Laag libido partner, hoe ga ik daarmee om?

17-03-2013 19:15 2437 berichten
Hallo allemaal,



Hier is iedereen welkom om te praten over het (langdurig) lage of afwezige libido van je partner.

Dit probleem kan een groot issue zijn binnen de relatie.

Waar loop je tegenaan? Hoe ga je ermee om? Wil je ervaringen delen, van je af huilen of even lekker "zeuren"?

Schrijf het hier van je af!



Dit topic is een vervolg op Depressief door laag libido vriend



Dat topic heeft inmiddels de 3000 postings bereikt.

Er valt blijkbaar zoveel over te schrijven dat dit deel niet specifiek over één persoon gaat, maar over iedereen die hier tegenaan loopt.



Voor iedereen die het eerste topic nog niet heeft gelezen:

Ik heb zelf niet meer met het probleem te maken, maar schrijf hier wel mee om mijn ervaringen te delen. Er is behoefte aan een deel twee, dus bij deze heb ik deze geopend.
Alle reacties Link kopieren
Hoezo raak je je kinderen kwijt als je weggaat bij je man?
verwijderd
Alle reacties Link kopieren
quote:nadine_j schreef op 10 oktober 2016 @ 12:56:

@Loneley: ja dat roken.. ik rook zelf ook en het is hardnekkig ja. We hebben echter allebei besloten dat we per nov helemaal stoppen en zijn nu beide aan het afbouwen. Hopelijk helpt dat ook nog iets Hij krijgt dan meer stress, gaat nog meer eten en nog minder neuken, nu met het excuus dat ie is gestopt met roken. En als na maanden dat excuus niet meer werkt, dan heeft ie weer een nieuw excuus. Zolang jij hoop blijft houden dat hij verandert, hoeft hij niet te veranderen.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook een partner die een erg libido heeft. Wel erg jammer want we hebben het verder heel fijn samen maar ik vind bij een goede relatie hoort ook goede Sex
Hoe gaan jullie daar nu mee om Jim? En wat wil je er zelf mee?
Alle reacties Link kopieren
Bijna alle topics heb ik doorgelezen, en heel veel herkenbaars gezien. Heeft ook geen zin om mijn verhaal hier op te schrijven, er staan al genoeg van vergelijkbare verhalen. Ik dacht dat alleen mannen last hadden van een partner met een laag libido, maar andersom blijkt het tot mijn verrassing ook voor te komen. Op de een of andere rare manier lucht dat wel op, begon al aan mezelf te twijfelen of ik er niet een te groot probleem van maakte.

Scheiden/weggaan wil ik niet, onze relatie is verder gewoon goed.

Vreemdgaan is niet helaas echt een optie, dus zal ik er mee moeten leven. Ik vind het wel fijn te lezen dat ik niet de enige ben!
Alle reacties Link kopieren
Het libido van mijn ex was ook lager dan dat van mij. Heeft een klein beetje meegespeeld met de break up. Maar ik vond dat ook echt niet leuk. De afwijzingen, afspreken wanneer we het wel zouden doen, ruzies uiteraard. Hij bepaalde uiteindelijk altijd wanneer we het deden. Waardoor ik ook steeds minder zin had. Hem verleiden kon ik echt niet meer, om mezelf te beschermen tegen afwijzingen en teleurstellingen.
Alle reacties Link kopieren
Herken jullie verhalen wel, ook ik en mijn vriendin verschillen nogal in libido. Eigenlijk al vanaf het begin. Al was het wel beter in de eerste jaren, toen verschilden we ook al op dat vlak. We houden nog steeds erg veel van elkaar, maar op dat vlak blijft het moeizaam. Ik wil niet iedere keer degene zijn die het voortouw moet nemen of om voor de zoveelste keer afgewezen te worden.Ik ben onze relatie de romanticus, plan weekendjes weg, verras haar op zijn tijd. Natuurlijk een druk leven en kleine kinderen doet je seksleven geen goed, hopelijk treedt er in de toekomst wel wat verbetering op... Maar ik betwijfel het...
Alle reacties Link kopieren
Ik had al een nieuw forum geopend perongeluk had niet goed gekeken tot ik erop werd gewezen dat er al een topic was even kijken hoe ik de mijne nu verwijderd krijg en vertel ik mijn verhaal maar eens hier.

Ik ben een vrouw van 36 jaar en nog niet zolang samen met mijn nieuwe vriend. We zijn nu 1,3 jaar samen de relatie is "super" kan me niet beter wensen. Maar er gebeurt niet veel tussen de lakens en dit is nu al ongeveer 9 maanden zo. En nee ik weet 100% zeker dat hij niet vreemd gaat want daar heeft hij geen tijd/kans voor we zijn altijd samen en/of op zijn werk en hij werkt met alleen maar mannen. Het maakt me heel onzeker omdat ik juist wel elke dag zou willen. Hoe kan ik hiermee omgaan? Ik heb al met hem gepraat maar dan geeft hij aan dat ik het duidelijker moet laten merken of het tegen hem moet zeggen maar als ik dat doe lacht hij me min of meer uit en als ik ondeugende foto's stuur dan reageerd hij alleen met pretoogjes maar meer niet. Nu is het ondertussen ook alweer 2,5 week geleden dat we iets hebben gedaan. En sexy lingerie helpt ook niet. Wat moet ik doen? Me steeds afgewezen voelen wil ik ook niet en het lijkt wel of het van me af te lezen is dat ik behoefte heb want andere mannen doen me een aanbod maar ik wil niet vreemd gaan omdat ik heel veel van mijn vriend hou en als we seks hebben dan is het ook niet zo voorbij en doet dan ook echt wel de moeite om mij te verwennen ik zou alleen willen dat het wat vaker in de maand zou voorkomen dus het is denk ik of accepteren of toch vreemd gaan om me dan toch gewild en sexy te voelen.
Alle reacties Link kopieren
@kwebbeltje

Het wordt niet beter. Jullie zijn een goed jaar samen en de helft van die tijd gebeurt er weinig tussen de lakens. Als je nu al gaat denken aan vreemdgaan kun je de relatie beter stoppen.

Of je moet voor de relatie gaan en leren leven met weinig tot geen seks. Dat laatste valt niet mee, het invloed op je leven is groter dan je denkt, dus denk daar goed over na!
Lieve Nadine, ik zou het nu al uitmaken. Niet uitstellen. Jouw situatie is voor mij heel herkenbaar. Ik ben wel veel te lang blijven hangen en het heeft mijn zelfvertrouwen en zelfrespect geen goed gedaan. Het wordt echt niet beter. Je denkt dat het bij jullie anders zal gaan, maar dat is wishfull thinking.
Ik vond deze bijdrage op een ander forum. Ik las het toen ik net was gescheiden van mijn man. Mijn ex keek wel porno en stond ook op een datingsite. Hij liet zich vooral door mij verzorgen op meerdere gebieden. Dat was de rol die hij voor mij had weggelegd. Niet dat het zo begon hoor! In het begin wilde hij iedere dag en noemde hij mij een heerlijke en mooie vrouw.



Na 6 maanden trok hij zich steeds meer terug en kwamen de smoesjes. Ik bleef maar geloven dat ik het weer zo zou kunnen krijgen als in het begin. Ik haalde alles uit de kast. Af en toe ging hij nog met me naar bed, als een verplicht nummertje. Tijdens de daad maakte hij mij belachelijk door me 'na te doen'. Het is moeilijk uit te leggen wat hij deed. Het verwarde me, maar maanden later begreep ik wat hij deed. Zijn smalende blik.....



Hij werd ook verbaal agressief toen we net een kindje hadden gekregen. Een keer is hij ook fysiek agressief geworden. Hij was een totaal andere man dan de man op wie ik verliefd dacht te zijn. In het begin adoreerde hij mij, althans zo leek het. Eerst dacht ik dat ik een liefdevolle relatie had met een schat van een man en dat ons enige probleempje was dat hij 'verlegen' was met seks, zoals hij zei.



Mijn ex is qua uiterlijk een mooie en sexy man. Ik begreep er helemaal niets van. De laatste paar maanden van ons huwelijk stopte ik met initiatief nemen. Hij vond het best en hij leek zelfs vrolijker te worden. Ik was er helemaal klaar mee.



Nu ben ik al bijna 2 jaar gescheiden en ik heb hem geen dag gemist. Ik moet helaas nog wel met hem dealen vanwege ons co-ouderschap.



Sinds de echtscheiding heb ik alweer echte seks gehad met normale, gezonde mannen. Als een man geen seks wil zit er vaak meer achter dan alleen dat. Mijn ex is in zijn jeugd mishandeld (emotioneel en fysiek) door zijn moeder en z'n vader greep niet in. Dit kwam ik allemaal later pas te weten. Met zo'n man moet je gewoon geen relatie willen hebben. Je vergooit je leven. Hieronder komt de bijdrage van dat andere forum. Misschien herken je het gevoel.
I Live In a Sexless Marriage



"Refusing Sex = Emotional Abuse Withholding sex in a "loving" relationship is Emotional Abuse. Denying one's partner the bond which cultivates closeness and intimacy with them is Emotional Abuse. Whether their refusal is due to mental illness, passive/aggressive anger or control issues or an underlying reason that even they are not aware of, the act of not even trying to right this wrong is Emotional Abuse.



Sex is the glue which holds a relationship/marriage together. It is supposed to be the one thing which separates a couple from just being friends or just being roommates. Denying one's partner sex and sexual intimacy is abuse because it makes their partner feel unwanted, undesired, unworthy, unattractive, unhappy and unfulfilled.



It is NOT FAIR. It is NOT WHAT YOU HAD SIGNED UP FOR. It is NOT ACCEPTABLE. If the refuser doesn't try to deal with their reason for inflicting this devastating blow to their partner's psyche, self-esteem and sense of self-worth, then it is just plain CRUEL and SELFISH. It may make their partner question their self-worth, it may cause depression, anxiety, high blood pressure, lessen their ability to think rationally, create a sense of hopelessness and cause them constant worry. It is crippling. It is emotionally painful. It indeed hurts.



It drains one's energy, makes them feel like they're fighting a losing battle, and makes them question their own sanity. Again, it is NOT ACCEPTABLE. There has to be a reason; the refused did not cause this. Even if they did, they cannot begin to right the situation if the refuser refuses to even discuss the matter. The refuser withholds sex and that is not fair and is wrong, very wrong. If they have a problem, whether it be a mental or physical issue or personal reason, they should own up to it and try to get it out and into the open. Not discussing the problem only makes it fester and causes additional problems.



I realize and appreciate that every relationship is different and has its own dynamics, but one thing which is very real is that denying one's self and their loved one the pleasure, passion, joy and emotional fulfillment of sexual intimacy is indeed a form of Emotional Abuse and it is NOT ACCEPTABLE. Good luck to anyone who is in a sexless relationship/marriage. From my experience, I believe that one can give and give and try to make it work out but it's a no-win situation since there is only one partner who is trying. Eventually one realizes that there is nothing left to give and nothing left to compromise; they have given all that they are capable of and have already compromised themselves too much.



If one realizes this and sees the situation for what it truly is, they will feel it in their gut, they will know that enough is enough and they will hopefully get the heck out and move on with THEIR LIFE while they still have love for their self. Sexless Marriage truly sucks. The emotional abuse truly hurts.



Thankfully there are lots of folks on this forum, like me, who have made it to the other side and are living happy and healthy sex lives filled with joy, tenderness and respect. We've been where you are. We understand your pain and frustration. You are not alone. Good luck to anyone who has experienced or is currently living in this situation. I hope that things will get better, but if they don't, I hope you will find the courage and inner strength to take care of your self. Life is way too short to settle for less."

ISELFLOVEISELFLOVE 41-45, F
quote:HaGer schreef op 21 oktober 2016 @ 21:18:

Herken jullie verhalen wel, ook ik en mijn vriendin verschillen nogal in libido. Eigenlijk al vanaf het begin. Al was het wel beter in de eerste jaren, toen verschilden we ook al op dat vlak. We houden nog steeds erg veel van elkaar, maar op dat vlak blijft het moeizaam. Ik wil niet iedere keer degene zijn die het voortouw moet nemen of om voor de zoveelste keer afgewezen te worden.Ik ben onze relatie de romanticus, plan weekendjes weg, verras haar op zijn tijd. Natuurlijk een druk leven en kleine kinderen doet je seksleven geen goed, hopelijk treedt er in de toekomst wel wat verbetering op... Maar ik betwijfel het...



@HaGer, Een druk leven en kleine kinderen zijn smoesjes. Jij verdient beter. Laat haar gaan....

Je bent niet egoïstisch als je haar laat gaan. Zij doet jou te kort. Je hebt je best gedaan en het levert niets op. Zonde van de inspanning en de valse hoop.
Dag merle, goed dat je hieruit los hebt kunnen maken. Mag ik vragen, op welk forum las je bovenstaand verhaal?
Dankje Antoon.



Dit forum: www.experienceproject.com



http://www.experienceproj ... -Sexless-Marriage/1116207
Thx!
quote:Piratesse schreef op 03 december 2015 @ 20:09:

[...]





Merle, hoe lang zijn jullie samen geweest? Was er ooit wel goede en/of frequente seks?



Ben trouwens wel verbaasd over al deze moeders. Heb me nooit afgevraagd (tot nu dus ) of er een verband is tussen het gedoe met zijn moeder en de geen seks. Of misschien is het verband meer trauma door gedrag van moeder, waardoor depressief, waardoor geen/laag libido?



De eerste 6 maanden hadden we regelmatig seks. De eerste paar maanden zelf dagelijks. Hij deed z'n best en hij leek het zelf ook lekker te vinden. Ik moet wel eerlijk zijn dat er weinig passie en spontaniteit in de seks zat. Ik durfde zelf ook steeds minder, omdat ik aanvoelde dat dat niet gewaardeerd zou worden. Je wordt gewoon geconditioneerd om je spontaniteit en je passie te onderdrukken. Dat wil ik echt NOOIT meer. Hij is ook kerngezond en superfit, dus geen lichamelijke gebreken. Tussen z'n oren des te meer.



Ik ben in therapie geweest en mijn therapeut zei dat mijn ex-man zijn afkeer voor zijn moeder op mij projecteert en dat hij dat bij een eventuele volgende vriendin weer zal doen.
Alle reacties Link kopieren
quote:merle78 schreef op 25 oktober 2016 @ 23:34:

Af en toe ging hij nog met me naar bed, als een verplicht nummertje. Tijdens de daad maakte hij mij belachelijk door me 'na te doen'. Het is moeilijk uit te leggen wat hij deed. Het verwarde me, maar maanden later begreep ik wat hij deed. Zijn smalende blik.....







Merle, de tranen springen me in de ogen.

Ik hoop dat je deze niet meer echt nodig hebt, maar toch even een
Het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag.
quote:Crypto schreef op 03 december 2015 @ 13:23:

Loreley, je ex.... Waren jullie lang bij elkaar? En heeft dit meegespeeld bij de breuk?



Meiroosje; ik begrijp je woede. Ben er zelf ook vaak kwaad over geweest. En dan vooral over zijn nonchalante houding over dit probleem. Het afgelopen jaar was ik er niet meer kwaad over. Mijn aandacht werd verlegd door het minnaren. En nu sinds een paar weken komt de woede en ontevredenheid terug. Hij is niet alleen met seks passief maar met heel veel dingen, hij blowd regelmatig en gaat heel laat naar bed waardoor altijd moe. Toen ik aangaf dat ik het zat was, heeft hij zich aangemeld voor therapie en is hij gestopt met blowen en gaat hij eerder naar bed. Dit heeft hij al zo vaak gedaan en duurde altijd maar een paar weken.... Het nieuwe is dat hij in therapie gaat, ik wou dat ik er blij over kon zijn.... Een vriendin zei deze week tegen me; 'echt kloten, hopelijk pakt hij nu door en helpt de therapie want jij gaat toch niet bij hem weg ivm de kinderen en dat weet hij, en dan kan dit dus voor eeuwig duren' Ik vond dit zo confronterend want ze heeft gelijk...@Crypto: wat blowen betreft: ik hou ook van een jointje en mijn libido is alive and kicking. Niet iedere man die regelmatig blowt is te beroerd om de plantjes in zijn tuin water te geven. Smoesjes zijn het. Als je de plantjes geen water wil geven moet je geen tuin nemen. Seks-afkerige types verdienen geen relatie en jij verdient beter.
quote:delite schreef op 26 oktober 2016 @ 00:47:

[...]





Merle, de tranen springen me in de ogen.

Ik hoop dat je deze niet meer echt nodig hebt, maar toch even een @Delite: Dankjewel voor de hug. De pijn is aan het vervagen gelukkig.
Alle reacties Link kopieren
quote:Kwebbeltje80 schreef op 22 oktober 2016 @ 19:54:

Ik had al een nieuw forum geopend perongeluk had niet goed gekeken tot ik erop werd gewezen dat er al een topic was even kijken hoe ik de mijne nu verwijderd krijg en vertel ik mijn verhaal maar eens hier.

Ik ben een vrouw van 36 jaar en nog niet zolang samen met mijn nieuwe vriend. We zijn nu 1,3 jaar samen de relatie is "super" kan me niet beter wensen. Maar er gebeurt niet veel tussen de lakens en dit is nu al ongeveer 9 maanden zo. En nee ik weet 100% zeker dat hij niet vreemd gaat want daar heeft hij geen tijd/kans voor we zijn altijd samen en/of op zijn werk en hij werkt met alleen maar mannen. Het maakt me heel onzeker omdat ik juist wel elke dag zou willen. Hoe kan ik hiermee omgaan? Ik heb al met hem gepraat maar dan geeft hij aan dat ik het duidelijker moet laten merken of het tegen hem moet zeggen maar als ik dat doe lacht hij me min of meer uit en als ik ondeugende foto's stuur dan reageerd hij alleen met pretoogjes maar meer niet. Nu is het ondertussen ook alweer 2,5 week geleden dat we iets hebben gedaan. En sexy lingerie helpt ook niet. Wat moet ik doen? Me steeds afgewezen voelen wil ik ook niet en het lijkt wel of het van me af te lezen is dat ik behoefte heb want andere mannen doen me een aanbod maar ik wil niet vreemd gaan omdat ik heel veel van mijn vriend hou en als we seks hebben dan is het ook niet zo voorbij en doet dan ook echt wel de moeite om mij te verwennen ik zou alleen willen dat het wat vaker in de maand zou voorkomen dus het is denk ik of accepteren of toch vreemd gaan om me dan toch gewild en sexy te voelen.



Kwebbeltje

Heb je nog wel gelezen op je eigen geopende topic ??

Ben benieuwd wat je van die reacties daar ,nog iets kwijt wil.



Vreemd gaan lost de frequentie seks niet op tussen jullie.

Praten wel.

In hoeverre houd je van je vriend, dat je dit samen kan oplossen, of een gulden middenweg kan vinden.

Seks is nooit gelijk tussen partners. De gene met het laagste libido, bepaald de aantal keren seks tussen jullie.

Je schrijft dat als jullie seks hebben, dat dit verder goed is.

Jij wilt meer.

Er kunnen zoveel factoren een rol spelen.

Stress,

Medicijn gebruik.

Porno.

Onzekerheid, opgejaagd voelen te moeten vrijen.

Het kan ook (lullig genoeg) ook zo zijn , dat jullie geen sekschemie hebben naar elkaar toe.

Ook al was het in het begin wel regelmatig.

Het gemiddelde stel vrijt zo om de 10 dagen.

Er staat nergens dat het om de 2 of 3 dagen Moet., het is meestal toch een spel van geven en nemen.

Als er ongenoegen gaan ontstaan, is echt de enige manier om er achter te komen. praten.

Ik weet dat dat soms makkelijker gezegd is, dan gedaan.

Maar met gissen, kom je niet ver. Raak je zelf gefrustreerder.

En denken voor de partner is verkeerd.

Jij bent jij, hij is hij.
Alle reacties Link kopieren
Vele vrouwen kunnen ook niet omgekeerd denken. Mannen trouwens ook niet hahahah.

Stel dat jullie partner elke dag zin heeft, druk op je uit oefent en jij daar nog minder zin van krijgt.

Dat je toch heel veel van je partner houdt, maar je behoefte qua seks gewoon minder is.

Het is allemaal al heel lang achterhaald, dat mannen maar altijd zin in seks hebben.

Je leest de laatste tijd veel vaker, dat vrouwen juist de gene zijn, die vaker zin in seks hebben.

De maatschappelijke beelden van dat het gemiddelde stel 3 tot 4x per week de liefde bedrijft, is zwaar overtrokken. Uitzonderingen daar gelaten.

Wat ik al eerder schreef, het gemiddelde stel vrijt maar om de 10 dagen, te druk, te moe, nog even dit , nog even dat. Men moet tegenwoordig bijna agenda's gaan trekken.

Maar die andere kant dan? het samen leuke dingen doen?, lekker kroelen met elkaar, op een andere manier laten blijken hoeveel men om elkaar geeft? Denken we daar ook eens aan.?

en waarom is het zo moeilijk, je seks gevoelens te uiten, je ongenoegen uit te spreken. ALs de verschillen te groot zijn.

Vaak kunnen we over van alles en nog wat ons ongenoegen uiten, maar seks............. blijft op een of andere manier eng.
@Leclair, natuurlijk, samen leuke dingen doen, knuffelen, lachen, allemaal dingen die superfijn zijn om te doen, maar die kun je ook met vrienden doen.

Met je geliefde heb je sex on top of samen leuke dingen doen, lachen en knuffelen. Daarom is het je geliefde en niet zomaar 'een' vriend.

(en ja,, ik knuffeldus met mijn vrienden, vind ik normaal).



Man en ik zijn nu ruim 2 maanden uit elkaar en ik ben ontzettend blij. Ik begin ook ontzettend boos op hem en mijzelf te worden. Op hem omdat hij me sex onthield. Ik kan er niets mooiers van maken. Hij wíst hoe belangrijk het voor me was, maar deed er niets aan en wilde ook niet dat ik wel met iemand anders sex zou hebben. Boos op mij, omdat ik er zo ontzettend veel te lang in mee ben gegaan, om allerlei redenen. Omdat ik van hem hield, omdat ik hoopte dat het wel goed zou komen, omdat hij zei dat het goed zou komen, omdat ik bang was dat nooit meer iemand mij aantrekkelijk zou vinden (dat krijg je er dus ook van, een veel lager zelfbeeld dan strikt noodzakelijk is), dat ik alleen over zou blijven, dat ik mijzelf wijsmaakte dat sex toch niet het belangijkste is.



Sex is ook niet het belangrijkste, behalve als HET ER NIET IS.



Ik blijk dus wel aantrekkelijk, ik voel me 1000x beter zonder die stress van dit gedeelte in mijn leven.

Heb iemand ontmoet die ik heel leuk vind, maar geen erectie kan krijgen, vanwege medische shit. Ik trek ze aan . Medische shit wordt as we speak aangepakt, dus dat komt goed. Tot die tijd is hij ontzettend bezig met mij in bed, wat heerlijk is.



Blijf niet hangen in een sexloze relatie, als je al van alles hebt geprobeerd, met sexy lingerie, verleidingstechnieken en praten.

Het is de moeite, de hoop en het verdriet gewoonweg niet waard.
leclair, klopt helemaal wat je schrijft. Libido's lopen nooit vloeiend, zoals in boeken en films. Een verschil in libido hoeft op zich geen probleem te zijn, maar in dit topic lees je toch echt ook extreme situaties. Een keer in de 14 dagen is voor mij al genoeg, hoor! Daar kan ik persoonlijk al mee leven.



In het begin van mijn relatie met ex werd er ook regelmatiger gevreeën, maar al na zo'n drie maanden merkte ik al meer afkeer van zijn kant. En hoewel ik het er ook mee eens ben dat je moet blijven communiceren op dit vlak kan het ook zeer averechts werken. Mijn ex praatte met zijn vorige vriendinnen nooit over seks. Ik praatte er natuurlijk veel te veel over. Hij zei zelfs dat hij het prima vond als ik aseksueel zou zijn!! Wauw, wat voelde ik me begeerd. NOT. Als libido's zo ver uit elkaar liggen is het inlevingsvermogen denk ik ook ver te zoeken. Ik kón mijn ex ergens ook maar niet begrijpen. Hoe kún je van iemand houden als je geen seks met hem of haar wil. En dan bedoel ik houden van in een hetero- of homoseksuele relatie. Ja, en dan krijg je de grootste dooddoener naar je hoofd geslingerd: "Een relatie bestaat uit meer dan alleen seks". Het gaat om liefde. Ja, hallo, ik houd ook van mijn vader, maar in een liefdesrelatie verwacht ik domweg meer. Als mij dat veeleisend maakt, schiet mij maar dan lek. Je kan niemand onder druk zetten om seks te hebben. Andersom ook niet. Je kan niet van iemand verwachten om seksloos door het leven te gaan. Niemand die ooit in dit topic geschreven heeft vind ik oversekst.



Dat geconditioneerd zijn wat jij zegt Merle is zo waar. Jouw seksualiteit is op den op den duur totaal ondergeschikt aan dat van je partner. Het gaat niet om een paar dagen geen seks, het gaat in sommige gevallen om maanden geen seks en elk woordje hierover is teveel.



leclair, ik ken jou ook nog van het eerste lange topic over laag libido partner en voor zover ik kon lezen kon jij heel goed met je man hierover communiceren en was er wederzijds begrip voor de situatie. Dat is fijn.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven