Dode rat in zwembad?

28-07-2013 18:28 44 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik ging vandaag bij een vriendinnetje thuis zwemmen. Zij woont in een groot bos en hebben buiten ook een redelijk groot zwembad. Toen wij het water in wilde gaan zagen wij dat er een dode rat in het water dreef! Ik durfde eigenlijk het water niet meer in ivm ziektes maar zei ging er nog vrolijk in, uiteindelijk ben ik er ook maar in gegaan maar kan ik hier ziek van worden?
Alle reacties Link kopieren
Ohja, natuurlijk hadden we (ofja, haar vader) die rat er wel eerst uit gehaald en hij vertelde dat dat weleens eens vaker voorkwam.
Alle reacties Link kopieren
Misschien had er wel een hond in het zwembad geplast, of een dode mug met een ziekte zijn bloed in het water. Misschien had je vriendin wel een Soa en hebben jullie in het zelfde water gezwommen! :O
Internagelaktisch
Alle reacties Link kopieren
Valt mee, de rat is verdronken. Dus tenzij je met hem getongzoend hebt of zijn urine hebt gedronken zul je niet ziek worden.

Bij alle buitenbaden worden voor ze open gegaan eventuele dieren verwijderd zonder dat mensen daar ziek van worden.
Alle reacties Link kopieren
Een dode rat zou ik wel smerig vinden. Ik zou de pomp toch eerst een dagje laten draaien voor ik er weer in ging. Maar of je er echt ziek van kunt worden? Geen idee.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou me er niet zo druk over maken, zwem je nooit in de zee of een recreatieplas? Massa's kadavers daar in het water.
You know how I know? Because I reeaally think so!
Alle reacties Link kopieren
Och, ik zou me er niet zo druk om maken. Goed voor je weerstand.
Alle reacties Link kopieren
Loepje?
Alle reacties Link kopieren
quote:bootje_op_de_golven schreef op 28 juli 2013 @ 18:43:

Loepje?Oh, I see.
ligt eraan hoe lang hij er al in lag
Jij bent toch die ene van die bacteriën in haar vagina en die vieze frietpan in de garage? Ik kan je maar één ding aanraden: ga iets doen aan je smetvrees/hypochondrie. Je leven wordt er echt niet leuker op zo.



En nee, een verzopen rat in een zwembad kan echt geen kwaad, zolang je die rat niet opvreet en het zwembad niet leeg drinkt. Ik vind het wel een beetje zielig voor het beestje, dat dan weer wel.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat je nu zwanger bent van die rat.
quote:bootje_op_de_golven schreef op 28 juli 2013 @ 18:43:

Loepje?
Alle reacties Link kopieren
Lijkt mij ook niet zo'n lekker idee nee, maar denk dat je er niet ziek van zal worden. Zat er geen chloor in het water?
Alle reacties Link kopieren
De nick deed al een belletje rinkelen in de categorie 'huishypochonders', maar ik kon niet loepen.
Sjongejonge, zelden zo'n voorbeeld gezien van 'een mens lijdt het meest...'.
Alle reacties Link kopieren
Bij sommige mensen ga ik eerst loepen en het klopt altijd
Alle reacties Link kopieren
quote:Aminah schreef op 28 juli 2013 @ 19:19:

Bij sommige mensen ga ik eerst loepen en het klopt altijd
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Alle reacties Link kopieren
quote:Pepermint_Patty schreef op 28 juli 2013 @ 18:31:

Dus tenzij je met hem getongzoend hebt of zijn urine hebt gedronken zul je niet ziek worden.

Alle reacties Link kopieren
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuse ... art_id=999



Leest!
Alle reacties Link kopieren
Leptospirose – rattenziekte – Ziekte van Weil



Leptospirose is een zeldzame infectie die veroorzaakt wordt door een besmetting met de Leptospira bacterie.

Meestal treden besmettingen op na een contact met ratten of met door ratten besmet water. Ook andere dieren kunnen drager zijn van de bacterie, o.m. honden, varkens, runderen, schapen en geiten.

Leptospiren leven in de nieren van hun natuurlijke gastheren en worden uitgescheiden met de urine. Ze kunnen geruime tijd buiten het lichaam van hun gastheer overleven, vooral als de condities gunstig zijn (warme en vochtige omgeving). Besmetting van de mens vindt plaats door direct contact met de (levende of dode) gastheer of zijn urine of indirect via de met urine besmette omgeving, vooral oppervlaktewater, vochtige planten en modder. Voor infectie is overdracht via wonden of slijmvliezen of misschien ook via de weke huid of door inademing van aerosolen van urine noodzakelijk. Intensief contact met dieren vormt een potentieel risico tot besmetting.
Alle reacties Link kopieren
quote:Siepeltje schreef op 28 juli 2013 @ 19:39:

[...]





[afbeelding]
Alle reacties Link kopieren
Risicogroepen



Mensen met bepaalden beroepen (onder meer : rioolwerkers, tuinders, bouwvakkers, militairen en landbouwers), waterrecreanten en in het algemeen iedereen die die door beroep of hobby veelvuldig in contact komt met (wilde) dieren en/of oppervlaktewater en/of modder.

Vroeger kwamen geregeld infecties voor bij mensen door opspattende urine van runderen in een melkstal (vandaar de naam ‘melkerskoorts’), maar dit is vrijwel verdwenen door de controle van het vee. In Nederland was in 2001 1,3% procent van de melkveebedrijven en tussen de 5 en 10 procent van de niet-melkleverende veebedrijven besmet met Leptospira.

De meest voorkomende oorzaak is nu zwemmen in buitenwaters waarin ratten leven. Langdurige of zware regenval en overstromingen kunnen een toename van het aantal leptospirose gevallen tot gevolg hebben.

Zo was er enkele jaren geleden in Antwerpen een ziektegeval bij een politieagent die besmet werd tijdens het bergen van een lichaam van een man die in een gracht gevallen was. Ook deden zich enkele gevallen voor bij personen waarbij de tuin vermoedelijk als indirecte besmettingsbron fungeerde. Nog in Antwerpen werd een geval van leptospirose ontdekt bij een man die besmet raakte tijdens een zwempartij in een vijver. Enkele jaren geleden werd een massale besmetting vastgesteld bij triatlonatleten waarbij in totaal 90 personen de ziekte opliepen.

Honden raken ook regelmatig besmet door het zwemmen in buitenwater. Daarnaast kunnen honden de infectie oplopen door het likken aan elkaars genitaliën of door het oplikken van urine.



Hoe vaak de ziekte voorkomt is niet bekend. In Nederland wordt het aantal besmettingen geraamd op een 30-tal per jaar. Omdat het ziektebeeld in het begin erg lijkt op een banale infectie van bv. de bovenste luchtwegen en artsen soms nogal snel antibiotica voorschrijven, komt de ziekte waarschijnlijk meer voor maar verloopt ze onopgemerkt.
Alle reacties Link kopieren
Hypochonder of niet, als ik de info mag geloven zou een eventuele besmetting met Weil niet eens onmogelijk zijn.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven