Electrische fiets??

17-02-2017 15:10 106 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik was net bij een fietsenwinkel voor een nieuwe fiets. Tot mijn grote verbazing was 85% van de fietsen die in de winkel stonden elektrische. In mijn beleving is een electrische fiets voor oudere mensen.

Irriteer mij regelmatig aan omroep max die mij inhaalt op het fiestpad.

De fietsenmaker vertelde mij dat deze fiets tegenwoordig door iedereen gekocht word, zelf voor schoogaande kinderen.

Ik heb een fiets nodig voor kleine stukjes. Nu is mijn vraag is een elektrische fiets de inverstering echt waard, zijn toch best prijzig. Zal je meer gaan fietsen en de auto katen staan? Of toch een gewone fiets kopen voor die kleine stukjes.
Ik heb er ook 1. Maar wij vinden het ook leuk om fietstochten te maken.

Laat nu wel vaker de auto staan, want een beetje wind boeit me niet meer.

Schoolkinderen, mensen die naar hun werk fietsen, tegenwoordig is t echt niet meer alleen voor oude mensen.



Huur er anders eerst eens 1, weet je of t bevalt.
Als je echt van plan bent om afstanden en voor je plezier te gaan fietsen is het wel fijn. Voor korte stukjes zou ik het niet doen. Ik heb zelf ook een..een ouder type..ik vind m zwaar (fiets stukje optillen bijvoorbeeld , maar ook bij opstappen enz.)...en ze zijn loeiduur.
Ik ben net dertig en heb een elektrische fiets in bestelling. Door mijn astma en knieproblemen pakte ik inmiddels bijna altijd de auto (ook voor boodschapjes een dorp verderop) terwijl ik in beginsel een fietser/buitenmens ben. De elektrische fiets heeft voor mij dus zoveel voordelen dat ik 'om' ben.
Alle reacties Link kopieren
Of je de auto vaker laat staan ligt helemaal aan jezelf. Als je nu de fiets al laat staan omdat je vermoedt dat het gaat regenen, denk ik dat je die elektrische fiets ook laat staan. Afstanden die je anders net te ver vindt om te fietsen ga je dan misschien wel doen. Ik heb een paar nichten van half in de 40 die er allebei een aangeschaft hebben voor woon-werk afstand. Was met een gewone fiets net te ver, en te zweterig aankomen, maar met deze fiets gaat het prima
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
Ik heb er een voor m'n werk. Heerlijk! Ik stond altijd 50 minuten in de file en ben op de fiets in 30 minuten fris en fruitig op m'n werk, zonder te zweten.
Als je alleen maar kleine stukjes fietst en ook nog eens in de stad bijvoorbeeld en niet in de polder waar het altijd waait zou ik er ook geen kopen. Je hoeft toch niet hetzelfde te doen als 85% van de mensen? Zelf vond ik 'm super, hier waait het altijd en met een steeds zwaarder kind achterop vond ik het erg fijn. Inmiddels een auto en nu staat 'ie te verstoffen... Als het lente wordt maar weer eens tevoorschijn halen.



Ik zou wel stoppen om je te irriteren aan mensen die je inhalen, nergens voor nodig.
Wij hebben er eentje aangeschaft omdat we in de zomer graag echt lange fietstochten maken. 50 km ofzo. Ik begon het te ontzien als het een beetje waaide. Zonde. Nu boeit wind me niet meer, ik kom toch wel thuis. Ik ben 59 maar ze worden echt heel veel door jongeren gekocht. Collega's van mijn dochter (allemaal dertigers) hebben er bijna allemaal een ook omdat de afstand woon/werk soms makkelijker is dan met de auto die je dan nergens kwijt kan.,

Voor mij is het een topaankoop geweest. Spijt dat ik het niet jaren eerder heb gedaan. Wel duur inderdaad.
Alle reacties Link kopieren
Vind mij fiets nu veel te zwaar, laat m daarom ook vaak staan.

Dat niet zweten staat mij ook wel aan...
Alle reacties Link kopieren
Ik heb al jaren een elektrische fiets en ben er dolgelukkig mee. Vroeger stapte ik voor ieder wissewasje in de auto. Ik doe nu alles op de fiets. Dus in mijn geval is het echt de investering waard geweest.
Mij bevalt hij goed. Ben al aan mijn derde!
Alle reacties Link kopieren
Ik doe nu al alles op de fiets, heb ik geen motortje voor nodig. Maar als je opziet tegen fietsen omdat je het zwaar vind, dan is het misschien wel een optie. Ik zie vooral op tegen fietsen als het koud of nat is, maar dat is het op een electrische fiets net zo.
Anarchie is leuk, maar je blijft van mijn kaas af
quote:handigmetgeld schreef op 17 februari 2017 @ 15:36:

Ik doe nu al alles op de fiets, heb ik geen motortje voor nodig. Maar als je opziet tegen fietsen omdat je het zwaar vind, dan is het misschien wel een optie. Ik zie vooral op tegen fietsen als het koud of nat is, maar dat is het op een electrische fiets net zo.Klopt maar ik woon in een provincie waar het ALTIJD waait en dat ben je op den duur echt beu.
quote:herfstappeltaart schreef op 17 februari 2017 @ 15:39:

[...]





Klopt maar ik woon in een provincie waar het ALTIJD waait en dat ben je op den duur echt beu.K*t is dat hè.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb 3 jaar geleden een dure nieuwe fiets gekocht maar dan een gewone. Paar maanden erna kreeg ik een dubbele longembolie en helaas is de benauwdheid bij mij nooit helemaal weggegaan.



Nu zo'n spijt dat ik geen elektrische had gekocht destijds. Inruilen schiet ik er toch nog behoorlijk bij in helaas.
Liefhebben
is meer
lief
dan hebben
Laten jullie je elektrische fiets dan gewoon overal staan op straat? Van de mensen met een elektrische fiets die ik ken, is ie namelijk gejat. Dus een goede verzekering erbij afsluiten, is sowieso een goed idee.
quote:Jibba schreef op 17 februari 2017 @ 16:12:

Laten jullie je elektrische fiets dan gewoon overal staan op straat? Van de mensen met een elektrische fiets die ik ken, is ie namelijk gejat. Dus een goede verzekering erbij afsluiten, is sowieso een goed idee.Daar zeg je iets, dat doe ik inderdaad niet. Thuis staat hij in de schuur en op m'n werk in een afgesloten fietsenstalling met een dubbel slot. Ik heb ook nog een gewone fiets voor kleine stukjes in het dorp.
Alle reacties Link kopieren
Mijn man vond ook dat elektrische fietsen voor oudjes van rond de 80 jaar zijn.

Ik kreeg op de gewone fiets na ongeveer 15 kilometer last van mijn knieen.Na een diagnose van artrose in mijn vingers, de dokter gevraagd op dat ook in de knieen kon zitten.Ja, dat kon.s Middags zaten man en ik bij de fietsenwinkel voor een e bike.

Ik heb geen last meer bij lange einden fietsen.Vorig jaar in Duitsland fietste ik als een speer (o.a. Bamberg dat op 7 heuvelen ligt). Man was er na 2 weken klaar mee met dat gefiets.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een elektrische fiets vanwege werk in de thuiszorg. Had ik jaren eerder moeten doen. Ik pakte nooit de fiets vanwege overmatig zweten. Nu pak ik hem bijna overal voor. Heb in 2 jaar tijd al 3000 km gefietst.
Don't waste your time or time will waste you.
Alle reacties Link kopieren
Geweldig!



Ben begin 30 heb er samen met man ieder 1 aangeschaft, we fietsen nu met plezier 15 km naar een verjaardag om daar een borrel te kunnen drinken, geen discussie meer wie de bob is ;) en kies bewust echt veel vaker voor de fiets en daardoor staat auto veel vaker stil. Je zult ervaren dat met de electric je sneller op bestemming bent als met auto en dingen als moeilijk parkeren je ook overhalen eerder die fiets te pakken.

Ik fiets ook dagelijks de stukken van +/-5 @ 10 km woon-werk verkeer, wat ik normaal met auto deed.



Terugverdien tijd gaat dan ook snel, ligt natuurlijk wel aan je eigen instelling :P



Ik zet hem wel gewoon overal neer en heb geen verzekering, altijd 2e slot en op twijfelachtige plekken, bv bij uiteten in de stad neem ik de accu mee naar binnen in een tas. Dan is de fiets ook niet veel meer waard ;P
Alle reacties Link kopieren
Ja, je gaat meer fietsen en laat de auto vaker staan.

Ik ben jong en voor zover ik weet gezond. Pak veel vaker de fiets. Ook om boodschappen te doen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Eames6 schreef op 17 februari 2017 @ 16:15:

[...]





Daar zeg je iets, dat doe ik inderdaad niet. Thuis staat hij in de schuur en op m'n werk in een afgesloten fietsenstalling met een dubbel slot. Ik heb ook nog een gewone fiets voor kleine stukjes in het dorp.

Daarom heb ik voor de mijne ook een verzekering afgesloten. Ken mezelf, anders durf ik .m nergens neer te zetten en ga ik .m dus niet gebruiken. Voor die 5 euro per maand heb ik rust én wordt er betaald bij schade of diefstal.

Ik ben heel blij met mijn elektrische fiets. Ik ben in de dertig. Op een gewone fiets kan ik niet meer fietsen, maar elektrisch is echt genieten.
nee, het is eleKtrische fiets.
Alle reacties Link kopieren
quote:IBIopviva schreef op 17 februari 2017 @ 15:43:

Ik heb 3 jaar geleden een dure nieuwe fiets gekocht maar dan een gewone. Paar maanden erna kreeg ik een dubbele longembolie en helaas is de benauwdheid bij mij nooit helemaal weggegaan.



Nu zo'n spijt dat ik geen elektrische had gekocht destijds. Inruilen schiet ik er toch nog behoorlijk bij in helaas.Vorige week was ik naar de E-bike experience in Utrecht en daar was ook een stand die gespecialiseerd is in het ombouwen van gewone fietsen in elektrische fietsen. Kennelijk kan dat vanaf E 495,-- Is dat geen optie voor jou?

www.e-fietsspecialist.nl
quote:apiejapie schreef op 17 februari 2017 @ 16:50:

[...]



Daarom heb ik voor de mijne ook een verzekering afgesloten. Ken mezelf, anders durf ik .m nergens neer te zetten en ga ik .m dus niet gebruiken. Voor die 5 euro per maand heb ik rust én wordt er betaald bij schade of diefstal.

Ik ben heel blij met mijn elektrische fiets. Ik ben in de dertig. Op een gewone fiets kan ik niet meer fietsen, maar elektrisch is echt genieten.Ik heb ook wel een goede verzekering, maar ben toch extra voorzichtig ermee merk ik.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven