Bouwtechnische keuring, wanneer?

18-02-2015 19:02 13 berichten
Wij hebben een huis op het oog.

Dit is een relatief jong huis (10 jaar) maar vanwege wat dingen waarvan wij niet kunnen inschatten of dat op lange termijn gevolgen heeft, willen wij toch een bouwtechnische keuring.



Maar wanneer doe je dat? Voor of na de onderhandelingen?
Alle reacties Link kopieren
Voor! Tenminste dat hebben wij gedaan.



En toen hebben we een schatting gemaakt van hoeveel geld we ongeveer nodig zouden hebben voor verbouwing / renovatie / weet ik wat en TOEN hebben we pas een (uberlaag) openingsbod gedaan.
De Wet van Wuiles: hoe langer de OP, hoe kleiner de kans op een duurzame relatie.
Alle reacties Link kopieren
Ik na. Eerst onderhandelen met een onder voorbehoud van bouwkundige keuring en hoe groot de eventuele kosten van de gebreken mogen zijn.
En hoe ging het daarna verder Evyblissy (want gezien wat ik als leek al nodig acht vrees ik dat wij ook op een belachelijk laag bod gaan uitkomen).
Alle reacties Link kopieren
Ik na de onderhandeling. Maar ik dacht al dat er niet veel aan de hand zou zijn, wilde dat alleen nog bevestigd hebben door een professional. Als je bod er duidelijk vanaf hangt, omdat je zelf al ziet dat er veel moet gebeuren, zou ik het ook er voor doen. Ik zou dan alleen wel goed opletten dat je het laat doen door iemand die let op wat jullie willen weten. De gewone keuring kijkt min of meer of de boel niet instort, en de kostenplaatjes zijn nogal grof geschat. Als je echt zeker wilt weten wat bv een verbouwing of een nieuw dak kost, zou ik ook een offerte vragen bij iemand die dat moet doen (aannemer, loodgieter, afhankelijk van wat het is).
Alle reacties Link kopieren
Tja... we hadden een jaren dertig huis op het oog, wat er wel mooi uit zag, maar er waren dingen waar we grote vraagtekens bij hadden.



We hadden de keuring laten verrichten en daar kwam uit naar voren dat we de eerste jaren zo'n 20.000 euro aan renovatie/verbouwingskosten zouden gaan maken. Op basis van die informatie hebben we een openingsbod gedaan. De verkoper heeft een tegenbod gedaan en na wat heen- en weer bieden zijn we er wel uitgekomen.... Maar mede door de bouwkundige keuring hebben we 45.000 euro minder betaald dan de originele vraagprijs.
De Wet van Wuiles: hoe langer de OP, hoe kleiner de kans op een duurzame relatie.
Ik verwacht eigenlijk geen grote dingen

(er staat water in de kruipruimte, dit schijnt normaal te zijn hier in de buurt maar dit wil ik wel graag laten onderzoeken voor ik definitief ga kopen)
Alle reacties Link kopieren
Wij zijn ook met een huis bezig zoals je weet. Vandaag gaan we voor de 2e keer kijken, nu met aankoopmakelaar erbij. Hij kan inschatten wat ons aan onderhoud te wachten staat en of er grote problemen zijn met zaken als het dak/de fundering e.d. Als dat niets geks oplevert, gaan we onderhandelen en nemen we erin mee wat voor kosten ons nog te wachten staan. Daarbij nemen we wel een voorbehoud van een technische keuring in mee, dat willen we wel laten doen maar pas nadat we er qua prijs uitkomen. Als er uit de bouwkundige keuring dan toch nog gekke dingen komen, zien we er óf van af, óf gaan we opnieuw in onderhandeling.
-
moderatorviva wijzigde dit bericht op 02-01-2017 16:09
Reden: verwijderd
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben de keuring na het bod gedaan, maar in het voorlopig koopcontract (en het bod) wel aangegeven dat het contract ontbonden kon worden als er uit de bouwkundige keuring bleek dat er meer dan 10.000 euro aan gebreken waren. Het ging om een oud huis en we hebben voor de keuring iemand ingeschakeld die gespecialiseerd was in dat type huizen. Was wel wat duurder, maar de keuring was echt super grondig. Gelukkig bleek het huis in goede staat!
Wow, wat zie jij er vandaag geweldig uit!
Alle reacties Link kopieren
Oh oud topic, omhoog gehaald door een spammer. Lekker dan.
Wow, wat zie jij er vandaag geweldig uit!
Alle reacties Link kopieren
SpammerTs zijn STOM.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
Ik heb je gestaft.
De Wet van Wuiles: hoe langer de OP, hoe kleiner de kans op een duurzame relatie.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven