Ik zie het niet zitten.

14-09-2015 13:50 51 berichten
Dit moet ik even kwijt en ik voel me er heel rot over. Maar het is waar, ik geef totaal niks om seks. Ik heb een libido van niks en vind het ook helemaal niet belangrijk. Heb er ook zelfs bijna een afkeer van.

In het begin van de relaties die ik had vond ik het juist wel fijn, maar later werd dat steeds minder. Bij exen was dat het geval omdat er geen intimiteit en liefde meer was, we vervreemden van elkaar. We knuffelden ook niet meer en waren ook niet meer blij om elkaar te zien op het laatst. Maar bij mijn huidige vriend is dit nog wel het geval. We knuffelen elkaar meerdere malen per dag, ik ben dolblij als ik hem weer zie en vind hem nog steeds net zo aantrekkelijk als toen. Ik denk dan van: "Daar loopt die mooie knappe man, ik ben zo blij dat hij mijn vriend is!" Het enige probleem is dus, weer, geen zin meer in seks. Ik vind het gewoon vies om het zo maar te zeggen, hoe raar dat ook klinkt.

Ik weet niet of het veel zin heeft om een seksuoloog om hulp te vragen. Heb ook wel eens gedacht aan de mooie kanten van seks met je partner, maar dat helpt niet. De afkeer blijft. We hebben nog wel eens seks, maar voor mij hoeft het niet. En als ik lig te genieten van wat mijn vriend doet, voel ik me een slet. Daar begrijp ik ook niets van want zo veel relaties heb ik niet gehad, in die relaties had ik weinig seks en ze duurden allemaal zeker langer dan een jaar.



Voel me ook heel rot tegenover mijn vriend. Ik heb het er wel eens met hem over gehad en hij wil mij evengoed nog. Vind het knap van hem dat hij het volhoudt.



Herkent iemand van jullie dit?
Ik herken me hier totaal niet in want ik ben gek op seks. Ik zou toch eens naar een seksuoloog gaan. Kwaad kan het niet en misschien helpt het je wel. Ik ben wel bang dat dit op den duur funest is voor je relatie.
Waar komt dat vandaan, jouw gevoel dat seks vies is?

Heb je iets mee gemaakt, wat dit gevoel opwekt?



Rot voor je, het klinkt voornamelijk psychisch. Als je kan achterhalen waar het vandaan komt, kan je daarna bekijken wat handig is om te doen.

Psycholoog of seksuoloog. Lijkt mij in elk geval goed jouw probleem te delen.
Mijn eerste ervaring met seks was niet echt een plezierige. Die knul waar ik toen mee had begon opeens zomaar dingen bij me te doen zonder het aan te geven en ik had dus geen idee wat me gebeurde. Hij had ook nogal vaak een kort lontje en kritiek op me. Toen hij mijn borsten voor het eerst zag had hij er wat over te zaniken. Als ik het tijdens de seks uitschreeuwde van de pijn ging hij gewoon door en snapte niet waarom ik er niet van genoot omdat zijn ex dat wel deed. Hij bleek zelfs stiekem naaktfoto's van me te hebben gemaakt met zijn telefoon. Het was maar goed dat ik het al niet vertrouwde en meteen de foto's heb gewist toen hij even de kamer uit was. Die relatie had een jaar geduurd.



Voordat ik mijn huidige vriend leerde kennen had ik ook een vrij onprettige ervaring op seksgebied, een jongen die me alleen maar gebruikt heeft.
Alle reacties Link kopieren
Ik herken me vanaf de andere kant.

Mijn (ex?)vrouw heeft hetzelfde, maar door een herleidbare oorzaak in het verleden. Die valt niet weg te nemen of te fixen, maar dit legde dus een flinke druk op onze relatie. Niet zozeer vanuit mij, maar meer doordat zij constant het idee had dat ze mij tekort deed.

Nu wist ik dit al heel vroeg in onze relatie en heb ik dit geaccepteerd, maar uiteindelijk heeft dit geresulteerd in meer een vriendschappelijke relatie dan iets anders.

Als je dat wil voorkomen lijkt het me van belang dat je probeert de oorzaak te achterhalen en daarna je de vraag te stellen of je er inderdaad iets aan wil doen. Dat zal namelijk niet makkelijk zijn en (gezamenlijk) veel inspanning kosten.



Stap 1 lijkt me dan inderdaad de seksuoloog. Allereerst in je eentje om uit te leggen wat het "probleem" is. En vandaar uit verder.

Stap 2 is dan (als je dat wilt) een oplossing zoeken of een alternatief om er mee om te gaan.



Gezien je post hierboven is het grotendeels gekoppeld aan dat trauma en dan zou ik helemaal er iets mee gaan doen. Heb het erover met de huisarts en vraag voor een doorverwijzing naar of een seksuoloog die gespecialiseerd is in trauma's of kijk naar bv iets als EMDR therapie samen met een psycholoog.

Vooraf kan ik je in elk geval vertellen, dat het niet leuk gaat zijn om er iets mee te doen, maar dat het negeren niet gaat helpen.



Overigens schrijf je vriend niet af en verbaas je er niet over dat hij niet afhaakt. Niet alle mannen zijn puur gericht op seks en wij snappen echt wel dat er meer is dan dat.

Belangrijkste is in elk geval dat je er eerlijk over bent naar hem toe en er samen over praat.



Hoop dat je er iets mee kan.
Alle reacties Link kopieren
Sta je open voor een gesprek met een professional? Want misschien lucht het je wel enorm op om daar je verhaal eens te doen en handvatten te krijgen?



Ik denk ergens dat er iets verkeerd gaat in jouw hoofd. Want je bent geen slet! Verre van... En dat weet je diep van binnen ook wel toch?
Ik heb ook niet echt stabiele relaties gehad. Bij die jongens voelde ik me onzeker en "wist" ik al ruim vantevoren dat het uit zou gaan. Ik voelde al dat ze totaal niets voor me waren. Bij mijn huidige vriend heb ik dit gevoel dus totaal niet en onze relatie is ook mooi en stabiel.



Ik zit nu een beetje te twijfelen of dat hele probleem van mij nou te maken heeft met allemaal die slechte relaties, met die eerste ervaring of met die jongen die me gebruikt heeft. Voordat ik mijn huidige vriend leerde kennen heb ik seks nooit als iets vies gezien maar had er zelden tot nooit behoefte aan. Daarom snap ik er ook totaal niks meer van.
Alle reacties Link kopieren
Gek, misschien komt jouw gevoel dan daar vandaan? Ik kan mij voorstellen dat je geen zin hebt, maar omdat je schrijft dat je je een slet voelt denk ik wel dat het ergens vandaan moet komen zeg maar. Ik denk dit namelijk nooit, ben er gek op.
Rot voor je! Logisch dus dat je seks aan iets onprettigs koppelt en jouw zelfvertrouwen een deuk heeft opgelopen.

Ik zelf zou dan een fijne psycholoog zoeken om de voor jou nare ervaringen, te verwerken. En hopelijk seks uiteindelijk te kunnen koppelen aan iets fijns en liefdevols.
Alle reacties Link kopieren
Persoonlijk herkennen; Nee.



Inhoudelijk herkennen; Ja.



Er zijn een heleboel mensen op deze plannet die seks ingewikkeld, vies, moeilijk, te veel toestand, overschat, lastig, overbodig of iets anders afwijzends vinden. Niks mis mee. Ik ken ook mensen die nooit op vakantie gaan omdat ze het maar flauwe kul vinden.



De vraag is n nu; Vind jij het een probleem?



Kijk, als jij "vindt" dat je seks lekker moet vinden omdat iedereen dat vind, dan denk ik dat je je minder moet gaan aantrekken van wat anderen vinden.



Als je het een probleem vind, omdat je vriend niet voldoende bevredigd wordt, zou je daar ook een andere oplossing voor kunnen bedenken (escort, parenclub, minnares)



Als je het een probleem vind omdat je echt vanuit jezelf (dus niet aangepraat) wilt kunnen genieten van seks, je er aan willen overgeven, ja, dan kan een psycholoog of seksuoloog helpen.



Praat met je vriend. Leg hem ook met nadruk uit dat het zeker niet aan hem ligt. En als je bovenstaande vragen beantwoord hebt, ga eens bij je huisarts langs.



Raar ben je zeker niet. Een uitzondering misschien wel, maar probeer eerst zelf uit te vinden wat je er van vind en wat je er mee wil.



Ik ben van mening dat je al een eerste stapje gezet hebt, door het hier op een forum te uiten. Ik vind dat echt heel goed van je. Ik denk namelijk dat er een heleboel mensen zijn die het zelfde ervaren, maar hier niet aan toe durven/willen geven omdat er nogal eens gesuggereerd wordt dat iedereen aan seks doet, en iedereen het lekker vind.
jouw leven is een keuze
Alle reacties Link kopieren
quote:Kerstvrouw schreef op 14 september 2015 @ 14:19:

Ik heb ook niet echt stabiele relaties gehad. Bij die jongens voelde ik me onzeker en "wist" ik al ruim vantevoren dat het uit zou gaan. Ik voelde al dat ze totaal niets voor me waren. Bij mijn huidige vriend heb ik dit gevoel dus totaal niet en onze relatie is ook mooi en stabiel.



Ik zit nu een beetje te twijfelen of dat hele probleem van mij nou te maken heeft met allemaal die slechte relaties, met die eerste ervaring of met die jongen die me gebruikt heeft. Voordat ik mijn huidige vriend leerde kennen heb ik seks nooit als iets vies gezien maar had er zelden tot nooit behoefte aan. Daarom snap ik er ook totaal niks meer van.Zou je misschien op vrouwen kunnen vallen?
jouw leven is een keuze
Alle reacties Link kopieren
Als je, zoals je hierboven al beschreef, in een eerdere relatie in feite meerdere keren verkracht bent en daarbij vernederd. Gevolgd door een relatie waarbij je alleen maar als een object bent gebruikt ter gerief van die persoon.



Dan ja, dan is het logisch dat wanneer je nu eindelijk in een gezonde liefdevolle relatie zit en je vriend neemt de tijd voor je en jouw gevoelens komen los, je gedachten nog terug kunnen springen naar deze negatieve associaties, juist doordat je emoties vrijkomen maar zich via de gebaande paden bewegen in plaats van via een gezonde weg.



Praat er over met een psycholoog, vraag je huisarts om raad, en je vriend zal zeker bereid zijn om jouw ook te begeleiden bij dat verwerkingsproces als hij daarbij voldoende betrokken wordt. Dan zal er een wereld voor je opengaan.
Disclaimer: All presented text are opinionated and present only a written account of my mental state at that time.
Dank je wel voor jullie lieve reacties.



2east, ik val absoluut niet op vrouwen, ben helemaal hetero!



Ik was al eerder aan het denken om met de huisarts te gaan praten. Het probleem bij mij is dat ik het met name vervelend vind voor mijn vriend maar ook voor mezelf, dat ik de mooie kanten van seks niet ken door al dat gedoe.



Er zit ook een kleine kans in dat het probleem zich in een nog verder verleden bevindt, alleen weet ik dat niet helemaal zeker omdat ik me wel een paar dingen kan herinneren, maar geen enorm nare dingen. Weet dus ook niet of er in dat verleden erg vervelende dingen gebeurd zijn die daar een link mee kunnen hebben. Ik weet wel dat ik als kind al bang was voor volwassen mannen (geen ouderen, maar echt tussen de 30 en de 50 denk ik) die aardig tegen me deden. Pfff wat is dit verwarrend...
Kerstvrouw, wat dapper dat je dit durft te delen hier en wat heerlijk dat je nu een relatie hebt waarin wel echt van je gehouden wordt.

Juist daarom lijkt het me zinvol als je hiermee professionele hulp zoekt, want ik lees genoeg aanknopingspunten om te denken dat die vervelende ervaringen hier mee te maken kunnen hebben.

Als je dit zou kunnen verwerken met hulp, dan zal het jullie relatie alleen maar nog meer verdiepen en ook jouw leven verrijken, want seks is toch echt iets om samen van te genieten. En zo te lezen verdiend deze relatie dat zeker!
Helemaal, Enigma. Mijn vriend is een lot uit de loterij, voor hem heb ik dit graag over. Hij heeft zo veel geduld met me, daar schrik ik af en toe zelfs nog van Als ik een wat mindere dag heb accepteert hij dat. Mijn exen werden dan gelijk boos op me. En dat hij zei dat hij me nog steeds wil ondanks mijn libido van nul, liet mijn hart een sprongetje maken.

Die hulp ga ik echt wel zoeken, maar ik denk wel dat dat even gaat duren voordat ik doorverwezen word.



Als ik eraan denk (omdat ik natuurlijk niet weet hoe lang het duurt voordat de hulp komt en wanneer ik tijd heb om naar de huisarts te gaan), hou ik jullie op de hoogte van hoe het gaat/gegaan is!



Bedankt voor jullie begrip en steun!!!
Geef het prioriteit en ga op korte termijn naar je huisarts toe, want is natuurlijk niet iets wat met 1 gesprekje opgelost is. En de professionele hulp heeft vaak ook een wachtlijst. Snel ik actie komen dus!

Heel veel succes en liefde gewenst
Alle reacties Link kopieren
quote:Kerstvrouw schreef op 14 september 2015 @ 15:23:

Dank je wel voor jullie lieve reacties.



2east, ik val absoluut niet op vrouwen, ben helemaal hetero!



Ik was al eerder aan het denken om met de huisarts te gaan praten. Het probleem bij mij is dat ik het met name vervelend vind voor mijn vriend maar ook voor mezelf, dat ik de mooie kanten van seks niet ken door al dat gedoe.



Er zit ook een kleine kans in dat het probleem zich in een nog verder verleden bevindt, alleen weet ik dat niet helemaal zeker omdat ik me wel een paar dingen kan herinneren, maar geen enorm nare dingen. Weet dus ook niet of er in dat verleden erg vervelende dingen gebeurd zijn die daar een link mee kunnen hebben. Ik weet wel dat ik als kind al bang was voor volwassen mannen (geen ouderen, maar echt tussen de 30 en de 50 denk ik) die aardig tegen me deden. Pfff wat is dit verwarrend...



Vind het in ieder geval positief dat jij je geaardheid helder op het netvlies hebt. Het hat stiekum zomaar een oorzaak kunnen zijn namelijk.



Hoe open sta je voor "nieuwe" min of meer "alternatieve" oplossingen?



Er bestaat na,elijk een niet-medische, en niet therapeutische oplossing en beter om te kunnen gaan met zaken uit het verleden. Deze methode gaat er van uit dat emotionele schade, ook schade in je onbewuste gehuegen achterlaat. Op je "harde schijf" zeg maar. Door deze beschadigen te repareren ben je beter in staat met situaties om te gaan.



Het heet Touch of Matrix (aan elkaar geschreven met .nl erachter) en hoewel het wat zweverig over komt, is het dat zeerzeker niet!



Het heeft mij heel erg geholpen om beter met bepaalde emoties en gevoelens om te gaan. En ik ben echt alles behalve een zweef-teef......
jouw leven is een keuze
Alle reacties Link kopieren
Hoe werd er vroeger bij jou thuis over seks gesproken? Waren je ouders er open over, of juist helemaal niet? Ik vind het namelijk zo opvallend dat je ergens zegt dat je er wel van kunt genieten (" En als ik lig te genieten van wat mijn vriend doet, voel ik me een slet. "). Misschien heb je van huis uit een "verkeerd beeld" over seks gekregen. Ik denk (net zoals de rest) dat het zeker een goed idee is om eens met een seksuoloog te praten. Succes, hopelijk kun je in de toekomst genieten van seks zonder schuldgevoelens...
Zoals 2east ook al zegt, er zijn een heleboel mensen die er gewoon niks om geven. Als het niet een heel basale wens of behoefte bij je vervult dan blijft er ook niets leuks aan seks over. Dan is het ook alleen maar zinloos en vervelend of gênant. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Ik kan me ook voorstellen dat dan iedere seksuele ervaring al snel een vervelende ervaring wordt.
Zo, nu kan ik weer reageren. Mijn vriend had gisteren de hele avond de laptop nodig, vandaar.



Bij mij thuis werd nooit echt over seks gesproken. Mijn ouders gingen al vroeg scheiden en met mijn vader had ik een minder goede band. Mijn moeder heeft nog wel jaren een vriend gehad, maar seks kwam dus nooit echt ter sprake. Bij biologieles kreeg ik er dus voor het eerst iets over te horen



Touch of matrix heb ik even bekeken, maar is dat niet meer voor mensen met lichamelijke klachten, bijvoorbeeld rugpijn of zo? Zo ziet het er wel uit.



Die jongen die mij gebruikt heeft die keek wel veel naar porno en die wilde dat altijd nadoen met mij. Het was geforceerd en onprettig en protesteren of zeggen dat ik geen zin had hielp niet want dan ging hij of gewoon door, of manipuleerde de boel zo dat ik me schuldig ging voelen.
Jammer dat je dit soort partners hebt gehad, want natuurlijk heeft dat invloed op hoe je naar seks bent gaan kijken, dat kan toch ook niet anders?

Hopelijk kun je straks op een andere manier met seks omgaan, want het nog zoveel meer dan alleen 'de daad', het is ook het toppunt van intimiteit en verbondenheid met je partner.

En niemand vraagt je om nu ineens met grote sprongen een seksgodin te worden. Je hebt een geduldige partner, dus met kleine stapjes tegelijk kom je er wel.

Huisarts al gebeld?
Ik heb de huisarts nog niet gebeld, we zijn nog volop in de nieuwe woning bezig en heb vorige week pas de huisarts om laten zetten naar die van mijn huidige woonplaats, dus misschien een beetje stom om daar dan meteen bij aan te komen met dit probleem, we kennen elkaar nog niet eens.
Kan me voorstellen dat het niet voelt als een optimale binnenkomer, maar ik denk niet dat een huisarts erg opkijkt van een dergelijk verzoek om te worden doorverwezen naar professionele hulp. Ze zijn wel wat gewend volgens mij
Alle reacties Link kopieren
quote:Kerstvrouw schreef op 15 september 2015 @ 11:15:

Zo, nu kan ik weer reageren. Mijn vriend had gisteren de hele avond de laptop nodig, vandaar.



Bij mij thuis werd nooit echt over seks gesproken. Mijn ouders gingen al vroeg scheiden en met mijn vader had ik een minder goede band. Mijn moeder heeft nog wel jaren een vriend gehad, maar seks kwam dus nooit echt ter sprake. Bij biologieles kreeg ik er dus voor het eerst iets over te horen



Touch of matrix heb ik even bekeken, maar is dat niet meer voor mensen met lichamelijke klachten, bijvoorbeeld rugpijn of zo? Zo ziet het er wel uit.



Die jongen die mij gebruikt heeft die keek wel veel naar porno en die wilde dat altijd nadoen met mij. Het was geforceerd en onprettig en protesteren of zeggen dat ik geen zin had hielp niet want dan ging hij of gewoon door, of manipuleerde de boel zo dat ik me schuldig ging voelen.



Ik snap je vraag, maar dat is zeer zeker niet het geval.

Ik heb altijd heel veel moeite gehad met het ontvangen van liefde, aandacht en complimenten. Vond mijzelf dat niet waard, dat ik het niet verdiende , zeg maar.



De oorzaak hiervan lag ook in een ver en vroeg verleden waarbij ik in mijn hele prille kinderjaren nooit liefde heb kunnen en mogen ontvangen en ook nooit de aandacht kreeg die ik had moeten hebben. Door Touch of Matrix heeft dit veel meer een plek gekregen, en ben ik tegenwoordig veel beter instaat om hier mee om te gaan.
jouw leven is een keuze
Alle reacties Link kopieren
Misschien komt het door een trauma, misschien komt het door je verleden, maar misschien ook niet.

Zonder je andere posts gelezen te hebben was mijn eerste gedachte namelijk, 'zou je aseksueel kunnen zijn?' Aseksualiteit betekent niet dat je niet verliefd zou kunnen worden. Het betekent niet dat je geen relaties zou kunnen hebben. Mensen die aseksueel zijn hebben simpelweg geen zin/interesse in seks. Google er maar eens op.



En sowieso als dit iets is waar jij mee worsteld, ongeacht de oorzaak, is het zeker goed een seksuoloog te bezoeken
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven