Kun je de seks stoppen als je al bent begonnen?

23-02-2017 03:57 91 berichten
Alle reacties Link kopieren
Mijn vriend en ik zijn nu drie jaar samen. Al die tijd geniet hij van de seks en ik niet. Ik kan niet geil worden. Niet alleen, niet met hem, niet met anderen voor hem. Daardoor is seks voor mij onprettig, saai, pijnlijk/voel ik niets. Ik weet ook niet zeker of ik ooit ben klaargekomen.



Dit weekend zei ik tegen mijn vriend dat ik het niet aan durf te geven als ik eerst dacht dat ik seks wilde, dat we dan beginnen/een tijdje bezig zijn en ik dan merk dat ik het niet meer wil. Ik vond het eng om dat tegen hem te zeggen, maar zei dat ik dat dan niet aan durf te geven. Maar dat ik dat vanaf nu wel zou doen. Zijn reactie verbaasde me. Hij werd boos en vond dat als er een kans was dat ik de seks na het beginnen niet meer wilde, ik er niet eens aan moest beginnen. Dit verwart mij. Hoe moet ik anders uitvinden hoe ik geil kan worden?



Wat denken jullie?

Kun je de seks stoppen als je al bent begonnen?

Totaal aantal stemmen: 113

Ja (81%)
Nee (19%)
quote:Het-groepje schreef op 23 februari 2017 @ 09:51:

[...]





Serieus?

Heel moeilijk en heel eenzaam lijkt me dat. Ik zou me viezig en afgewezen voelen. Als een ander het moeilijk heeft wil niet zeggen dat jij geen gevoel mag hebben he.

Het is ook geen wedstrijd, en als je het het ergst vindt mag het en anders niet.

Zoals al eerder gezegd: To heeft alle recht zich te voelen hoe ze zich voelt, maar een ander hoeft dat niet leuk te vinden.

Of op regelmatige basis in zijn eentje dit soort vernederende oplossingen te zoeken.



Zo eens! Wat zal die jongen zich afgewezen voelen. Wat doet dat met je zelfvertrouwen? Dat je vriendin er nooit, nooit dus, zin in heeft. Het afkapt en jij maar moet trekken in de douche.



En dan denkt de vriendin ook nog dat hij wel geniet, want hij komt tenminste klaar.



En vervolgens maakt de vriendin er een 'wie heeft er gelijk' spelletje van door hier te komen vragen of je de seks mag afkappen of niet.



Maar dat is het probleem helemaal niet. Het probleem is dat vriendin enorm veel isseus heeft met seks en dit een negatieve invloed heeft op de relatie en haar vriend en ze tegelijktijd wél zijn eindeloze steun en begrip verlangt. Alsof hij geen gevoelens heeft.
Alle reacties Link kopieren
Ik probeer nu alle nieuwe vragen te beantwoorden:



Heb je echt geen enkel idee waar je geil van zou kunnen worden? Hoe oud ben je en hoeveel relaties/sekspartners heb je hiervoor gehad? Ik vraag het omdat het een verschil maakt of je 19 bent en 3 sekspartners hebt gehad die je alledrie niet wisten op te winden, of 39 met 23 sekspartners met een 0% score...

Nee, ik heb echt geen enkel idee waarvan ik geil zou kunnen worden. Ik ben 23 en heb hiervoor 27 sekspartners gehad (waarvan 4 relaties). Allen hebben me niet echt op kunnen winden. De gedachte aan seks met hen leek me op zich wel leuk, maar zodra het begon was dat weg.



Heb je alleen ook nooit de behoefte om jezelf aan te raken, wordt je überhaupt opgewonden? Kriebels van bepaalde boeken of films oid?

Nee, ik heb er geen behoefte aan maar doe het soms wel omdat ik hoop dat ik dan leer wat ik wil en wat ik dan tegen mijn vriend moet zeggen om te doen. Aan mezelf zitten is tot nu toe helaas iets ongemakkelijks.



Dat is wel een heel eendimensionale interpretatie van zijn genot. Hoe kan seks voor hem nou leuk zijn als hij al drie jaar aan het kwakkelen is met iemand die er geen reet aan vindt en er ook niks aan wil doen om het beter te maken?

Hij zegt dat hij het lichamelijk prettig vindt en dan gewoon niet denkt aan wat ik voel en vind op zo’n moment.



Kan het zijn dat je a-seksueel bent?

Dat zou kunnen, ja. Hier weet ik helaas te weinig over, dus dit ga ik de 27e bespreken met mijn therapeut (zie hieronder)



Was je vriend nog meegegaan naar je therapeut?

En ben je ook nog bij een sexuologe geweest?

Hij is meegegaan naar therapie en hij zegt dat hij me nu meer begrijpt. De sexuoloog is er nog niet van gekomen, omdat mijn behandelaar eerst de basis voor me wilde leggen met een andere therapie. Die basis heb ik nu doorlopen. Die was, volgens haar, nodig om meer handvaten te krijgen om te herkennen en benoemen wat ik voel. De 27e heb ik een gesprek met de therapeut over of zij denkt dat een sexuloog nog nuttig is voor mij.



zit je aan de pil?

Ik heb een spiraal en was daarvoor drie jaar aan de pil. Er is geen verschil merkbaar tussen hoe ik me voel seksueel tussen die twee. Op het moment moet mijn spiraal vervangen/er uitgehaald worden, omdat ik hem nu vijf jaar heb. Ik denk erover om geen hormonen meer in mijn lichaam te stoppen en pillen te slikken omdat ik daar vrij heftig op reageer, maar dat zal dan betekenen dat seks voortaan met condooms moet. En dan durf ik al helemaal niet meer aan te geven dat ik niet meer wil, want dan heeft hij al helemaal een condoom gepakt en uit de verpakking gehaald en die zijn ook niet goedkoop… Lastig dilemma. Ga ik ook bespreken met mijn therapeut de 27e.
27 sekspartners op je 20?! Je bent 3 jr samenmet je vriend.



Goeiedag, dat is veel! Hier snap ik nou werkelijk niks van.
Alle reacties Link kopieren
quote:Perzina schreef op 23 februari 2017 @ 09:56:

[...]





Zo eens! Wat zal die jongen zich afgewezen voelen. Wat doet dat met je zelfvertrouwen? Dat je vriendin er nooit, nooit dus, zin in heeft. Het afkapt en jij maar moet trekken in de douche.



En dan denkt de vriendin ook nog dat hij wel geniet, want hij komt tenminste klaar.



En vervolgens maakt de vriendin er een 'wie heeft er gelijk' spelletje van door hier te komen vragen of je de seks mag afkappen of niet.



Maar dat is het probleem helemaal niet. Het probleem is dat vriendin enorm veel isseus heeft met seks en dit een negatieve invloed heeft op de relatie en haar vriend en ze tegelijktijd wél zijn eindeloze steun en begrip verlangt. Alsof hij geen gevoelens heeft.Hij zegt zelf dat hij geniet (zie mijn laatste reactie). En ik maak geen spel van wie er gelijk heeft, ik vraag naar ervaringen en meningen om op die manier een breder perspectief te krijgen op dit onderwerp. Op die manier wil ik rekening houden met zijn en mijn gevoelens. Mag ik vragen waarom het vernederend is als hij zichzelf af zou trekken nadat ik aan zou geven niet meer te willen? Is dat dan niet juist niet-vernederend, omdat er dan openheid is? Het lijkt mij vernederender als hij klaarkomt en daarna merkt dat ik het niet wilde. Of zie ik dat verkeerd?
Alle reacties Link kopieren
quote:Perzina schreef op 23 februari 2017 @ 10:03:

27 sekspartners op je 20?! Je bent 3 jr samenmet je vriend.



Goeiedag, dat is veel! Hier snap ik nou werkelijk niks van.Dat kun je veel vinden, ja. Ik probeerde seks uit met verschillende mensen, omdat ik uit wilde zoeken of ik opgewonden kon worden van verschillende mensen.
Alle reacties Link kopieren
Maar als je seks nooit leuk hebt gevonden hoezo heb je dan met 27 man seks gehad? Dat is echt veel hoor voor iemand van 23 en al helemaal als je het niet eens leuk vindt. Ik snap dat niet? Dat het binnen een relatie voelt als iets dat hoort en je het daarom doet snap ik maar buiten relaties heb je met nog 23 man seks gehad.. Hoezo dat?
Difficulty is inevitable, drama is a choice.
quote:nicky_ykcin schreef op 23 februari 2017 @ 10:04:

[...]





Hij zegt zelf dat hij geniet (zie mijn laatste reactie). En ik maak geen spel van wie er gelijk heeft, ik vraag naar ervaringen en meningen om op die manier een breder perspectief te krijgen op dit onderwerp. Op die manier wil ik rekening houden met zijn en mijn gevoelens. Mag ik vragen waarom het vernederend is als hij zichzelf af zou trekken nadat ik aan zou geven niet meer te willen? Is dat dan niet juist niet-vernederend, omdat er dan openheid is? Het lijkt mij vernederender als hij klaarkomt en daarna merkt dat ik het niet wilde. Of zie ik dat verkeerd?



Omdat hij dan veroordeeld is tot altijd aftrekken, of heel vaak, aangezien jij nooit geil wordt.



En openheid is mooi, maar nu lijkt het eenrichtingsverkeer te zijn. Jij wil geen seks, dus hij trekt zich maar af. Fijn toch, wat zijn we open.

Maar waar blijft het iets voor hem doen? Dat je geen penetratie meer wil zou ik al een enorm gebrek vinden, maar dat je hem seksueel wil laten zitten helemaal. Je kunt hem toch aftrekken of pijpen, of toch seks hebben voor hem?



Eerlijk gezegd zou ik afhaken als ik jouw vriend was. Zo'n seksueel problematische relatie waaron hij het kan bekijken, zou ik niet willen. Genoeg vrouwen waar hij wel een volwaardig en wederkerig seksleven mee kan hebben.



Neemt niet weg dat het ook rot voor jou is, maar nu zijn er 2 de dupe. Ga aan jezelf werken!
Alle reacties Link kopieren
quote:MwTheelepel schreef op 23 februari 2017 @ 10:08:

Maar als je seks nooit leuk hebt gevonden hoezo heb je dan met 27 man seks gehad? Dat is echt veel hoor voor iemand van 23 en al helemaal als je het niet eens leuk vindt. Ik snap dat niet? Dat het binnen een relatie voelt als iets dat hoort en je het daarom doet snap ik maar buiten relaties heb je met nog 23 man seks gehad.. Hoezo dat?Omdat ik bleef zoeken naar seks die ik misschien dan wél leuk vond, omdat ik me ook 'normaal' wil voelen en seks prettig wil vinden.
Alle reacties Link kopieren
quote:nicky_ykcin schreef op 23 februari 2017 @ 10:23:

[...]





Omdat ik bleef zoeken naar seks die ik misschien dan wél leuk vond, omdat ik me ook 'normaal' wil voelen en seks prettig wil vinden.Maar als je niet geil wordt heb je toch ook geen zin in seks? Of is 'geil' voor jou een begrip dat je anders interpreteert dan de standaard definitie?
Ik herken je gevoel wat betreft seks. Ook ik word nergens opgewonden van (en kan ook niet verliefd worden). Ook ik heb dingen uitgeprobeerd om toch maar een opgewonden gevoel proberen te krijgen.



Niks nakkes nada niente. Er is niks wat mij opwind... Er is geen man waar ik ooit ontzettend verliefd op ben geweest. Hooguit leuk vinden, meer niet.



TO, kun jij wel verliefd worden?
Alle reacties Link kopieren
quote:Perzina schreef op 23 februari 2017 @ 10:14:

[...]





Omdat hij dan veroordeeld is tot altijd aftrekken, of heel vaak, aangezien jij nooit geil wordt.



En openheid is mooi, maar nu lijkt het eenrichtingsverkeer te zijn. Jij wil geen seks, dus hij trekt zich maar af. Fijn toch, wat zijn we open.

Maar waar blijft het iets voor hem doen? Dat je geen penetratie meer wil zou ik al een enorm gebrek vinden, maar dat je hem seksueel wil laten zitten helemaal. Je kunt hem toch aftrekken of pijpen, of toch seks hebben voor hem?



Eerlijk gezegd zou ik afhaken als ik jouw vriend was. Zo'n seksueel problematische relatie waaron hij het kan bekijken, zou ik niet willen. Genoeg vrouwen waar hij wel een volwaardig en wederkerig seksleven mee kan hebben.



Neemt niet weg dat het ook rot voor jou is, maar nu zijn er 2 de dupe. Ga aan jezelf werken!



Ik ben nu op het punt gekomen dat het echt zelfdestructief is om steeds maar dingen voor hem te doen en niet meer mijn eigen grenzen te respecteren. Zie je het als dat ik hem seksueel laat zitten als ik het wel probeer, maar dan halverwege niet meer wil (ik zie seks trouwens breder dan enkel penetratie, voor de duidelijkheid)?

Ik begrijp het volledig als hij bij me weg zou gaan, ja.
Alle reacties Link kopieren
quote:julius schreef op 23 februari 2017 @ 10:32:

[...]





Maar als je niet geil wordt heb je toch ook geen zin in seks? Of is 'geil' voor jou een begrip dat je anders interpreteert dan de standaard definitie?Dat klopt. Met geil worden bedoel ik inderdaad zin hebben in seks en de seks zelf interessant vinden. En dat voel ik inderdaad niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:Felroze schreef op 23 februari 2017 @ 10:35:

Ik herken je gevoel wat betreft seks. Ook ik word nergens opgewonden van (en kan ook niet verliefd worden). Ook ik heb dingen uitgeprobeerd om toch maar een opgewonden gevoel proberen te krijgen.



Niks nakkes nada niente. Er is niks wat mij opwind... Er is geen man waar ik ooit ontzettend verliefd op ben geweest. Hooguit leuk vinden, meer niet.



TO, kun jij wel verliefd worden?Wat fijn om te horen dat jij je in mij herkent! Verliefd worden kan ik wel, want ik ben verliefd op mijn vriend. Tenminste, dat denk ik. Want ik denk dat er genoeg mensen zijn die vinden dat zin in seks met iemand ook hoort bij verliefd zijn, en dat heb ik niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:nicky_ykcin schreef op 23 februari 2017 @ 10:41:

[...]





Dat klopt. Met geil worden bedoel ik inderdaad zin hebben in seks en de seks zelf interessant vinden. En dat voel ik inderdaad niet.En dan toch 27 sekspartners. Geen waarde oordeel hoor, ik zit denk ik over dat aantal, maar ik snap niet zo goed waarom, als je geen zin hebt in seks en seks niet interessant vindt?
Alle reacties Link kopieren
quote:julius schreef op 23 februari 2017 @ 10:45:

[...]





En dan toch 27 sekspartners. Geen waarde oordeel hoor, ik zit denk ik over dat aantal, maar ik snap niet zo goed waarom, als je geen zin hebt in seks en seks niet interessant vindt?De 27 sekspartners waren omdat ik bleef zoeken naar iets of iemand die me dan misschien wel op kon winden, omdat ik uit wilde zoeken waarvan ik dan wel opgewonden kon worden. Ik vond het maar niet, dus bleef doorzoeken. Iedereen om me heen leek te genieten van seks en er behoefte aan te hebben, dus ik dacht dat ik simpelweg nog niet had uitgevonden wat of wie me opwond.
Alle reacties Link kopieren
quote:nicky_ykcin schreef op 23 februari 2017 @ 10:47:

[...]





De 27 sekspartners waren omdat ik bleef zoeken naar iets of iemand die me dan misschien wel op kon winden, omdat ik uit wilde zoeken waarvan ik dan wel opgewonden kon worden. Ik vond het maar niet, dus bleef doorzoeken. Iedereen om me heen leek te genieten van seks en er behoefte aan te hebben, dus ik dacht dat ik simpelweg nog niet had uitgevonden wat of wie me opwond.Niet rot bedoelt, maar had je dan niet beter verschillende soorten porno kunnen bekijken?
Alle reacties Link kopieren
Waren er bij die 27 sekspartners ook vrouwen? Of heb je alleen geëxperimenteerd met mannen?
Alle reacties Link kopieren
quote:julius schreef op 23 februari 2017 @ 10:50:

[...]





Niet rot bedoelt, maar had je dan niet beter verschillende soorten porno kunnen bekijken?Ook geprobeerd, ja. Denk je dat het handiger/beter was geweest als ik enkel de porno had geprobeerd en niet de sekspartners? Ik ben wel benieuwd naar waar je vraag vandaag komt.
Omdat je rommelt met je emoties. Daar komt alleen maar nog meer verwarring van als je al de nodige issues hebt.
Alle reacties Link kopieren
quote:QuentinColdwater schreef op 23 februari 2017 @ 10:55:

Waren er bij die 27 sekspartners ook vrouwen? Of heb je alleen geëxperimenteerd met mannen?



Er waren mannen en vrouwen bij die sekspartners. Bij alle sekspartners merkte ik dat zij op een gegeven moment veranderden in een ander persoon (denk dat dat geilheid was?). Ik vond er niks aan, maar zij gingen sneller ademen en geluiden maken en wilde bewegingen etc. Ik deed maar wat ze van me wilden en ze raakten mij ook aan, maar ik vond het ongemakkelijk en onprettig.

Maar omdat ik een passie meende te zien in hen, bleef ik zoeken naar seks en mensen om seks mee te hebben tot ik ook geil zou kunnen worden. Het zag er namelijk uit alsof dat heel prettig was en ik wilde me ook fijn voelen en normaal zijn.
Vind je andere intimiteit met je vriend wel prettig, TO? Knuffelen, zoenen, elkaar masseren, tegen elkaar aan hangen op de bank, lepeltje lepeltje in bed liggen?



Vind je vooral de ontvangende seksuele handelingen onprettig (aangeraakt/gevingerd/gepenetreerd worden door je vriend) of om seksuele handelingen te geven (je vriend aftrekken/pijpen)? Of vind je allebei even onprettig?



Stel dat je geen rekening zou hoeven houden met de behoeften van je vriend, alleen maar met je eigen behoeften, hoe zou je je seksleven dan voor je zien?



Even wat nieuwsgierigheidsvragen, misschien kunnen we naar aanleiding van je antwoorden hierop nog wat concretere tips geven



Normaal zou ik zeggen, stoppen tijdens de seks mag altijd. Maar als ik jou zo lees, vind je het nooit fijn om seks te hebben en doe je het eigenlijk altijd tegen je zin. Nu ben ik geen tegenstander van af en toe zin maken, maar bij jou komt de zin tijdens het vrijen dus ook nooit? Is het dan niet beter om helemaal te stoppen met seks voorlopig en te zien of het opgebouwd kan worden naar iets wat je wel prettig vindt, en mocht dat niet blijken te kunnen, kijken of jullie nog wel bij elkaar passen? De rest van je leven tegen je zin in seks hebben lijkt me geen goed vooruitzicht...
quote:nicky_ykcin schreef op 23 februari 2017 @ 10:39:

[...]





Ik ben nu op het punt gekomen dat het echt zelfdestructief is om steeds maar dingen voor hem te doen en niet meer mijn eigen grenzen te respecteren. Zie je het als dat ik hem seksueel laat zitten als ik het wel probeer, maar dan halverwege niet meer wil (ik zie seks trouwens breder dan enkel penetratie, voor de duidelijkheid)?

Ik begrijp het volledig als hij bij me weg zou gaan, ja.Ja, ik vind dat je hem dan laat zitten als je hem opwindt, halverwege stopt en van hem verlangt dat hij het zelf maar even moet afmaken.
Alle reacties Link kopieren
quote:Perzina schreef op 23 februari 2017 @ 11:00:

Omdat je rommelt met je emoties. Daar komt alleen maar nog meer verwarring van als je al de nodige issues hebt.



Ik heb het idee dat de emoties die TS ervoer tijdens deze zoektocht vooral frustratie en misschien ook wel een groeiend gevoel van wanhoop/eenzaamheid over het 'normaal' willen zijn wat maar niet lukte. Ik vind het wel logisch dat je het dan juist blijft proberen.



Waarmee ik bedoel dat ik me afvraag of TS überhaupt seks koppelt aan emotie, connectie, intimiteit. Ik vermoed dat daar niet eens ruimte voor is, als je zo bezig bent met het geil-willen-worden-en-waarom-lukt-het-nou-verdomme-niet.
quote:MwTheelepel schreef op 23 februari 2017 @ 09:30:

[...]





Na drie jaar gesteggel noem ik het niet meteen. Seks is voor veel mensen nu eenmaal een belangrijk onderdeel van een relatie. Als zij niet wil en hij wel is er geen middenweg, daar is niet zoveel aan op te bouwen en op te lossen. Misschien wel met hulp voor haar maar ook dat is de vraag en die hulp heeft ze nog steeds niet gezocht (ondanks dat ze dat advies bijna twee jaar geleden al kreeg). Dat vind ik geen rare reden een eind aan de relatie te maken als je op zo een belangrijk punt niet overeenkomt. Een relatie aangaan wil niet zeggen dat je dan voor altijd samen moet blijven ondanks dat de relatie niet bevredigend is. Ik zeg niet dat ze nu direct uit elkaar moeten gaan maar als er niets verandert denk ik wel dat dat is wat gaat gebeuren. Dat is niet perse iemand fout, soms pas je niet bij elkaar.



To hoe oud ben je eigenlijk?Aha, wist niet dat het al zolang bekend is. Dan is het een ander verhaal.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat hij je niet begrijpt .. je geeft een signaal dat je seks wilt hij opgewonden en dan zeg je ik wil aangeven als ik het niet meer verder wil. Dat is natuurlijk je goed recht maar snap dan wel dat hij dan wel geil is. Ga naar een seksuoloog dat is de enige oplossing want dit gaat dan een heel moeilijk ding worden tussen jullie.
you go girl

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven