Depressief door laag libido van vriend

30-03-2011 14:05 3224 berichten
Alle reacties Link kopieren
......
Alle reacties Link kopieren
Geen zin meer in seks hebben, is weer een andere kwestie, denk ik, dan is er dus wel ooit zin geweest? Dan zou besproken kunnen worden wat daaraan te doen valt. Maar dat de een minder zin heeft dan de ander en dat je dan je behoeftes op elkaar afstemt, lijkt me zinnig. Mijn man zegt altijd dat hij ook handen heeft als het gaat om bevrediging.
Denken is zo buitengewoon moeilijk dat velen de voorkeur geven aan oordelen. Otto Weiss
Alle reacties Link kopieren
Voor mij is sex ook de bevestiging van onze reatie...door sex voel je dat speciale wat je alleen met elkaar hebt, voel je je verbonden, en geef je gestalte aan een intieme relatie......dat mis ik dus in belangrijke mate....

Maar goed, het blijkt wel dat dit niet voor iedereen geldt. Ik vrees dat ik wat 'mannelijker' ingesteld ben dan de meeste vrouwen.

Hij maakt gewoon veel in mij los, wil ik tot slot nog even zeggen, dat zou eigenlijk een groot compliment moeten zijn voor hem ..........
Alle reacties Link kopieren
@troides, is het niet verstandig om een seksuoloog in te schakelen? of staan jullie daar niet voor open? Probeer je vriend naar jou te laten verlangen, praat niet over seks of probeert het uit te stellen, kijk of hij dan zelf initiatief neemt.
Alle reacties Link kopieren
Uiteraard heb ik ook handen, en tevens een arsenaal aan 'hulpgoederen' maar het moge toch duidelijk zijn dat dit geen structurele oplossing is voor het tekort aan sex wat IK ervaar .......

Ik heb ook geen ervaring met mannen die geen zin hebben, en ik heb voldoende om me heen gekeken om daar een objectieve kijk op te hebben durf ik eerlijk te zeggen. Nu heb ik een man gevonden met wie ik niets liever wil dan een bevredigend sexleven en dan stokt het dáár.......grmbl..........het maakt dat ik me rot voel.
Alle reacties Link kopieren
Een seksuoloog, misschien moet ik dat maar eens voorstellen............verder alles al geprobeerd.... :(
Alle reacties Link kopieren
Een seksuoloog kan ook licht op de zaken werpen die jullie misschien over het hoofd zien. Of kan het probleem onder het probleem bloot leggen.



Het kan zijn dat ik er overheen heb gelezen, maar hoe vaak hebben jullie seks? En als jullie die hebben, is de seks dan bevredigend?
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
Hier is een ervaringsdeskundige. Ook mijn man heeft een laag libido. En dat ligt nergens aan. Dat is gewoon zo.

We hebben idd alles geprobeerd, net als jij. Tenslotte zijn we naar de huisarts geweest, voor een dooverwijzing naar een seksuoloog. Dat was niet nodig, eerst een psycholoog, gaf de HA aan nadat hij gericht vragen had gesteld. (seksuoloog komt om de hoek kijken als er fysiek iets niet helemaal in de haak is)

De therapie heeft niet geholpen. Man viel snel terug in oud gedrag met excuusjes. Dan lijkt je relatie voorbij...

Toen ben ik naar mijzelf gaan kijken. Wat betekend seks voor me? Het is voor mij het ultieme 'ik hou van jou'. omdat we in een monogame seksuele relatie zitten, maakte juist die exclusiviteit seks voor mij 'intimiteit'. En daar lag mijn denkfout. Intimiteit beleeft hij heel anders. Ik zag zijn gebrek aan belangstelling aan voor desinteresse en dus 'ik houd niet van jou'. Dat was ook een denkfout. Want hij liet mij wel degelijk zien hoeveel hij van mij hield, alleen niet op de manier waarop ik het graag wilde zien. Ik kon hem niet 'lezen'.

Toen ik tot die conclusie was gekomen, ben ik eens gaan kijken hoe hij dan wel liet zien dat hij om me gaf. En dat bleek heel veel te zijn. Hij krabde bijv. de ijslaag van de auto als ik ermee weg moest èn hij legde er iets overheen zodat het niet opnieuw zou aanvriezen.

Hij bedacht dat hij een dag eerder de boodschappen met mij zou kunnen halen dan gewoonlijk, zodat ik niet alleen hoefde te sjouwen. (man moest onze vaste 'boodschapdag' overwerken.) Kortom.. hele kleine dingen. Dat was zijn 'ik hou van jou'.

Toen ik daar eenmaal achter was, werd het voor mij duidelijk: ik blijf bij deze man. De seksuele lust houdt ik letterlijk zelf in de hand, ben dat ook verder gaan ontwikkelen en uitpluizen.

De intimiteit is nog steeds op hetzelfde peil, ongeveer 1x per maand, maar dat is voldoende omdat hij het nu zelf aangeeft, het is voor hem niet langer een ' moeten' een 'prestatie' een, 'dwang' maar een oprecht' ik wil haar een plezier doen en ik vind haar mooi'. Omdat het nu echt vanuit hem komt, ook al is het 1x per maand, is dat voor mij meer dan voldoende. ik voel me mooi, gewaardeerd en bovenal liefgehad. En daar ging het mij om. Seks en liefde moet je niet verwarren. Echt niet. Ga niet eerst buiten de deur zoeken voordat je alle opties hebt doorgenomen. Je zou zomaar een steentje weg kunnen gooien dat achteraf een diamant blijkt te zijn.
Alle reacties Link kopieren
@ Meiroosje, wat een bijzonder waardevolle bijdrage...
Alle reacties Link kopieren
nou idd. Meiroosje

ik lees mijn relatie.

ook mijn man laat aan alle kanten zien en voelen dat hij van me houdt.



alleen is mijn sexdrive ook hoger dan de zijne.



Ook ik dacht eerst verkeerd.

achteraf gezien verspilde negatieve gedachtens en gevoelens mijne zijds.



We houden heel veel van elkaar.

en als we vrijen,vliegen de spetters er af.



Ook ik neem daar genoegen mee, waarom?? omdat ik heel veel van mijn man houdt.

en als we vrijen is het geweldig..





Lazen we vroeger niet te veel dat altijd maar de man de grote geile jager was???

Dit staat misschien nog steeds als een "ïn een vakje"gepropt gegeven.



Terwijl we tegenwoordig beter weten.

volgens mij zijn er net zoveel mannen/vrouwen met een laag of hoog libido.
Alle reacties Link kopieren
Ik zit ook in een relatie (30 jaar) waarbij verschil in seksuele behoefte erg groot is. Ook hier hebben alle gesprekken nooit structureel verschil uitgemaakt. Tuurlijk als ik liet merken hoeveel moeite ik ermee heb, doet ze haar best wel weer even, dat kakt al weer snel in elkaar en het het verschil blijft.



Sterker nog, al het gespraat erover maakt het eigenlijk alleen maar slechter, het werd al eerder gezegd in dit topic. (Natuurlijk moet je er wel over praten, maar bij ons is het na jaren echt wel duidelijk hoe de dingen liggen. Dan heeft praten niet heel veel zin meer.)



Wat Meiroosje schrijft is heel waar, en zeker iets om je te realiseren, maar tegelijk neemt dat niet perse het gemis weg..
Alle reacties Link kopieren
alex 48,



als je relatie net zo liefdevol is als die van meiroosje en de mijne

neem ik aan dat het verders wel goed zit.



je kan op vele manieren intiem zijn met je partner.



Wij kroelen en knuffelen heel veel.

waardoor ik het gevoel krijg erg geliefd,mooi en gewild te zijn.

het doet mij stralen.



ondanks dat onze sex maar 1 of 2 x per maand voorkomt, kijk ik naar het gehele plaatje.
Alle reacties Link kopieren
quote:Murdoch schreef op 30 maart 2011 @ 14:48:

[...]



Definieer depressie



Inderdaad! Ik betwijfel ten zeerste of je depressief bent. (Misschien een goed idee om even op te zoeken wat dat is zodat je die term in het vervolg op een juiste manier kunt gebruiken.)



Daarnaast begrijp ik je frustratie, maar lees ik dat je vriend vooral heel veel moet van jou.



Hij moet initiatief nemen.

Het moet hem niet veel moeite kosten het jou naar je zin te maken.

Hij moet 1 keer in de week of soms in de twee weken seks met jou hebben.

Hij moet zijn probleem erkennen. (heeft hij wel echt een probleem?)

Hij moet in zijn handen knijpen met jou omdat jij een hoog libido hebt.

Hij moet het als een compliment zien dat hij veel in je losmaakt.



Ook zeg je ergens "Ik kan dit niet meer forceren dan ik al doe!!" Ik denk dat je daar inderdaad gelijk hebt. Maar je gedrag lijkt me niet iets wat je vriend de richting in duwt waar je hem wil hebben.



Laat al dat moeten eens los. Respecteer je vriend, met zijn lagere libido, maar ook met alle manieren waarop hij wel laat zien dat hij graag bij je is.

Hij mag zelf bepalen wat hij doet, hoe hij dingen ziet en hoe hij alles ervaart. Dat kun je met alle moeite en goede bedoelingen van de wereld niet bepalen voor iemand anders.

Al jouw eisen zijn in strijd met de werkelijkheid, wat enorm veel energie vreet. Ik zou ook geen zin meer hebben als ik moet hoor, jij wel?
Alle reacties Link kopieren
Neem een friend with benefits, gewoon voor de seks.

Het ligt er natuurlijk aan of je dat kunt opbregen tegenover je vriend, maar wanneer je seks en liefde los gaat zien is het misschien geen vreselijk idee :P
Alle reacties Link kopieren
Troides, kun je wat met alle reacties?



Alex48: Ik lees dat je intimiteit mist. Je hebt vooral met je partner gepraat. Bekijk je haar ook? Zoals ik en oa. Leclair *zwaait even naar haar* dat hebben gedaan bij onze partners? Wij hebben geaccepteerd dat perfectie niet bestaat. Dat is de valkuil van veel mensen, ze zoeken naar de perfecte partner, die hen in alles aanvult.(met dank aan hollywood). Meatloaf heeft daar ooit een liedje over gezongen' Two of of three ain't bad.. ' . Elke relatie heeft drie pijlers: hoofd, hart en lichaam. Perfectie, match in alle drie, bestaat niet. Kijk welke pijler voor jou het belangrijkste is. Daar ligt de waarde van liefde en geluk voor jou. Bekijk hoe die pijler in jou relatie ligt/past/vervuld wordt.



Vaak wordt gezegd dat je 'de weg naar elkaar moet vinden, elkaar halverwege tegemoet komen.' Dat is een nobel streven, maar in de praktijk nauwelijks haalbaar. Want dan wordt er waarde aan elk stapje gehangen en komt onvermijdelijk het verwijt' ja maar ik doe meer dan jij om deze relatie goed te houden'.

Liefde is onvoorwaardelijk. Als je gaat eisen van je partner dat hij of zij aan bepaalde zaken moet voldoen, dan wordt liefde voorwaardelijk. Ik hou van jou als... (vul maar in) . Wil dat zeggen dat je alles moet accepteren omwille van? Zeker niet! Als liefde lijden wordt, is het tijd om hard weg te rennen.



Het beste wat je voor jezelf en dus ook voor je partner en relatie kan doen, is kijken, echt oprecht kijken, voelen, ervaren wat zij voor jou doet. Dan kijk je of het past bij jouw verwachting van een relatie. Dan ga je onderzoeken of jij of zij bereid is die verwachting bij te stellen. Daaruit volgt dan een 'ja' of een 'nee'.

En als je tot de conclusie komt dat je niet verder kunt of wilt omdat voor jou belangrijke zaken in de relatie niet tot hun recht komen..dan is de tijd gekomen om weg te gaan. Blijven hangen is het slechtste wat je voor jezelf, je partner en eventuele kinderen kunt doen. Want iedereen heeft recht op geluk maar dat moet je wel maken. Geluk ligt niet op straat, dat is hard werken. En onthoudt: waar een deur dicht gaat, gaat een andere open, maar je moet wel zèlf de klink naar beneden doen.
Alle reacties Link kopieren
Meiroosje....... hartelijk dank voor jouw ractie, ik herlees en herlees.... Hoe anders zijn sommige veroordelende reacties, ik voel me daar niet beter door. Als ik zeg dat ik me depressief voel (for crying outloud, ik zit in het vak notabene) dan bedoel ik dat ook. Wellicht had ik moeten schrijven 'depressieve gevoelens' om bepaalde lieden niet te irriteren, maar dat is dan niet anders.....

Ik zit er écht heel erg mee, omdat ik voor mijn gevoel op het punt sta een keuze te maken: ga ik door en accepteer ik dat hij zo is of kap ik er mee omdat ik dat niet kan accepteren??? (Daar kun je behoorlijk depressief van worden trouwens!!)

Er wordt op een gegeven moment geroepen dat ik zoveel zou willen en dat ik niet realistisch zou zijn....... wat een onzin, bepaalde dingen zijn inherent aan een relatie, en natuurlijk bestaat dat niet alleen uit sex. Maar IK ervaar het als een gemis, en de matige intimiteit die er tegenover staat kan dat gemis niet compenseren...... het is allemaal niet zo eenvoudig als het lijkt.......

Ik pieker me een ongeluk over wat ik moet doen........ ik wil hem niet verliezen en ik wil niet door op deze manier.......
Alle reacties Link kopieren
quote:troides schreef op 30 maart 2011 @ 14:21:

Hij mankeert ook altijd wat: niet fit, hoofdpijn, rugpijn...



Als dit geen smoesjes zijn van hem, is hij dan niet 'gewoon' overstressed/overwerkt/oververmoeid? Het kan even duren voor iemand doorheeft dat kwakkelen met dit soort klachten kan veranderen en niet normaal is. Misschien eens overleggen met de huisarts over een bezoek aan bv. een osteopaat. Dat kan wonderen doen.



Ik ga ervanuit dat als hij beter in zijn vel zit de rest vanzelf volgt.
Alle reacties Link kopieren
Vergeet ik nog te zeggen: ik ben heel blij voor jou Meiroosje, en ook de anderen natuurlijk, dit jij dit inzicht hebt gekregen...... ik heb ook geprobeerd om anders te denken maar het lukt nog niet zo erg ...... ik wil me ook graag mooi, geliefd en gewild voelen en dat is niet het geval....... is dit niet een minimale behoefte dat wel te willen?? Ik wéét dat hij van me houdt maar dat zit em niet in de gebaren naar mij toe en dat vind ik heel moeilijk........
quote:Quinty schreef op 30 maart 2011 @ 14:23:

Bekijk het eens vanuit een hele andere invalshoek; eten jullie wel gezond? Veel verse groente, vers fruit, water, geen snelle suikers etc.

Bekijk je voedselinname eens goed. Drinken jullie veel alcohol, eten jullie veet chips?

Google eens op wat eten met je lijf kan doen en wat je lijf met eten doet en wat voor invloed dit kan hebben op een heleboel lichaamsfuncties.





Op deze goede! post wordt helemaal nergens teruggekomen! Er was ooit een Engels programma, met zo'n schriele voedingsdeskundige, Gillian nogwat, die kreeg mensen door bepaalde voeding voor te schrijven weer ge-interesseerd in elkaar!

Waren allemaal mensen met overgewicht, wat hier dus niet speelt, maar wel met verminderd libido. Dus wellicht zijn het de eetgewoonten die invloed hebben??????
Alle reacties Link kopieren
@sim Ja, dat was wel aan de orde, maar hij roept al maanden dat het nu állemaal goed zal komen......dat is alleen nog niet gebeurd tot nu toe............

Qua voeding en stoppen met roken zou er ook nog wel wat resultaat geboekt kunnen worden maar wat moet ik dan zeggen: jij MOET stoppen met roken? Over eisen gesproken :(

Vergeet ik nog te vermelden: wij wonen nog niet samen en zien elkaar dan soms een paar dagen niet......wanneer ik hem dan weer zie heb ik niet zoveel moeite om in de stemming te komen, hij dus wel........ Hij zegt ook steeds nog heel erg verliefd op mij te zijn..... (ik in ieder geval wel op hem) maar dat maakt het allemaal nog vreemder vind ik eigenlijk.....
Alle reacties Link kopieren
Pfoeh troides...wat een lastige situatie. Ik kan je heel goed begrijpen. Uiteraard zijn er meer dingen die een relatie leuk en goed maken, maar ook bij mij zou dat zonder (of heel weinig) sex toch een lastig verhaal worden.



Bij het verhaal van Meiroosje denk ik: Super voor haar dat ze tot dat inzicht is gekomen. Maar een autoruit krabben of iemand helpen met de boodschappen, zou ik bv. ook voor de buurvrouw doen. Sex vind ik net dat stukje meer wat een relatie meer maakt dan een broer/zus relatie.



Je zegt dat je vriend aangaf voor jou geen enkele problemen te hebben gehad op sexgebied. Misschien is dat wel een leugentje om bestwil. Zou idd als laatste toch proberen met een gespecialiseerd iemand erover te praten. Ik zou persoonlijk niet verder kunnen/willen met iemand die sexueel niet of weinig in mij geïnteresseerd zou zijn. Dan ga ik wel met een goede vriendin samenwonen.
Alle reacties Link kopieren
Als ik heel erg verliefd zou zijn zou ik alles aanpakken wat er concreet te doen valt om dit probleem op te lossen. Hoewel, als je echt verliefd bent bestaan veel problemen niet, heb je vleugels (en roze oogkleppen). Alles is mooi! Dat lijkt in het geval van jouw vriend niet zo te zijn, of hij gebruikt niet het juiste gereedschap.



Het lijkt er op dat iets zijn vooruitgang in de weg staat, dat hij zich niet 100% inzet voor verbetering. Want anders zou die allang gerealiseerd zijn, of zou hij open met jou kunnen praten over waarom het niet lukt. Ik proef een sfeer van smoesjes moet ik bekennen. Probeer 's te achterhalen wat er nu echt aan de hand is. Is je vriend een gevoelsmens of rationeel? Grote kans dat hij veel te veel in zijn hoofd zit. Dat euvel ken ik...
Alle reacties Link kopieren
Dat lijkt mij ook, alles er aan doen om dit probleem op te lossen...........hij weet dat dit erg leeft bij mij, en is als de dood om me kwijt te raken (zegt hij zelf) ... maar meer dan een korte opleving in zijn sexdrive heb ik nog niet kunnen ontwaren.

Ik dacht ook, misschien voelt het wel als een enorme tekortschieting in zijn mannelijkheid en is hij daarom niet eerlijk over de oorzaak....over het algemeen worden mannen natuurlijk niet graag in hun mannelijkheid aangetast...

Ben zo bang dat ik op een dag de verleiding niet kan weerstaan en 'op zoek' ga naar de seksuele spanning die ik nu mis....moet er niet aan denken.........



Heb ondertussen natuurlijk ook het nodige gegoogled en heb interessante ontdekkingen gedaan: roken doet het testosteronniveau dalen, evenals marihuana (doet hij af en toe, helaas) en slechte voeding.....Misschien moet ik hem vanavond maar eens een bijzonder 'opwekkende' maaltijd voorschotelen.......hij is nogal makkelijk qua voeding



Hij is overigens wel een denker, kan dingen soms moeilijk los laten.........maar daar heb ik zelf ook wel last van en ik kan dan juist heerlijk ontspannen door sex......very weird :$
Alle reacties Link kopieren
hey Troides!



Je geeft heel duidelijk een behoefte aan: je wil je mooi, geliefd en bemind voelen. En ja, daar heb je helemaal gelijk in. Dat is idd een basis behoefte. En ja, als daar niet aan voldaan wordt, kun je letterlijk ziek worden van verlangen. Believe me. I know.

Mijn man is ook verliefd op mij, nog steeds. Alleen, seksuele gevoelens spelen voor hem daarin een ondergeschikte rol. Dat is iets wat hij niet kan/wil veranderen. Hier gaat hij mij niet aan tegemoet komen. Dat zal jouw vriend waarschijnlijk ook niet doen. Dat veranderen zou van hem een te groot deel kosten van de persoon die hij is. Mag hij van jou verwachten dat jij veranderd, maw. dat jij je hoofd buigt en aan hem tegemoet komt? Neen. Dat kost teveel van jouw persoonlijkheid.



Breezerananas illustreert goed hoe persoonlijk zo'n keuze is waar jij voor staat. De dingen die ik zie als bewijzen van zijn liefde, vindt zij van minder belang, zij schrijft dat dit dingen zijn die zij ook voor een ander gedaan zou hebben waar ze geen liefdesrelatie mee heeft. Verderop geeft ze aan dat ze zelf niet verder zou willen met iemand die seksueel niet in haar geinteresseerd is. Dat is net zo'n wel overwogen, goede en terechte keuze als die van mij om te blijven. Het is alleen genomen vanuit een ander gezichtspunt. Een punt dat misschien voor jou ook heel valide is.



Ik weet niet of jullie hebben gesproken over kinderen, maar als dat het geval is en jullie zouden dat willen, dan kan dat een extra belasting voor hem betekenen. Een extra druk. Dan komt jullie relatie nog verder onder hoogspanning te staan. Dat is iets dat ik uit ervaring helaas ook weet. Als het nu geen breekpunt is, dan kan dit het zeker dan worden.



Je geeft aan dat je heel erg geprobeerd hebt om hem anders te zien en dat dit niet lukt. Je zit nu vast in een cirkel waar je zo niet uitkomt. Zijn daden spreken niet voor zich, geef je aan. Dat is denk ik, het beste signaal wat je kunt krijgen...

Het is overigens niet eerlijk van hem om de bal bij jou te leggen door te zeggen dat hij 'vroeger nooit seksuele problemen had'. Daarmee geeft hij aan dat het aan jou ligt en dat is zeker niet het geval. Breezerananas heeft gelijk als ze zegt dat dit een leugentje is.



Misschien is het een idee, om niet voor hem hulp te zoeken maar voor jezelf. Zodat je van bovenàf op de situatie kunt kijken, als een buitenstaander. Dan kan je plotseling helder zien wat je te doen staat.

De weg die jij nu moet gaan Troides, is absoluut niet de makkelijkste. Ik wou dat ik iets meer kon zeggen om je te helpen te beslissen wat voor jou en je partner het beste is.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven