Niet meer aangetrokken tot vriend na ongeval

21-02-2015 20:32 237 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik vind mezelf best egoïstisch als ik het opschrijf, maar dit is wel hoe ik me voel.



Ik ben een vrouw van bijna dertig en heb een relatie van 11 jaar met mijn vriend. We zijn elkaars eerste relatie. Ik ben echt supergelukkig bij hem, hij is mijn beste maatje en mijn grote liefde. Ik wil met hem oud worden en al onze toekomstplannen uitvoeren.

Ik wil hier zo graag samen uitraken...



Bijna twee jaar geleden raakte mijn vriend verbrand tijdens het koken. Hij heeft hiervoor een lange tijd in het ziekenhuis gelegen en kreeg meerdere operaties. Hij heeft een jaar van heel wat pijn en ellende achter de rug. Nu komt echter mijn probleem, ik kan niet wennen aan zijn 'nieuwe' lichaam. Hij heeft grote littekens op zijn buik en benen. Zijn linker been raakte zo beschadigd dat hij mankt. Sindsdien is ons seksleven een ramp. Hoe erg ik het ook vind om toe te geven, hij windt mij echt niet meer op. Ik word niet graag geconfronteerd met zijn littekens en vind het heel eng om zijn littekens aan te raken. Ik heb hem dan ook gevraagd om een T-shirt aan te houden en een dekentje te leggen op zijn benen in bed. Helaas gaat dat ten koste van de spontaniteit. Hierdoor mis ik zijn dominantere kantje die mij vroeger zo opwond. Ik weet dat de seks mij niet meer bevredigt en daardoor ga ik het zoveel mogelijk uit de weg. Natuurlijk is dit vreselijk voor mijn vriend, maar zijn lichaam is niet datgene waar ik verliefd op geworden ben...



Ik vind het vreselijk dat ik mij zo voel. Ik vind het zo oppervlakkig van mij... Is er iemand die zich hierin herkend? Hoe gingen jullie hier mee om? Weet er iemand tips om hieruit te raken?
Alle reacties Link kopieren
@kladderadatch:

nogmaals bedankt voor je lieve reactie(s). Ik heb ze al een paar keer gelezen. Ik lees hier regelmatig de tip om professionele hulp te zoeken. Hebben jullie dit gedaan/overwogen?



Tijdens zijn herstel was er eigenlijk bijzonder weinig aandacht voor seksualiteit. Wij hebben heel veel zelf moeten ontdekken, zoals wanneer het weer 'veilig' was om de wondes aan te raken. Er werd eigenlijk geen uitleg gegeven over hoe de brandwonden op zijn geslachtdelen, zijn seksualtiteit gingen veranderen. De enige 'uitleg' was net nadat hij een grote operatie aan zijn onderbuik en geslachtsdelen had gekregen (huidtransplantatie). Er werd uitleg gegeven over wat hij moest doen om de wonden te laten genezen, zoals stilliggen en een speciaal dieet. Er werd ook verteld dat hij de eerste weken geen erectie mocht krijgen, "maar de kans dat je ooit nog spontaan erecties krijgt, is toch zo klein dat het wel geen probleem zal zijn." En dit was alles, alsof dit feit het niet even verdiende om erbij stil te staan. Er was dan vooral aandacht voor infectiecontrole, hygiëne om naar het toilet te kunnen gaan,...

Toen mijn vriend na een aantal maanden nog steeds geen erecties had, heeft hij er lang over gedaan om voldoende moed te vinden om er zelf over te beginnen. Hij had aan de chirurg gevraagd of er misschien iets aan gedaan kon worden. De arts heeft hierop erg lacherig gereageerd "En wat denk je nog te kunnen doen als je dan een erectie hebt? Je denkt toch niet dat een pilletje alles gaat oplossen?" Mijn vriend zei dat hij zich dan echt vernederd voelde, alsof hij geen recht meer had op seksuele gevoelens. Ik heb hem al voorgesteld om het nog eens te bespreken met zijn uroloog, maar hij durft niet meer. Ik denk dat mijn vriend te veel schaamte voelt om op dit aspect nog hulp te vragen.



Er was volgens mij voldoende aandacht over hoe het zou zijn om opnieuw naar het gewone leven te gaan, terugkeer naar het werk,... Maar ik vind toch dat de hulpverlening op dit vlak wat tekort heeft geschoten.
Alle reacties Link kopieren
Ach, dat vind ik zo naar om te lezen voor je vriend, dat de arts daar zo mee om is gegaan. Wat een hork. Ik heb echt met jullie te doen . In dit geval zou ik toch op zoek gaan naar een arts die jullie hiermee kan helpen en dit niet laten gaan. Zeker ook bespreken bij een psycholoog, deze schaamte. Je mannelijkheid wordt zo wel verschrikkelijk op de proef gesteld (niet dat hij minder mannelijk is, dat bedoel ik niet, ik bedoel dat hij vernederd werd toen het over seks ging, over een erectie en over niets kunnen/mogen doen met die erectie. Echt schaamtevol).
ik zou met mijn manke poot dat dekentje over je hoofd gooien als ik het nog 1 keer met je zou moeten doen.



lekker wijf ben je zeg.



hij een gehavend lichaam maar jij een verziekte geest. gatverdamme.



ik krijg haast medelijden met die gast. hij had wel dood kunnen zijn weet je?

je zou blij moeten zijn dat hij er nog is en het nog kan navertellen.



ik hoop dat hij binnenkort een lekker wijf tegenkomt en je uitbonjourt.
Hahaha... MrsDoubtfire, wat weet je het toch weer subtiel te formuleren...

Ik ben wel met je eens dat TO wel een beetje te veel in de slachtofferrol kruipt en de schuld afschuift op tekort schietende hulpverlening. Misschien wordt het tijd dat je ook eens kijkt naar jouw eigen aandeel hierin? De beschadiging van de buitenkant van je partner komt door het ongeluk, maar de beschadiging van de binnenkant, daar heb jij net zo goed aan meegewerkt! En nu laat je hem opnieuw vallen? Kom op zeg!
Alle reacties Link kopieren
Heb je het hele topic gelezen missD? Wat geeft jou het recht op deze manier te oordelen, ik vind je heel erg naar.

En degene die om je lachen moet vind ik ook heel erg naar.
...
Alle reacties Link kopieren
Het contact met de specialist was keihard en tactloos. En juist daarom snap ik van jou niet dat je daar bovenop bent begonnen over het bedekken van zijn lichaam. Je hebt gezien hoe diep verdrietig en ongelukkig hij werd van hoe er met hem werd omgegaan. Echt, ik begrijp je dan helemaal niet meer. Ik vind het fijn voor je dat je hier hele begripvolle reacties krijgt en natuurlijk verdien jij ook hulp in deze situatie. Maar sorry, ik begrijp het gewoon niet in het licht van de tijdlijn van dit verhaal en hoe je schrijft over hoe dat allemaal voelde. Niet alleen de dokter is hard en tactloos geweest
"Hey baby girl, you're on speaker so behave" (© Derek Morgan)
Alle reacties Link kopieren
Pinguutje:



Ik schaam me onderhand eerlijk gezegd plaatsvervangend over de narigheden die je in dit topic over je heen krijgt.

Vergeef de ontwetenden, zullen we maar denken. VF op zijn smalst.
Alle reacties Link kopieren
Pinguutje:



Ik schaam me onderhand eerlijk gezegd plaatsvervangend over de narigheden die je in dit topic over je heen krijgt.

Vergeef de ontwetenden, zullen we maar denken. VF op zijn smalst.
Alle reacties Link kopieren
quote:kerol schreef op 28 februari 2015 @ 12:32:

Pinguutje:



Ik schaam me onderhand eerlijk gezegd plaatsvervangend over de narigheden die je in dit topic over je heen krijgt.

Vergeef de ontwetenden, zullen we maar denken. VF op zijn smalst.Eens. Wat een grafreacties, zeg.
Alle reacties Link kopieren
quote:Rooss4.0 schreef op 28 februari 2015 @ 11:35:

Heb je het hele topic gelezen missD? Wat geeft jou het recht op deze manier te oordelen, ik vind je heel erg naar.

En degene die om je lachen moet vind ik ook heel erg naar.Het lijkt wel alsof mensen zich niet meer vanuit hun luie stoel of vanachter hun toetsenbord in een ander willen verplaatsen. Veroordelen en bashen is een leukere sport kennelijk. Diezelfde mensen hadden het geen 6 maanden uitgehouden in de plaats van TO.
Alle reacties Link kopieren
quote:kladderadatsch schreef op 25 februari 2015 @ 01:05:

[...]



Wat is het leven anders dan liefde en ervaring doorgeven?



Wat waardevol dat je dit juist in dit topic zegt.



TO je houdt van je vriend en hij van jou. Probeer te vertrouwen op jullie liefde voor elkaar. Geef het de tijd, zoek hulp en blijf met elkaar in gesprek. Ik vind je heel eerlijk en menselijk.
Twee dingen zijn oneindig: het universum, en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker..
-Albert Einstein-
Alle reacties Link kopieren
quote:TheHorseWithNoName schreef op 25 februari 2015 @ 20:19:

[...]



ik zou willen dat ik dat nog kon denkenEn voor jou....
Twee dingen zijn oneindig: het universum, en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker..
-Albert Einstein-
Alle reacties Link kopieren
quote:pinguutje1212 schreef op 28 februari 2015 @ 10:58:

Er werd ook verteld dat hij de eerste weken geen erectie mocht krijgen, "maar de kans dat je ooit nog spontaan erecties krijgt, is toch zo klein dat het wel geen probleem zal zijn." En dit was alles,



Toen mijn vriend na een aantal maanden nog steeds geen erecties had, heeft hij er lang over gedaan om voldoende moed te vinden om er zelf over te beginnen. (--) Mijn vriend zei dat hij zich dan echt vernederd voelde, alsof hij geen recht meer had op seksuele gevoelens. Ik heb hem al voorgesteld om het nog eens te bespreken met zijn uroloog, maar hij durft niet meer. Ik denk dat mijn vriend te veel schaamte voelt om op dit aspect nog hulp te vragen.



Maar ik vind toch dat de hulpverlening op dit vlak wat tekort heeft geschoten.Ik denk echt dat jullie op zoek moeten gaan naar een seksuoloog en er is er waarschijnlijk een verbonden aan het ziekenhuis waar jouw vriend komt. Niet meer met de uroloog of andere artsen in gesprek gaan over de problemen in dit gebied. Want het blijkt dat botheid en zelfgerichte ' grappige humor' over seksuele problemen niet alleen aan forummers hier maar ook aan artsen in het veld kan worden toegeschreven . Ik zou om deze reden dan ook één van de behandelend artsen van vriend gewoon melden dat je naar seksuoloog wilt worden doorverwezen zonder verder toelichting te geven. Mocht hij/zij daarop vragen waarom dat nodig is dan lijkt me een antwoord als : 'Nou niet om een pakje boter te gaan halen' en daarna iemand gewoon aan blijven kijken wel te volstaan. Een uroloog heeft niets te maken met jullie seksleven en jouw vriend mag zichzelf beschermen tegen de wellicht 'oude jongens krentenbrood' (corpsballen) 'humor'.
“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
Alle reacties Link kopieren
Ik werd door de laatste (veroordelende) reacties toch getriggerd om te reageren.

Dat de vraag om zijn lichaam te bedekken niet handig was, ontkent niemand, zelfs TO niet. Ze heeft hier ook al meer uitleg over gegeven in latere reacties.

De realiteit is echter dat niemand haar ooit geleerd heeft hoe je wél moet omgaan met zo'n situatie. De directe omgeving weet waarschijnlijk ook geen goed advies omdat dit zo'n uitzonderlijke situatie is. Ze durft het ook niet te bespreken met vriendinnen, door het taboe die er nog altijd op hangt (zie de vele reacties in dit topic). En als de hulpverlening - de mensen die er jarenlang voor hebben gestudeerd - je ook nog eens laten vallen, dan kan ik mij best voorstellen dat het voelt alsof je een erg eenzame strijd aan het strijden bent. Ik denk dat TO gewoon het beste probeert te doen. En dat er tijdens zo'n proces ook fouten gemaakt worden vind ik niet meer dan normaal.

Ik lees hier termen als 'schuld', dit lijkt mij echt niet toepasselijk in deze situatie. Ik zie vooral twee mensen die elkaar graag zien en hun best toen om een erg moeilijke situatie te boven te komen. Hier heeft niemand 'schuld'.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een beenamputatie, en mijn toenmalige vriend is er na een paar maanden na mijn ongeval ook mee gestopt. Hij kon het niet aanzien vertelde hij, zowel hoe ik worstelde met dingen in het dagelijks leven toen (revalideren, opnieuw leren lopen) als ook sexueel. Een vrouw met één been was sexueel niet aantrekkelijk.



Hard, maar hij dacht er zo over. Ik vond het heel moeilijk, dacht dat ik nooit een vriend weer zou krijgen, want wie kiest er nu bewust voor een vrouw met een kunstbeen? Daarna nog gewoon twee relaties gehad, waarbij de laatste nog steeds voortduurt......het kan dus wel hoor!



Eerlijkheid is achteraf gezien toch wel belangrijk. Er zijn na zo'n ongeval genoeg mensen waarvan je doorhebt dat ze toneelspelen naar je. En een partner die toneelspeelt? Neu, dan maar liever cold turkey.
Tja.. ik zou niet zo hard voor jezelf zijn. Ik vind de reacties ook erg hard. Of je je aangetrokken voelt tot iemand is niet iets wat je altijd kunt kiezen. Hoe graag je het ook wilt. Dat je hier een topic opent zegt veel over dat je er aan wil werken.



Ik vraag me af hoeveel vrouwen die jou veroordelen hier met mannen naar bed gaan die ze niet aantrekkelijk vinden.

Je voelt het nu eenmaal zo of niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:elfquest24 schreef op 28 februari 2015 @ 18:07:

Ik vraag me af hoeveel vrouwen die jou veroordelen hier met mannen naar bed gaan die ze niet aantrekkelijk vinden.

Je voelt het nu eenmaal zo of niet.het is geen one night stand he. TO heeft al 11 jaar een relatie met deze man. het is niet zo dat ze hem nooit aantrekkelijk heeft gevonden.
Twee dingen zijn oneindig: het universum, en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker..
-Albert Einstein-
Alle reacties Link kopieren
In het begin was ook ik zo grof,mijn excuses..Nu ik alles verder heb gelezen kan ik er wel begrip voor opbrengen, het is vooral niet makkelijk voor een man om geen erectie meer te kunnen krijgen, en die dokters vind ik vooral heel onfatsoenlijk. Ik hoop dat jullie samen misschien naar een sexuologe kunnen gaan. Sterkte pinguutje.
quote:Rooss4.0 schreef op 28 februari 2015 @ 11:35:

Heb je het hele topic gelezen missD? Wat geeft jou het recht op deze manier te oordelen, ik vind je heel erg naar.

En degene die om je lachen moet vind ik ook heel erg naar.



nee ik heb het hele topic niet gelezen simpelweg omdat het forum telkens meent dat er teveel bezoekers zijn op dat moment.

maar dat is al een bekend probleem.



wat mij het recht geeft op deze manier te oordelen? Welnu, ik zou zeggen... de openingspost van TO. Die nodigt niet echt uit tot begrip.



ik kan me voorstellen dat je mijn reactie naar vindt, maar ik voel me er niet schuldig om als dat is wat je wilde bereiken met je opmerking.

de TO is ook heel erg naar om te lezen. Het komt mij voor dat degene die je het meest na zou moeten staan, een doekje over je wilt gooien als er sprake is van intimiteit, niet echt liefdevol is naar haar partner toe, ongeacht of ze 11 jaar bij elkaar zijn of niet.

zo praat je mijns insziens niet over je levensgezel, zeker niet als deze zwaar letsel is toegebracht.



ik kan me voorstellen dat je als partner van zo iemand, je eigen gevoelens moet verwerken maar dan in geen geval op de manier waarop zij dat heeft gedaan.



mijn reactie is dan ook geenszins bedoeld als humoristisch of om lachers op mijn hand te krijgen ten koste van TO.



Ik vind de TO ronduit schandalig verwoord en daar heb ik een reactie op gegeven. Niets meer of minder.
Alle reacties Link kopieren
quote:mrsdoubtfire schreef op 28 februari 2015 @ 22:18:

[...]





nee ik heb het hele topic niet gelezen simpelweg omdat het forum telkens meent dat er teveel bezoekers zijn op dat moment.

maar dat is al een bekend probleem.



wat mij het recht geeft op deze manier te oordelen? Welnu, ik zou zeggen... de openingspost van TO. Die nodigt niet echt uit tot begrip.



ik kan me voorstellen dat je mijn reactie naar vindt, maar ik voel me er niet schuldig om als dat is wat je wilde bereiken met je opmerking.

de TO is ook heel erg naar om te lezen. Het komt mij voor dat degene die je het meest na zou moeten staan, een doekje over je wilt gooien als er sprake is van intimiteit, niet echt liefdevol is naar haar partner toe, ongeacht of ze 11 jaar bij elkaar zijn of niet.

zo praat je mijns insziens niet over je levensgezel, zeker niet als deze zwaar letsel is toegebracht.



ik kan me voorstellen dat je als partner van zo iemand, je eigen gevoelens moet verwerken maar dan in geen geval op de manier waarop zij dat heeft gedaan.



mijn reactie is dan ook geenszins bedoeld als humoristisch of om lachers op mijn hand te krijgen ten koste van TO.



Ik vind de TO ronduit schandalig verwoord en daar heb ik een reactie op gegeven. Niets meer of minder. soms is het best handig om wat meer te lezen, dan zou je weten dat dingen heel wat genuanceerder liggen dan dat je nu denkt.
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
quote:kerol schreef op 28 februari 2015 @ 12:35:

[...]





Het lijkt wel alsof mensen zich niet meer vanuit hun luie stoel of vanachter hun toetsenbord in een ander willen verplaatsen. Veroordelen en bashen is een leukere sport kennelijk. Diezelfde mensen hadden het geen 6 maanden uitgehouden in de plaats van TO.



nou beste Kerol, hoe zou jij het vinden als jouw vrouw op een openbaar forum plaatst dat zij je zo afstotelijk vind door een ongeluk, dat ze een doekje over je heen wil draperen?



ik bedoel maar.



ik kan me heel goed inleven in die man. Je hebt vaker postjes van me gezien, je weet dat ik me heel goed kan inleven.



ik spreek trouwens geen oordeel uit over TO. Het is zoals het is. Maar je kunt het verdomd niet maken om dit zo maar even te zeggen over je levensgezel. Dat getuigt mijns insziens van weinig inlevingsvermogen van haarzelf tov haar partner.



En daar heb ik dan weer moeite mee.
quote:rosanna08 schreef op 28 februari 2015 @ 22:22:

[...]



soms is het best handig om wat meer te lezen, dan zou je weten dat dingen heel wat genuanceerder liggen dan dat je nu denkt.



soms is het handig als het forum het gewoon doet. Dan krijg je ook de gelegenheid om iets meer te lezen.



en de TO zelf is niet zo genuanceerd gebracht.
Alle reacties Link kopieren
quote:mrsdoubtfire schreef op 28 februari 2015 @ 22:25:

[...]



ik spreek trouwens geen oordeel uit over TO. Het is zoals het is.

Het is onmogelijk om te discussiëren met iemand die de Dikke van Dale nog nooit van dichtbij heeft gezien. Of het forum nou naar behoren werkt of niet.

Het is niet mijn bedoeling je een schuldgevoel aan te praten, ik heb niks met schuld en ik vind jou niet belangrijk genoeg om je welk gevoel dan ook aan te praten.



Als je niet de moeite neemt om tig pagina"s aan nuances door te lezen, kun je je de moeite ook besparen je ongenoegen neer te plempen, het kwam nogal dom over eigenlijk. En ja, dat is een oordeel.

Ik neem aan dat je zelf nog nooit met het ongeluk-partner-bijltje gehakt hebt?
...
quote:Rooss4.0 schreef op 28 februari 2015 @ 23:02:

[...]



Het is onmogelijk om te discussiëren met iemand die de Dikke van Dale nog nooit van dichtbij heeft gezien. Of het forum nou naar behoren werkt of niet.

Het is niet mijn bedoeling je een schuldgevoel aan te praten, ik heb niks met schuld en ik vind jou niet belangrijk genoeg om je welk gevoel dan ook aan te praten.



Als je niet de moeite neemt om tig pagina"s aan nuances door te lezen, kun je je de moeite ook besparen je ongenoegen neer te plempen, het kwam nogal dom over eigenlijk. En ja, dat is een oordeel.

Ik neem aan dat je zelf nog nooit met het ongeluk-partner-bijltje gehakt hebt?



nou roos.... daar ga ik maar niet op in. dat wordt een discussie zonder einde zo aan je stijl te zien en daar heb ik niet genoeg tijd voor.



ik wens je een fijne avond.
Alle reacties Link kopieren
Wel grappig dat aan het begin iedereen het eens was met de "grafreacties" en die reacties nu de grond in worden getrapt.. het feit blijft dat TO een hork is geweest tegen der vriend/man..

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven