Pijn bij het vrijen, welk glijmiddel

17-08-2015 21:34 24 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb al jarenlang pijn bij het vrijen. Ik denk dat ik door het doorslikken van de pil (ivm endometriose) minder libido heb en ook minder snel vochtig ben. Maar ook span ik mijn bekkenbodem aan. Ik ben niet zo goed in ontspannen. Weet iemand om te beginnen een goed glijmiddel?
Eros
Alle reacties Link kopieren
Gebruik je condooms?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Glijmiddel

Gebruik alleen glijmiddel op water- of siliconenbasis, want glijmiddel op oliebasis tast het latex aan en verzwakt het condoom (dat geldt ook voor babyolie, zonnebrandcrème, olijfolie etc.). Wees ook voorzichtig met massageolie, want restanten daarvan die op het lichaam achterblijven, tasten het condoom eveneens aan.

Glijmiddel op waterbasis is gemakkelijk in het gebruik, vlekt niet en is gemakkelijk af te wassen. Wel droogt het na een tijdje uit en kan dan plakkerig aanvoelen.

Glijmiddel op siliconenbasis is veel gladder en droogt bijna niet uit. Dat maakt het zeer geschikt voor anale seks. Het kan olieachtige vlekken geven.



Vaginale droogte

Vaginale droogte kan variëren van licht ongemak tijdens het vrijen tot een pijnlijk schurend gevoel gedurende de hele dag. De oorzaken lopen uiteen. Vaak spelen hormonale schommelingen een rol, zoals tijdens de borstvoeding en na de menopauze. Maar ook chemokuren en stress kunnen tot vaginale droogte leiden. Het is een onderwerp dat –zowel tussen partners als tussen arts/patiënt- niet altijd wordt besproken. Een gemiste kans, want er is de laatste jaren veel gebeurd op het gebied van glijmiddelen en vaginale bevochtigers. Het ene glijmiddel is het andere niet en alles begint met het stellen van de juiste diagnose. Daarna kan er worden gekozen uit de vertrouwde waterbasisvarianten, hormoonvrije vaginale bevochtigers, capsules die langzaam in de vagina oplossen, met parabenen en zonder, biologische en zelfs veganistische glijmiddelen.



Overgevoeligheid voor glijmiddel

De samenstelling van glijmiddel varieert sterk per merk. Het uitproberen van verschillende merken om uit te vinden welke het best bevalt, is aan te raden. Ook in het geval van overgevoeligheid kan het helpen om verschillende varianten te testen. Conserveringsmiddelen, geurstoffen, smaakstoffen en glycerine behoren tot de ingrediënten die tot irritatie kunnen leiden.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb vanwege endometriose een mirenaspiraal. Zo nu en dan ook glijmiddel nodig, ik heb een grote fles op siliconebasis, Eroglide. Op waterbasis droogt te snel op, silicone blijft 'glibberen' totdat er geen wrijving meer is.
Alle reacties Link kopieren
Beetje tuf erop
Ja en?
Alle reacties Link kopieren
Geen kinderwens?



"Het gebruik van de glijmiddelen Replens®, K-Y jelly® en Lubrin® leidt in vitro tot een verminderde motiliteit van spermatozoa. "



http://www.henw.org/archi ... -en-spermamotiliteit.html
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
http://www.bodygliss.nl/beste-glijmiddel/
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
http://condoomfabriek.nl/nieuws/het-beste-glijmiddel
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:Moiren_ schreef op 17 augustus 2015 @ 21:36:

ErosDeze is erg goed!!
If you can dream it you can do it
quote:KimberleySTH schreef op 17 augustus 2015 @ 22:00:

[...]





Deze is erg goed!!+1000. Betere bestaat niet.
En al bekkenbodemfysio gehad? Ook een aanrader om pijnloos seks te kunnen hebben!
Alle reacties Link kopieren
Bekkenbodemfysio moet ik misschien wel gaan doen ja. Heb ik dan een verwijzing van de huisarts nodig?
anoniem_213574 wijzigde dit bericht op 17-08-2015 22:50
Reden: Typo
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Pjur werkt ideaal voor mij. Ook voor de gevoelige huid.
quote:Rasonkel schreef op 17 augustus 2015 @ 22:49:

Bekkenbodemfysio moet ik misschien wel gaan doen ja. Heb ik dan een verwijzing van de huisarts nodig?Nee, je kunt gewoon zonder doorverwijzing. Kies er eentje uit waar je je op je gemak bij voelt. Echt doen hoor. Ik heb jaren pijn gehad door verkeerd gebruik van bekkenbodemspieren en kon na een paar behandelingen en oefeningen pijnloos seks hebben. Als ik dat eerder had geweten....De Eros gebruiken we ook nog wel, want dat is gewoon lekker spul....
Pjur!
Alle reacties Link kopieren
quote:Sjors007 schreef op 17 augustus 2015 @ 23:00:

[...]





Nee, je kunt gewoon zonder doorverwijzing. Kies er eentje uit waar je je op je gemak bij voelt. Echt doen hoor. Ik heb jaren pijn gehad door verkeerd gebruik van bekkenbodemspieren en kon na een paar behandelingen en oefeningen pijnloos seks hebben. Als ik dat eerder had geweten....De Eros gebruiken we ook nog wel, want dat is gewoon lekker spul....



Ik zou wel een doorverwijzing halen anders kom je misschien in de clinch met je verzekering.



Qua glijmiddel geen verstand, heb het altijd vies spul gevonden. Maar ik denk dat je met bekkenbodemtherapie al een heel eind komt, aangezien je dan misschien beter leert ontspannen wordt je ook beter vochtig. Sterkte TO!
~ Si vis pacem, para bellum ~
Alle reacties Link kopieren
Hoe gebruik je het glijmiddel precies? Stomme vraag misschien. Maar gebruik je het bij de man, vrouw of beiden.
Alle reacties Link kopieren
Eros is top. Siliconen glijmiddel, dus je hebt niet veel ervan nodig, en het droogt niet uit.



En bij wie je het aanbrengt maakt bij penetratie weinig uit. Maar je kunt beiden ermee insmeren. Leuk onderdeel van het voorspel!



Die bekkenspieren van jou moet je ook niet vergeten. Ga eens met je partner kijken hoe en in welk standje de pijn komt. Probeer een standje te vinden waarbij loslaten je makkelijk afgaat. Is de pijn bij een ontspannen bekken weg?



Verder een andere pil proberen?



Good luck!
Alle reacties Link kopieren
Dank je wel voor de tips anoniemeescort. Ik heb al veel pillen geprobeerd, maar deze bevalt tot nu toe het beste (zoely). De andere hebben nog meer vervelende bijwerkingen.
Alle reacties Link kopieren
Sjors, mag ik vragen in welke regio jij de bekkenbodem fysio had? Misschien kan ik wel toevallig bij dezelfde.
Alle reacties Link kopieren
Pjur of eros en als je echt supergoeie wil hebben en er wat extra's voor wilt betalen dan moet je Gun oil nemen .. blijft nog langer glad en is zijde zacht ..
quote:Rasonkel schreef op 18 augustus 2015 @ 12:30:

Sjors, mag ik vragen in welke regio jij de bekkenbodem fysio had? Misschien kan ik wel toevallig bij dezelfde.Ik heb dit bij de gynaecoloog gedaan. Ik had al enkele 'therapeuten' gezien (seksuoloog, psycholoog), omdat het volgens mijn huisarts niet lichamelijk was, dus het moest wel tussen mijn oren zitten. Jaren heb ik aangemodderd en toen eindelijk door een nieuwe huisarts doorverwezen naar een gynaecoloog. Zij constateerde dat het m'n bekkenbodem was die ik 'gewoon' opnieuw moest leren aan- en ontspannen. Omdat ik al zoveel behandelaars had langsgelopen stelde zij zelf voor dat ik de bekkenbodemtherapie ook bij haar mocht volgen, zodat ik mijn verhaal niet weer bij iemand hoefde te doen. Het was therapie met pelottes en zij heeft het vertrouwen in m'n lijf echt teruggegeven. De pelottetherapie kun je bij elke bekkenbodemtherapeut volgen.
Alle reacties Link kopieren
Sjors, dank je wel voor je antwoord. Wat fijn voor jou dat je zo goed geholpen bent door de gynaecoloog.

Ik moet eerlijk zeggen dat die pelottentherapie me niet echt aanspreekt, maar ja dat zal iedereen wel hebben met deze klachten.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven