Hoe breng je spanning terug in een relatie?

11-02-2017 14:11 29 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik zal proberen het zo kort mogelijk te houden, maar om even een duidelijk beeld te scheppen, ook even wat over mijn geschiedenis.



Ik had altijd pijn bij seks vanwege vvs/vaginisme. Na veel therapie en uitproberen wat werkt gaat dat nu al 1,5 jaar goed. Hierdoor had ik ook geen libido. Ik had wel zin in seks (in mijn hoofd), maar had moeite met opwinding (lichamelijk). Op een gegeven moment werd de zin, door al het gedoe en de negatieve lading die seks had, ook minder.



Ik heb ongeveer 1,5 jaar geleden een relatie gekregen met mijn vriend. In het begin ging seks nog niet, ik had nog pijn. Ik maakte echter wel stappen met mijn therapie en op een gegeven moment was de pijn weg. Een heel bijzonder gevoel: ik kon eindelijk seks hebben. Ik had echter nog wel moeite met opgewonden raken. In het begin van een relatie is het sowieso spannend, dus dat hielp natuurlijk al. Vorig jaar kreeg ik echter een periode waarin mijn libido ineens sky-high was. Ik werd geil van niets. Een ontzettend bijzondere ervaring, want ik kende dat gevoel gewoon niet. In die periode veel seks gehad met mijn vriend en eindelijk veel fantasieën die al jaren in mijn hoofd zaten uit kunnen voeren. Ik vond dat zo ontzettend bijzonder. Eindelijk begreep ik waar veel andere mensen het over hadden, eindelijk kon ik eens ervaren hoe vrij en leuk seks kon zijn. Ik vond het fantastisch



Van het ene op het andere moment daalde die piek weer, tot op het punt waar ik nu zit. We kennen elkaar nu goed, het is niet meer spannend als we elkaar zien, het is gewoon leuk en fijn. We zijn nog steeds heel verliefd en intiem, maar die seksuele spanning is wel weg. Dat had ik bij eerdere partners trouwens ook wel na een paar maanden. Daarmee is mijn libido ook verdwenen en daar baal ik behoorlijk van. Ik weet echter niet hoe ik die spanning terug kan krijgen. Verschillende dingen uitproberen en experimenteren doen we wel. Soms word ik geil, vaker niet. En dan hebben we ook geen seks, want ik wil voorkomen dat ik weer in die puinhoop kom waar ik jaren geleden in zat. Ik merk echter dat dit probleem me meer bezig gaat houden, in het begin dacht ik nog wel dat het terug goed zou komen. Maar nu weet ik gewoon niet wat ik er mee moet, ik baal er flink van en mijn vriend ook. We zijn nog zo jong en ik kan hem niet dwingen tot een relatie waarin seks zo af en toe eens voorkomt. Ik zou hem ook begrijpen als hij hierom weg zou gaan, maar dat wil ik zo graag voorkomen. Eerdere relaties zijn namelijk ook gestrand om mijn problemen rondom seks en dat steekt.



Heeft iemand wellicht tips of advies? Of eventueel ervaring hiermee en hoe heb je het opgelost?
Alle reacties Link kopieren
Heeft hij het verleerd om moeite te doen en jou 'op te warmen' in de periode dat jij er geen genoeg van kon krijgen en het allemaal vanzelf ging? Ik vind het op zich voor een vrouw wel normaal om niet echt spontaan geil te zijn als je een langere relatie heb. Dat komt bij mij ook niet vanzelf.
.
Alle reacties Link kopieren
Oh nee, we hebben voldoende voorspel, maar ook daar word ik gewoon niet meer geil van. Ook niet van zoenen, helaas.
Alle reacties Link kopieren
Ben je aan de pil? Dit kan je libido verlagen
Alle reacties Link kopieren
Je hoort het wel vaker, dat vrouwen niet zo'n zin meer hebben na een tijdje. Zou wel eens te maken kunnen hebben met dat het 'veroveringsaspect' eraf is. Of dat dingen buiten het bed niet lekker lopen in de relatie. Of je bent depressief. Of hij is het toch gewoon niet voor jou. Ik weet het ook niet. Misschien heeft iemand anders betere tips
.
Alle reacties Link kopieren
quote:liefbeest schreef op 11 februari 2017 @ 14:40:

Ben je aan de pil? Dit kan je libido verlagenNee, die slik ik niet. Ook geen andere anticonceptie.
Alle reacties Link kopieren
quote:impala schreef op 11 februari 2017 @ 14:40:

Je hoort het wel vaker, dat vrouwen niet zo'n zin meer hebben na een tijdje. Zou wel eens te maken kunnen hebben met dat het 'veroveringsaspect' eraf is. Of dat dingen buiten het bed niet lekker lopen in de relatie. Of je bent depressief. Of hij is het toch gewoon niet voor jou. Ik weet het ook niet. Misschien heeft iemand anders betere tips Maar dat is het hem dus net, ik heb wel zin
Alle reacties Link kopieren
Ik snap je niet helemaal. Je hebt wel zin, maar bent niet geil....
Age is nothing but Numbers but Numbers count
Alle reacties Link kopieren
quote:PokingTheBear schreef op 11 februari 2017 @ 15:03:

Ik snap je niet helemaal. Je hebt wel zin, maar bent niet geil.... Ja, zoals ik het al zei in mijn OP: Zin zit in je hoofd, geiligheid is de opwinding in je lichaam. De kriebel in je kruis om het maar plat te zeggen. Dat zijn twee verschillende dingen.
Alle reacties Link kopieren
Je slikt ook geen AD? Of andere medicijnen die van invloed kunnen zijn?
.
Alle reacties Link kopieren
Nee, ik slik verder niets. Hormoonwaarden zijn ook in orde
Verwacht je niet teveel? Ik bedoel, als je zin hebt heb je zin, toch? Word je niet nat? Of wat mis je dan precies? Als ik je verhaal zo lees is er geen probleem, je hebt zin en jullie hebben seks...
Alle reacties Link kopieren
Ik snap hem ook niet zo.

Je hebt wel zin... maar ook in hem, zijn lichaam en zijn handelingen? Als je niet nat wordt kan je misschien glijmiddelen gebruiken.

Zin hebben is voor mij eigenlijk wel hetzelfde als geil zijn.

Je kan een beetje zin hebben of botergeil zijn. Misschien is dat het wel, ben je gewoon nog niet opgewonden genoeg.
Alle reacties Link kopieren
Oke, blijkbaar heb ik het dan niet duidelijk uitgelegd. We hebben de laatste maanden amper seks, omdat ik niet opgewonden raak. Opwinding heb ik nodig om seks te hebben (jullie niet dan??). Er stroomt bloed naar beneden, je zwelt wat meer op, je wordt nat. Dat blijft bij mij dus uit. Ondanks voorspel. Als ik dan toch seks ga hebben, kan het dus pijn gaan doen en dat wil ik niet, vanwege mijn verleden.



Bungaa, we gebruiken glijmiddel.



Ik snap niet zo goed waarom jullie het verschil in zin en opwinding niet begrijpen In boeken die ik heb gelezen wordt het ook als twee verschillende dingen gezien.

Ik weet ook niet hoe ik het beter uit moet leggen. Mijn lichaam reageert gewoon niet, terwijl ik wel graag seks wil en ik zin heb in seks met mijn vriend.
Alle reacties Link kopieren
Wat mij echt veel geholpen heeft om te weten wat ik echt lekker vind en waar die knopjes bij mij zitten is met mijzelf spelen.

Masturberen dus. Seks is zo leuk! Het is helemaal leuk als het geen moetje wordt en je weet waar je geil van wordt.
Alle reacties Link kopieren
Het vervelende is dus: ik weet wat ik geil vind. Ik heb bepaalde fantasieën. Ik weet hoe ik klaar kom, masturbeer ook wel regelmatig. Maar dat is dan omdat ik zin heb in klaarkomen, niet omdat ik perse geil ben. Ik raak ook pas opgewonden vlak voor het orgasme en daarna is het gelijk weer weg.



Maar die fantasieën zijn nu niet uit te voeren. Ik houd van wat ruigere seks, van onderdanig zijn (ik heb hier al eens eerder een topic over geschreven). Ik houd niet van gestreel en geaai, maar ik kan niet al het voorspel overslaan en gelijk overgaan naar dat ruigere: mijn lichaam is dan simpelweg nog niet klaar om seks te hebben. En dat doet pijn. Maar hoe ik mezelf dus geil krijg om wel op dat punt te komen... Dat weet ik na 15 jaar masturbatie en 12 jaar seks nog niet.
Alle reacties Link kopieren
En er is wel eens tegen me gezegd dat ik me er dan maar bij moet neerleggen dat seks niet voor mij is weggelegd, maar juist nu ik vorig jaar heb ervaren hoe ontzettend fijn en leuk het kan zijn, vooral met een lieve partner wil ik het zo graag. Dat maakt het juist erger. Daarvoor wist ik niet wat ik mistte, dus dat was anders. Al was het alsnog pijnlijk, omdat 2 relaties hierop zijn stukgelopen.
Alle reacties Link kopieren
quote:flora871 schreef op 11 februari 2017 @ 16:23:

Het vervelende is dus: ik weet wat ik geil vind. Ik heb bepaalde fantasieën. Ik weet hoe ik klaar kom, masturbeer ook wel regelmatig. Maar dat is dan omdat ik zin heb in klaarkomen, niet omdat ik perse geil ben. Ik raak ook pas opgewonden vlak voor het orgasme en daarna is het gelijk weer weg.



Maar die fantasieën zijn nu niet uit te voeren. Ik houd va,n wat ruigere seks, van onderdanig zijn (ik heb hier al eens eerder een topic over geschreven). Ik houd niet van gestreel en geaai, maar ik kan niet al het voorspel overslaan en gelijk overgaan naar dat ruigere: mijn lichaam is dan simpelweg nog niet klaar om seks te hebben. En dat doet pijn. Maar hoe ik mezelf dus geil krijg om wel op dat punt te komen... Dat weet ik na 15 jaar masturbatie en 12 jaar seks nog niet.Maar van onderdanig zijn , van niet aaien , raak je ook niet opgewonden ?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Ik begrijp precies wat je bedoeld. Ik mis sinds mijn 2e zwangerschap ook dat 'geile gevoel', zoals jij schreef: kriebel in de kruis

Wat hij dan ook probeert, waar ik vroeger opgewonden van werd werkt nu niet meer, lijk wel dood beneden.

Echter... zodra hij 'binnen' is word ik wel opgewonden. Heel raar, dus voel me nu net een vent die snel hup erin wil.... (terwijl vriend alle tijd wil nemen...) omgekeerde wereld.

Ik ben ook zoekende nog.

Ik hoopte op verbetering als ik zelf meer rust zou krijgen (tijd lang druk als werkende moeder, dus misschien dat een rede), maar na 3 jaar nog steeds geen verbetering hier
Alle reacties Link kopieren
quote:flora871 schreef op 11 februari 2017 @ 15:09:

[...]



Ja, zoals ik het al zei in mijn OP: Zin zit in je hoofd, geiligheid is de opwinding in je lichaam. De kriebel in je kruis om het maar plat te zeggen. Dat zijn twee verschillende dingen.Aaaaahhhh, ik snap 'm. Begrijpen nog steeds niet maar ben ook een man he. Een simplistisch uitgevoerde versie van een vrouw....
Age is nothing but Numbers but Numbers count
Alle reacties Link kopieren
PokingTheBear: Nou in jouw geval zou het dan zo kunnen zijn: je hebt wel zin in seks, maar krijgt geen erectie. Is dat duidelijker?



Minameut, wat vervelend dat je het herkent. Zou het in jouw geval niet met hormonen te maken kunnen hebben, aangezien je er last van hebt sinds je zwangerschap?



Blijfgewoonbianca: nee klopt. Ja, hoe leg ik dit uit? Als ik porno kijk is dat wat me het meeste aanspreekt. Als ik het met mezelf doe fantaseer ik daarover. En toen ik vorig jaar die opleving had was dat de seks die ik het fijnste vond.
Alle reacties Link kopieren
[quote]flora871 schreef op 11 februari 2017 @ 17:50:

PokingTheBear: Nou in jouw geval zou het dan zo kunnen zijn: je hebt wel zin in seks, maar krijgt geen erectie. Is dat duidelijker?



Helemaal, waarvoor dank.
Age is nothing but Numbers but Numbers count
Alle reacties Link kopieren
quote:flora871 schreef op 11 februari 2017 @ 17:50:

PokingTheBear: Nou in jouw geval zou het dan zo kunnen zijn: je hebt wel zin in seks, maar krijgt geen erectie. Is dat duidelijker?



Minameut, wat vervelend dat je het herkent. Zou het in jouw geval niet met hormonen te maken kunnen hebben, aangezien je er last van hebt sinds je zwangerschap?



Hoe kom je daar achter dan? Ik slikte een jaar na die zwangerschap geen pil ivm borstvoeding. Toen ik met de pil begon geen verandering, terwijl dan toch je hormonen weer compleet anders zijn?

Had echt tot halverwege mijn 2e zwangerschap een redelijk hoog libido. Nu zowat niks meer, baal er zo van. Mijn vriend heeft geduld en doet zo zijn best. Hij houdt moed nog altijd. Hoop toch wel een oorzaak nog te vinden of beter gezegd een oplossing....



Blijfgewoonbianca: nee klopt. Ja, hoe leg ik dit uit? Als ik porno kijk is dat wat me het meeste aanspreekt. Als ik het met mezelf doe fantaseer ik daarover. En toen ik vorig jaar die opleving had was dat de seks die ik het fijnste vond.
Alle reacties Link kopieren
Flora. Lees ik nu goed dat je meer van het ruigere werk houdt? Mss moet je meelezen in BDSM topic.



Zonder veel kennis van zaken op dat gebied. Maar kan het zijn dat je juist het ruige moet gaan proberen zonder sex of penetratie. Dus vastbinden, zeepje, tepelklemmen.



Zou het kunnen zijn dat je juist daar opgewonden van gaat raken dat je dan wel nat wordt en dat jullie dan alsnog sex kunnen hebben. Moet je vriend dus wel voldoende dominant kunnen zijn om je genoeg te pijnigen zonder dat hij aan je kutje komt, anders dan een beetje tikjes uitdelen of met een ander attribuut zonder naar binnen te gaan.



Succes ermee
Wees meester en vormgever van jezelf
Alle reacties Link kopieren
Flora, ik ben een man, maar ik heb ooit een dergelijke situatie meegemaakt (m.u.v. het belangrijk element "pijn" dat hier niet speelde) en misschien kan mijn ervaring helpen. Ook ik herken het "zin hebben, maar niet geil worden". Twee aparte dingen inderdaad. Ook ik heb een periode gehad dat ik er enorm zin in had, maar het amper hard kreeg. Fricties in een relatie, sleur, fantaseren over iets (bij mij D/s) wat er niet was. Ik had er zin in ......... maar niet zoals het op dat moment ging gebeuren. Ze werd er wanhopig van, twijfelde over zichzelf. Leuk was anders. Ik pratte er niet over, dus kon ze het ook niet begrijpen. Tot de dag dat ik besloten heb mijn fantasieën met haar te delen. In het begin begreep ze het niet helemaal maar ze is zich daar in gaan verdiepen en begon het hartstikke leuk te vinden. Dat heeft nieuwe wegen geopend. En wij zijn meer gaan experimenteren (meer afwisseling), ik ben andersom ook beter gaan luisteren naar wat haar geil kreeg (niet onbelangrijk ......) . De combinatie van die elementen heeft de situatie hersteld.



Misschien moet je jouw fantasieën ook met hem delen zodat hij beter begrijpt wat in jou leeft ? Zodat hij gericht kan werken aan jouw geilheid ? Want als hij "lief" is (je begrijpt wat ik bedoel) terwijl jij onderdanige gevoelens hebt en harder aangepakt wil worden moet je voldoende tijd investeren in hem uit te leggen hoe het werkt en wat je dan voelt.

Ik denk dat je eerst moet identificeren wat jou geil maakt en vanuit daar verder werken aan de manier hoe je dat voor elkaar krijgt.
Vergis je niet tussen mijn persoonlijkheid en mijn houding ... Mijn persoonlijkheid is wie ik ben, en mijn houding hangt af van wie jij bent.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven