Consumentenbondleden, kennen jullie de boxspring-test?

 1. Vraag aan leden van de consumentenbond: kent één van jullie de boxspringtest die de consumentenbond gedaan heeft?
  http://www.consumentenbond.nl/wordlid/boxspringsenmatrassen/?cid=sea_google_boxspringsenmatrassen

  Ik ben wel geïnteresseerd in de resultaten maar om nu voor 1 vraag 85 euro uit te geven en lid te worden van de consumentenbond, dat gaat me iets te ver.

  Ik ben erg benieuwd welke merken boxsprings/matrassen nu goed uit de test komen en of de duurdere merken ook echt beter zijn dan bijvoorbeeld de bedden van een IKEA. Wij willen volgend jaar een nieuw bed kopen.

  Iemand die me met deze vraag kan helpen?
Let op de laatste reactie is ouder dan 14 dagen.
Snel reageren is daarom uitgeschakeld.
 1. Ik heb mijn boxspring van beterbed, heb alleen traagschuim matrassen erbij gekocht en ik slaap als een roosje :) Boxspring van ikea is ook niet verkeerd.
 2. Ik lees mee!
  Ben al tijden op zoek naar een goed bed (en beetje betaalbaar ;-))
 3. wij hebben voor onze boxspring 1700 betaald incl traagschuim matrassen maar dat was wel tijdens een actie periode.
 4. Je ziet door de bomen het bos gewoon niet meer. Ik kan en wil nu eindelijk meer budget besteden aan een goed bed, want man en ik zijn geen 20 meer en ik heb lage rugklachten. Maar in iedere winkel waar je komt zeggen de verkopers iets anders en prijzen ze andere merken aan. Vandaar dat ik erg benieuwd ben naar de uitslag van die test.

  Ik heb geen Hästensbudget (schijnen hele onderhoudsgevoelige matrassen te zijn trouwens die snel kuilen vormen); rond de 4000 euro is wel de max. Maar als het kwalitatief goed voor minder kan, dan graag.

  We hebben nu een tweedehands bed van Auping en daar zelf nieuwe matrassen in gekocht bij Matrasconcord. Het zouden dezelfde matrassen moeten zijn, maar de matras van mijn man is stugger geveerd dan die van mij. Ik heb dus niet zo'n goede ervaring met zo'n discountzaak.
  Boekenplank123 wijzigde dit bericht op 12-08-2009 09:45 met 22%
 5. Ik heb hier een ww via mijn werk. Ik zal em even opzoeken en voor je kijken naar de test. Brb.

  Perfectionisme is niet perfect...
 6. --
  Iris27 wijzigde dit bericht op 17-08-2011 19:01 met 100%
 7. Even voor je opgezocht, is wel nog van 2007, de test online en heeft maar 5 boxsprings in de test.
  Je hebt twee beste kopen
  1. Beter bed Square testsc. 92
  2.Velda Carlton standaard testsc 84

  Maar ik zou niet zo erg op het oordeel van de consumentenbond afgaan, want van de traagschuimmatrassen was die van de kwantum toen als beste getest en dat was gewoon een lachertje van een matras.

  Je kunt tegenwoordig een maand proef liggen, dus daar zou ik zeker gebruik van maken.
 8. Heb jij je kat goed opgevoed?

  Hoewel het voor een hond de normaalste zaak van de wereld is om naar puppytraining te gaan, wordt van een kitten nog vaak gedacht dat die niet op te voeden is. Think again! Het is heel belangrijk om ook je kitty training te geven. Met deze vijf simpele tips voed je je kat op. #adv

  Lees verder

 9. Nah lekker dan...jullie zijn me voor! ;-)

  Perfectionisme is niet perfect...
 10. Wij hebben een boxspring van het merk Norma. Idem kwaliteit als Hastens, Auping en Jensen, maar ongeveer 50% goedkoper.

  De goedkope merken (Ikea-achtig) slapen even lekker, maar zullen sneller slijten. Bij mijn vriendin is een Ikea boxspring, na een jaar gebruik gaan rafelen bij de naden. Dan is goedkoop dus toch duurkoop!
 11. ps. het instadmodel van Hastens kost 9000 euro.
  Onze Norma uitvoering (uitgebreid + alle extra's) kostte compleet 3.800 euro!
 12. Bedankt Yath, Iris en Zusenzo.

  Gezien de resultaten gaat het dan alleen om de onderbox die de Consumentenbond getest heeft? Je hebt never nooit niet een complete eenspersoons boxspring voor onder de 400 euro. Ik ben al in een beddenzaak geweest en de prijzen voor een complete merkboxspring (bijvoorbeeld Auping) beginnen rond de 2000 euro voor een tweepersoons combinatie.

  Ik had gehoopt dat ze combinaties hadden getest, niet de resultaten van losse boxen en matrassen. Zonde.

  In ieder geval gelukkig dat ik geen lid ben geworden, want dan was ik zwaar teleurgesteld geweest in de Consumentenbond.
 13. Waar heb je die gekocht Bergje?
 14. Ik heb bij een beddenzaak het merk Noflik zien staan. Dit zijn volgens de verkoper ook goede bedden. En Auping heeft het merk Zevenslaper over genomen en die hebben tegenwoordig ook boxspings.

  Kent iemand van jullie Swiss Sense boxsprings?
 15. quote:


  Er bestaat geen "Norma" zaak. Ze verkopen dit merk bij de gerenomeerde meubelwinkels of beddenspecialisten. Het is een "oud" en degelijk merk. Ze bestaan al meer dan 100 jaar. Ze zijn daarmee de oudse matrassen en beddenmakers van Nederland. Ze hebben altijd leuke aanbiedingen.

  Mijn advies is: ga niet voor de goedkoopste en ga niet voor de duurtste... Norma dus!

  http://www.norma.nl
 16. Ze hebben wel twee complete boxprings getest maar dat waren er dus maar twee.

  Die van Hastings en die van Ikea, beide met hetzelfde testresultaat.

  Ik ben zelf helemaal weg van de nieuwe Tempurcollectie maar daar moet je wel van houden (qua matras dan).

  Voor mijn rug lijkt het me iig ideaal, nog maar even doorsparen.
 17. Swiss Sense heeft niet zulke goede kritieken, kijk maar eens op het Tros Radar Forum.
  Zelf heb ik een Ubica Boxspring, ook een ouderwets degelijk Nederlands product, mijn moeder kon het reclamemuziekje dat 40 jaar geleden op de radio werd uitgezonden nog zingen ;-)

  Ik ben er zeer tevreden over, de mijne was niet zo duur, ongeveer ¤1500 voor een 160*200 boxspring, zonder topper.
  Later heb ik nog wel een topper erbij gekocht omdat ik het wel hinderlijk vond dat de bovenste matrassen verschoven op de boxsprings en er een hele irritante naad onstond.
  Dat is nu opgelost met de topper en tussen ieder matras en boxspring een anti-slipmatje (a 1,50 bij ikea).

  Maar ik merk dat ik sinds ik dit bed heb, veel minder last van mijn nek en hoofdpijn heb, dan bij mijn oude bed.
  Het is echter wel heel persoonlijk wat je fijn vindt en wat goed voor je is, het is dan ook wel positief als je een matras 30 dagen kunt uit testen waar sommige merken mee adverteren, maar hier zitten vaak wel heel wat voorwaarden aanverbonden, dus lees goed de kleine lettertjes.
 18. Ik ga in ieder geval geen bed kopen bij een discountzaak. Ik ga liever naar een speciaalzaak. Bedankt voor de tip van de proefperiode. Ik zal er rekening mee houden bij aankoop van een bed.
 19. Ik heb vorige week in een hotel geslapen op een Norma boxspring. Echt helemaal super! Normaal gesproken slaap ik op een ander bed altijd minder goed, want wij hebben een waterbed, en dat ligt altijd prima. Maar nu ben ik om, ik wil ook zo'n boxspring!

  Ik heb even gekeken naar het merk en uitvoering. Het was een stevig matras van norma hotel 5*. Er boven lag een dekmatras van traagschuim volgens mij.

  Op de site van Norma kan ikdit bed niet vinden, maar zal binnenkort wel even contact opnemen.
 20. Heerlijk he, Norma!? Dit is het eerste bed waarvan ik na dag 1 zeg: YES!
  Normaal moet ik altijd een tijde wennen aan een matras... bij deze helemaal niet.
 21. Ik heb even gegoogled en bij ons in het dorp zit ook een zaak die die Norma-bedden verkoopt. Ik ga er binnenkort eens langs.
 22. Ik heb een boxspring van Swiss Sense en ben daar echt ontzettend tevreden over. Het bed slaapt al ruim 2 jaar heerlijk. Je kan er verschillende matrassen kopen qua zachtheid/ hardheid, ik heb een wat zachtere en vriend een wat harder matras. We hebben wel het basismodel, ongeveer 1100 euro dacht ik en kregen hier de kussens bij. De bestelling ging prima, geen problemen gehad bij levering o.i.d...
 23. @Pinksterbloempje,
  Je bent dus nog steeds zoekende ? Ben je al bij Orion geweest ?
 24. quote:
  moppetoet schreef op 15 augustus 2009 @ 22:40:
  @Pinksterbloempje,
  Je bent dus nog steeds zoekende ? Ben je al bij Orion geweest ?
  Hoi Moppetoet; ik ben inderdaad nog steeds zoekende. De auto kwam tussen mij en mijn nieuwe bed. :) Het staat nu voor volgend jaar in de planning. (kijkt dreigend naar auto)

  Ik ben in het voorjaar bij Orion geweest. Het is wel een tikje een rommelige zaak. ;-)

  Misschien had ik pech, maar ik heb daar een mevrouw gesproken die niet heel erg veel wist te vertellen over de kwaliteit van de bedden. Ik heb later op hun website meer informatie gekregen en zag dat Orion veel van haar bedden uit Frankrijk haalt. Ze zijn daar niet zo heel duur, dat klopt. Op het moment dat ik er geweest ben stond er niet echt iets bij dat ik erg mooi vond.
 25. Ik haal dit topic even omhoog. Overweeg ook de aanschaf van een boxspring en vind de wereld van beddenzaken / boxsprings nogal onoverzichtelijk dus ben benieuwd naar meer persoonlijke ervaringen.

  - Hoe hou je twee losse boxsprings bij elkaar, zodat ze niet uit elkaar schuiven? Kun je dat helemaal voorkomen met een topmatras?