Buurman met pitbulls

23-05-2015 10:41 321 berichten
Ik heb het al eerder aangehaald in een ander topic maar sinds een maand heb ik een buurman met meerdere pitbulls. Ik heb een oud hondje van bijna 16 maar...over een maand arriveren mijn nieuwe hondjes vanuit een buitenlands asiel. Eentje is een middenslag, de ander klein en getraumatiseerd. Onze voortuinen en paden liggen dicht bij elkaar waar hij ze dan weleens los heeft. Hij heeft me al verteld dat het zijn erf is, zijn gedeelte, en dat ze daar van hem lekker mogen loslopen. Dat betekent voor mij dat als ik mijn honden uit wil laten eerst moet kijken waar zijn honden zijn en dan ook nog hopen dat ze niet ergens onverwacht tevoorschijn komen. Hij zegt uiteraard dat zijn honden niets doen en dat ze goed naar hem luisteren. Jullie snappen dat ik het hier Spaans benauwd van krijg en hoop op goede tips. De huizen zijn van een woningbouwvereniging.
Alle reacties Link kopieren
Plaats een schutting.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Is er een schutting of hek of iets dergelijks?
Alle reacties Link kopieren
Is er geen hek tussen de tuinen? Buurman mag zijn honden op zijn eigen erf los laten, maar moet ook zorgen dat ze op zijn erf blijven.

Pitbull betekent niet meteen dat het ook agressieve honden zijn. Of hebben ze zich agressief getoond?
Zelfs een shiwawa kan een vals kreng zijn en plots gaan bijten. dus dat zijn honden nog nooit iets gedaan hebben zegt niks over de toekomst. Wat dat betreft snap ik dat je je zorgen maakt.



Is er een mogelijkheid om je honden via de achtertuin uit te laten?
Een schutting gaat helaas niet het is aan de voorkant met een gedeelde voetpad.
Alle reacties Link kopieren
Hoe is het de afgelopen maand gegaan?

En hij heeft natuurlijk gelijk. Dat jij traumahondjes neemt die niet tegen pitbulls kunnen is natuurlijk niet zijn probleem!

Mits zijn honden inderdaad luisteren en goed op het erf blijven.
Alle reacties Link kopieren
Je gevoel is nutteloos en niets meer dan een aanname. Stel de honden aan elkaar voor en doe niet zo angstig, waarschijnlijk ben jij het probleem als het zover komt.
Alle reacties Link kopieren
Eens met bovenstaande reacties, plaats een hek als dat kan/mag. En ligt het inderdaad aan het ras of echt aan het gedrag van de honden dat je bezorgd maakt? Het ras Pitbull staat nl. niet gelijk aan agressie.
pitbulls kunnen ook gewoon spelen.
quote:miekemv schreef op 23 mei 2015 @ 10:46:

Een schutting gaat helaas niet het is aan de voorkant met een gedeelde voetpad.





Is er geen achteruitgang?



En eens met de reacties dat Pitbull geen synoniem voor vals is.

Pitbull van kennissen was een echte lieverd en bangig voor onze York
Ik ga liever niet afwachten of ze willen spelen...
Alle reacties Link kopieren
Heb je al eens kennisgemaakt met de honden van je buurman? Of durf je dat niet omdat het pitbulls zijn? Wie weet vallen ze ontzettend mee en zijn het idd de liefste honden die je je maar kan voorstellen. Je moet je niet laten beïnvloeden door wat er in de media gezegd wordt over pitbulls. Dat is niet nodig. En net zo als bij elke hond, voorzichtig benaderen, laten snuffelen en dan aaien.
Ik zal aan de buren vragen of ik bij het uitlaten over hun terrein mag.
Dat oudje van mij die ik aan de lijn heb doet snibbig tegen vreemde honden, hij is dus al vaak gepakt door andere honden. Hij zit nu ook vol gezwellen en ik houd hem weg nu van andere honden om hem te beschermen.
Alle reacties Link kopieren
Wist je dat pitbulls van origine gefokt werden als kinderoppas? Door slechte eigenaren wordt hun kracht misbruikt, maar het is absoluut geen slecht ras.
Alle reacties Link kopieren
Mijn zusje heeft een Stafford mix (vrouwtje)...kleine hondjes loopt meestal voorbij (niet interessant). Met middelgrote hondjes speelt zij meestal, zij zakt door haar voorpoten met de kont omhoog, houdt van rennen, bij bange hondjes gaat zij uit de weg of zij laat zich op haar rug vallen met de poten in de lucht. Voor hele grote honden is zij zelf bang, ze komt dan naast mij staan trillen of tussen mij benen.



Het enige irritante aan haar is dat zij veel energie heeft en niet altijd weet wanneer zij op moet houden en dat zij weleens een kind per ongeluk om ver duwt. Verder gaat zij honden met een andere energie vooral uit de weg.



Ik zou eens praten met de buurman en uitleggen dat jouw honden wat kwestbaarder zijn, dat hoeft geen probleem te zijn. Scheidt anders je tuin af en spreek bijv af dat jullie de honden buiten aanlijnen behalve in de eigen tuin en op het uit ren veld.

Je hond voelt jouw angst, maar af jouw honden echt bang zijn voor de staff van de buren is nog maar de vraag.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij ligt het probleem dan eerder bij jouw hondje. Op dat soort gedrag reageren honden soms erg heftig
quote:miekemv schreef op 23 mei 2015 @ 10:53:

Ik zal aan de buren vragen of ik bij het uitlaten over hun terrein mag.Nog maar een keer dan....heb je geen achter uitgang?
quote:miekemv schreef op 23 mei 2015 @ 10:51:

Ik ga liever niet afwachten of ze willen spelen...



Als jij het beste met jouw honden voor hebt, dan zul je jouw eigen angsten en idiote vooroordelen aan moeten pakken! Jouw honden zullen voelen dat jij bang en wantrouwig bent, en dat zullen ze van jou overnemen. Het gevolg is dat de Pitbulls dat niet snappen, en die angst en dat wantrouwen gaan bestrijden of zelfs voor de aanval kiezen omdat ze onterecht onheus bejegend worden.



Als er dus iets met jouw honden gebeurt, dat is dat niet de fout van die Pitbulls, maar een direct gevolg van jouw eigen gedrag!



Neem dus je verantwoordelijkheid door dat te voorkomen. Je hebt nog een paar weken om vriendjes met de Pitbulls van de buren te worden en ik raad je aan om die weken daar ook voor te gebruiken. Leg jouw angst uit aan de buurman en vraag of hij je wil helpen dat te overwinnen. En dat is niet alleen voor de honden beter, maar ook voor jullie zelf fijner.
Waarom zijn de buurhonden enger dan de honden die je tijdens het uitlaten tegenkomt?
quote:miekemv schreef op 23 mei 2015 @ 10:56:

Dat oudje van mij die ik aan de lijn heb doet snibbig tegen vreemde honden, hij is dus al vaak gepakt door andere honden. Hij zit nu ook vol gezwellen en ik houd hem weg nu van andere honden om hem te beschermen.Ook dat gedrag is een reactie op jouw gedrag! En door de hond dan van andere honden af te schermen ipv de hond te socialiseren, maak je het gedrag dus erger. Misschien kun je beter helemaal niet meer aan honden beginnen, als jouw energie voor zulke gestresste honden zorgt!
quote:PlayingTheAngel schreef op 23 mei 2015 @ 10:59:

Wist je dat pitbulls van origine gefokt werden als kinderoppas? Door slechte eigenaren wordt hun kracht misbruikt, maar het is absoluut geen slecht ras.



Echt waar? Goh, fijn dat het ras dan zo misbruikt is/wordt want degenen die ik ken (ook verwante rassen) zijn leuke honden.

Van Boxers wist is trouwens wel dat dat echte kindervrienden zijn.



(Sorry voor het off topic)
Alle reacties Link kopieren
Het feit dat jij je bij voorbaat angstig op stelt, is waarschijnlijk de stimulus voor jouw honden om ook angstig te zijn. Ze kunnen jouw emoties feilloos waarnemen. Als zijn pitbulls los kunnen, wil dat waarschijnlijk zeggen dat ie ze prima onder controle heeft, en ze zijn waarschijnlijk ook nog heel lief.

Ik heb zelf een hele grote hond die er 'gevaarlijk' uit ziet, en het is de grootste slijmbal ooit. Ik heb ook belachelijk veel last van vooroordelen, terwijl het altijd de yorkjes van de buurvrouw zijn die als een dolle tekeer gaan als we ze tegenkomen.



Alsjeblieft, zet dat vooroordeel tegenover die honden van je af. Want als jíj zo doorgaat, gaan jouw honden die pitbulls niet accepteren. Als jij je rustig houdt, zal alles waarschijnlijk reuze meevallen. Bijzonder dat je dat niet doorhebt, terwijl je je wel over "probleemhonden" buigt..



Jeetje ik zou willen dat ik een buurman had met leuke honden zodat mijn hond ook eens een keer kon spelen/maatjes worden..
Another Tale of Infinite Dreams
Alle reacties Link kopieren
quote:miekemv schreef op 23 mei 2015 @ 10:56:

Dat oudje van mij die ik aan de lijn heb doet snibbig tegen vreemde honden, hij is dus al vaak gepakt door andere honden. Hij zit nu ook vol gezwellen en ik houd hem weg nu van andere honden om hem te beschermen.



Dit vind ik echt heel erg om te lezen. Juist het feit dat jij bij voorbaat aan die riem begint te trekken van 'Oh nee, een andere hond!' zorgt dat jouw hond leert dat andere honden inderdaad gevaarlijk zijn. Dat jij bewust een grens creeert tussen jouw hond en alle andere 'gevaarlijke' honden. Je reageert jouw angst direct op je hond af, en je hond leert zo perfect om snibbig te zijn.



:(



Het slechte imago van pitbulls is ook een direct gevolg van verkeerd begrepen honden.
Another Tale of Infinite Dreams

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven