Wappen ?

07-03-2007 02:13 199 berichten
Alle reacties Link kopieren
Misschien dat het in de afdeling parenclubs/swingen thuis hoort ik heb geen idee eigenlijk.Tegenwoordig zijn er best veel mensen die swingen ,daten naar parenclubs gaan ect. ect.De laaste tijd zijn er ook steeds meer mensen die dan ook het wappen ontdekken. Wappen is dus het gebruiken van een pilletje,jointje,ghb, ballonnetje,snuifje enz enz tijdens het daten, hierdoor kunnen ze vaak wat makkelijker grenzen en hebben een intenser gevoel tijdens de sex.Er worden wat matrassen op de grond gegooit ,trancemuziek op de achtergrond en de avond/nacht/weekend verloopt vaak heel relaxt.Vaak met wat speed "bommetje" is het zo dat ze van vrijdag tot zaterdag door kunnen gaan....Ik was benieuwd of er hier ook mensen zijn die daar ervaring mee hebben ?? Noot van Viva:Het topic kan blijven bestaan, met als duidelijke waarschuwing dat het uitwisselen/vragen/hengelen/aanprijzen van en naar tips mbt harddrugs/verboden middelen niet is toegestaan. Daarvoor kan er verwezen worden naar een GGD oid. bewerkt door moderator,
Alle reacties Link kopieren
Dan niet meer dan een halve nemen Sansje en die andere halve niet eerder dan 2 uur later nemen.

Thuis op de bank zul je echt niet gaan stuiteren hoor, hahaha echt niet.

Ik weet niet wat voor werk je doet, maar mdma blijft een aantal dagen terug te vinden in je urine.
Alle reacties Link kopieren
En blijft het op dat feest bij xtc Sansje? Of zijn er ook nog andere (hard)drugs die mogelijk in het rond gaan op dat feest?

Voor alkohol-xtc moet je wel oppassen dat je dat niet gaat doen. Het werkt elkaar tegen en je droogt zo nog meer uit. ZOrg er voor dat je genoeg water/thee drinkt.
Alle reacties Link kopieren
hoi,



Heb lekker een weekje vrij dus geen probleem met werk:)

Combineren met andere drugs doe ik niet,en ga lekker aan de spa.

Ben benieuwd naar het "love"gevoel zoals dat omgeschreven wordt,

misschien valt het tegen,misschien is het geweldig..ik zie het wel.

Heb iig zin in een feessie:D



Fijn weekend alvast!
Alle reacties Link kopieren
Ik kan me voor een groot deel bij de adviezen van Sandra aansluiten.



Met 120 mg per pil zit je aan een redelijke zware pil. Men geeft aan dat een normale dosering tussen de 70 en 120 is (dus je zit aan de bovengrens) een beginner adviseerd men vaak de helft hiervan.



Zou je een halve nemen zit je dus al op 60 mg en dat is voor jouw gewicht bijna een hele (beginners) pil.



Aangezien je niet weet hoe je reageerd en of je gevoelig ervoor bent kan dit dus nog een vrij hoge dosering zijn. Beter is om rond de 35 te gaan zitten voor een eerste keer.



2 uur is een veilige marge om evt iets bij te nemen als je niets voelt.



Op de site van drugsinfoteam.nl vind je folders (bij "drugsinfo aan de linkerkant) waar je er meer over kunt lezen.

Hier staat over de dosering: 



Een veilige dosis is echt niet aan te geven. Zeker is dat de risico's toenemen naarmate je vaker en meer per keer gebruikt. Ervaren consumenten nemen vaak een "gewone" dosis van ongeveer 1-1,5 mg per kilo lichaamsgewicht. Dat is voor iemand van 70 kilo één pil van 70-75 mg. Beginnende gebruikers nemen meestal de helft van de dosis van ervaren gebruikers.

Uit onderzoek blijkt dat hersenschade al kan optreden wanneer iemand van 70 kilo 3 pillen van 70 miligram slikt binnen een tijdsbestek van 12 - 24 uur. Dat komt overeen met 3 milligram XTC per kilo lichaamsgewicht.

Schade aan hersenen kan ook optreden wanneer iemand van 70 kilo in een keer 140 mg XTC slikt.

Uit enkele jaren oud Nederlands onderzoek blijkt verder dat hersenschade in ieder geval aantoonbaar is na het slikken van ongeveer 50 pillen verdeeld over een periode van gemiddeld tweeënhalf jaar.

Je ziet al dat je dus flink in de fout kunt gaan als je als beginner met een hoge dosis begint en jij zit daar met je 120 mg per pil niet ver van af. Doe dus voorzichtig, beter de eerste keer niets voelen dan datje op de eerste hulp eindigd.



Met Sandra vraag ik me wel af of het wel verstandig is om op je eerste privefeestje al gelijk te gebruiken. Dat zijn twee heftige ervaringen in 1. Beide kun je dan niet goed meer objectief bekijken. Want was je privefeestje nou leuk door het pilletje of door de mensen (en andersom) Een veilige omgeving met mensen die je vertrouwd is ook aan te raden. Mensen die bekend zijn met het gebruikt en je evt gerust kunnen stellen als het je wat te hefig is (en weten wat ze dan kunnen doen, ook hierover vind je info op de site en de folder die ik je doorgaf)



Als je er met verstand en mate mee omgaat kan het inderdaad een geweldige belevenis zijn. En het is daarom alleen maar goed om je van te voren goed te informeren.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren


Kan ik het beste beginnen met een halve pil?(weeg 60 kg) en dan na een uurtje de andere helft nemen mocht t nog nodig zijn?

Of gewoon meteen een hele?

Is het verstandig om met een volle maag te slikken?of beter een aantal uren ervoor eten? Het is verstandig om ruim van te voren te eten en dan een lichte maaltijd. Op een lege maag zal het beter aankomen dan op een volle maag.

Iemand wel eens slechte ervaringen gehad? en zo ja wat heb je toen gedaan? GElukkig niet fataal, maar bij een vriendin die eigenwijs was en inderdaad in 1 keer een pil nam van 70 a 90 mg kwam het heel heftig binnen en zij raakte dan ook in paniek. We hebben haar toen gerust kunnen stellen en hielden al zoetigheid en vruchtensap bij de hand. DAt was niet nodig. Nadathet ergeste voorbij was werd het toen nog wel een leuke ervaring voor haar. Maar ik heb er wel van geleerd dat ik iemand dus altijd een halve xtc pil aanraad van ongeveer de dosis van 35 a 45 mg. Bijnemen kan altijd nog. Zelfs grote kerels raak ik dat aan omdat je nooit weet hoe gevoelig of zelfs overgevoelig je reageerd.



Hoop dat iemand mij een paar antwoorden kan geven:)



Alvast bedankt!
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
Nog een vraagje, is je semi erotisch feestje een dansfeest of bij mensen thuis op de matrassen?



HOu er bij een dansfeest rekening mee dat er gevaar schuilt in warmte. Onder die omstandigheid is xtc het meest schadelijk. Drink dus inderdaad genoeg water, sappen of zoete frisdrank, (energie drankjes zijn ook goed) en zorg dat je geregeld ergens op een koelere plek afkoelt. In die sfeer zal je ook meer opgaan in de muziek en knuffelig zijn, je ergert je minder en voelt een soort van verbroedering,



In prive sfeer ervaar je vaak een gevoel van begrijpen en warmte, soms zelfs verliefdheid. Men drinkt dan vaak thee, water en eet fruit terwijl men vaak lounge of trange muziek draait.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
interessant topic!!



mijn vriend en ik gebruiken geregeld drugs tijdens het sexen, met ghb gaat dat superrr en gaan alle remmen los..



alleen zodra mijn vriend een pilletje neemt of aan de speed zit, krijgt hij heel moeilijk, of soms helemaal geen, harde..

ik ben benieuwd of dat er mensen zijn die hier ook 'last' van hebben..
Alle reacties Link kopieren
ik ben stiekem eigenlij best wel nieuwsgierig in welke parenclubs je kunt 'wappen'!!

of mag dat niet op het forum gemeld worden?
Alle reacties Link kopieren
showerpower ik merk zelf dat dat van de pil en ook van de persoon afhankelijk is. Met speed heb ik geen ervaring dus dat kan ik je niet vertellen. maar hoe hoger de pil hoe meer last je er van hebt, de 1 heeft er gelijk last van waar de ander de hele avond gewoon aktief kan zijn. Ondanks dat men waarschuwd voor viagra en xtc merk ik dat die combi toch veel gebruikt wordt.



in het parenclub topic kun je al lezen in welke clubs men veel gebruikers treft. Je kan zeggen dat fun4two en club monique een streng anti drugs regime hebben. In andere club is gebruiken wat makkelijker, al heeft ook de showboat aangegeven strenger op te letten. Men wil niet dat je in de club neemt maar ga je naar de auto ervoor doen ze er weer niet moeilijk over.



Fata Morgana staat er om bekend dat er veel mensen zijn die gebruiken, er is zelfs een heerlijke chillruimte waar je heerlijk zou kunnen wappen. Maar over algemeen is drugsgebruik verboden en kun je dus eruit gezet worden als je wordt betrapt. Logisch want het kan iemand zijn vergunning kosten. Het is meer dat men er wat minder streng op let of minder ertegen optreed. En er zijn dus twee clubs die daar erg op letten.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
Sansje, hoe was je feestje? En je wappen?
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
Zitten jullie elkaar hier nu echt tips te geven over hard drugs gebruik??? :?
Zuss duimt zich suf voor Bambi. Het gaat helemaal goed komen, dat weet ik zeker!
Alle reacties Link kopieren
En verwijzingen naar illegale middelen zijn verboden hier!!



Doddie, dat zou jij toch moeten weten!
Alles komt goed, alleen de rest niet
Alle reacties Link kopieren


Hallo allemaal,



Mijn vriend en ik gaan morgen avond voor de eerste keer naar een(semi)erotisch feest,en ik wil wel eens een pilletje proberen..

Voor mij is dit dus de eerste keer,heb al wel wat op internet rond gekeken voor de nodige informatie,maar heb nog een paar vraagjes aan evt. "ervarings deskundige" om het zo maar te noemen.



Kan ik het beste beginnen met een halve pil?Je kan het beste helemaal niet beginnen(weeg 60 kg) en dan na een uurtje de andere helft nemen mocht t nog nodig zijn?

Of gewoon meteen een hele? Welja waarom geen vier?

Is het verstandig om met een volle maag te slikken? Is wat verstandig? of beter een aantal uren ervoor eten?

Iemand wel eens slechte ervaringen gehad? en zo ja wat heb je toen gedaan? Begraven of gecremeerd.



Hoop dat iemand mij een paar antwoorden kan geven:)



Alvast bedankt!
Elke pil doodt een flinke hoeveelheid hersencellen en hoe meer je er neemt, hoe minder je je realiseert dat ge gewoon stom bezig bent.... ik kan bijna niet geloven dat er hier gewoon adviezen gegeven worden over hoe drugs te gebruiken.

De waarschuwingen op intetrnet worden over het algemeen een stuk minder goed gelezen dan de tips van de gebruikers : maar goed, have fun met je tamme krokodil.

Vergeet alleen niet dat de dag komt dat-ie je bijt.....
Alle reacties Link kopieren
Hoe gevaarlijk is het?





Er is onderzoek gedaan naar de schadelijkheid van XTC. Waarschijnlijk kan gebruik van XTC leiden tot veranderingen in de hersenen met aantasting van het geheugen, de concentratie en de stemming (depressiviteit). Het gevaar neemt toe naarmate meer en vaker gebruikt wordt. Het is niet uit te sluiten dat ook eenmalig gebruik al tot zo'n effect op de hersenen leidt. Het is nog niet bekend hoe ingrijpend dit is en of het blijvend is. Ook is nog onduidelijk welke invloed XTC heeft in combinatie met andere middelen.

Uit analyses van pillen blijkt dat als XTC verkochte pillen soms geen XTC-pillen zijn. Ze bevatten dan geen MDMA maar bijvoorbeeld MDEA, speed (amfetamine), MDA of nog andere stoffen, die al dan niet grote risico's met zich meebrengen bij gebruik. Soms is de samenstelling helemaal niet te achterhalen. Afgezien van de soort stof verschilt de dosering ook nog behoorlijk per pil. En er kunnen meer werkzame stoffen in één pil zitten. MDEA en MDA zijn aan MDMA verwante stoffen. Van MDEA is het oppeppende effect sterker dan het bewustzijnsveranderende effect. De werkingsduur is korter: 3 tot 5 uur. Het lijkt daardoor meer op speed, dat alleen oppeppend werkt. Een gebruiker die op zoek is naar het bewustzijnsveranderende effect, kan daardoor gemakkelijk in de verleiding komen om een 2e of zelfs 3e MDEA-pil te nemen, met alle risico's van dien. Speed heeft alleen een oppeppend effect (zie ook de tekst over Speed op deze website). Bij MDA overheerst de bewustzijnsveranderende werking. En MDA werkt 6 tot 8 uur, dus langer dan echte XTC.

Wie XTC of een ander stimulerend middel gebruikt, voelt geen vermoeidheid en kan uren achter elkaar dansen. Als het dan ook nog warm en vochtig is en er onvoldoende gedronken wordt (fris of water!), bestaat het risico dat het lichaam oververhit raakt en uitdroogt. Het gevolg kan zijn dat de spieren en sommige organen, zoals de nieren, niet meer werken. Oververhitting is (levens) gevaarlijk en moeilijk te behandelen. Dit risico speelt minder wanneer in de disco of feestruimte voldoende ventilatie en afkoeling is.

In kringen van mensen die gedurende langere perioden of regelmatig XTC gebruiken, wordt melding gemaakt van grotere vatbaarheid voor infecties. Bij langdurig gebruik kunnen zich ook depressies, angsten, paniekreacties en slaapstoornissen voordoen. Niet zelden gaat het dan om bestaande problemen die in verhevigde mate terugkomen.

Mensen met astma, een zwak hart, hoge bloeddruk, suikerziekte of epilepsie moeten zeker geen XTC gebruiken. XTC kan ook depressies, angstaanvallen en psychoses versterken. Tenslotte is XTC tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding af te raden.

De combinatie met andere middelen, zoals alcohol en medicijnen, is riskant. Er is meer kans op vervelende en gevaarlijke complicaties. Eens temeer omdat pillen wisselend van samenstelling en dosering zijn. Voorzover bekend beïnvloedt XTC de werking van de anticonceptiepil niet. Wel kunnen gebruikers onder invloed van XTC gemakkelijker tot seksueel contact komen. Als daarbij geen condoom wordt gebruikt, bestaat het risico van aids en andere geslachtsziekten.

XTC maakt overmoedig en kan het coördinatievermogen aantasten. XTC in het verkeer is dus gevaarlijk.

Er zijn inmiddels 'XTC-doden' gevallen. In enkele gevallen heeft het gebruik van XTC (of wat ervoor doorging) geleid tot zulke beschadigingen van de lever, dat transplantatie noodzakelijk was. Waarschijnlijk moet de oorzaak van deze ernstige gevallen gezocht worden in (de combinatie van) oververhitting, een verkeerd uitgepakte combinatie met andere middelen, een lichamelijke afwijking en/of overgevoeligheid bij de gebruiker. Maar niet ieder geval is op deze manier te verklaren.
Alle reacties Link kopieren
Yasmijn en zuss, deze informatie staat op elke legale drugsinfo site van internet. Zowel op drugsinfoteam als bv jellinek, Ook krijg je deze informatie als je de drugsinfolijn belt (ook niets verboden aan) Men doet dit omdat men weet dat men niet kan voorkomen dat mensen gaan gebruiken, maar wel kan voorkomen dat er dode bij vallen. Door het niet te doen gebeuren er juist ongelukken. Ook zal men altijd waarschuwen, iets dat men hier ook doet, en afraden.



Ik doe dus niets dat al niet gedaan wordt op internet en gegeven wordt door gewone legale infolijnen die je in nederland kunt bellen.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren




quote: sansje reageerde Hoop dat iemand mij een paar antwoorden kan geven:)



Alvast bedankt! Elke pil doodt een flinke hoeveelheid hersencellen en hoe meer je er neemt, hoe minder je je realiseert dat ge gewoon stom bezig bent.... ik kan bijna niet geloven dat er hier gewoon adviezen gegeven worden over hoe drugs te gebruiken.

De waarschuwingen op intetrnet worden over het algemeen een stuk minder goed gelezen dan de tips van de gebruikers : maar goed, have fun met je tamme krokodil.

Vergeet alleen niet dat de dag komt dat-ie je bijt.....







Elke glas wijn dood ook een aantal hersencellen, ook dat is bewezen.



Daarbij wil ik nog eens wijzen op de uitkomst van het onderzoek in Engeland waar dus uit bleek dat de legale drugs (en waar de regering flink wat belasting over heft) dus veel hoger staan als het om gevaren gaat.



alcohol komt daar volgens nieuw onderzoek op nr 5, tabak op 9 cannabis op 11 en xtc helemaal onderaan. Daar zegt men dat men volgens dit onderzoek heel anders tegen hard drugs aan zou moeten kijken dan men nu doet.



Daarmee zeg ik nog niet dat het goed is. Maar toch zeker niet gevaarlijker dan dat je gaat drinken of roken.



Als je naar het aantal doden kijkt in nederland is dat in de afgelopen 20 jaar iets van 50 geweest (en uiteraard is elke dode er 1 te veel) kijk je naar drank



In de periode van 1980 tot 2001 is het aantal personen van

15 jaar en ouder dat jaarlijks overlijdt vanwege een alcoholgerelateerde

aandoening gestegen (grafiek 1). In 1980

waren er zo’n 1 100 alcoholdoden geregistreerd; in 2001

waren dit er bijna 1 800 (een stijging van ruim 60 procent).



ën tabac:



Roken is in Nederland de belangrijkste oorzaak van voortijdige sterfte.

• In 2004 overleden in Nederland ruim 19 duizend mensen van 20 jaar en ouder

aan de directe gevolgen van roken.

• In 2003 werd de directe sterfte door roken bij mensen van 20 jaar en ouder

geschat op 20 141 en in 2004 op 19 415 sterftes. In 2000 lag dit aantal nog op 20

718 sterftes.173

• Van alle sterfgevallen in Nederland bij mensen van 20 jaar en ouder was in 2004

ongeveer 14 procent direct te wijten aan roken (21% bij de mannen en 8% bij de

vrouwen).

• Roken wordt in verband gebracht met hart- en vaatziekten, longziekten en kanker.

Uit tabel 7.4 blijkt dat longkanker overwegend door roken wordt veroorzaakt. In

2004 werd longkanker bij vrouwen in 74 procent van de gevallen en bij mannen

in 91 procent van de gevallen veroorzaakt door roken.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren


Hoe gevaarlijk is het?





Er is onderzoek gedaan naar de schadelijkheid van XTC. Waarschijnlijk kan gebruik van XTC leiden tot veranderingen in de hersenen met aantasting van het geheugen, de concentratie en de stemming (depressiviteit). Het gevaar neemt toe naarmate meer en vaker gebruikt wordt. Het is niet uit te sluiten dat ook eenmalig gebruik al tot zo'n effect op de hersenen leidt. Het is nog niet bekend hoe ingrijpend dit is en of het blijvend is. Ook is nog onduidelijk welke invloed XTC heeft in combinatie met andere middelen. het stuk begint al met "waarschijnlijk" maar laten we het aannemen. Hoe moet men die schade dan voorstellen en hoe erg is dat? Daarbij zijn er groepen mensen die wordt afgeraden met drugs te experimenteren, te weten: Daarbij zijn veel van die doden door xtc te wijten aan onverstandig er mee omgaan.

• d Mensen met astma, een zwak hart, hoge bloeddruk, suikerziekte of epilepsie moeten zeker geen XTC gebruiken. XTC kan ook angstaanvallen, depressies of psychoses versterken. Mensen die dus niet goed in hun vel zitten, men waarschuwt altijd dat je alleen moet experimenteren als je je geestelijk en lichamelijk goed voelt.










Uit analyses van pillen blijkt dat als XTC verkochte pillen soms geen XTC-pillen zijn. Ze bevatten dan geen MDMA maar bijvoorbeeld MDEA, speed (amfetamine), MDA of nog andere stoffen, die al dan niet grote risico's met zich meebrengen bij gebruik. Soms is de samenstelling helemaal niet te achterhalen. Afgezien van de soort stof verschilt de dosering ook nog behoorlijk per pil. En er kunnen meer werkzame stoffen in één pil zitten. MDEA en MDA zijn aan MDMA verwante stoffen. Van MDEA is het oppeppende effect sterker dan het bewustzijnsveranderende effect. De werkingsduur is korter: 3 tot 5 uur. Het lijkt daardoor meer op speed, dat alleen oppeppend werkt. Een gebruiker die op zoek is naar het bewustzijnsveranderende effect, kan daardoor gemakkelijk in de verleiding komen om een 2e of zelfs 3e MDEA-pil te nemen, met alle risico's van dien. Speed heeft alleen een oppeppend effect (zie ook de tekst over Speed op deze website). Bij MDA overheerst de bewustzijnsveranderende werking. En MDA werkt 6 tot 8 uur, dus langer dan echte XTC. Dit kun je voorkomen door pillen te laten testen. Als je verder leest over wat xtc doet weet je ook dat bijslikken geen zin heeft. Men verteld dat als je alleen nog maar een oppeppend gevoel ervaard je eigenlijk een tijd zal moeten stoppen en dat bijslikken zinloos is. Dat maakt ook al dat verslaafd raken heel lastig is. Mensen die verslaafd zijn aan pillen zijn ook aan andere middelen verslaafd.


Wie XTC of een ander stimulerend middel gebruikt, voelt geen vermoeidheid en kan uren achter elkaar dansen. Als het dan ook nog warm en vochtig is en er onvoldoende gedronken wordt (fris of water!), bestaat het risico dat het lichaam oververhit raakt en uitdroogt. Het gevolg kan zijn dat de spieren en sommige organen, zoals de nieren, niet meer werken. Oververhitting is (levens) gevaarlijk en moeilijk te behandelen. Dit risico speelt minder wanneer in de disco of feestruimte voldoende ventilatie en afkoeling is. Hier geeft men al aan waar het gevaar in zit en hoe je dat kunt voorkomen. Voldoende drinken en afkoelen.

In kringen van mensen die gedurende langere perioden of regelmatig XTC gebruiken, wordt melding gemaakt van grotere vatbaarheid voor infecties. Bij langdurig gebruik kunnen zich ook depressies, angsten, paniekreacties en slaapstoornissen voordoen. Niet zelden gaat het dan om bestaande problemen die in verhevigde mate terugkomen. Ik denk dat dat met alle middelen zo is. Te veel te lang enz is nooit goed en pleegt roofbouw op je lichaam.

Mensen met astma, een zwak hart, hoge bloeddruk, suikerziekte of epilepsie moeten zeker geen XTC gebruiken. XTC kan ook depressies, angstaanvallen en psychoses versterken. Tenslotte is XTC tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding af te raden. (doe ik al die moeite om het op te zoeken, staat het er al)

De combinatie met andere middelen, zoals alcohol en medicijnen, is riskant. Er is meer kans op vervelende en gevaarlijke complicaties. Eens temeer omdat pillen wisselend van samenstelling en dosering zijn. Voorzover bekend beïnvloedt XTC de werking van de anticonceptiepil niet. Wel kunnen gebruikers onder invloed van XTC gemakkelijker tot seksueel contact komen. Als daarbij geen condoom wordt gebruikt, bestaat het risico van aids en andere geslachtsziekten. Ook hier weer de waarchuwing om niet in combinatie met andere middelen te gebruiken. Ik zelf merk niet dat men ineens massaal zonder condoom vrijt iemand die daar al erg op let doet dat nu niet minder. Maar het kan altijd een smoes zijn om onveilig vrijen te verklaren.

XTC maakt overmoedig en kan het coördinatievermogen aantasten. XTC in het verkeer is dus gevaarlijk. Uiteraard moet je onder invloed niet rijden maar dat wisten we hopelijk al.

Er zijn inmiddels 'XTC-doden' gevallen. In enkele gevallen heeft het gebruik van XTC (of wat ervoor doorging) geleid tot zulke beschadigingen van de lever, dat transplantatie noodzakelijk was. Waarschijnlijk moet de oorzaak van deze ernstige gevallen gezocht worden in (de combinatie van) oververhitting, een verkeerd uitgepakte combinatie met andere middelen, een lichamelijke afwijking en/of overgevoeligheid bij de gebruiker. Maar niet ieder geval is op deze manier te verklaren. Ook al zegt men hier weer dat het door ondeskundig gebruik kan komen (of dat men het niet weet omdat bv de pillen niet getest waren) ik neem zonder meer aan dat xtc slikken niet gezond is. Maar een roker en stevige drinker weet ook dat het niet goed is voor lever, longen, enz. Waarom zouden die dat riscio wel mogen lopen?
Als men het over gevaar van deze middelen wil hebben kan men altijd een topic bij maatschappij openen. Ik denk dat we het verder toch ook over sex en middelen moeten hebben aangezien dit de sexpijler is. Ik vind het zeker goed op de gevaren te wijzen omdat het zeker beter is om niets te nemen, maar laat het topic verder niet te veel offtopic gaan met dit soort discussies.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren




 Als men het over gevaar van deze middelen wil hebben kan men altijd een topic bij maatschappij openen. Ik denk dat we het verder toch ook over sex en middelen moeten hebben aangezien dit de sexpijler is. Ik vind het zeker goed op de gevaren te wijzen omdat het zeker beter is om niets te nemen, maar laat het topic verder niet te veel offtopic gaan met dit soort discussies.







Als we dan écht on topic willen blijven: wat is de reden waarom steeds meer swingers moeten gaan wappen?

Wat mij steeds meer stoort is hoe nórmaal het is onder swingers om te wappen. En nog erger: de manier waarop mensen ons proberen te overtuigen dat het 'natuurlijk helemaal onze eigen keuze is, maar dat het wel zo geweldig is, dat wij iets heel erg missen....maar je moet het natuurlijk zelf weten en als je het niet wilt, moet je het niet doen, hoor'.

Ja ja, hoezo groepsdruk?

Het lijkt wel alsof je beschouwd wordt als een newbie als je swingt, maar niet wapt. Je bent er nog niet. Nee, pas als je wappie bent geweest, weet je hoe écht fijn het kan zijn."Je hebt dan geen last meer van je remmingen". Pardon? Welke remmingen? De remmingen die ik heb, die heb ik voor een goede verstandige reden en die wil ik graag behouden.

"Ja, maar dan doe je tenminste wat je echt wil". Nou, als gebrek aan assertiviteit het probleem is, dan ken ik betere oplossingen.



En die eindeloze reeks tips. Ik verbaas me er elke keer weer over hoeveel gesprekken swingers kunnen voeren de beste manier om het spul te gebruiken.

Swingen héeft al risico: dat heet geslachtsziekte. Waarom moet er dan nog een risico aan toegevoegd worden? Waarbij overigens het eerste risico óok groter wordt, want als je wappie/high/dronken bent is het een stuk lastiger om veilig te vrijen.
Alle reacties Link kopieren




quote: doddie reageerde





 Als Als we dan écht on topic willen blijven: wat is de reden waarom steeds meer swingers moeten gaan wappen? DAt is inderdaad iets wat opvalt. Ik kan dat zelf wel verklaren, je kunt een borrel nemen of een hapje maar als het om effect gaat en sfeer verhogend kan wappen een uitwerking hebben die meer passent is in een erotische sfeer. Niet nodig natuurlijk. Maar wel begrjipelijk als je kijkt naar de uitwerking. Je wordt aanrakeriger, aanrakingen worden intenser, je staat meer open voor de ander enz. In het boek "uit je bol" staat bij drugs en sex bij xtc: Het verhoogt je vermogen anderre mensen aan te voelen en gevoelsmatig te begrijpen. Het geeft je emoties meer ruimte, maakt je warm en ontvankelijk voor andere. New age-adepten zeggen dat het je "hart-chakra''opent. In direct contact met je partner vloei je over van gevoelens van begrip, liefde en geluk. Einde

Als je dus al iets zou willen gebruiken dan snap ik wel dat het het beste bij swingen past. Je bent erotisch met mensen bezig in intieme sfeer en de werking stimuleerd dat.

Wat mij steeds meer stoort is hoe nórmaal het is onder swingers om te wappen. En nog erger: de manier waarop mensen ons proberen te overtuigen dat het 'natuurlijk helemaal onze eigen keuze is, maar dat het wel zo geweldig is, dat wij iets heel erg missen....maar je moet het natuurlijk zelf weten en als je het niet wilt, moet je het niet doen, hoor'.

Ja ja, hoezo groepsdruk? Hier heb je helemaal gelijk in, sommige zijn wel heel enthousiast en kunnen daarin wat doorslaan naar andere toe.

Het lijkt wel alsof je beschouwd wordt als een newbie als je swingt, maar niet wapt. Je bent er nog niet. Nee, pas als je wappie bent geweest, weet je hoe écht fijn het kan zijn."Je hebt dan geen last meer van je remmingen". Pardon? Welke remmingen? De remmingen die ik heb, die heb ik voor een goede verstandige reden en die wil ik graag behouden.

"Ja, maar dan doe je tenminste wat je echt wil". Nou, als gebrek aan assertiviteit het probleem is, dan ken ik betere oplossingen.Het is inderdaad niet dat je dingen doet die je niet wil. En ook niet dat je van de wereld bent. Je weet alles nog de dag erop. Maar het kan wel versterken dat je dingen doet die je altijd al wilde doen. En juist versterkt krijgt dat je iets niet wil.



En die eindeloze reeks tips. Ik verbaas me er elke keer weer over hoeveel gesprekken swingers kunnen voeren de beste manier om het spul te gebruiken.

Swingen héeft al risico: dat heet geslachtsziekte. Waarom moet er dan nog een risico aan toegevoegd worden? Waarbij overigens het eerste risico óok groter wordt, want als je wappie/high/dronken bent is het een stuk lastiger om veilig te vrijen. De swingers die veilig vrijen altijd al belangrijk vonden zijn daarin niet veranderd toen ze gingen wappen. Men neemt net zo makkelijk het condoom als daarvoor. Mensen die graag zonder willen doen kunnen het natuurlijk wel makkelijk gooien op het feit dat ze wappie waren. Maar dat is ons niet vreemd want dat doet men ook al jaren met drank. Drank wordt ook vaak als excuus gebruikt als men stom geweest is. Het is zeker niet lastiger wel makkelijker de schult op iets anders te schuiven.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren




Swingen héeft al risico: dat heet geslachtsziekte. Waarom moet er dan nog een risico aan toegevoegd worden?





Die uitspraak ga ik nog wel eens een keertje van je lenen !
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren




quote: doddie reageerde





 Als men het over gevaar van deze middelen wil hebben kan men altijd een topic bij maatschappij openen. Ik denk dat we het verder toch ook over sex en middelen moeten hebben aangezien dit de sexpijler is. Ik vind het zeker goed op de gevaren te wijzen omdat het zeker beter is om niets te nemen, maar laat het topic verder niet te veel offtopic gaan met dit soort discussies.





Als we dan écht on topic willen blijven: wat is de reden waarom steeds meer swingers moeten gaan wappen?

Wat mij steeds meer stoort is hoe nórmaal het is onder swingers om te wappen. En nog erger: de manier waarop mensen ons proberen te overtuigen dat het 'natuurlijk helemaal onze eigen keuze is, maar dat het wel zo geweldig is, dat wij iets heel erg missen....maar je moet het natuurlijk zelf weten en als je het niet wilt, moet je het niet doen, hoor'.

Ja ja, hoezo groepsdruk?

Het lijkt wel alsof je beschouwd wordt als een newbie als je swingt, maar niet wapt. Je bent er nog niet. Nee, pas als je wappie bent geweest, weet je hoe écht fijn het kan zijn."Je hebt dan geen last meer van je remmingen". Pardon? Welke remmingen? De remmingen die ik heb, die heb ik voor een goede verstandige reden en die wil ik graag behouden.

"Ja, maar dan doe je tenminste wat je echt wil". Nou, als gebrek aan assertiviteit het probleem is, dan ken ik betere oplossingen.



En die eindeloze reeks tips. Ik verbaas me er elke keer weer over hoeveel gesprekken swingers kunnen voeren de beste manier om het spul te gebruiken.

Swingen héeft al risico: dat heet geslachtsziekte. Waarom moet er dan nog een risico aan toegevoegd worden? Waarbij overigens het eerste risico óok groter wordt, want als je wappie/high/dronken bent is het een stuk lastiger om veilig te vrijen.











Misschien zijn er wel swingers die niet zozeer uit overtuiging swingen maar meer om mee te doen of om uit angst een partner te verliezen. Die mensen zullen het wappen op zijn tijd nodig hebben om over hun schroom heen te komen.



Hoewel ik nooit zal begrijpen dat je middelen nodig hebt om je minder geremd te voelen en relaxter. Dat betekent in mijn ogen dat je iets aan het doen bent waar je toch je vraagtekens bij hebt, diep in je hart.



En steeds weer lees ik hier dat je best kan wappen als je het verantwoord doet.

Dat bestaat helemaal niet. Er is geen combinatie : drugs en veranwoord.

Wie zijn toch die mensen die menen er verstand van te hebben.

Narcotiseurs volgen een studie van zeven jaar om dan een middel als GHB af te wijzen. En wappers hebben er verstand van?



De generatie huidige wappers zijn gewoon de vrijwillige  proefkonijnen : zij zorgen ervoor, met alle gevolgen van dien, dat we over tien jaar wel weten wat de gevaren zijn van de diverse middelen.



Ik vind het zonder meer fout dat hier tips worden gegeven voor een zogenaamd  "verantwoord " drugsgebruik en elke keer als ik het lees, klim ik in de pen in dehoop dat mensen toch nog eens goed nadenken over hun gezondheid.

Je kan wel spijt hebben van de dingen die je nooit gedaan hebt later, wat een argument lijkt te zijn om te wappen maar nog veel meer spijt van de dingen die je uit nieuwsgierigheid niet kon laten en die je gezondheid ruïneren.
Alle reacties Link kopieren
Die veronderstelling is een beetje natte vingerwerk bronny. Meermale zegt men hier niets nodig te hebben. Ik neem aan dat ik meer swingers ken dan jij en ze zitten alle in goede stabiele relatie's en hebben geen middelen nodig om met en van andere te kunnen genieten. Het zou zelfs tegenwerken. We hebben n.l enkele  keren gedate's met mensen waar dat minder sterk bij was en dat komt er dan juist uit. Ook die gevoelens worden juist versterkt. Voor ons een leerschool om zo iets zeker niet te doen met mensen die er niet achter staan of geen goede relatie hebben. Dat worden zoals wij dat noemen "riagg" date's.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
Staat al op het mod topic, hier ook maar dan



Hou toch op Doddie. Er worden rekensommetjes gegeven hoeveel milligram te slikken bij een bepaald gewicht en je geeft goddeeje zelfs tips in welke club ze kunnen gebruiken.

Viva heeft wel een verantwoordelijkheid naar haar lezers hoor. Wat als iemand adhv jouw sommetjes een verkeerde berekening maakt? Dan zijn Viva en jij hartstikke fout.



En wat denk je dat die club vindt van jouw tip dat ze daar niet zo moeilijk doen over harddrugs? Leuke reclame voor ze. Not.



Natuurlijk kunnen ze alles op internet vinden, maar dat betekend toch niet dat die info ook op deze site moet staan? Met een beetje googelen vindt je op internet keiharde porno, extreem rechtse info, sites van al qaida en noem maar op. Dat hoort toch ook niet op deze site? Net zo min als dit soort info over hard drugs.
Zuss duimt zich suf voor Bambi. Het gaat helemaal goed komen, dat weet ik zeker!
Alle reacties Link kopieren
Doddie, jij mag het dan als off topic af willen doen, ik vind het ronduit walgelijk hoe jij en anderen hier hardrugs gebruik zitten te promoten en nog tips geven ook.
Zuss duimt zich suf voor Bambi. Het gaat helemaal goed komen, dat weet ik zeker!
Alle reacties Link kopieren
Doddie, jij mag het dan als off topic af willen doen, ik vind het ronduit walgelijk hoe jij en anderen hier hardrugs gebruik zitten te promoten en nog tips geven ook.




Ik promoot niets, ik hou me aan feiten , vertel wat er onzin is en waar is over het gebruik en ondersteun dat met cijfers en onderzoeken. Die discussie wil ik graag aan gaan.. Verder waarschuwen ik en andere ook voor de gevaren.



Ik geef ook aan dat ik zeker ook op die gevaren wil blijven wijzen maar niet elke keer een discussie alleen over de gevaren wil omdat daar het topic niet over gaat.



En de tips over verstandig gebruik en hoe je er het beste mee om kan gaan staan nogmaals gewoon op internet. Ik heb het zelfs gekopieerd hierheen. De info die ik geef kan men op elke site hierover vinden. Ik zou dus niet weten wat ik anders doe dan dat deze site's doen.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven