geen tussenweg. Je doet het goed, of het gaat fout en mag je weer overnieuw beginnen, zo voelt dat. Dan ben je 'af'.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven