Soa vraag pijpen

10-03-2013 20:16 52 berichten
Alle reacties Link kopieren
Aantal weken leuk contact met een jongen wat steeds meer en meer serieus aan het worden is.

Een jaar geleden heb ik nog een soatest laten doen en was er niks aan het handje (mijn 'vriend' was destijds vreemd gegaan dus ik vertrouwde het niet meer, maar godzijdank voor HEM, had ik niks ;)



Nu ben ik dus ongeveer 2-3 maanden weer aan het daten en is alles heel gezellig, hebben gewoon seks met condoom maar ik pijp hem wel zonder.

Ik ben dus soa-vrij, hijzelf zegt dat ook te zijn maar heeft nooit echt antwoord gegeven op de vraag of hij ooit een test heeft gedaan.

Gok dus zo dat hij maar dénkt dat hij geen soa heeft. Nu is het zo dat ik heb gezegd niet zonder condoom te vrijen totdat hij een test heeft gedaan... maar punt is nu: ik heb hem dus al een aantal keer onveilig gepijpt en de laatste paar keren had ik erg last van mijn verstandskies die doorkomt.

Als ik poets bloeit het heel erg, het doet ook gewoon pijn en lijkt ontstoken te zijn. Dom dom dom dus, want mocht hij een soa hebben heb ik die nu alsnog in mn mond......



Heb zelfs een keer geslikt en paar keer heb ik voorvocht geproefd dus lekker risicovol

Als hij geen test gaat doen, ga ik die een doen maar dan denk ik ja ik moet eigenlijk alleen een 'uitstrijkje' van mijn mondslijmvlies maar doen ze dat bij de GGD? volgens mij zien hun dat niet zo erg als 'risicovol'?



Ik vraag me dus af in hoeverre je zo snel een soa in je mond oploopt en waar je dat kan testen? Laatste keer test bij de HA gedaan en durf eigenlijk nu niet terug........
Alle reacties Link kopieren
quote:pastiche schreef op 10 maart 2013 @ 21:41:

[...]





Natuurlijk. Maar het lijkt mij verstandiger om nu een condoom voor alles te gebruiken ipv alles onveilig omdat "het toch al gebeurd is"? Of denk ik dat verkeerd?

tuurlijk maar is het ongeluk al geschied zou ik persoonlijk iets hebben "laat dat condoom bij neuken dan ook maar"



Ik weet echter dat je zo niet moet denken omdat ook na 1 x onveilig vrijen het nog steeds zin heeft het erna toch veilig te doen. je kunt dus geluk hebben gehad dat je niet besmet raakte en het heeft nog steeds zin om na een ongelukje het de volgende keer toch veillig te doen, Het zou meer mijn gevoel zijn van ' moet me nu toch laten testen en heb toch risico gelopen dan heeft het geen zin beneden het veilig te doen als ik het boven al onveilig heb gedaan"
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
Ja ik had ook begrepen dat er een kans is dat je het per keer oploopt maar dat het dus niet automatisch betekent dat je het al hebt opgelopen. En dat het daarom toch zinvol is om volledig beschermd door te gaan.



Afijn, succes ermee to . Ik hoop dat je wat met de antwoorden kunt. En dat je binnenkort van de onzekerheid verlost ben, het is niet leuk.
Alle reacties Link kopieren
Van pijpen krijg je keelkanker, SOA of niet. Want er wordt in een SOA test niet op het HPV virus getest.....





http://www.nu.nl/wetensch ... eelkanker-dan-roken-.html
Alle reacties Link kopieren
Dat klopt, vrijwel iedereen die sexueel acties is draagt het hvp virus al, een test zou dus bij vrijwel iedereen positief zijn.



er zijn wel veel variaties in het hpv virus, niet alle veroorzaken baarmoederlhalskanker en wratten.



het hpv virus is dus een soa, is een virus dat door sexueel contact opgelopen kan worden.



Ik denk echter niet dat je nu nog kunt voorkomen dat virus niet op te lopen door massal te stoppen met orale sex. wat ik al zei is de kans vrijwel zeker dat als je sexueel actief bent dat dat virus al aanwezig is. Alleen als je nog maagd bent kun je het nog voorkomen door je te laten inenten.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
quote:iris1969 schreef op 10 maart 2013 @ 21:40:

Precies. Daarom snap ik die schijnheiligheid ook niet bij neuken met een condoom, terwijl de meesten wel pijpen zonder condoom of beffen zonder beflapje.

Er zit volgens mij wel een verschil in kans op een SOA bij verschillende seksuele handelingen. Neuken zonder condoom is het gevaarlijkste, volgens mij voor de vrouw meer dan voor de man. Dan komt pijpen zonder condoom, gevolgd door gepijpt worden zonder condoom, dan beffen. Het laagste is de kans bij neuken met condoom en pijpen met condoom.



Beffen is alleen gevaarlijk voor de man als de vrouw menstrueert. Er wordt dus beweerd dat vaginaal vocht minder HIV heeft (mocht de vrouw besmet zijn) dan menstruatiebloed en sperma.



http://www.soaaids.nl/veilig_vrijen/heb ... co_gelopen
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
edit; DUBBEL
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
Ik plaats hem nog wel een keer hans.



Hiv kan worden overgedragen als: 1)bloed, sperma of andere lichaams vloeistoffen 2)met een voldoende hoeveelheid hiv (viral load) 3)op een geschikte manier je lichaam binnendringen.

Aan deze drie voorwaarden moet tegelijk worden voldaan om tot hiv-overdracht te kunnen komen. Laten we deze drie voorwaarden eens nader bekijken.

1) bloed, sperma of andere lichaamsvloeistoffen

Hiv zit in bijna alle lichaamsvloeistoffen, maar deze hebben verschillende concentraties van hiv.

Hoe hoger de concentratie hiv is, hoe minder er van deze vloeistof nodig is om tot hiv-overdracht te komen. De hoogste concentratie zit in bloed, veel minder in sperma en nog minder in vaginaal vocht. Deze drie vloeistoffen hebben allemaal voldoende concentratie hiv om een hiv-overdracht mogelijk te maken. In voorvocht, speeksel, zweet, tranen, urine, kots en andere vloeistoffen zit zo’n kleine concentratie hiv dat je hiervan enkele liters in je bloedbaan zou moeten krijgen om tot een hiv-overdracht te komen. 2) met een voldoende concentratie hiv (viral load)

Als je een hiv-infectie hebt, doorloop je verschillende stadia. In deze stadia heb je verschillende concentraties van hiv in je bloed en andere lichaamsvloeistoffen.

Binnen enkele dagen na de infectie heb je de hoogste viral load. Zo hoog wordt deze nooit meer in de loop van een infectie. Een hiv-test zou in deze tijd nog negatief zijn omdat je nog geen antistoffen tegen hiv heeft, maar je bloed en sperma zijn wel infectieuzer dan ooit.



Na twee tot twaalf weken worden antistoffen aangemaakt waarbij de concentratie virus daalt. In uitzonderlijke gevallen kan het aanmaken van antistoffen zelfs nog langer duren. Als je hiv-remmers slikt wordt de hoeveelheid hiv vaak onmeetbaar (undetectable). Dit betekent niet dat er geen virus meer is. Hiv is nog wel aanwezig in je bloed, alleen nog in kleine hoeveelheden. De concentratie hiv hoeft in bloed en sperma niet gelijk te zijn.

De viral load stijgt als iemand ziek is, lang in de zon heeft gelegen, te weinig slaapt of stress heeft. Deze toename hoeft niet dramatisch te zijn.

Van bijzonder belang zijn de drie bacteriële soa: gonorroe, syfilis en chlamydia. Vooral deze soa zorgen voor een hoge concentratie hiv op de plek van je soa-infectie (je pik en anus), dus de plekken die ook voor een hiv-overdracht belangrijk zijn.

3) op een geschikte manier

Hoe directer een met hiv geïnfecteerde vloeistof je bloedbaan binnen komt, hoe groter het risico op overdracht.

Het grootste risico loop je bij een infuus. Hier komt geïnfecteerd bloed direct je bloedbaan binnen. Bij het gezamenlijke gebruik van spuiten (drugs en anabole steroïden) geldt een vergelijkbaar verhaal. Het risico wordt wel iets kleiner omdat hiv in contact met zuurstof hooguit enkele minuten kan overleven. Als je de spuit met bloed doorspoelt om ook de laatste rest van je drugs te gebruiken, heb je in naald en spuit vaak een rest bloed die goed tegen zuurstof is beschermd en dus gevaarlijk blijft.

Hierna komen niet-bloedende open wonden zoals flinke schaafwonden. Bloedende wonden vormen een veel kleiner risico omdat je uitstromende bloed de instroom van andere vloeistoffen tegenhoudt. Dichte wonden zijn geen risico.

Dan komen de slijmvliezen. Je hebt verschillende slijmvliezen. In de endeldarm heb je slijmvliezen die vocht uit je stront opnemen zodat je een mooie drol kunt poepen en niet voortdurend aan de diarree bent. Deze slijmvliezen nemen ook andere vloeistoffen (zoals sperma) op. Op je eikel of in je mond heb je ook slijmvliezen. Zij zijn echter minder doorlatend voor vreemde vloeistoffen dan die in je endeldarm. Daarom is actief neuken minder een risico voor overdracht dan wanneer je geneukt wordt.

Bij orale seks heb je bovendien nog speeksel. Speeksel heeft – net als maagzuur – de functie schadelijke stoffen te bestrijden nog voor ze gevaarlijk voor je kunnen worden. Speeksel is virusdodend. Hier heb je echter geen baat meer bij als je te veel vloeistoffen met hoge concentratie hiv in je mond krijgt (bijvoorbeeld als iemand in je mond klaar komt). Je slijmvliezen zijn bijzonder kwetsbaar als ze ontstoken zijn. Dan worden het in principe niet-bloedende wonden. Dit is het geval bij een gewone keelontsteking, maar ook bij een soa. Als je een gonorroe in je keel hebt en iemand komt in je mond klaar loop je vele keren hoger risico dan wanneer je slijmvliezen niet zijn ontstoken.

Gezonde huid beschermt je afdoende tegen hiv, dus als iemand met hiv op je buik klaar komt – geen enkel probleem.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
Er is dus wel wat verschil tussen onbeschermd orale sex en onbeschermd neuken in vagina en anus. De slijmvliezen en het speeksel zorgen ervoor dat je bij onbeschermde orale sex erdoor beschermd wordt. Mits...... zie tekst.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor het uitgebreide verhaal, Doddie. Ik denk dat anderen daar ook wat aan hebben. Wat ik hierboven schreef is een zeer korte samenvatting. Jouw verhaal legt ook uit, waarom/waardoor er verschil in kans op besmetting is.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
De kans dat je van pijpen/beffen/slikken aids oploopt is erg klein.



Herpes heb je waarschijnlijk toch al (dat heeft namelijk 90% van nederland latent).



De rest is wel wat meer risicovol maar ook nog beperkt vanwege speeksel in de mond.



Als je het allemaal 100% wilt uitsluiten moet je ook orale sex met condoom/beflap doen. En dan altijd. Mensen gaan nml vreemd.



Nog een optie is een test doen en er vervolgens op vertrouwen dat niemand vreemd gaat.
Ik vraag me serieus af wat de geneugten van orale seks zijn, voor zowel de gever als ontvanger, wanneer er een stukje latex / rubber / whatever tussen zit.
Alle reacties Link kopieren
Ik ook amand, dan zou ik het laten, nog veiliger.



Ik kreeg ooit 10 jaar terug een folder over hiv in mijn handen en daarin schreef men al dat het risico zo klein was dat je het genot er niet voor moest laten.



Inmiddels gaan recente onderzoeken nog verder (kijk op hiv.nl) maar zover hoef en wil ik niet eens gaan.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
quote:Amand schreef op 11 maart 2013 @ 13:04:

Ik vraag me serieus af wat de geneugten van orale seks zijn, voor zowel de gever als ontvanger, wanneer er een stukje latex / rubber / whatever tussen zit.Als orale sex alleen nog kan met de smaak van rubber in mijn mond en duidelijk verminderd genot voor de ander zou ik er persoonlijk direct mee kappen.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou het beffen niet met beflapje willen doen, om dezelfde reden dat mensen niet met condoom willen pijpen (bij sommige escortbureaus is dat echte voorschrift; bij onbetaalde seks is men vrij om te kiezen). De hoeveelheid vaginale vocht dat ik doorslik is minimaal.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
Toen ik single was, was ik behoorlijk actief: ik neukte altijd met condoom, maar pijpen deed ik altijd zonder. Het voelt gewoon heel vreemd, zo'n stuk latex in je mond: ik doe het dan nog liever helemaal niet. Ik liet mijn ONS nooit klaarkomen in mijn mond, en slikken zat er natuurlijk ook niet in. Om het spannend te maken mochten ze wel klaarkomen op mijn borsten of in mijn gezicht, en dat vonden beide partijen dan prima.



Het is altijd balanceren: helemaal veilig is helemaal geen seks, maar dat wil je niet. De vraag is dan gewoon, maar je voor jezelf de grens ligt.
quote:sophie_emma schreef op 11 maart 2013 @ 17:08:

Toen ik single was, was ik behoorlijk actief: ik neukte altijd met condoom, maar pijpen deed ik altijd zonder. Het voelt gewoon heel vreemd, zo'n stuk latex in je mond: ik doe het dan nog liever helemaal niet. Ik liet mijn ONS nooit klaarkomen in mijn mond, en slikken zat er natuurlijk ook niet in. Om het spannend te maken mochten ze wel klaarkomen op mijn borsten of in mijn gezicht, en dat vonden beide partijen dan prima.



Het is altijd balanceren: helemaal veilig is helemaal geen seks, maar dat wil je niet. De vraag is dan gewoon, waar je voor jezelf de grens ligt.Ben je dan niet gewoon een gevoel van schijnveiligheid aan het creëren door het ene wel beschermd en het andere niet beschermd te doen?
Alle reacties Link kopieren
Nouououou, het pijpen middels een (smaakjes)condoom kàn natuurlijk wel een voordeel hebben als gepijpte graag tot het happy end gaat en de pijp(st)er dat wel wil maar niet op de kleverige lauwwarme substantie zit te wachten.



En als hij door dat condoom niks voelt moet je gewoon wat harder bijten
quote:iris1969 schreef op 11 maart 2013 @ 17:19:

[...]



Ben je dan niet gewoon een gevoel van schijnveiligheid aan het creëren door het ene wel beschermd en het andere niet beschermd te doen?

Nee!

Want gewoon pijpen brengt dus weinig risico met zich mee. Deepthroaten en slikken wel.

Dus zeggen, als je pijpt zonder dan kan je net zo goed neuken zonder.. is gewoon dom.
Alle reacties Link kopieren
Precies, en ik heb in het stukje over hiv overdracht de stukjes vet gemaakt waar dat verschil in zit. Dat gaat voor een groot deel van de andere soa ook op alleen niet voor allemaal.



echter het condoom beschermd je ook niet tegen alle soa (dan moet je eigenlijk geen sex meer hebben wil je totaal geen risico lopen of alleen met maagden)



er is dus zeker verschil in orale sex en vaginale/anale sex als het om soa gaat, dat heeft nogmaals te maken met enige mate van bescherming van de mondslijmvliezen en het speeksel dat virus dodend is, daarbij dus dat voorvocht en vaginaal vocht te weinig virus load bezit om hiv te kunnen overbrengen.



dat alles bij elkaar maakt orale sex veilig voor hiv is (mits je je aan bepaalde voorwaarde houd) en sommige andere soa ook minder snel overdraagbaar zijn bij orale sex.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
quote:manikshamanik schreef op 11 maart 2013 @ 17:30:

Nouououou, het pijpen middels een (smaakjes)condoom kàn natuurlijk wel een voordeel hebben als gepijpte graag tot het happy end gaat en de pijp(st)er dat wel wil maar niet op de kleverige lauwwarme substantie zit te wachten.





Ik vind de nepsmaak van smaakjescondooms erger dan spermasmaak.



Het lijkt een beetje op oester qua smaak, geur en substantie en daar willen mensen graag veel geld voor neerleggen
Alle reacties Link kopieren
quote:Rooss4 schreef op 10 maart 2013 @ 21:05:

[...]



Dit is het meest beroerde advies ever.



Nooit van incubatietijd gehoord, Sebastian?





Ze date 3 maanden met die jongen! Dat lijkt me een aardige incubatietijd niet?



Er zitten echt een stelletje druktemakers hier... Natuurlijk loop je theoretisch altijd een kans als je iets onveilig doet, maar als je 3 maanden met iemand date heeft hij in ieder geval geen druiper, de kans op hiv via orale seks is nihil en ook een herpes uitbraak zie je (blaasjes, zweertjes en rode plekjes). Als je niets meer ziet is dat kans dat het nog (besmettelijk) aanwezig is ook vrij klein. Bovendien; hordes mensen hebben weleens een koortslip, als je dat hebt opgelopen merk je het ook zonder test wel en je kunt er niets meer aan doen.



Maar goed; als je je druk maakt, dan laat je je testen. Zo is het ook weer.
Alle reacties Link kopieren
quote:sebastian81 schreef op 11 maart 2013 @ 18:46:

[...]





Ze date 3 maanden met die jongen! Dat lijkt me een aardige incubatietijd niet?



Er zitten echt een stelletje druktemakers hier... Ik maak me zeker niet druk, maar geef antwoord op een vraag :-) Natuurlijk loop je theoretisch altijd een kans als je iets onveilig doet, maar als je 3 maanden met iemand date heeft hij in ieder geval geen druiper, de kans op hiv via orale seks is nihil mits je je houd aan bepaalde regels en aan die regels heeft TO niet voldaan, ze had een onsteking in haar mond en heeft sperma geslikt en ook een herpes uitbraak zie je (blaasjes, zweertjes en rode plekjes). Klopt niet, 80 a 90 % is drager van het herpes virus en deze dragers kunnen andere periodiek ook besmetten zonder dat je dus iets ziet of merkt aan ze, maar betekend ook dat TO mogelijk zelf drager is en dus niet (meer) besmet kan raken Als je niets meer ziet is dat kans dat het nog (besmettelijk) aanwezig is ook vrij klein. Niet als men dus drager is, dat weet je allen bij de 20% die een uitbraak van blaasjes krijgt Bovendien; hordes mensen hebben weleens een koortslip, als je dat hebt opgelopen merk je het ook zonder test wel en je kunt er niets meer aan doen.



Maar goed; als je je druk maakt, dan laat je je testen. Zo is het ook weer.En dat maakt ze zich en is de enige zekerheid een test, dat betekent niet dat dat wij ons met zijn allen druk maken maar dat we haar vraag of ze risico genomen heeft helaas wel moeten bevestigen. En dat die test vrijwel zeker echt wel negatief zal zijn en dat ze zich er nu ook weer niet zo druk over hoeft te maken maakt nog niet dat we het risico met zijn allen dus maar weg kunnen wuiven. Ze weet het niet, wij kennen die jongen ook niet en het enige dat je dan kunt doen als je je zorgen er om maakt is inderdaad een test laten afnemen.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
quote:doddie schreef op 11 maart 2013 @ 19:29:

[...]





En dat maakt ze zich en is de enige zekerheid een test, dat betekent niet dat dat wij ons met zijn allen druk maken maar dat we haar vraag of ze risico genomen heeft helaas wel moeten bevestigen. En dat die test vrijwel zeker echt wel negatief zal zijn en dat ze zich er nu ook weer niet zo druk over hoeft te maken maakt nog niet dat we het risico met zijn allen dus maar weg kunnen wuiven. Ze weet het niet, wij kennen die jongen ook niet en het enige dat je dan kunt doen als je je zorgen er om maakt is inderdaad een test laten afnemen.



Strikt genomen heb je uiteraard gelijk, daar kan ik weinig tegenin brengen. Ik stoor mij meer aan de (in mijn ogen) wat overdreven reacties die sommige mensen hier geven. Als je een normaal seksleven hebt, iemand al 3 mnd kent en diegene een beetje kunt inschatten hoef je echt niet extreem spastisch te doen. Ik vind het een beetje hetzelfde als een helm opdoen op de fiets, want stel dat je aangereden wordt en valt. Het kan gebeuren, maar het risico is vrij klein.



Uiteraard komen soa's voor, gaan mensen vreemd en kun je theoretisch alleen jezelf vertrouwen, maar het is echt niet zo dat de halve wereld een soa heeft en je direct de lul bent als je een keer iets onveilig doet met iemand die je kent en vertrouwt. Seks mag ook nog een beetje leuk zijn...



V.w.b. de herpes; voor zover ik weet is het alleen besmettelijk als je iets ziet (al is het soms nauwelijks te zien), maar ook al heb je gelijk; ook met condoom is kans op besmetting groot - het virus cq blaasjes houden niet ineens op buiten de condoomrand.
Alle reacties Link kopieren
Nou ik ben het niet met je eens dat je dat wel een beetje kunt inschatten na drie maanden.



Daarin verschil ik dan van mening met je. Zo iets kun je niet inschatten en daarbij zal iemand over het algemeen een beetje onveilig al snel afdoen als dat hij altijd veilig vrijt.



Ik zou zo iets alleen durven inschatten als die jongen zich ooit wel eens had laten testen en dus veilig vrijen aantoonbaar belangrijk vind. Dat hij mijn zorg daardoor begrijpt en me ook kan geruststellen over testen bv, dan... zou ik mogelijk kunnen inschatten dat iemand vast niets onder de leden heeft. Omdat iemand laat blijken daar mee bezig te zijn.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
quote:sebastian81 schreef op 11 maart 2013 @ 20:04:

[...]





V.w.b. de herpes; voor zover ik weet is het alleen besmettelijk als je iets ziet (al is het soms nauwelijks te zien), maar ook al heb je gelijk; ook met condoom is kans op besmetting groot - het virus cq blaasjes houden niet ineens op buiten de condoomrand.





Haal dan eens de rode folder uit de apotheek over koortslip dan lees je daarin dat de 80 a 90 % dragers die nooit een koorstlip krijgen je helaas ook kunnen besmetten. Deze mensen merken niets van een actieve herpes infectie of hooguit hebben ze wat keelpijn, deze actieve herpes in de keel zonder dat er uitbraak is is dus wel besmettelijk, de merendeel dragers kunnen je dus ook besmetten.



En laatste klopt ook. Ik zal er niet minder om sexen, sterker nog ben swinger en doe het met anderen, Maar dat betekend niet dat het je niet morgen kan overkomen en dat deze jongen dus niets hoeft te hebben.. Ik zie dat als normale risio;s en infecties maak me dus zeker niet druk. Ik doe orale sex ook zonder condoom maar ik slik en deeptroat dan weer niet omdat ik met hiv nu weer liever geen risico neem en slikken en deeptroaten nu ook weer niet zo belangrijk vind dat ik het risico er voor over heb.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven