Log nu in om te reageren
 1. *
  Skye_ wijzigde dit bericht op 21-04-2017 19:47 met 100%
 2. Dat onderhoudsbedrag is inderdaad belachelijk weinig Voor een woonboerderij. Dat ben je alleen al kwijt aan verf voor een groot huis. Wij hebben ons huis onlangs laten schilderen en waren 9000 euro kwijt. Ook een vrijstaand huis. Daar moeten jullie dus 4-5 jaar voor sparen, en dan moet er niets onverwachts gebeuren. Als je dakgoot gaat lekken, je riolering doorgespoten moet worden, of je wc-pot of auto is aan vervanging toe, dan zit je met de gebakken peren.
 3. Beste lolly pop, kunnen we prive op de een of andere manier in contact komen om te sparren? Dan komen we voor de koop wat beter beslagen ten ijs.

  Alle andere meedenkers, bedankt hoor! We krabben ons her en der even goed achter de oren en gaan weer op zoek naar mogelijkheden of acceptatie van dat het niet gaat lukken :-( :-)
 4. Heb je al wel uitgezocht of een B&B in het bestemmingsplan van de desbetreffende gemeente past?
  Je mag niet zomaar overal een B&B beginnen.
  Indien je dat nog niet gecheckt hebt, lijkt me dat sowieso nu de eerste stap.
 5. Ik zou het wel doen, maar ik heb al meerdere keren een huis gekocht en volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Ook met minder spaargeld achter de hand, een keer kort na aanschaf in de WW, een keer zwanger en een keer met een ZZPbaan ipv loondienst, dus wij zijn niet zo bang voor zo'n project, maar wij kunnen en doen ook veel zelf. Zo'n grote verbouwing is niet niks, maar wel heel gaaf. Als jullie er zin in hebben en een goede planning kunnen maken..... doen!

  Check behalve het hypotheekverhaal inderdaad wat anderen zeggen ook of een B&B in het bestemmingsplan past en kan/mag van de hypotheekbank. Bedenk ook of de locatie interessant is voor een B&B. Er zullen bijvoorbeeld weinig mensen zijn die in the middle of nowhere willen zitten. Maar als jij vlakbij een grote stad of een mooi natuurgebied woont en je kan bijvoorbeeld scooter/fiets/etc ter beschikking stellen. Maak dus een reele schatting van je bezettingsgraad.

  Bedenk ook of de boerderij al de mogelijkheid heeft voor makkelijk een B&B maken (zijn er bijvoorbeeld al twee badkamers/keukens/wateraansluitingen/afvoermogelijkheden of moeten die er geheel nog komen. Dat maakt verschil in de kosten.

  Overweeg ook om die B&B te laten vallen in je plan of uit te stellen. Dus bijvoorbeeld eerst voor jezelf verbouwen en de B&B later doen. Scheelt kosten en stress en je kunt je B&Bplan bijvoorbeeld ook beter uitwerken als je het huis en de omgeving etc beter kent. Daarnaast scheelt het een deel-plan in je hoofd om uit te werken, want er komt nog genoeg op je af bij zo'n verbouwing. Denk sowieso aan gefaseerd verbouwen (en nee, dan hoef je niet meteen naar 'help mijn man is klusser', het kan ook bewoonbaar gefaseerd verbouwd worden).

  Ik weet niet hoe erg "bouwval" het is en hoe groot het is, maar met slim plannen, goede offertes, goed inkopen etc kun je met een ton echt ver komen. Kijk wel of je dit verbouwgeld kan lenen bij de bank, want verbouwkosten zijn niet zo makkelijk meer mee te financieren. Ik vind wat je kan lenen en je maandlasten niet heel schokkend in tegenstelling tot anderen overigens.