Is dit dan de lesbian bed death?

22-12-2016 15:21 95 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dag dames en enkele heren,



Vier jaar geleden leerde ik mijn vriendin kennen. Het was meteen grote liefde. Vlinders in de buik, elkaar niet kunnen missen, romantische uitjes; alles er op en er aan. En eigenlijk is dat nog niets veranderd. We zijn nog steeds gek op elkaar. Sinds een jaar wonen we samen en dat verloopt prima.

Maar ja, als dat het enige was had ik dit topic niet geopend...



Ik heb voor dat ik met haar een relatie begon verschillende bedpartners gehad. Ik houd er van om het spannend te houden, om nieuwe dingen te proberen, het hoeft ook niet altijd zacht en lief te zijn voor mij. Ik ben erg openminded qua seks en ik ondervind ook geen moeite om er over te praten. Ik geef gemakkelijk aan wat ik fijn vind en wat minder.

Mijn vriendin heeft voor mij welgeteld één bedpartner gehad. Dit was haar ex waar ze een jaartje mee samen was. Ze vertelt weinig over deze relatie, ik weet enkel dat ze elkaar niet vaak zagen, dat ze te verschillend waren om met elkaar te leven. Ze heeft me wel verteld dat er op seksueel vlak op het einde van de relatie zaken zijn gebeurd waar ze zich niet goed bij voelde. Er was geen emotionele band meer tussen hen, maar haar ex wou wel nog seks. Mijn vriendin vond dit niet prettig, ze beschrijft het als "iets dat haar degouteerde."



Ik merkte al snel dat mijn vriendin wat preuts is in bed. Preuts heeft een negatieve bijklank en zo bedoel ik het absoluut niet, maar ik vind geen ander geschikt woord. Ze staat gewoon voor veel minder open dan ik. In het begin van onze relatie ondervond ze enorm veel moeite om over seks te praten, terwijl ik daar erg open in was, ik merkte al snel dat ze mij niet kon bijbenen, dat ik wat rustiger aan moest doen. Ondertussen durft ze wel zeggen wat ze fijn vindt en wat niet.

Maar iets nieuws proberen? Neen, dat zit er niet in.

De eerste keer dat ik een seksspeeltje voor ons had gekocht kroop ze bijna onder tafel van schaamte. Ondertussen vindt ze het wel oke om dit te gebruiken, maar dit gebeurt steeds op mijn initiatief.



Ik moet wel zeggen, als we seks hebben laat ze zich volledig gaan. Ze is op dat moment totaal niet terughoudend. De seks is ook echt goed.

Maar, het verloopt altijd op dezelfde manier. Wanneer ik aanstuur op iets nieuws lijkt ze plots verlegen, of ze begint dan heel hard te lachen, waardoor ik dan nog weinig zin heb om het te proberen.



We hebben hier al vaak over gepraat. Er wordt dan steeds geconcludeerd dat we vaker tijd moeten maken voor seks, dat we "eens iets nieuws zullen proberen." Maar er gebeurt niets mee. Dit kan zeker ook aan mij liggen, ik ben bang om haar onzeker te maken in bed en uiteindelijk doen we dan altijd hetzelfde als altijd: kussen, strelen, handwerk, knuffelen, klaar. Meer durf ik niet meer.

De seks wordt steeds minder en minder. Als het één keer op twee weken gebeurt mag ik tevreden zijn. Maar ik ben niet tevreden, ik wil méér, ik wil passie.



Ik heb al gemerkt dat jullie veel goede tips geven op dit forum, dus ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen. Het is geen man-vrouwsituatie zoals meestal, maar op zich maakt dat geen verschil geloof ik...

En wat de lesbian bed death is? (Voor diegenen die het zich afvragen.) Uit studies is gebleken dat lesbische koppels na verloop van tijd veel minder seks hebben dan heterokoppels. Ik heb altijd gezworen dat ik dat absoluut wou vermijden in mijn relatie, maar nu ik er zelf in zit weet ik niet hoe.



Hellup!
Alle reacties Link kopieren
quote:Theandra schreef op 23 december 2016 @ 09:38:

[...]





Ik neem mijn vriendin helemaal zoals ze is. Ik vind haar een prachtmens.

We merken alleen BEIDEN dat het tussen de lakens niet helemaal verloopt zoals we willen.



Ik eis ook niet dat ze naar een therapeut gaat. Ik ga zelf naar een therapeut in verband met iets uit het verleden dat ik dien te verwerken, en zij heeft al eens aangegeven dat ze dat misschien ook zou willen doen. Ze zou dit vooral willen om zich gemakkelijker te kunnen uiten, er is heel wat dat ze opkropt.

Als ze dat zelf graag wil, dan zal ik blij zijn als ze ooit die stap zet. Tot nu toe heeft ze die stap niet gezet, en dat is ook prima.

Ik ben helemaal geen (veel)eisende partner. Schets me dan ook niet zo.



therapeuten allemaal prima voor wat dan ook maar zou dat echt niet hiervoor doen. Houdt het juist luchtig, leg er geen druk op, koop een leuk boek, doe in de heat of de moment eens wat , volg een cursus ( tantra zei ik ) maar kan ook masseren of salsadansen zijn.



En je seksrelatie is iets dat blijft veranderen.

Toen ik mijn man net kende was ik ook zo preuts als een /geenideewelkwoord/, 5 jaar later was het anders, 10 jaar later was het anders, nu 15 jaar later ontdekken we nog steeds dingen.
Alle reacties Link kopieren
Yoshe, wat je schrijft over seks uitstellen wegens emotionele redenen is herkenbaar. Al merk ik dat het bij ons dan juist vaak wél gebeurt, gewoon om alles even te vergeten. En het werkt...

Elk aan het andere eind van de bank is bij ons niet van toepassing. Hoe dichter bij elkaar hoe liever. In feite kun je ons erg lichamelijk noemen.

Voorts antwoorden wij gewoon eerlijk als de ander vraagt of er wat is, of we zeggen het uit onszelf. In het begin van onze relatie was mijn vriendin wel een expert in de "neen, niks"-antwoorden, ondertussen is ze daar erg in veranderd.



Absor, ik wil het ook luchtig houden. Therapie hoeft niet. Mijn vriendin heeft dit al overwogen, maar of ze het doet of niet bepaalt ze volledig zelf.
quote:Theandra schreef op 22 december 2016 @ 16:31:

Dat is het nu net RegalPrinces, er is heel wat mogelijk. Maar het komt er niet van.

Zoals iemand hier ook al voorstelt op de tafel en alle andere plekken in huis, soms begint het daar maar dan snelt mijn vriendin naar bed om het daar verder te zetten. Want dat is toch "veel praktischer."Maar wat doen jullie nu feitelijk wél? Ik zie vooral wat jullie niet doen, maar hoe ziet seks er nu uit voor jullie dan?
Alle reacties Link kopieren
quote:Wilhelmina82 schreef op 23 december 2016 @ 11:53:

[...]Maar wat doen jullie nu feitelijk wél? Ik zie vooral wat jullie niet doen, maar hoe ziet seks er nu uit voor jullie dan?Dat heb ik beschreven in de OP.
Excuses, had ik gemist.



Moeilijk moeilijk.... Misschien heeft ze aan een knuffel in bed wel voldoende? Gewoon lekker tegen je aan.. Veilig en fijn voelen.
Alle reacties Link kopieren
Knuffelen doen we meer dan genoeg.

Ze geeft zelf ook aan meer seks te willen, en gevarieerder, ze weet alleen niet hoe.

Ik zie dat ze geniet tijdens de seks, ze houdt er dus wel van. Daar zit het probleem niet.
'Ze weet alleen niet hoe'...



En dan weet jij het helemaal niet natuurlijk, als ze het zelf al niet weet. Lastig hoor. Voelt alsof ze dan wel een stuk van zichzelf af staat.
Alle reacties Link kopieren
Die laatste zin beschrijft haar wel een beetje. Het heeft ook een hele tijd geduurd voor ze haar gevoelens kon uitspreken bij mij, ze zei dan zich triest/slecht te voelen, maar ze kon niet achterhalen vanwaar dat gevoel kwam. Ik heb geduld gehad, en nu gebeurt het nog af en toe dat ze niet weet waar haar gevoel vandaan komt. Dan zoeken we er samen naar.

Dit heeft heel veel met haar opvoeding te maken...

Qua seks is het net hetzelfde denk ik. Er aan willen werken, maar niet weten hoe. Of misschien heeft ze wel ideeën, maar kan ze ze niet uitspreken.
Het is ook heel moeilijk, zeker voor sommige mensen, om je diepste gevoelens en wensen te delen. Ik weet ook niet of jij er veel aan kan doen, buiten haar een veilig gevoel te geven... Met de tijd komt het misschien meer.



Misschien kan je haar eens vragen om zelf eens op sekssites te kijken (ipv samen) of sites van seksshops om voor zichzelf uit te zoeken wat ze misschien leuk zou vinden en hiermee bij jou te komen op een moment dat ze zich er goed bij voelt. Tijdens dat zoekproces kijkt er dan dus niemand mee en durft ze er misschien meer naar te kijken zonder schaamte/zich opgelaten te voelen.
Alle reacties Link kopieren
Kunnen jullie goed praten over wat jullie graag meer zouden willen zien in jullie relatie, over jullie fantasieën, over wat jullie echt opwindt? Jij zegt dat je heel openminded kan praten over seks, maar ergens heb ik het gevoel dat niet enkel jouw vriendin maar ook jij een beetje met een schaamtegevoel zit? Kan dat? Misschien omdat je op een punt gekomen bent dat je bang bent om haar te kwetsen of pijn te doen? Sorry als dit nergens op slaat, maar ik probeer gewoon mee te denken in wat ik aanvoel. Misschien ligt daar al een stukje van de oplossing en van een begin...communicatie is zo belangrijk..



Hebben jullie al iets geprobeerd wat echt buiten de comfortzone (voor 1 van beide) ligt of lukt dat gewoon (nog) niet? Je zou een bepaalde fantasie ook in stukjes kunnen opdelen en iets proberen met de veiligheid om te kunnen stoppen als het voor haar te heftig wordt. Als je iets gaat doen dat spannend maar ook eng is en je weet dat je terug kan als het toch niet lukt, is de drempel al lager, denk ik. Schrijf eventueel jullie fantasieën op kleine briefjes.....trek er af en toe eentje en laat haar beschrijven hoe zij een bepaald (eng) iets wel haalbaar zou zien. Nogmaals, ik denk maar mee...



Als ik jouw berichtje lees, dan spreekt daar alvast heel veel liefde en warmte uit.

Zorg goed voor elkaar;

Dit komt wel goed
Alle reacties Link kopieren
Ow, en je zegt dat ze porno niks vindt.



Heeft zij hetzelfde gevoel bij een (soft)-erotische film, waar ook nog een deftige verhaallijn in zit.

Die werken voor mezelf bijvoorbeeld ook veel meer prikkelend, gewoon omdat het een stuk minder expliciet is, omdat je ook mee voelt met de karakters door een echt verhaal....het suggestieve windt voor sommige vrouwen vaak meer op......Ook erotische lectuur is misschien een ideetje; kan je elkaar ook voorlezen.
Zij weet het niet, maar wil wel.

Ik denk dat jij vooral het voortouw hierin 'moet' nemen. Want jij hebt wél ideeën.

Je stopt zodra ze giechelig wordt. Wat als je je daar niet door laat tegen houden?

Niets forceren (dus rustig opbouwen!), maar je ook niet laten ontmoedigen erdoor. Hoe zou dat zijn?
Alle reacties Link kopieren
Forummeraxl: Praten over wat ons opwind lukt wel. Fantasieën daarentegen... Zij zegt deze niet te hebben. Ze zegt wel dat als we net seks gehad hebben dat ze dit dan herhaalt in haar hoofd, dat ze dan nog aan weinig andere dingen kan denken. Voor mij een teken dat ze het dan wel erg fijn vond... Maar dat is nog iets heel anders dan fantasieën natuurlijk: dat zijn dingen die nog niet gebeurd zijn, maar die je wel zou willen uitvoeren. Maar blijkbaar heeft ze dat niet óf durft ze deze niet uitspreken. Ik denk soms het laatste want heeft niet iedereen fantasieën? Misschien is opschrijven wel een optie.

En ja porno... Of ze het niks vindt weet ze eigenlijk zelf niet zeker want ze heeft er nog nooit naar gekeken. Ik heb al voorgesteld om eens samen te kijken, ook naar softere dingen, maar ze wijst dat altijd vriendelijk af. Het meest erotische dat we samen hebben gekeken was Fifty Shades of Grey, en daarin is werkelijk niets te zien.

Je zegt ook dat je bij mij een bepaalde schaamte merkt. Dat kan wel kloppen. Ik had dit voorheen niet, maar ik ben me gaan inhouden omdat ik merkte dat ik haar er verlegen mee maakte. En na een tijdje was ik er ook niet meer zo open over.



Courage: Ik denk dat ik inderdaad het voortouw zal moeten nemen. Gewoon doen. Haar laten giechelen. Wie weet zegt ze na het giechelen en de schaamte: ja, nog!
Wat vervelend dat ze niet in is voor iets nieuws.

ik ken je vriendin niet dus kan niet echt bepalen of dit voort komt uit schaamte of dat ze het zelf niet zo belangrijk vind als jij.

Je typt wel een paar keer in je reacties dat ze zelf ook anders wil. Maar toch komt er niet meer uit dan wat er nu gebeurt.



Als ze moet lachen om zo'n speeltje dan verpest het dat moment misschien. Maar kom je er dan later niet op terug? Geef je op na 1x?



Misschien moet zij gewoon aan dat idee wennen en lacht ze omdat ze zich ongemakkelijk of onzeker voelt maar als je na 1x een lachbui dat ding in je nachtkastje legt (of waar hij nu ook ligt) dan is het helemaal van de baan want zij begint er niet over.



Volgens mij ben je helemaal niet zo veel eisende en is ze gewoon onzeker en verlegen maar als zij ECHT ook wil dat het veranderd dan moeten jullie er meer moeite voor doen.

En ik zeg jullie omdat jij er soms al niet eens meer over begint en opgeeft na een lachbui.



Seks hoeft niet altijd serieus te zijn. Je mag best lachen.

De hele tijd schiet niet op natuurlijk.. maar dat kan ook de spanning zijn.



Ik had gewoon dat speeltje nog een keer er bij gepakt.

En als je het eens op een andere plek wil doen verleid haar dan op een andere plek dan thuis. Zodat ze niet naar het bed kan rennen omdat het praktisch is.



Ik vind het bed trouwens niet praktisch.. al helemaal niet als je 9 van de 10 keer alleen er op slaapt.

Zelf heb ik overal liever seks dan op bed.



Ik begrijp dat iemand zich in het begin niet 100 procent kan geven in een relatie maar naar een poosje moet er wel wat variatie in komen anders is er gewoon geen hol meer aan.

En dat vind ik helemaal niet veeleisend.



Zijn jullie elkaars eerste vriendin of heb jij hiervoor misschien en zij relaties gehad met mannen? Dat vraag ik omdat mannen zich anders gedragen in relaties en dat kan ik weten want ik heb ervaring met beiden.



Mannen tonen (vaak) sneller initiatief en hebben vaak een hoger libido. Dus als je ex een man is kun je ze niet echt vergelijken.



Voordat ik afgebrand word op dat laatste:

geef ik even aan dat dat niet altijd zo is... dat er uitzonderingen zijn... etc. Ik zeg alleen dat dat MIJN ervaring is. En mannen vaak opdringeriger en perverser en vaker initiatief tonen.

En dat veel vrouwen sneller onzeker zijn over onzin.
Alle reacties Link kopieren
Lampie, misschien geef ik inderdaad te snel op. Maar als ze begint te lachen of helemaal rood wordt denk ik al gauw: oke, dit wordt het niet. Ik durf er dan zelf nog weinig mee aan de slag.

Zij heeft één eerdere relatie gehad, met een vrouw. Ik heb verschillende relaties gehad, ook altijd met vrouwen. Ik heb één relatie gehad met iemand wiens libido 0,0 was en die relatie heb ik dan ook, ook wegens andere redenen, stopgezet. In de andere relaties was er ruim voldoende seks, en was ik zeker niet altijd diegene die initiatief moest nemen. Maar die relaties hebben nooit zolang geduurd als mijn huidige relatie.
Als zij die dingen vaker doet en jij het vaker aanbied dan word het vanzelf normaal. En dat zeg ik echt uit eigen ervaring. Maar als je/zij het nooit zo ver laat komen houd het op een gegeven moment op.

Als jij op geeft als ze rood word word zij nog meer gesloten.

Als het normaal is hoeft ze zich niet meer te schamen.

Hoe vaker jullie het proberen hoe beter het gaat.

Nu schaamt ze zich gewoon en is ze verlegen. Dat is bij alle eerste keren met iets bij bepaalde mensen.

Hoe vaker je iets doet deste normaler het voelt.

Geef haar de tijd om aan dingen te wennen in plaats van het weg te leggen.

Ze wil wel anders..denk ik... maar ze moet even over een drempel heen.

De eerste keer dat er bij mij zo'n apparaatje aankwam met de post voelde ik mij ook ongemakkelijk.

Nu is mijn slaapkamer net een seksshop want ik heb alle kleuren vormen en spullen die je daar kunt kopen en voel mij nergens meer ongemakkelijk bij.

Misschien is dat iets te veel informatie maar ik vond het een goed voorbeeld.
En fantasieën heeft iedereen.

Kan mij niet voorstellen dat ze die niet heeft. Wel dat zij ze nog niet wil delen.
Alle reacties Link kopieren
Je hebt helemaal gelijk Lampie, ik moet niet zo snel opgeven.

Misschien moet ik over die fantasieën eens op een veiligere manier beginnen, via een briefje of whatsappje, wie weet durft ze het zo wel te zeggen.
En je kunt dat ding wat je gekocht hebt gewoon weer eens voorstellen.

Het komt vanzelf wel als je maar niet opgeeft.

Vertel haar eerst jou fantasieën. Misschien durft zij dan ook open te zijn over die van haar.



Het is niet erg dat ze verlegen is. En ze moet ervaren dat ze zich niet hoeft te schamen.
Oh ik lees nu dat ze hem wel gebruikt.

Bestel er nog een.. of stel iets anders voor.
Alle reacties Link kopieren
Straffer nog, we hebben er verschillende. We halen er wel eens iets bij op mijn verzoek. Ze vindt het dan leuk om dit bij mij te gebruiken, maar als ik haar vraag of ik bij haar hetzelfde mag doen krijg ik meestal een antwoord in de trant van "oh, dat hoeft niet." Nu ja, misschien moet ik gewoon stoppen met het te vragen.
Dat hoeft niet is iets anders dan ik wil niet.

Dat is een antwoord die ik zou geven als ik graag wil dat mijn partner de was op vouwt maar het lullig vind omdat het zo veel is.



Niet niet meer vragen
Alle reacties Link kopieren
Ik onthoud voorlopig vooral: minder denken, meer doen.

Ik zal er straks mee beginnen.
Sterker nog als iemand tegen mij zegt dat hoeft niet wil ik graag een nieuw ( ja of nee) antwoord. Geen "dat kan" of hoeft niet.
Hahahaha! Ja! Als ze thuis komt eerst een ontspannen sfeer creëren en dan hupsakee.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven