Gezellig kattenklets-topic

20-05-2016 23:06 277 berichten
Ooit, voor het viva-forum ge-update werd, was er een katten-klets-topic. Hier wisselden we verhalen uit over onze poezels, gaven we antwoord op vragen en vertelden welke speeltjes en snoepjes top of flop waren.



Wie doet er mee met een herstart?



Wees welkom mede-katten-eigenarendinaren!
To trapt af: mijn kat heeft tegenwoordig een rare manier om te laten merken dat ze honger heeft/brokjes wil. Ze gaat bij de bank zitten, en dreigt om aan de bank te gaan krabbelen. O, en dan wil ze niet haar brokjes in haar gewone bakje, maar in zo'n intelligentie-voerbakje. En dan moeten er eerst een paar snoepjes bij liggen. Die eet ze dan eerst op, en dan ontdekt ze dat brokjes ook best een goed plan zijn.
Alle reacties Link kopieren
Hoe lang heeft het geduurd voordat je begreep hoe het voer precies opgediend moest worden?



Hier vertonen de katten (vanzelfsprekend?) raar gedrag. Terwijl ik typ zit er weer eentje brokken uit de bak te scheppen, brokken van de grond smaken schijnbaar beter.
leuk topic, die van mij geeft dan kopjes aan het pak voer Toen hij een teek had, kwam hij steeds met zn rug onder onze neus ronddraaien, en keek ons steeds aan, zo van haal dat ding eens weg. Die andere van ons mauwt als hij geaaid wil worden, net zo lang totdat je hem aait Hoe hij het graag wil.
Alle reacties Link kopieren




Leuk, weer een kattentopic!



Mijn katten willen allebei opgepakt worden en een aai over de bol als ik gedoucht heb. Ze blijven net zo lang mauwen en om me heen kroelen tot ik dat gedaan heb.
Het vivaforum heeft wel een hoop regels waar de werkelijkheid slecht in past. *Feow
Alle reacties Link kopieren
Jammer genoeg heb ik vorig jaar van mijn kat afscheid moeten nemen, maar wát een beestje was dat zeg. Echt, Zijne Majesteit de Koning. Heerlijk! Maar dat kwam mede door onszelf hoor - we verwenden hem echt ontzettend! Jammer genoeg was hij nooit speels. Als kitten dook hij weleens in mijn lange haren en ging hij achter een touwtje aan, maar na twee maanden was het over. Sindsdien heeft hij nooit meer met iets gespeeld. Knuffelen op de bank vond ie veel leuker
Jaaaaa! Niet dat ik het oude katten topic ken, maar iets zegt me dat ik dit een leuk topic ga vinden



Onze poes gooit ook altijd de brokjes op de grond voordat ze ze opeet. En onze kater slaat zijn poot om een of andere reden tegen de kast. Geen logisch schema ofzo, maar soms vanuit het niets in de stille kamer *bonk* *bonk*.
Ha leuk. Het katten topic waar blue eyes het over heeft was ik ook bij.

(Vorige nick) mijn lieve oude dame van 15 is inmiddels niet meer, ze had zoveel pijn door haar artrose dat ik haar met pijn in mijn hart dec 2015 heb laten gaan.

Mijn zwarte Griekse monster was in september 2015 onvoorzichtig met oversteken.

Zo verloor ik mijn 2 grote liefdes beide binnen 3 maanden.

Ik schiet weer vol nu ik het typ



Maar mijn hart is groter dan dat en er was plaats voor 2 zwerfkatten. Broer en zus zijn nu een half jaar bij ons. Ze zijn net een jaar oud nu en van niet aan te raken bange schichten veranderen ze (heel langzaam aan) in mooie, lieve knuffels.

Nog wel bang voor alle onverwachte bewegingen en vreemden maar ooit.. ooit komt het goed.
Ja, vijf katten hier dus klets ik mee.
Onze kat tikt ons eerst aan met haar pootje als ze op schoot wil op de bank en dan wacht ze tot ze mag. Dan smelt ik helemaal weg
Alle reacties Link kopieren
Leuk!



Zoals bijna elke avond kwam eén van onze twee boefies net weer eens met een muis thuis ... en hij leefde ook nog. (zucht)

Te weinig eten krijgen ze niet, dat staat hier onbeperkt. Maar ach, trots dat ze was
quote:amby schreef op 20 mei 2016 @ 23:18:

Hoe lang heeft het geduurd voordat je begreep hoe het voer precies opgediend moest worden?



Hier vertonen de katten (vanzelfsprekend?) raar gedrag. Terwijl ik typ zit er weer eentje brokken uit de bak te scheppen, brokken van de grond smaken schijnbaar beter.

Herkenbaar



Broer hier schept de brokken eruit en zus roert in de waterbak (klots klots) en drinkt dan vanaf haar poot de vallende druppels.
quote:FR1789 schreef op 20 mei 2016 @ 23:36:

Jaaaaa! Niet dat ik het oude katten topic ken, maar iets zegt me dat ik dit een leuk topic ga vinden



Onze poes gooit ook altijd de brokjes op de grond voordat ze ze opeet. En onze kater slaat zijn poot om een of andere reden tegen de kast. Geen logisch schema ofzo, maar soms vanuit het niets in de stille kamer *bonk* *bonk*.Heel off-topic maar leuke avatar ach, Totoro is ook een soort van kat.
quote:Fayan schreef op 20 mei 2016 @ 23:35:

Jammer genoeg heb ik vorig jaar van mijn kat afscheid moeten nemen, maar wát een beestje was dat zeg.







Komt er geen nieuwe kat?
Alle reacties Link kopieren
quote:-Puss-in-Boots- schreef op 20 mei 2016 @ 23:49:

[...]









Komt er geen nieuwe kat?Nee, jammer genoeg niet. Mijn vader heeft een diabetische voet en al meerdere heftige infecties achter de rug door bacteriën. Hierdoor wil hij absoluut geen dieren meer in huis en dat is heel logisch. Dan maar even wachten tot ik lekker een eigen plekje heb.
Mejuffouw hier heeft de gewoonte om een brokje op te hengelen met haar pootje en dat brokje dan van haar pootje te eten.



En ook zij dipt haar pootje in het water en likt het water van haar pootje.
.
Alle reacties Link kopieren
Afscheid nemen van katten zou verboden moeten worden



Wat erg Puss, dat je Griekse zwarte monster ook is overleden Dat wist ik niet, wat ontzettend verdrietig

(we 'kennen' elkaar nog onder een andere nick).

Maar erg fijn dat je plek in je hart had voor twee andere lieve poezenbeesten, zo te lezen komt het helemaal goed met ze.



Hier twee ontzettend lieve katten, een oudere dame van 13 en een jonge god van 3. De dame 'blieft' iedere dag andere brokjes, twee dagen achter elkaar dezelfde is een dikke no-go. Dus wissel ik 7 soorten brokjes af, iedere dag een andere soort

De jonge god is een jaar geleden op dieet gegaan, was te zwaar en is afgevallen van 6.3 kilo naar 5 kilo. Dat was een uitdaging want hij at ook het konijnenvoer en strooivoer voor de vogels als hij de kans kreeg. Het is een doerak, maar als hij mijn stem hoort dan maakt hij een prrrrr geluidje, zó schattig
Ik kom oorspronkelijk uit Ironië. Dat ligt bij de Sarcastische zee.
quote:Loontjee schreef op 20 mei 2016 @ 23:45:

Leuk!



Zoals bijna elke avond kwam eén van onze twee boefies net weer eens met een muis thuis ... en hij leefde ook nog. (zucht)

Te weinig eten krijgen ze niet, dat staat hier onbeperkt. Maar ach, trots dat ze was



Brr, een nog levende muis mee naar binnen.

De mijne neemt gelukkig alleen dode mee het huis in. Dan is het nog een rotgezicht en gehoor als ze die vervolgens voor mijn neus op gaat zitten peuzelen, maar goed. Dan is de muis in ieder geval al dood.
Ik wil ook wel meeschrijven, ook al heb ik eerdere topics niet heel bewust gelezen. Onze dame woont hier inmiddels ruim een jaar en is verknocht aan kattenmelk, zo hebben we ontdekt. Zo gauw ze een schoteltje heeft, moet het meteen leeg. Dit geldt trouwens eveneens voor nat voer en losse brokjes uit een normaal bakje. Daarom houden we het vooral op brokjes uit zo'n speciale eetbak waar ze moeite moet doen voor haar voer.



Wat haar speciaal maakt is dat ze heel goed weet dat ze op een bepaalde kamer niet mag komen. Als ze de kans krijgt doet ze het alsnog en miauwt dan om aandacht.
.
Alle reacties Link kopieren
Ik durf niet te kijken Springding want dan wil ik nog meer katten
Ik kom oorspronkelijk uit Ironië. Dat ligt bij de Sarcastische zee.
quote:SpringDing schreef op 20 mei 2016 @ 23:58:

Present!



Ik ben vanavond even flink boos geweest op de jongste (net 2). Ze sprong weer vanaf de piano op de plank waarop stapels CD's liggen, met als resultaat dat ze er met CD's en al af kletterde. Heeft ze 1x eerder gedaan en ik dacht dat ze ervan geleerd had.. Niet dus.



Verder is ze heul schattig. Elke ochtend is het miauwconcert tot ze een 'stokje' (snoepje van de Lidl) krijgt. Die vindt ze zo lekker dat als ik ze onbeheerd laat liggen, ze door de verpakking heen kauwt om erbij te komen.

Oh en ze heeft een plastic-fetish, dat eet ze.



De oudste (bijna 6) is een hele lieve rustige kroelpoes. Ik heb haar met 9 maanden uit het asiel gehaald, was wederzijdse liefde op het eerste gezicht! Ze slaapt meestal bovenop me, en als ik beweeg gromt ze.



Kauwt ze alleen op het plastic of slikt ze het echt door? In het laatste geval zou ik alles wat van plastic is dat ze op zou kunnen eten, uit haar buurt houden. Plastic is onverteerbaar en dat kan tot verstopping leiden.



Iets anders: hoe bevalt de PeeWee kattenbak?!
quote:SpringDing schreef op 21 mei 2016 @ 00:13:

Kennen jullie trouwens tinykittens.com? Is een opvang in Canada die zich inzet voor het steriliseren en waar mogelijk socialiseren van ferals. Als er zwangere poezen zijn, worden ze opgevangen in ruimtes vol met webcams zodat je ze 24/7 kunt zien. Supergaaf die bevallingen en dan de kittens op zien groeien!



Dit is een filmpje van Cassidy, de miracle kitten: https://youtu.be/im5LhVdKdhE

Geboren met maar twee pootjes, en de eerste 10 weken buiten weten te overleven..Ik krijg hier tranen van in mijn ogen. Wat ontroerend en ontzettend lief .
gezellig, ik heb een oudere heer van 13 die graag huiskamer concerten geef, kauwt op alles wat er maar zacht uit ziet, en een vreselijke aandachts junk is, op het moment is meneer een beetje chagrijnig hij heeft druppels gehad en mag dus 2 uur niet geaaid worden.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven