Log nu in om te reageren
 1. Waar je zin in had, Koettie, met die kou en regen! Diehard X-D
 2. Die kweker had ook een rode variant van een vlinderstruik. Een kleintje voor 5 euro en een grote voor 15. Vriend net maar even lief aangekeken, die krijg ik nooit mee op de fiets.
 3. Haha het was gelukkig droog. En van scheppen krijg je het warm! Morgen even pompje scoren en plantjes voor om de rand. Dat is een beetje lelijk. Komt allemaal wel
 4. Wat wil je er in gaan doen Koe?
 5. Plantjes en misschien salamanders. Vissen heeft weinig zin met de katten en de vijver is niet diep genoeg ook denk ik.
 6. Ik lees kou en regen?
  In het zuiden was het heerlijk weer. Vanmorgen wel fris, dus eerst met de hond naar het bos. We liepen daar al voor 9 uur. Goed begin van de vakantie.
  Daarna de horrortuinklus van het jaar: de beukenhaag snoeien. En dan heb ik het niet over een keurig hegje, maar een monster van minstens 40 jaar oud met dikke boomstammen, 2 meter hoog en minstens 1 meter dik.
  Wat het vooral horror maakt is de gemeentegrond achter die heg. Gemeente doet aan bezuinigingen en onderhoudt dat stuk grond al 6 jaar niet meer. Dus wij moeten tot onze knieen door de rotzooi om te kunnen snoeien. Struiken, onkruid, snoeiafval van de laatste onderhoudsbeurt van de gemeente, afval, alles ligt daar opgestapeld. Daarom snoeien we de achterkant ook al niet meer ieder jaar en daarmee maken we het onszelf ook moeilijk.
  Maar goed de eerste 15 meter zijn klaar en morgen hopelijk de andere meters. Dan zijn we weer klaar voor een jaar.
 7. Koettie, wat ben jij goed op dreef met je tuin!
  Duet, zo'n monsterhaag is echt veel werk. na de vakantie ben ik qua hagen ook de Sjaak, 17 meter taxushaag aan twee kanten plus bovenkant (ook een meter dik ongeveer) en ongeveer 14 meter konifeer aan een kant plus bovenkant.
  Gelukkig met electrisch geval, maar dan nog... Het ergste vind ik dan dat je al het snoeisel weer tussen de planten vandaan moet plukken, want laten liggen kan niet.
  Vandaag reizen we verder naar Florence. Venetie was erg mooi, maar wat een gekkenhuis qua drukte.
  Ik had dat wel verwacht, maar vooral het gesjok door de mensenmenigtes die niet doorlopen was erg vermoeiend.
  We hebben heerlijk gegeten in Bardolino aan het Gardameer. Met een jas aan is het hier tot 's avonds laat nog prima buiten uit te houden.
  Overdag is het een graadje of 17, niet heel warm maar prima voor stedentrips.
  Donne di giardini, arriverderci!
 8. Win een reis naar modestad New York

  Wandelen door Hyde Park. Lunchen in Times Square. Wie heeft een tripje naar New York nu niet op de bucket-list staan? Goed nieuws: je kunt 'm hier winnen. Doe snel mee! #adv

  Lees verder

 9. Tg, veel plezier!
 10. Koettie, jij borrelt echt van enthousiasme, leuk!
  Je vijvertje ziet er goed uit. Bij mijn zus kwamen de salamanders en padden vanzelf in haar vijver.

  Tuingravin, klinkt goed daar in Italie. Lekkere temperatuur om leuke dingen te doen.

  Felix, jij blijft maar leuke planten inslaan. Is jouw tuin inmiddels niet overvol :-d? De foto's zijn erg mooi!

  Wij zijn net weer terug uit het bos, ons voornemen is om iedere dag deze week te gaan wandelen. Straks verder met de heg snoeien, als het dan niet regent, want het trekt hier nu behoorlijk dicht. Vanmorgen was het hier strak blauw en zonnig.

  Mijn eerste akelei bloeit!
 11. Goedemorgen!

  Al een paar dagen merk ik dat er 1 hommel af en aan vliegt onze spouwmuur in. Hartstikke prachtig! Alleen de plek is minder fijn precies naast onze achterdeur. Er zal denk nog geen nest met eitjes zitten gezien het vroege seizoen? Het liefst plaatsen we zo een bijenbekje als de hommel weg vliegt zodat ze elders haar nest in de tuin kan maken. Ook omdat er eerdaags een kraan daar gemonteerd wordt...
 12. Jaa, ben zo blij met een beetje buiten ruimte! Inmiddels staat er ook een fonteintje in. Zelf komen hier geen beesten denk ik, de achtertuinen zijn helemaal gesloten helaas. Maar mag ze bij een kennis van de week uit de vijver vissen. Nog even paar plantjes halen van de week. Heb alleen maar waterpest want tuincentrum hier verkoopt het niet en online zie ik alleen hele dure planten. :-|
 13. Ga anders ff naar ranzijn Koettie. Die hebben een flink assortiment waterplanten
 14. Ja, zag het net online. Maar dat is weer zo'n eind fietsen als het elk moment gaat regenen. Zag dat een winkel in de buurt misschien ook wat heeft. Anders morgen even naar Ranzijn denk ik. Net wel via Facebook een Zwanenbloem gescoord. Ken het niet dus ben benieuwd.
 15. quote:
  maylo schreef op 25 april 2017 @ 11:45:
  Goedemorgen!

  Al een paar dagen merk ik dat er 1 hommel af en aan vliegt onze spouwmuur in. Hartstikke prachtig! Alleen de plek is minder fijn precies naast onze achterdeur. Er zal denk nog geen nest met eitjes zitten gezien het vroege seizoen? Het liefst plaatsen we zo een bijenbekje als de hommel weg vliegt zodat ze elders haar nest in de tuin kan maken. Ook omdat er eerdaags een kraan daar gemonteerd wordt...
  Zou je het anders tijdelijk af kunnen sluiten totdat de kraan erop zit? Het zou inderdaad jammer zijn als de hommel zich daar al heeft genesteld.
 16. Lekker bezig Koettie.

  Mooie foto duet!

  Hier wisselt het heel hard qua weer, de hele dag al. Keiharde regen tot een lekker zonnetje met wat wolken.

  Ik heb net een vijver besteld bij de Praxis, gezien de vijg er helemaal uit is kan die mooi daar. Dus ik kan ook op zoek naar vijverplanten en alles wat erbij hoort. :cheer2: Nu eerst een nieuwe kamerplant want ik heb de palm verzopen. Oeps.
 17. quote:
  Frambozen schreef op 25 april 2017 @ 13:40:
  [...]

  Zou je het anders tijdelijk af kunnen sluiten totdat de kraan erop zit? Het zou inderdaad jammer zijn als de hommel zich daar al heeft genesteld.
  Je bedoelt een paar uurtjes even iets ervoor of iets in het gat doen? Ja dat zou wel moeten kunnen lijkt mij.
 18. Bij tuincentrumpje om de hoek wel vijverplanten, alleen nu nog niet. Over twee weken hebben ze weer dus dan maar eens shoppen.

  Beetje stom, had van die aquariumsteentjes gekocht voor in de vijver en dacht net hé het blijft troebel. Moest ik ze schijnbaar eerst spoelen. Oeps.. Hopelijk zakt het nog, is toch al een paar uur geleden.
 19. Iedereen is lekker bezig!

  Ik heb de garage en de schuur opgeruimd en alles zo neergezet dat ik mijn collages (andere hobby) in de schuur kan maken. Veel gesjouw dus weer en mijn rug klaagt, maar die negeer ik nog maar even.
  Mijn bestelde planten zijn nog niet geleverd, al zouden ze vandaag worden gebracht. Ga toch maar even boodschappen doen, want geen zin om al die tijd te wachten en de deur in de gaten te houden.
 20. Wat is er weer veel geschreven wat betekent dat er ook weer veel in de tuinen is gewerkt :-]
  Het is na een kleine afwezigheid onmogelijk om op iedereen te reageren, zal de volgende ronde weer een poging doen :A:

  Hier ook nog volop werk al vorder ik gestaag met mijn plan.
  Het pad naar mijn gft laantje is klaar :cheer:
  Uiteindelijk toch maar gekozen voor houtsnippers ipv split aangezien ik dat wat natuurlijker aan vond doen.
  [img][IMG]http://i1253.photobucket.com/albums/hh583/pien71/IMG_0575_zpsrajxz19y.jpg[/IMG][/img]
  [img][IMG]http://i1253.photobucket.com/albums/hh583/pien71/IMG_0580_zpsvhic5hed.jpg[/IMG][/img]

  Een van mijn recent geplante rhododendrons begint langzaam tot bloei te komen :heart:
  [img] [IMG]http://i1253.photobucket.com/albums/hh583/pien71/IMG_0585_zpsabyciohz.jpg[/IMG][/img]

  Helaas heeft de nachtvorst van vorige week hier wel slachtoffers gemaakt :cry:
  Wat vorstsporen op mijn hortensias en vlinderstruiken en in de voortuin staat mijn japanse esdoorn er enigszins zielig bij....
  Maar het ergste vind ik dat de (als ik het goed heb) Forest Flame een optater heeft gehad.
  2 weken geleden nog prachtig groen met rode uitloop, nu is bijna alle rode uitloop bruin en hangt er heel treurig bij.
  Hopelijk kan hij zich nog herpakken.... :sigh:
  Zo was hij 2 weken geleden,
  [img][IMG]http://i1253.photobucket.com/albums/hh583/pien71/IMG_0502_zpsifbhhsok.jpg[/IMG][/img][img]null[/img]

  Soms praat ik tegen mezelf, dan moeten we allebei lachen.
 21. Zonde Fay! Maar je paadje ziet er mooi uit! Zou zelf ook voor houtsnippers ipv split hebben gekozen.

  Heb net een plant gezien, en ik hoop dat iemand hier weet hoe dat ding heet. Ongeveer 110 cm hoog nu, lichte ijsblauwe bladeren. Lijkt op acanthus
 22. Leuk je weer te lezen Fay! Mooi paadje geworden met die houtsnippers. Die forest flame knapt vast wel weer op hoor! Als de basis goed is, zou ik niet weten waarom niet.
 23. Wat me nu toch overkomt.... Ik zat dus te wachten op mijn bestelling en ja hoor, ein-de-lijk (voor de ongeduldige tuinierliefhebber) was de pakketdienst er dan toch. Er zouden twee pakketten komen en inderdaad, ook dat was in orde.
  Maak ik de dozen open, blijken er totaal andere planten in te zitten dan die ik had besteld. Ik checken: ja, mijn naam en adres op de verpakking. Kom ik in de doos een bestelbon tegen: blijkt voor heeeel iemand anders te zijn, ergens in Engeland!

  Toch maar even gebeld met de afzender. Oh, dat hadden ze nog nooit meegemaakt. Ze moesten even uitzoeken hoe dit nu verder aan te pakken. Eind van het liedje was dat ze komende vrijdag alsnog mijn pakket bezorgen. Fijn!
  Maar ja, wat met de planten die ik inmiddels nu thuis heb? Dat moest uitgezocht. Ik werd teruggebeld... En ik krijg te horen dat het zo duur is om alles op te halen, dat ik het mag houden...!

  Dus nu heb ik er ineens een pruimenboompje bij (stond nog op mijn verlanglijst), nog een amerikaanse sering (de mijne komt vrijdag, dus dan heb ik er twee), een forsythia, een vlinderstruik, een weigelia en een spierstruik.
  De kersenboom en vijf mini citrusboompjes ga ik aan vrienden in de buurt geven, die hebben een boerderij en kunnen de kersenboom wel kwijt.

  Zo'n leuk cadeautje was dat zomaar vandaag! :gift:

  Ik heb gauw 'mijn' deel alvast in de tuin gezet. Kunnen ze zich niet meer bedenken! :hihi:
 24. Wat een leuke verrassing case-je! Zo mogen ze ook wel het verkeerde pakketje bezorgen bij mij X-D
 25. Waar had je besteld? Netjes opgelost, leuke verassing!
 26. Wat ontzettend netjes opgelost van dat bedrijf Case! En een leuke meevaller voor jou, zeker omdat je bepaalde dingen toch al wilde hebben :cheer2: