Help, mijn kat is ineens zo duur! (gebroken poot)

21-04-2015 09:32 189 berichten
Alle reacties Link kopieren
Misschien een rare topic titel, maar iets anders wist ik even niet.



Mijn kat is van het balkon gevallen en heeft in een voorpootje haar middenvoetsbeentjes gebroken/gescheurd/niet meer bij elkaar zitten. Hoe het nu precies zit qua medische uitleg blijft mij een klein beetje onduidelijk, want die termen begrijp ik gewoonweg niet. Wat ik wel begrijp is dat mijn kat nu is doorverwezen naar een Specialisatie kliniek voor chirurgie. Wat de bedoeling is is: Arthrodese, het vastzetten van het polsgewricht. Kosten minimaal 1500 tot 2000 euro. Vooronderzoek rond de 300 euro, kan ook meer zijn, het ligt er maar aan. Deelbetaling niet mogelijk.



Ik heb bij mijn eigen dierenarts al weekendconsult laten doen, rontgenfoto's (niet goed en gedetailleerd genoeg voor de specialist), spalken van de poot onder een roesje, medicatie, nog een consult want de spalk lag er de volgende dag af. Kosten 300 euro.



Dat wil zeggen dat ik in totaal al op 600-700 euro kom te zitten aan onderzoeken zonder dat de kat uberhaubt nog geholpen is. Alternatieven voor een andere oplossing zijn nog niet gegeven. Het komt er op neer dat ik dit gewoonweg echt niet kan betalen, al helemaal niet in 1x, want termijnen zijn niet mogelijk.



Wat moet ik nu doen......................



Het welzijn van mijn kat staat voorop, al moet ik er mijn vakantie o.i.d. een jaartje voor overslaan. Maar ligt het aan mij dit ik deze bedragen wel heel erg uit de hand vind lopen? Het moet allemaal zo snel mogelijk gebeuren, want voor je het weet is er al iets in de poot gebeurd wat het erger maakt. Mijn kat loopt nu al een aantal dagen met spalk, kan in principe alles en is net zo vrolijk als altijd. Maarja, een beestje kan natuurlijk niet praten, dus heeft ze pijn ja of nee... moeilijk, moeilijk, moeilijk.





Heeft iemand hier ervaring? Ik zal wel wat andere inzichten willen krijgen. Mijn omgeving verklaard me nu al voor gek dat ik overweeg om inderdaad die kosten maar te betalen, want mijn kat zijn poot laten missen of nog erger inslapen, zijn niet echt opties die ik overweeg. Inslapen is sowieso een hele dikke steevaste NEE, een pootje missen zal ik eventueel nog wel willen en kunnen overwegen, maar ook liever niet. Als ik mijn been breek zeg ik ook niet haal er maar af, het is te duur.



Ik weet het even niet meer



Edit: heeft iemand ervaring met een gebroken pootje bij een kat? hoe was de kat na operatie? is het zinvol geweest? Waren er alternatieven,welke? enz. Naar zulke dingen ben ik nu erg benieuwd :-)
Alle reacties Link kopieren
quote:bokvansteen schreef op 21 april 2015 @ 09:40:

[...]





Helaas niet, deze kat heeft al 5 jaar geen dierenarts gezien en is gewoon kerngezond, tot dit ongelukje dan. Heel stom dacht ik vorige maand nog "goh... zal zo'n verzekering niet een idee zijn voor het geval dat? Nehhh"



Nou, had ik het maar wel gedaan....... Het is ook niet dat ik dit geld niet kan betalen, oke niet in een keer, maar het geld dan komt er ooit wel, maar de manier waarop het allemaal gaat staat mij tegen want de chirurg die ik aan de lijn krijg komt op mij over als een nare man die heel snel het gesprek wil afkappen en dan ook nog zo moeilijk doet over geld. Dan denk ik gaat het nu om geld of om het dier? Dat geld dat komt er echt wel.



Ik kan mij je gevoel heel goed begrijpen.

Ben ook ooit op spoed bij zo'n soort kliniek geweest.

Eerst het kostenplaatje goed doornemen etcetc.

De focus lag er alleen maar op.

Maar ja als de telefoniste cq baliemedewerkster al een witte jas aan heeft



Ben heel snel een deurtje verder gegaan, en was voor 1/3 van het bedrag klaar.

Beestje huppelt nog heerlijk rond hier.



Sterkte TO.
Ontbijt: Een Smoothie banaan Lunch: Een cracker/avocado en guinoa salade Diner:57 pizza broodjes,13 donuts,2 bakken gefrituurde kipkluif, 9 Rosé
Alle reacties Link kopieren
quote:zeeuwsmeisje1981 schreef op 21 april 2015 @ 10:52:

In jouw geval zou ik die kat laten spalken en op pijnstillers zetten, en dan maar eens zien hoe de natuur het vanzelf oplost.Dat was mijn eerste gedachte ook.
Ontbijt: Een Smoothie banaan Lunch: Een cracker/avocado en guinoa salade Diner:57 pizza broodjes,13 donuts,2 bakken gefrituurde kipkluif, 9 Rosé
quote:bokvansteen schreef op 21 april 2015 @ 12:19:

[...]





Dat is al gebeurd :-) met 6 weken zal dit eerst opgelost zijn (woorden dierenarts) maar de orthopeed is het hier niet meer eens maar die durft een operatie zelf niet aan, dus die heeft mij naar KSD rotterdam doorverwezen en daar kost het minimaal 15-2000 euro.





Waarom wilde je dan per se naar die orthopeed als er al een oplossing is?

Nu snap ik je probleem helemaal niet meer.
Alle reacties Link kopieren
quote:zeeuwsmeisje1981 schreef op 21 april 2015 @ 12:32:

[...]





Waarom wilde je dan per se naar die orthopeed als er al een oplossing is?

Nu snap ik je probleem helemaal niet meer.



ik wilde niet naar de orthopeed, die is mij opgedrongen. Ik was zaterdag bij de dierarts geweest om nogmaals te laten spalken want de spalk viel er af. met 6 weken in de spalk moest het oke zijn, enz.



maandag wordt ik werkelijk 10x gebeld met allerlei wazige verhalen waarvan ik de kluts kwijt raakte, over operatie, orthopeden, KSD Rotterdam, spoed, blabla. dat ik dacht ho,ho,ho,ho is even!



Ze hadden blijkbaar zonder mijn weten de interne orthopeed naar de fotos laten kijken en die zei dat er wel wat meer nodig was, dus zo is het nu gelopen.
Alle reacties Link kopieren
quote:poesiepoes schreef op 21 april 2015 @ 12:05:

Heb je al met je werkgever gesproken? Misschien kun je wel een voorschot krijgen op je vakantiegeld. Daar heb je sowieso recht op, dus...



Hier ook verzekeringen voor de honden, omdat we weten dat we in de toekomst het risico van dure operaties niet goed zelf kunnen dragen. Onze kat is 15 en die kan natuurlijk niet meer verzekerd worden. Mensen schrikken nu van in 1x zo'n bedrag, maar ga eens uitrekenen wat er op je pad kan komen als je kat straks senior is. En speciaal voer en medicijnen nodig heeft. Onze poes is al jarenlang aan de pijnstillers ivm artrose en vanwege schildklierproblemen moet ze al heel lang elke 6 weken bloed prikken (doodsbang, dus met roesje), daarvoor ook medicatie, af en toe een algemene bloedtest en een scan hoe het met de artrose gaat, of omdat ze andere vage klachten kreeg... Dat kost opgeteld veel meer dan die operatie.



Sterkte met je kat, TO! Straks het balkon maar extra goed beveiligen...

Daar is een verzekering prima voor. Er is echter ook niks mis mee om te zeggen dat als een kat zoveel gezondheidsproblemen heeft, pijn heeft, medicatie en pijnstilling moet en continu bij de dierenarts zit, om het arme dier uit zijn lijden te verlossen.

Ik vind niet dat je in jouw geval per se voor behandeling moet gaan, het is ook een geval waar je voor een spuitje kunt kiezen.
quote:Eindeloos schreef op 21 april 2015 @ 12:31:

[...]



Dat was mijn eerste gedachte ook.De dierenarts adviseert iets anders en niet omdat hij zijn eigen portemonnee wil spekken, hij verwijst door naar een ander. De ene breuk is de ander niet
quote:loulou39 schreef op 21 april 2015 @ 12:10:

Consult dierenarts ¤30.00

Consult huisarts ¤18.08

wat een onzin, een consult onder kantoortijden bij de huisarts kost gemiddeld 100 euro en er zijn kleine variaties per huisarts. Een telefonisch consult kost al 25 euro.

Kijk maar even op de site van de NZA
Waar woon je ? Ik weet een hele goed kundige dierenarts in Overijssel, die altijd meedenkt met zijn klanten en dus ook budget en andere opties. Klinkt hard maar een kat kan prima met 3 poten leven, ken er een aantal zo en dat gaat prima. stuur me maar een pm als je meer wilt weten.
Alle reacties Link kopieren
Dankje Ekster je hebt een PBtje.



Dory1983, waar was dat? Al moet ik iedere dierenkliniek van NL afbellen, dat maakt mij niks uit! :-) BIj mijn kat gaat het om het polsgewricht in de voorpoot. Dus ik begrijp dat die botjes allemaal inieminie zijn en het lastig is.
He, zo te zien moet je alles hier supervoorzichtig opschrijven... Natuurlijk bedoel ik niet dat je recht hebt op een voorschot, maar je hebt wel recht op je vakantiegeld. Dus ik kan me voorstellen dat zo'n voorschot dan gemakkelijker wordt toegekend dan wanneer je bijvoorbeeld gaat vragen om het salaris van volgende maand. Je kan de situatie uitleggen. Nee heb je, ja kan je krijgen. Zelf zou ik het telefoontje naar PZ wel wagen. Of anders een maandje lenen bij de bank of rood gaan staan, als ik het zelf niet had en er niemand zou zijn die kon of wilde helpen.



Poes hier heeft het nog prima naar haar zin. We hebben wat dingen in huis voor haar aangepast en ze kan zich nog aardig bewegen, is vrolijk en aanhankelijk, zoekt je op, wil nog spelen. Als ik het idee heb dat ze lijdt, zou het een ander verhaal worden. Dat merk ik vrij snel aan haar (zo ook toen de artrose begon en die keer jaren geleden toen ze een beginnende blaasontsteking bleek te hebben). Ook de DA vindt haar een taaie, die kan nog wel even mee denkt ze. Laten we het hopen.

Hadden we haar op tijd verzekerd, dan zou dat nu enorm hebben gescheeld in de kosten. Maar dat kan maar tot op een bepaalde leeftijd en aandoeningen die het dier al had, worden uitgesloten.



TO, ik vind het super dat je dit doet voor je kat. Ik zal duimen dat je kat snel en goed geholpen wordt!
Alle reacties Link kopieren
Sorry even off-topic:

@ Sabbaticalmeds, ik zie het staan op NZA. Op mijn ziektekostenspecificatie staat namelijk 18.08. Vandaar de verwarring. Bedankt voor je tip.



On-topic: zo lang artsen zeggen dat het te behandelen is, vind ik het zeker geen geval voor een spuitje. Uiteraard als een kat levenslang pijn heeft en last, dan wordt het een ander verhaal. Maar dat is nu volgens mij zeker nog niet aan de orde.
Alle reacties Link kopieren
quote:bokvansteen schreef op 21 april 2015 @ 10:07:

Het gaat nu alleen maar om geld merk ik, dat is natuurlijk voor mij ook belangrijk, maar niet mijn grootste zorg.je topic-titel zegt toch echt wat anders.
Er zijn natuurlijk ook grenzen. Van de vorige honden had eentje het aan zijn nieren en de andere aan de heupen. De eerste moest op een speciaal dieet en medicatie en de ander kreeg pijnstilling omdat de kans klein was dat de operatie zou slagen gezien de leeftijd (hij was toen 9 volgens mij).

Beide honden zijn 13 geworden en hebben in de loop der jaren best wat geld gekost maar ondanks die ene kwaal waren ze verder nog actief enzo dus waarom dan inslapen?



Een ander uiterste vind ik weer dat ene verhaal bij het programma "geld maakt gelukkig" waarbij iemand die al schulden heeft ook nog duizenden euro's uit geeft aan operaties voor haar zieke hond waarvan de dierenarts al zei dat de kans heel groot was dat de hond het niet zou overleven of het probleem niet helemaal op kon lossen. Toen had ik wel zoiets van die hond heeft gruwelijk veel pijn, de kans op herstel is zeer klein, doe die hond een plezier en geef een spuitje. Maar nee ze gaven duizenden euro's uit die ze al niet hadden en de hond gaat alsnog een paar weken na de operatie dood.
quote:loulou39 schreef op 21 april 2015 @ 12:10:

Consult dierenarts ¤30.00

Consult huisarts ¤18.08Correctie: Consult huisarts: ¤9
Alle reacties Link kopieren
Heb ooit hetzelfde akkefietje gehad met een kat met een gebroken pootje. Dierenarts vertelde over een operatie die efkes 700 euro ging kosten. Ik zei dat ik dat niet kon betalen en dreigde al met inslapen.

Toen verwees hij me door naar een kliniek in Oisterwijk, die waren gespecialiseerder. Toen is het pootje op een eenvoudige manier gezet, zonder pinnen. Kostte me 300 euro. Was nog geld zat. En die kat kon daarna weer lopen als een kieviet.



Laat je niet onnodig uitmelken door die dierenartsen.



Maar een beetje fatsoenlijke dierenarts zal een dier NIET in laten slapen als het dier een kans heeft van 100% op genezing omdat de eigenaar de behandeling niet kan betalen.
Alle reacties Link kopieren
Lastig, onze kat is 2 jaar terug geopereerd. Alles bij elkaar 1700 euro.



Je zit er op een gegeven moment midden in. Dan heb je zoiets, het heeft nu al 500 gekost, laten we maar doorzetten. En het viel dus veel duurder uit ellemaal. Achteraf gezien had ik echt denk ik niet gedaan. Maar ik dacht wel, als ik nu zeg, laat maar inslapen, doet een arts dat dan wel?
Alle reacties Link kopieren
quote:iones schreef op 21 april 2015 @ 17:35:

Maar een beetje fatsoenlijke dierenarts zal een dier NIET in laten slapen als het dier een kans heeft van 100% op genezing omdat de eigenaar de behandeling niet kan betalen.



Dat klopt, maar is de eigenaar dan niet hoofdverantwoordelijke voor de gezondheidstoestand van zijn eigen dier?

Als het baasje al niet de verantwoordelijkheid heeft genomen om voor voldoende financiën te zorgen, waarom zou de dierenarts daar dan wel verantwoordelijk voor gehouden moeten worden?

Als jij je boodschappen niet kunt betalen, is de supermarkt daar toch ook niet verantwoordelijk voor? Of is het dan ook meteen een onfatsoenlijke supermarkt als ze je boodschappen niet gratis, voor weinig of met uitgestelde betaling meegeven?
quote:poppetje2006 schreef op 21 april 2015 @ 09:41:

Oh jee, ik wil ook een kat maar deze dingen houden me tegen terwijl er helemaal niks hoeft te gebeuren. Moeilijk hoor. Ik zou dit ook niet kunnen betalen. Is dat hun beleid, dat je niet in termijnen kan betalen?



Ik kan dat soort bedragen ook niet betalen. Maar 30 euro per maand lukt me wel, dus mijn beide katten zijn voor ¤15 p.p. (per poes ) verzekerd tot ¤3000.



@TO;

Ik, kattenliefhebber, vind het best acceptabel om te kijken hoe poes het doet met gespalkt pootje. Blijkt dat over een tijdje nog steeds niet/niet goed geheeld is kun je altijd het pootje nog laten afzetten. Ik zou hier ff kijken: http://www.dekattensite.nl/phpBB2/viewt ... 76&t=29338
quote:snowdogs schreef op 21 april 2015 @ 19:42:

[...]





Dat klopt, maar is de eigenaar dan niet hoofdverantwoordelijke voor de gezondheidstoestand van zijn eigen dier?

Als het baasje al niet de verantwoordelijkheid heeft genomen om voor voldoende financiën te zorgen, waarom zou de dierenarts daar dan wel verantwoordelijk voor gehouden moeten worden?

Als jij je boodschappen niet kunt betalen, is de supermarkt daar toch ook niet verantwoordelijk voor? Of is het dan ook meteen een onfatsoenlijke supermarkt als ze je boodschappen niet gratis, voor weinig of met uitgestelde betaling meegeven?Ik ken iemand die de kosten weigerde (ook gebroken pootje). De dierenarts heeft hen de kat "afgenomen" en een huis voor hem gezocht. Terecht, imo. Als je dat niet wil uitgeven moet je ze maar verzekeren.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ephina schreef op 21 april 2015 @ 20:01:

[...]





Ik ken iemand die de kosten weigerde (ook gebroken pootje). De dierenarts heeft hen de kat "afgenomen" en een huis voor hem gezocht. Terecht, imo. Als je dat niet wil uitgeven moet je ze maar verzekeren.Dat is natuurlijk heel nobel van de dierenarts, maar het is niet zijn taak en verantwoordelijkheid. Wel heel aardig, dat zeker!
quote:snowdogs schreef op 21 april 2015 @ 20:09:

[...]





Dat is natuurlijk heel nobel van de dierenarts, maar het is niet zijn taak en verantwoordelijkheid. Wel heel aardig, dat zeker!Klopt. Hart voor de dieren .
Alle reacties Link kopieren
quote:iones schreef op 21 april 2015 @ 17:35:





Maar een beetje fatsoenlijke dierenarts zal een dier NIET in laten slapen als het dier een kans heeft van 100% op genezing omdat de eigenaar de behandeling niet kan betalen.Wat doet die beetje fatsoenlijke dierenarts dan? Die vindt zijn eigen aflossing van zijn hypotheek etc niet zo belangrijk en betaalt alles uit eigen zak en werkt voor niets?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:blijfgewoonbianca schreef op 21 april 2015 @ 20:26:

[...]





Wat doet die beetje fatsoenlijke dierenarts dan? Die vindt zijn eigen aflossing van zijn hypotheek etc niet zo belangrijk en betaalt alles uit eigen zak en werkt voor niets?Ja natuurlijk! Want de beste dierenarts is een gratis dierenarts! *sarcasme uit*
Alle reacties Link kopieren
Probeer orthopeed Celestin Ayité eens. Goede ervaringen mee, aardige en realistische vent en meestal goedkoper dan de orthopedische kliniek. http://www.asielen-rijnmo ... night-in-de-steigers.html
Alle reacties Link kopieren
Als je werkt dan krijg je binnenkort ( waarschijnlijk ) vakantiegeld. Kun je daar de DA van betalen.

En een rondje bellen loont zeker. Gewoon een halve dag vrij nemen, of 2uurtjes en er even voor gaan zitten.
never a failure, always a lesson

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven