Een zeer drukke Jack Russel pup

22-02-2015 17:58 146 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb onlangs, na mij zo goed mogelijk te hebben voorbereid door er veel over te lezen en vragen, een Jack Russel pup van 2 maanden gekocht. In theorie wist ik dus heel goed waar ik aan begon. Maar de praktijk is toch wel veel pittiger dan ik vermoedde. Veel bijten, niet luisteren, en natuurlijk nog niet zindelijk. Heeft iemand misschien wat tips voor mij en vanaf wanneer zou ze naar een puppy training kunnen? Alvast bedankt!
Alle reacties Link kopieren
Ze mogen naar training zodra ze alle prikken hebben gehad. Sommige hondenscholen geven daarvoor al individuele training aan huis.
Ja je hebt niet het rustigste ras uitgekozen en een puppy is veel werk. Een cursus kan ongeveer vanaf 3 maanden, na de prikken. Waar heb je vragen over?
Alle reacties Link kopieren
Ik wist, in theorie dus, dat het een druk ras is, maar dit hondje is dus wel heel erg druk. Wat ik mij nu hoofdzakelijk afvraag is toch wel of zo'n training wel zoden aan de dijk zal zetten, dat ze dus uiteindelijk toch wel zal luisteren en niet meer zal bijten. Ik moet bekennen dat ik totaal geen ervaring had (heb) met honden, maar ja, eens moet de eerste keer zijn natuurlijk en nogmaals, ik heb er veel over gelezen en gepraat, voordat ik dit hondje aanschafte. Alles bij elkaar ben ik er toch wel maanden en maanden mee bezig geweest eerdat ik tot aanschaf over ben gegaan.
Alle reacties Link kopieren
Nou het lijkt mij dat je gewoon die training moet proberen en niet bij voorbaat je hondje al afschrijft.
I choose happy!
Dat je geen ervaring hebt is wel duidelijk, nogmaals wat wil je weten?

Met goede opvoeding en voldoende beweging zijn JR's geweldige honden, waar je heel lang lol van hebt.

Alle pups bijten, zijn niet zindelijk en luisteren doen ze ook niet.
Elke pup bijt en is superdruk. Ik was gesloopt na 3 mnd met mijn pup van juist een heel rustig ras. Maar echt, dat wordt minder. Je moet vooral geduld hebben.



En tot die tijd kan idd een cursus helpen, maar zorg ook dat het hondje genoeg geestelijke stimulatie krijgt. Bijv met spelletjes, elke keer op een ander stukje wandelen, samen naar drukke plekken zoals de markt en winkels, enz. Ze mogen nog niet teveel lopen als pup, dus probeer hem ook op andere manieren te stimuleren.
Je bent er maanden en maanden mee bezig geweest maar je hebt je geen enkel moment gerealiseerd dat een jackrussel een moeilijk ras is als onervaren hondeneigenaar?



Daar komt nog bij dat, zoals hier gezegd wordt, alle pups onzindelijk, druk en bijtgraag zijn.



Een deel is een hond aan te leren. Een ander deel is simpelweg karakter. Je hebt geen garanties dat ze het een of ander nóóit meer zal doen. Maar met veel discipline kun je erg ver komen. Desnoods idd alvast met training aan huis. Als je het vroeg verpest heb je namelijk nog véél meer werk te verstouwen.



Succes voor jou en je pup.
Alle reacties Link kopieren
Heb je een bench?
never a failure, always a lesson
Alle reacties Link kopieren
Jip, die training ga ik ook zeker proberen hoor en ik schrijf haar zeer zeker niet af. Ik besef heel goed dat ik dit hondje heel bewust en weloverwogen gekozen heb en met een levend wezen te maken heb. Maar omdat ik toch wel een beetje onzeker ben over het een en ander vraag ik hier op het forum om raad en een beetje steun. That's all!
Alle reacties Link kopieren
Achteraf kijk je een koe in zijn kont, maar misschien was het verstandiger geweest om als eerste hond een wat oudere hond te nemen ipv een pup (van en druk ras).



Heb je genoeg tijd om je pup te socialiseren en op te voeden, of zit hij veel in een bench omdat jij moet werken oid?



Ik wens je succes en sterkte.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Ze is twee maanden! Een baby.
O en tip? Consequent zijn. En wat je ook doet, niet met neus in de plas duwen.
Alle reacties Link kopieren
Een pup in huis is gewoon erg veel werk. Ze spreken geen Nederlands en moeten nog leren hoe ze zich horen te gedragen.

Ze Nederlands (lees commando's) leren kan door de dag heen door gewenst gedrag te belonen en hier meteen een commando aan te verbinden. Blijf consequent, want een hond begrijpt er niets van als iets de ene keer wel en de andere keer niet mag.

Hoe meer tijd je het eerste jaar in de opvoeding steekt, hoe meer plezier je er daarna van hebt.



Om je pup zindelijk te krijgen laat je hem meerdere keren per dag uit op dezelfde plek in de buurt zodat je pup op een gegeven moment weet wat hij daar moet doen. Beloon buiten plassen/poepen uitgebreid en benoem wat hij aan het doen is "braaf plasje", negeer plassen/poepen binnen. Kijk goed naar je pup, op een gegeven moment herken je zijn gedrag als hij moet plassen.



Als het goed is is je pup op 6 weken leeftijd gevaccineerd, de volgende vaccinaties volgen op 9 en 12 weken. Een week na de laatste vaccinatie is je pup voldoende beschermd om naar puppycursus, uitlaatveldjes en het bos te kunnen.

Hoewel veel hondenscholen je zo vroeg mogelijk binnen willen halen, zou ik je willen adviseren tot de 12 weken de socialisatie rond huis te doen pas na de laatste vaccinatie op cursus te gaan. Er worden nog regelmatig zieke pups gekocht waar mensen dan ook mee op cursus gaan; als jouw pup nog niet volledig beschermd is, is hij veel vatbaarder voor besmettelijke ziektes.



Veel plezier met je nieuwe huisgenoot!
Alle reacties Link kopieren
Ja, ik heb gelukkig een bench en daarin voelt ze zich helemaal thuis. Al vanaf de eerste dag gelukkig. Ze slaapt er zonder problemen in de hele nacht, met de deur op slot. En ook overdag gaat ze er zelf heen om te slapen of spelen. En ik kan dan, met het deurtje op slot, makkelijk een uurtje weg ofzo. Dus dat is geen probleem gelukkig.
Alle reacties Link kopieren
Jack russels hebben een steek los zitten in hun bovenkamer. De meesten sporen niet. Als het nu met 8 weken al een ramp is dan wens ik je veel sterkte de aankomende 15 jaar.
Ja en?
Alle reacties Link kopieren
Dank je Snowdogs voor je tips!
Alle reacties Link kopieren
quote:NummerZoveel schreef op 22 februari 2015 @ 18:14:

Elke pup bijt en is superdruk.



Dit is simpelweg onzin.

Van ras tot ras kan het een wereld van verschil zijn.
Ja en?
Alle reacties Link kopieren
Nou snoopylyn, jouw woorden geven mij weer hoop.
quote:snoopylynn schreef op 22 februari 2015 @ 18:17:

Jack russels hebben een steek los zitten in hun bovenkamer. De meesten sporen niet. Als het nu met 8 weken al een ramp is dan wens ik je veel sterkte de aankomende 15 jaar.Wat een ongelofelijke onzin. Het zijn intelligente hondjes met een hoog energie level, helaas past dat vaak niet met wat mensen een hondje te bieden heeft.
quote:snoopylynn schreef op 22 februari 2015 @ 18:20:

[...]





Dit is simpelweg onzin.

Van ras tot ras kan het een wereld van verschil zijn.Nou met 8 weken bijten ze allemaal hoor.
Alle reacties Link kopieren
quote:snoopylynn schreef op 22 februari 2015 @ 18:17:

Jack russels hebben een steek los zitten in hun bovenkamer. De meesten sporen niet. Als het nu met 8 weken al een ramp is dan wens ik je veel sterkte de aankomende 15 jaar.Jack Russells hebben geen steekje los zitten. Het zijn werkhonden die je voldoende uitdaging moet geven om ze tevreden te houden. Doe je dat niet dan gaan ze ongewenst gedrag vertonen. Dat ligt dan vaak niet aan de hond, maar aan het baasje die niet aan de behoeften van de hond kan voldoen. Dit geldt overigens voor alle rassen; jij moet voldoen aan de behoeften van het ras, niet andersom. Als je een vloerkleedje zoekt i.p.v. een actieve hond, dan moet je geen Jack Russell kopen.
Alle reacties Link kopieren
Wat ik al schreef, ik heb me zo goed ik kan en maandenlang proberen voor te bereiden op het hebben van een hondje. En dat de praktijk nu toch anders is dan de theorie is denk ik niet zo gek want dat geldt volgens mij voor alles in het leven. Belangrijk is, dat ik niet over 1 nacht ijs ben gegaan en nu toch wel in alle eerlijkheid durf te bekennen dat het soms best wel heel moeilijk is. Maar gelukkig lees ik hier veel goede tips en daar ben ik heel blij mee.
Hier nog wat tips m.b.t. het bijten:



http://www.hondencentrum. ... n-om-hem-dit-af-te-leren/
Alle reacties Link kopieren
Dank je star voor de link!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven