Hoeveel jongens?

23-02-2016 18:38 296 berichten
Alle reacties Link kopieren
Mijn beste vriendin zei laatst tegen mij dat jongens niet snel een relatie willen met een meisje die al veel seks heeft gehad met verschillende jongens. Ik ben 17 jaar en heb seks gehad met 9 jongens. Waarvan 2 in een relatie.

Ik krijg makkelijk aandacht van jongens, maar ik wil niet overkomen als een slet.



Is 9 jongens veel voor mijn leeftijd?
"Je weet niet wat je allemaal nog tegenkomt in je leven"

Huh, is er een maximaal aantal keer dat je sex kan hebben in je leven dan?

Dat na, pak m beet, 150 keer gemeenschap de boel op slot gaat en het over is met de pret?

Wat maakt t voor je toekomst uit hoeveel jongens je hebt gehad?
Alle reacties Link kopieren
Zo bedoel ik dat toch niet.. Je kunt ook 40 jaar iedere dag seks met dezelfde hebben.



Maar als TO pas over 20 jaar haar grote liefde tegenkomt en in die 20 jaar heel veel jongens treft die het toch uiteindelijk niet zijn of geen relatie willen, dat is niet ongebruikelijk tegenwoordig als ik naar mijn vrijgezelle vriendinnen kijk, dan kan ze best wel eens spijt krijgen dat het er opeens 20, 30 of 40 zijn. Hoeft natuurlijk niet, in dat geval helemaal goed. Maar ze is nog jong en ik deed ook genoeg domme dingen op die leeftijd waarvan ik later denk "hmm had niet gehoeven".



Ik leerde op mijn 17e mijn vriend kennen en nu 10 jaar later zou ik bijv niet zo snel met iemand naar bed gaan als wat ik wel deed toen ik 15-16 was. Ik heb niet zozeer spijt, maar denk er ook weer niet aan terug als een fantastische tijd oid. Bij vriendinnen die wel al jaren vrijgezel zijn loopt het aantal bedpartners best snel op en ik zie dat de meeste daar van balen.
The most exciting, challenging and significant relationship is the one with yourself. And if you can find someone to love the you you love that’s fabulous
Oud worden gaat soms al heel jong
quote:Sinjoren schreef op 21 maart 2016 @ 10:02:

[...]



Wat betreft jouw vriendin: fijn dat het voor haar allemaal positief is uitgedraaid. Maar ook daar lijkt dat me geen argument om seks bij kinderen van hun 13de en vrije seks bij kinderen in hun puberteit te propageren. Wettelijk gezien is dat zelfs kindermisbruik, en dat is ook niet om willekeurige redenen zo gezet.



Maar goed, dit is uiteindelijk een non-discussie. 'k Hoop alleen dat je, voor hun eigen welzijn, jouw dochter en zoon later niet gaat stimuleren om vanaf hun 13de al actief te zijn op vlak van seks.Volgens mij wíl je het niet begrijpen. Niemand propageert vrije seks op jonge leeftijd. Maar, wanneer een jonge puber er voor zijn/haar gevoel klaar voor is en dus sneller is in zijn of haar seksuele ontwikkeling dan de gemiddelde leeftijdsgenoot, WAT wil je er dan tegen doen? Je kan ze niet tegen houden. Je kan ze moeilijk vastbinden of opsluiten tot ze 18 zijn. Accepteren en goed voorlichten is héél belangrijk. Mocht ik ooit dochters krijgen en ze beginnen zo vroeg al interesse te krijgen in seks, zou ik daarvan schrikken. Ik zou ook schrikken als ze voor de lol veel wisselende sekspartners zouden hebben. Ik kan me er namelijk weinig bij voorstellen en hoop eigenlijk dat ze lekker gaan doen wat ik deed: wachten tot ze "oud genoeg" zijn en echt verliefd worden op iemand en dat dat wederzijds is. Maar er is nu eenmaal geen magische leeftijd waarop elke persoon begint met seks. En ook geen vaststaande manier hoe iedereen het moet beleven en aanpakken op seksueel gebied. Je kan iemand wel degraderen tot "kind" en "onvolwassen", daarmee ontken en keur je af hoe ver iemand is in zijn/haar seksuele ontwikkeling. Maar je neemt het echt niet weg hoor. Zeer apart om te suggereren dat iemand zn 13 jarige kind ooit zou gaan stimuleren om seksueel actief te zijn. Wanneer een puber dat nu eenmaal al ís, kun je dat afkeuren, veroordelen en proberen tegen te houden óf je kunt het accepteren, goede en brede voorlichting geven (en daarmee bijdragen aan een positieve seksuele ontwikkeling) en er open over praten zodat ze hopelijk fijne ervaringen gaan opdoen. Ik zou kiezen voor het laatste.
quote:Libra1990 schreef op 21 maart 2016 @ 11:25:

Volgens mij wíl je het niet begrijpen.



Nee, ik heb gewoon een andere mening dan jij, en ‘k heb tot hiertoe nog geen input gezien die me die mening laat herzien .



quote:Niemand propageert vrije seks op jonge leeftijd. Maar, wanneer een jonge puber er voor zijn/haar gevoel klaar voor is en dus sneller is in zijn of haar seksuele ontwikkeling dan de gemiddelde leeftijdsgenoot, WAT wil je er dan tegen doen? Je kan ze niet tegen houden.



Als je dat echt wil, kan je ze wel tegenhouden, maar echt productief is dat inderdaad niet.

Wat ga je er dan wel tegen doen? Ze correct opvoeden, ze de juiste skillset meegeven om in de volwassen wereld te staan, ze aanleren dat er niets mis is om je eigen weg te gaan, ipv blind de massa van omringende pubers te volgen, ze wapenen tegen peer pressure. Dat zijn in elk geval de zaken die ik ze ga meegeven en die ik zelf ook meegekregen heb.



En nee, sneller in je seksuele ontwikkeling zijn, is geen argument om neuken op je dertiende goed te praten, dat is hoogstens een middel om jezelf/een ander wijs te maken dat dat toch niet zo abnormaal is.



quote:Je kan ze moeilijk vastbinden of opsluiten tot ze 18 zijn. Accepteren en goed voorlichten is héél belangrijk. Mocht ik ooit dochters krijgen en ze beginnen zo vroeg al interesse te krijgen in seks, zou ik daarvan schrikken. Ik zou ook schrikken als ze voor de lol veel wisselende sekspartners zouden hebben. Ik kan me er namelijk weinig bij voorstellen en hoop eigenlijk dat ze lekker gaan doen wat ik deed: wachten tot ze "oud genoeg" zijn en echt verliefd worden op iemand en dat dat wederzijds is. Maar er is nu eenmaal geen magische leeftijd waarop elke persoon begint met seks. En ook geen vaststaande manier hoe iedereen het moet beleven en aanpakken op seksueel gebied.



Tuurlijk is er niet 1 alles overheersende manier die altijd en overall correct is. Dat is nogal wiedes. Maar dat is geen reden om afwijkende zaken af te zwakken of goed te praten, enkel onder het mom om deze of gene toch maar niet voor het hoofd te stoten. Zelfs al is de definitie van “afwijkend” een subjectief gegeven, het is en blijft hier een discussieforum en er werd door de OP wel degelijk om een mening gevraagd.



quote:Je kan iemand wel degraderen tot "kind" en "onvolwassen", daarmee ontken en keur je af hoe ver iemand is in zijn/haar seksuele ontwikkeling. Maar je neemt het echt niet weg hoor.



Maar het is niet omdat je het niet wegneemt, dat het daarom niet kinds (cq de dertienjarige en de OP) of onvolwassen (cq de OP gezien haar andere posts) is.



quote:Zeer apart om te suggereren dat iemand zn 13 jarige kind ooit zou gaan stimuleren om seksueel actief te zijn. Wanneer een puber dat nu eenmaal al ís, kun je dat afkeuren, veroordelen en proberen tegen te houden óf je kunt het accepteren, goede en brede voorlichting geven (en daarmee bijdragen aan een positieve seksuele ontwikkeling) en er open over praten zodat ze hopelijk fijne ervaringen gaan opdoen. Ik zou kiezen voor het laatste.Dat is je volste recht uiteraard; ik (wij) zou(den) er eerder voor kiezen om de opvoeding zo te doen dat het daartoe niet eens komt. Als dochterlief (of zoonlief) op haar dertiende komt vertellen dat ze al ligt te neuken met iemand (laat staan dat ze vanaf die leeftijd rond ligt te neuken), dan zou dat geen wat ons betreft geen indicatie zijn van een goede opvoeding. Integedeel.
Prima dat je er zo over denkt Sinjoren, wat een goede opvoeding is en hoeveel invloed dat heeft op de leeftijd waarop je begint met je seksuele ontwikkeling (en hoe je verder met seksualiteit omgaat) laten we maar in het

midden. Ik ben érg benieuwd of jullie gaan slagen in die opvoeding die jullie nu voor ogen hebben.



Lees voor de grap eens dit artikel: http://www.ouders.nl/vraa ... t-gedaan-wat-moet-ik-doen



Je zult wellicht versteld staan van het antwoord van de psychologe en seksuologe (gespecialiseerd in de seksuele ontwikkeling van kinderen).
quote:Libra1990 schreef op 21 maart 2016 @ 12:38:

Prima dat je er zo over denkt Sinjoren, wat een goede opvoeding is en hoeveel invloed dat heeft op de leeftijd waarop je begint met je seksuele ontwikkeling (en hoe je verder met seksualiteit omgaat) laten we maar in het

midden. Ik ben érg benieuwd of jullie gaan slagen in die opvoeding die jullie nu voor ogen hebben.



Het is voor ons gelukt via onze ouders, dus we zien weinig issues waarom het niet zou lukken door ons met onze eigen kinderen



quote:Lees voor de grap eens dit artikel: http://www.ouders.nl/vraa ... t-gedaan-wat-moet-ik-doen



Je zult wellicht versteld staan van het antwoord van de psychologe en seksuologe (gespecialiseerd in de seksuele ontwikkeling van kinderen).



Miss Sinjoren is zelf succesvol psychologe, dus op dat vlak zit dat wel snor .

Maar aangezien we toch voor de grap eens dat artikel gaan lezen zijn, kunnen we even goed voor de grap wat quotes hier neerploffen:

quote:Zo speelt zijn peergroup (de leeftijdgenoten waarmee hij omgaat of waarmee hij zich verbonden voelt) een grote rol. Zit hij in een groep leeftijdgenoten voor wie seksuele ervaring een bepaalde status oplevert, dan is de kans groot dat hij er ook mee begint.quote:zou het kunnen zijn dat zijn vriendin al ouder en 'verder' is.quote:Uit onderzoek weten we dat kinderen die relatief jong beginnen met seksueel gedrag, meer risico lopen op problemen op seksueel gebied.quote:Zo blijken de 'jonge starters' vaker overgehaald of zelfs gedwongen te zijn en zeggen ze achteraf er nog niet aan toe te zijn geweest.



Zo gigantisch ver lijken haar bemerkingen niet te liggen van wat we hier zelf aangeven.

Wat ze wel aangeeft is dat je niet op oorlogspad moet trekken eens het gebeurt is, maar dat hebben we hier ook nooit gesteld. Wat we wel aanhalen is dat we die leeftijd niet geschikt vinden en dat we liefst gaan vermijden dat het uberhaupt tot die situatie komt. Een gedegen opvoeding die er voor zorgt dat ze, zelfs als puber, sterk in hun schoenen staan en tegen de peer-pressure kunnen ingaan, dat is waar wij voor willen gaan. Hopelijk leidt dat dan tot kinderen die niet op hun 13de beginnen neuken of die zich op hun 17de niet afvragen of 9 geen te groot cijfer is en of die drie kerels op dat weekje vakantie niet verkeerd was.

Als dochterlief of zoonlief opgroeien tot zo'n kinderen, en dan op hun 16de of hun 17de er echt voor kiezen om de eerste stap te zetten met hun partner, dan gaan we met plezier samen de condooms/de pil kopen en dan willen we zelfs juichende/supporterende toeschouwer spelen bij wijze van spreken :D



Volwassenheid is echt wel een keywoord in hoe wij het zien hoor
"Ik kan me voorstellen dat u geschrokken bent en even niet weet wat u moet doen. Maar troost u, (bijna) elke ouder schrikt als hij merkt dat zijn kind 'al' met seks bezig is, op welke leeftijd dat ook gebeurt. De meeste ouders vinden hun kind nog 'te jong' voor seks. Veel ouders denken dat hun kind nog niet aan seks toe is, maar dat is iets wat jongeren echt zelf bepalen."



"Experimenteren met zoenen, strelen en soms ook al seks hoort er op deze leeftijd ook bij, daar valt niet aan te ontkomen. Dat kunt u als ouder ook niet of nauwelijks tegenhouden (als ze niet bij elkaar hadden geslapen, was het misschien wel op een ander moment gebeurd)."



"Dertien jaar is natuurlijk wel jong, maar het ene kind van 13 is al wel toe aan seks (lees: geslachtsgemeenschap), en het andere kind van 13 nog niet. In Nederland is de gemiddelde leeftijd van 'de eerste keer geslachtsgemeenschap' 16,7 jaar, maar dat is een gemiddelde en niet 'de' leeftijd!"



"Het enige wat u kunt doen, is accepteren dat uw zoon de keuze heeft gemaakt om met zijn vriendin seks te hebben en daarmee een eigen seksueel leven te hebben waar u als ouder geen deel meer van uitmaakt."



"Het is wel belangrijk om zo snel mogelijk met uw zoon te gaan praten. Zonder te zeggen dat u heeft gezien wat ze hebben gedaan, kunt u zeggen dat het best kan zijn dat hij en zijn vriendin "op een gegeven moment" toe zijn aan seks. Als dat zo is, dan is het heel belangrijk dat ze dat allebei moeten willen. Je laten overhalen of een ander overhalen terwijl die nog geen zin heeft, is iets wat later problemen kan opleveren en wat de seks niet leuk maakt. Zijn seksuele gedrag veroordelen of verbieden heeft absoluut geen zin. Maar door te erkennen dat hij zelf die keuzes maakt, is er misschien een gesprek mogelijk tussen u en uw zoon. Daarbij is het belangrijk dat hij zijn seksuele gedrag zelf bepaalt maar dat u hem daarbij wel wilt begeleiden, door hem te steunen bij het maken van de juiste keuzes. Wat u verder nog kunt doen, is hem in ieder geval op het hart drukken dat ze het veilig doen, dus met condoom en liefst ook met pil. Daarover zult u ook met hem moeten praten, of ervoor moeten zorgen dat er een pakje condooms klaar ligt in zijn kamer."



Peer pressure is láng niet altijd de reden dat pubers vroeg met seks beginnen en een goede/slechte opvoeding heeft er vaak genoeg niets mee te maken. Het is iets persoonlijks. Natuurlijk is het belangrijk om de risico's goed in de gaten te houden en je kind daarover voor te lichten, maar dat zijn dus risico's. Het hoeft helemaal niet te betekenen dat dat aan de orde is of zal zijn bij jouw kind.

Net zoals die opvoeding die jullie in jullie hoofd hebben niet hoeft te betekenen dat dat ook zo gaat uitpakken. Hopelijk ben je tegen je toekomstige kind wat minder stellig dan je hier bent want het neigt toch echt heel sterk naar veroordelen en niet erkennen.
En dan krijgen wij de bemerking dat we het niet willen begrijpen quote:Libra1990 schreef op 21 maart 2016 @ 13:31:

Peer pressure is láng niet altijd de reden dat pubers vroeg met seks beginnen



Het is niet de enige reden, maar het speelt wel een grote rol, zoals het artikel dat je zelf uitkoos, ook aangeeft.

En het gaat vaak gepaard met andere problemen, zoals datzelfde artikel ook aangeeft.



quote:en een goede/slechte opvoeding heeft er vaak genoeg niets mee te maken.



Nee? Wat maakt een kind dan weerbaar tegen peer pressure? Genetica?



quote:Het is iets persoonlijks. Natuurlijk is het belangrijk om de risico's goed in de gaten te houden en je kind daarover voor te lichten, maar dat zijn dus risico's. Het hoeft helemaal niet te betekenen dat dat aan de orde is of zal zijn bij jouw kind. Net zoals die opvoeding die jullie in jullie hoofd hebben niet hoeft te betekenen dat dat ook zo gaat uitpakken. Hopelijk ben je tegen je toekomstige kind wat minder stellig dan je hier bent want het neigt toch echt heel sterk naar veroordelen en niet erkennen.



Waarom eigenlijk? Waarom zou je hopen dat we tegen dan minder stellig zijn?

Hoop je dat we geen gedegen opvoeding meegeven? Hoop je dat we hem of haar niet weerbaar maken tegen groepsdruk? Hoop je dat we er met onze opvoeding niet in slagen dat hij of zij niet op 13 al gaat liggen neuken? Of wil je gewoonweg dat we ons kind in dezelfde vrijheid blijkheid mentaliteit opvoeden als jij voorstaat?



Zoals we al zeiden, we geloven niet in dat vrijheid blijheid principe; we geloven niet in de heilzaamheid van mensen zonder het juiste maturiteits-niveau die met seks bezig zijn, en we geloven er al helemaal niet in dat het een goede zaak is dat kinderen al met seks bezig zijn. Het artikel waar je naar verwijst, versterkt en/of bevestigt dat gevoel enkel maar, ook al laat je maar al te graag de passages die daar naar verwijzen weg. We geloven er dus al helemaal niet in dat we alles maar zijn gang moeten laten gaan want dat het toch maar hun eigen persoonlijke iets is; als ouder heb je de verantwoordelijkheid om via opvoeding voor sturing te zorgen, niet om alles maar op zijn beloop te laten.



Veroordelen we dus het gegeven dat kinderen van 13 aan seks doen? Jazeker. Erkennen we dat ze dat moeten kunnen doen? Nee, hoegenaamd niet. En het artikel geeft genoeg stof tot nadenken om dat ook actief te doen. Gaan we dus zo opvoeden om dergelijke zaken te vermijden? Absoluut. En wat als het dan toch nog gebeurt? Nee, dan moet je niet repressief gaan optreden, ook dat geeft het artikel aan, maar daar waren we al langer achter dan vandaag. Je lijkt ons graag te willen reduceren tot dat repressieve stuk nadat het gebeurt, ook al gaven we al honderuit aan dat het ons draait om het voortraject.



Maar opnieuw, zoals gezegd, ieder zijn manier van opvoeden wellicht. Jij mag jouw kids uiteraard opvoeden in het vrijheid/blijheid principe. Your kids, your choice .
En wederom zó ontzettend eens met Sigjoren!



En bewondering voor je schrijfkunsten!
Ik vind het echt heel veel. Je hoeft niet iedere vent een rondleiding door je vagina te geven.



Maar goed, misschien ben ik Maria
quote:Sinjoren schreef op 21 maart 2016 @ 15:26:

Het is niet de enige reden, maar het speelt wel een grote rol, zoals het artikel dat je zelf uitkoos, ook aangeeft.

En het gaat vaak gepaard met andere problemen, zoals datzelfde artikel ook aangeeft.



Niet de enige reden? Het speelt een grote rol? Jij denkt dus dat de risico's en problemen die je kunt lezen in die tekst de hoofdzakelijke redenen zijn waarom jongere pubers beginnen aan seks? Je begrijpt kennelijk de definitie van een risico niet. Het is een kans, niet een vaststaand iets. Er kunnen ook positieve redenen zijn waarom iemand vroeg begint en de risico's hoeven niet van toepassing te zijn (die kans is misschien wel even groot). Swingers hebben trouwens een verhoogd risico op SOA's en gebruiken vaak alcohol en drugs. Heel risicovol allemaal. Ik hoop van harte dat mijn kinderen later nooit gaan swingen, want dan krijgen ze aids en gaan ze aan de drugs. Zo redeneren we nu toch?!



Nee? Wat maakt een kind dan weerbaar tegen peer pressure? Genetica?



Wat zou de wereld toch een mooie plek zijn als alle kinderen die goed opgevoed zijn ongevoelig zouden zijn voor peerpressure en andere ellende. Dream on.



Waarom eigenlijk? Waarom zou je hopen dat we tegen dan minder stellig zijn?

Hoop je dat we geen gedegen opvoeding meegeven? Hoop je dat we hem of haar niet weerbaar maken tegen groepsdruk? Hoop je dat we er met onze opvoeding niet in slagen dat hij of zij niet op 13 al gaat liggen neuken? Of wil je gewoonweg dat we ons kind in dezelfde vrijheid blijkheid mentaliteit opvoeden als jij voorstaat?



Ach hou toch op. Je denkt blijkbaar dat je de toekomst kan voorspellen. Ik spreek je over 13 jaar nog wel, dan kunnen we praten over de resultaten van die fantastische opvoeding die jij voor je kids in petto hebt. Iedere weldenkende ouder wil zijn of haar kinderen een gedegen opvoeding meegeven en weerbaar maken tegen o.a. groepsdruk. Of ze dat ook gaat lukken -hoe superieur hun opvoedskills ook moge zijn- is een tweede. Iedere puber gaat zijn of haar eigen keuzes maken, fouten maken en daarvan leren hoort daarbij. Ik zal je helpen hopen dat die van jou aan je verwachtingen zullen voldoen. Uiteindelijk willen we denk ik allemaal wat jij verkondigd. Hoe reëel het is durf ik te betwijfelen, maar dat had ik al gezegd.



Zoals we al zeiden, we geloven niet in dat vrijheid blijheid principe; we geloven niet in de heilzaamheid van mensen zonder het juiste maturiteits-niveau die met seks bezig zijn, en we geloven er al helemaal niet in dat het een goede zaak is dat kinderen al met seks bezig zijn. Het artikel waar je naar verwijst, versterkt en/of bevestigt dat gevoel enkel maar, ook al laat je maar al te graag de passages die daar naar verwijzen weg. We geloven er dus al helemaal niet in dat we alles maar zijn gang moeten laten gaan want dat het toch maar hun eigen persoonlijke iets is; als ouder heb je de verantwoordelijkheid om via opvoeding voor sturing te zorgen, niet om alles maar op zijn beloop te laten.



Jíj liet het hele artikel weg en kopieerde en plakte enkel de MOGELIJKE risico's uit het stuk. Jullie geloven een hoop en dat is jullie goed recht. Nogmaals, ik hoop van harte dat het plaatje dat jullie in jullie hoofd hebben gaat stroken met de werkelijkheid. Je spreekt trouwens weer in uitersten, zoals opvoeding via sturing (wat een prima uitgangspunt is!) en gelijk alles maar op z'n beloop laten. En uiteraard zullen mensen die anders denken dan jij wel alles op z'n beloop laten volgens jou.



Veroordelen we dus het gegeven dat kinderen van 13 aan seks doen? Jazeker. Erkennen we dat ze dat moeten kunnen doen? Nee, hoegenaamd niet. En het artikel geeft genoeg stof tot nadenken om dat ook actief te doen. Gaan we dus zo opvoeden om dergelijke zaken te vermijden? Absoluut. En wat als het dan toch nog gebeurt? Nee, dan moet je niet repressief gaan optreden, ook dat geeft het artikel aan, maar daar waren we al langer achter dan vandaag. Je lijkt ons graag te willen reduceren tot dat repressieve stuk nadat het gebeurt, ook al gaven we al honderuit aan dat het ons draait om het voortraject.



Prima, het trachten te voorkomen lijkt mij geen slechte zaak. Succes daarmee!



En als jij daar geen behoefte aan hebt moet je vooral niet erkennen en accepteren dat er nu eenmaal (jonge) mensen zijn die afwijken van het gemiddelde.



Maar opnieuw, zoals gezegd, ieder zijn manier van opvoeden wellicht. Jij mag jouw kids uiteraard opvoeden in het vrijheid/blijheid principe. Your kids, your choice



Je bent weer bezig met aannames. Hoe ik al dan niet mijn toekomstige kinderen zal opvoeden weet jij niets van. Ik zal -mocht het zover komen- als ze 13 jaar zijn eens een update geven hoe de zaken ervoor staan. Voorbarige uitspraken hoe ik het ga aanpakken doe ik liever niet. Behalve dat ik mik op een autoritatieve opvoedingsstijl met veel respect voor de autonomie van mijn kind. Ik hoop dat ik mijn kinderen onvoorwaardelijk zal steunen en accepteren zoals ze zijn. En ze zal leren hun eigen keuzes te maken, de ruimte geven om fouten te maken en daarvan te leren zonder ze te veroordelen. Een nobel streven vind ik, dus ik hoor mezelf tegen die tijd ook wel weer.
quote:Libra1990 schreef op 21 maart 2016 @ 23:55:

Niet de enige reden? Het speelt een grote rol? Jij denkt dus dat de risico's en problemen die je kunt lezen in die tekst de hoofdzakelijke redenen zijn waarom jongere pubers beginnen aan seks? Je begrijpt kennelijk de definitie van een risico niet. Het is een kans, niet een vaststaand iets. Er kunnen ook positieve redenen zijn waarom iemand vroeg begint en de risico's hoeven niet van toepassing te zijn (die kans is misschien wel even groot). Swingers hebben trouwens een verhoogd risico op SOA's en gebruiken vaak alcohol en drugs. Heel risicovol allemaal. Ik hoop van harte dat mijn kinderen later nooit gaan swingen, want dan krijgen ze aids en gaan ze aan de drugs. Zo redeneren we nu toch?!



Hoe jij redeneert laat ik graag aan jezelf over. Laat mijn redeneringen maar aan mezelf over . Als je niet wil dat stukken uit artikels die je zelf post gebruikt worden, dan moet je in de eerste instantie misschien die artikels niet posten. We hebben ons punt duidelijk gemaakt, en we hebben in het artikel dat je zelf post enkel bevestiging gezien van dat standpunt. Een zelfingenomen lesje over risico’s, irrealis en potentialis, gaat daar weinig aan veranderen. Een reductio at absurdum gaat dat ook niet veranderen.



quote:Wat zou de wereld toch een mooie plek zijn als alle kinderen die goed opgevoed zijn ongevoelig zouden zijn voor peerpressure en andere ellende. Dream on.



Want omdat er geen garantie op succes is, en omdat er anderen zijn waarbij het niet werkt, doen wij beter ook maar de moeite niet meer? Of wat wil je nu eigenlijk suggereren?



quote:Ach hou toch op. Je denkt blijkbaar dat je de toekomst kan voorspellen. Ik spreek je over 13 jaar nog wel, dan kunnen we praten over de resultaten van die fantastische opvoeding die jij voor je kids in petto hebt. Iedere weldenkende ouder wil zijn of haar kinderen een gedegen opvoeding meegeven en weerbaar maken tegen o.a. groepsdruk. Of ze dat ook gaat lukken -hoe superieur hun opvoedskills ook moge zijn- is een tweede. Iedere puber gaat zijn of haar eigen keuzes maken, fouten maken en daarvan leren hoort daarbij. Ik zal je helpen hopen dat die van jou aan je verwachtingen zullen voldoen. Uiteindelijk willen we denk ik allemaal wat jij verkondigd. Hoe reëel het is durf ik te betwijfelen, maar dat had ik al gezegd.



Opnieuw, welk punt tracht je eigenlijk te maken?

Probeer je ons nu te overtuigen om toch maar die opvoedkundige moeite niet te doen, omdat succes geen garantie is en/of omdat er nog steeds zoiets is als de eigen wil van de puber?

Probeer je ons nu te overtuigen om toch maar die opvoedkundige moeite te doen, maar niet te hopen op succes omdat er nog steeds zoiets is als de eigen wil van de puber?

Probeer je ons nu te overtuigen van nog iets anders?



quote: Jíj liet het hele artikel weg en kopieerde en plakte enkel de MOGELIJKE risico's uit het stuk. Jullie geloven een hoop en dat is jullie goed recht. Nogmaals, ik hoop van harte dat het plaatje dat jullie in jullie hoofd hebben gaat stroken met de werkelijkheid. Je spreekt trouwens weer in uitersten, zoals opvoeding via sturing (wat een prima uitgangspunt is!) en gelijk alles maar op z'n beloop laten. En uiteraard zullen mensen die anders denken dan jij wel alles op z'n beloop laten volgens jou.



Net zoals mensen die anders denken dat jij, veel te strak, te veroordelend en te niet-erkennend tewerk gaan bedoel je dan?



quote:

Prima, het trachten te voorkomen lijkt mij geen slechte zaak. Succes daarmee!



En als jij daar geen behoefte aan hebt moet je vooral niet erkennen en accepteren dat er nu eenmaal (jonge) mensen zijn die afwijken van het gemiddelde.





Mooi zo.



quote:

Je bent weer bezig met aannames. Hoe ik al dan niet mijn toekomstige kinderen zal opvoeden weet jij niets van. Ik zal -mocht het zover komen- als ze 13 jaar zijn eens een update geven hoe de zaken ervoor staan. Voorbarige uitspraken hoe ik het ga aanpakken doe ik liever niet. Behalve dat ik mik op een autoritatieve opvoedingsstijl met veel respect voor de autonomie van mijn kind. Ik hoop dat ik mijn kinderen onvoorwaardelijk zal steunen en accepteren zoals ze zijn. En ze zal leren hun eigen keuzes te maken, de ruimte geven om fouten te maken en daarvan te leren zonder ze te veroordelen. Een nobel streven vind ik, dus ik hoor mezelf tegen die tijd ook wel weer.

Eveneens, mooi zo . Zoals we al zeiden, ieder zijn stijl van opvoeden.
Grappig dat de voormalige sletjes zo reageren op mijn posts. Zegt voor mij genoeg.
quote:Sinjoren schreef op 16 maart 2016 @ 10:09:

[...]





Ik zie de tegenspraak niet hoor . Het ene sluit het andere immers niet uit. Het draait hem om hoe je daar op een volwassen manier mee omgaat. Jij ziet in de topic starter een volwassen meid die wellicht heel bewust met alles omgaat, ik (wij) zien de post van een twijfelende puber. Via een post als haar OP om bevestiging gaan vragen, twijfelen aan het aantal en aangeven dat ze tijdens een weekje Lloret (of wat het ook was) met drie kerels meegegaan is en op de koop toe toegeven dat ze dat zelf ook wat veel vond, dat zijn geen uitingen van volwassenheid.



Je mag dat bekrompen en narrow minded vinden, wij zien er weinig bekrompen aan om de visie te hanteren dat kinderen (dat ben je nu éénmaal als puber) zich daar simpelweg niet mee moeten bezig houden. Je mag dat te confronterend vinden naar de OP toe, maar een deel van volwassen worden is ook leren om met die confrontatie om te gaan.



Hier zit een wereld van ideeën over sex achter die ik erg achterhaald vindt.

Sex, mits veilig en met een leuke partner, is in mijn ogen niet zo'n big deal.

Ik proef een beetje dat het veel sex hebben überhaupt als iets wordt gezien dat iemand niet bij zijn volle verstand kan kiezen. Welke leeftijd dan ook.

Nee dan ben je instabiel en heb je je laten leiden door peer pressure.

Alsof een jonge meid niet gewoon nieuwsgierig kan zijn en zoals al eerder goed is uitgelegd, kan genieten van de 'goede tieten jaren'.

Er zit helemaal niks zorgelijks achter. Het kan gewoon erg leuk zijn.

Zo heb ik het ervaren en ik hoop eerlijk gezegd dat mijn dochter vanuit diezelfde kracht haar eigen sexualiteit ontdekt.

Hoe iemand sex heeft is nu eenmaal niet in vakjes te stoppen.

Als je als gerenommeerd psychologe dat soort oordelen hebt, heb ik twijfels aan jouw integriteit eerlijk gezegd. Ik mag toch hopen dat je je ver houdt van pubers in ieder geval.
quote:Het-groepje schreef op 23 maart 2016 @ 18:50:

[...]





Hier zit een wereld van ideeën over sex achter die ik erg achterhaald vindt.

Sex, mits veilig en met een leuke partner, is in mijn ogen niet zo'n big deal.

Ik proef een beetje dat het veel sex hebben überhaupt als iets wordt gezien dat iemand niet bij zijn volle verstand kan kiezen. Welke leeftijd dan ook.

Nee dan ben je instabiel en heb je je laten leiden door peer pressure.

Alsof een jonge meid niet gewoon nieuwsgierig kan zijn en zoals al eerder goed is uitgelegd, kan genieten van de 'goede tieten jaren'.

Er zit helemaal niks zorgelijks achter. Het kan gewoon erg leuk zijn.

Zo heb ik het ervaren en ik hoop eerlijk gezegd dat mijn dochter vanuit diezelfde kracht haar eigen sexualiteit ontdekt.

Hoe iemand sex heeft is nu eenmaal niet in vakjes te stoppen.

Als je als gerenommeerd psychologe dat soort oordelen hebt, heb ik twijfels aan jouw integriteit eerlijk gezegd. Ik mag toch hopen dat je je ver houdt van pubers in ieder geval.Je hoopt dat je dochter in 1 week 9 jongens afwerkt?
quote:siriusblack schreef op 23 maart 2016 @ 18:54:

[...]



Je hoopt dat je dochter in 1 week 9 jongens afwerkt?Misschien moet je eens vaker sex hebben, je fantaseert teveel.
quote:Het-groepje schreef op 23 maart 2016 @ 18:50:

Als je als gerenommeerd psychologe dat soort oordelen hebt, heb ik twijfels aan jouw integriteit eerlijk gezegd. Ik mag toch hopen dat je je ver houdt van pubers in ieder geval.Aww... how cute
Alle reacties Link kopieren
9 jongens als je pas 17 bent vind ik HEEL veel! Maar ook omgekeerd voor een jongen van 17 vind ik het HEEL veel. Hello.. Je zou sowieso eens even heel eerlijk moeten afvragen waarom je zoveel wisselt? sowieso kan je veel meer ontdekken en 'verbeteren' samen.. maar dan moet je het wel ietsje langer uithouden met 1.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ryan_GG schreef op 04 april 2016 @ 18:04:

9 jongens als je pas 17 bent vind ik HEEL veel! Maar ook omgekeerd voor een jongen van 17 vind ik het HEEL veel. Hello.. Je zou sowieso eens even heel eerlijk moeten afvragen waarom je zoveel wisselt? sowieso kan je veel meer ontdekken en 'verbeteren' samen.. maar dan moet je het wel ietsje langer uithouden met 1.Omdat het leuk is? Is toch al een prima reden
Alle reacties Link kopieren
Idd. Het is alleen veel voor TO als TO het veel vindt. Wat anderen vinden, doet er wat mij betreft niet toe.
Snel internet vraagt niet per se om een snelle mening
Alle reacties Link kopieren
Op mijn 17e had ik 4 'vriendjes' gehad waarmee ik alleen een keer gezoend had.

Vlak voor mijn 17e leerde ik een jongen kennen waarmee ik bevriend raakte, op mij 17e (half jaar later) kregen we verkering (in die tijd 3 van de 4 eerde beschreven andere 'vriendjes' gehad, waarbij ik het steeds weer snel uitmaakte omdat ik het niets vond). Hij was 16 jaar. En toen we 5 maanden wat hadden samen kwam de eerste keer all-the-way seks. We zijn nu bijna 17 jaar samen. Hij is de enige waarop ik echt verliefd was. Van tevoren wist ik helemaal niet wat verliefd zijn was... ik dacht het steeds maar dan werkte de jongens weer op mij zenuwen en maakte ik het uit.

Het enige dat ik zeker wist was dat een jongen zich eerst moest bewijzen voor mij in mijn slipje mocht.



Dus ja... ik vind het veel. Op die leeftijd dan te verstaan. Was je 25 dan was het weer een ander verhaal. Maat het gaat om jou. Als je het fijn vindt dat is het prima, voel je je eigenlijk gebruikt dan is er iets mis met je eigenwaarde. Seks hebben om te weten te komen of jongens je wel leuk vinden is niet de goede manier. Dat merk je ook wel zonder seks met ze te hebben.
Alle reacties Link kopieren
Voor wat het waard is: ik vind het niet veel, en sowieso is een hoog aantal niet iets negatiefs. Voor mij zelfs iets positiefs
-
Alle reacties Link kopieren
quote:Koettie schreef op 04 april 2016 @ 18:38:

[...]



Omdat het leuk is? Is toch al een prima reden



Dat seks leuk is, daar gaat dit helemaal niet over. En dat is vrijwel zeker ook niet het werkelijke antwoord. Maar ik vroeg ook niet om een antwoord. Ze moet bij zichzelf te rade gaan. En hoeft dat verder niet hier te vermelden.



Om toch op je in te gaan:

volgens mij is er nog maar heel weinigs leuks aan als jij 17 bent, nog op school zit en met 9 jongens sex hebt gehad. Da's ook wel de reden dat ze die vraag hier op Viva stelt.. ze begint enigszins te ontwaken dat er iets niet klopt.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ryan_GG schreef op 05 april 2016 @ 14:35:

[...]





Dat seks leuk is, daar gaat dit helemaal niet over. En dat is vrijwel zeker ook niet het werkelijke antwoord. Maar ik vroeg ook niet om een antwoord. Ze moet bij zichzelf te rade gaan. En hoeft dat verder niet hier te vermelden.



Om toch op je in te gaan:

volgens mij is er nog maar heel weinigs leuks aan als jij 17 bent, nog op school zit en met 9 jongens sex hebt gehad. Da's ook wel de reden dat ze die vraag hier op Viva stelt.. ze begint enigszins te ontwaken dat er iets niet klopt.Ik had ook op m'n 17e met 9/10 mensen seks gehad. En dat was gewoon omdat het kon, het leuk was en verder eigenlijk niets.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven