Hoeveel verandert je leven door een hond?

28-11-2016 13:55 125 berichten
Ik wil al van kleins af aan een hond. Ik was altijd bezig met honden van anderen. Jarenlang zelf geen tijd en ruimte gehad voor een hond. Inmiddels verandert dat en kriebelt het wel. Máár, ik wil alleen een hond als ik dat beest fatsoenlijk tijd en aandacht kan geven. Ik kan alleen zo lastig inschatten hoeveel invloed een hond heeft op je leven.



Ik hou van wandelen, ik heb de illusie dat met een hond de stap om naar buiten te gaan wandelen kleiner is. Zonder hond heb ik ook periodes dat ik elke dag wandel, maar soms ook helemaal niet. Maar ik draai mijn hand niet om voor een paar kilometers lopen.



Qua huishouden: Twee kinderen, twee katten, gemiddelde woning met tuin. Werken beiden, maar ik ben max een uur of 6 van huis op mijn langste werkdag. Maar ik ben flexibel en ik kan alles zelf plannen. Katten krijgen de aandacht en zorg die ze nodig hebben, maar ja, die vragen ook niet zoveel. Kunnen in- en uit wanneer ze believen, voer staat altijd klaar en als ze een knuffel willen komen ze die halen. Financieel is het geen probleem, ook niet als een hond ziek zou worden.



Maar waar het hem vooral in zit: tegen welke dingen loop je aan met een hond? Kun je nog beiden een avond weg als je een hond hebt? (al kan dat met kinderen ook niet, dan moet je ook oppas regelen), hoe doe je dat met vakanties, winkelen, weekendjes weg, hoe vroeg moet je opstaan? Ik ben gek op dieren, maar niet iemand die 24/7 alles in het teken zet van een dier. Investeren in een cursus enz vind ik geen probleem. En ik probeer vooral te kijken naar waar op dit moment knelpunten zouden zitten: weinig oppas in onze omgeving voor een hond. Wel wat mensen in onze nabije omgeving die er óók één hebben en het geen probleem vinden om eens op te passen of uit te laten als dat nodig is. En de katten. Ik heb het idee dat een pup die gesocialiseerd is met katten wel geacepteerd gaat worden, al had de oudste kat lang moeite met de andere kat.

Plus dat ons leven al vrij druk is, sporten, clubjes, werk, enz. Past een hond daar nog in? Draait die mee of moet je héél veel aanpassen.



Dus ik ben benieuwd naar tips en ervaringen. Dingen waar je zelf niet zo snel aan denkt maar die enorm mee of tegen vielen.
Ik hoor overigens net iets te vaak mensen zeggen 'als deze dood is begin ik er nooit meer aan'. Dat maakt ook dat ik wat twijfel. Wij zijn al redelijk inhuizig, dat heb je nou eenmaal met een gezin. Vakantie 1 of max 2x per jaar, weekendjes weg ook max 2x per jaar. Ik hou niet van winkelen en de avonden dat we beiden weg zijn zijn op één hand te tellen. Maar dat verandert natuurlijk ook wel als de kinderen groter zijn en geen oppas meer nodig hebben.
Alle reacties Link kopieren
quote:Rhae schreef op 28 november 2016 @ 14:36:

Ik ben gewoon een beetje bang dat ik het romantiseer Dat ik in gedachten dagelijks urenlange wandelingen maak, maar in praktijk scheldend en mopperend het blok rondsjok in de regen.



Plus dat ik de combi met katten wel lastig vind. Ex zwervers, niet onvriendelijk, wel angstig naar vreemde dingen.Tja, ik huppel niet elke dag de deur uit met hem, maar als ik eenmaal wandel vind ik het echt heerlijk. Ik heb wel geinvesteerd in een goede warme jas met grote capuchon die regenproof is. Ding ziet er niet uit maargoed anders kan ik 3x per dag mn haar stijlen op een regenachtige dag. Oh en wat me ook is opgevallen: het komt minder vaak voor dan je denkt in NL dat het heel de dag regent. Zodra het droog is gaan wij gewoon snel naar buiten.
Oh en ik wil ook niet zo'n 'hondenmens' worden. Het is me al gelukt om niet zo'n moederkloek en niet zo'n kattenmens te worden, maar ik wil ook écht niet zo'n hondenmens worden. Zo'n hoeheetzeookweer uit gooische vrouwen?
Alle reacties Link kopieren
quote:Rhae schreef op 28 november 2016 @ 14:44:

[...]



Onze ene kat heeft een jaar gewend aan de komst van kat 2. En nog vinden ze elkaar niet fantastisch, (nou ja, het is een heel eenzijdige liefde, de één is dol op de ander, de ander denkt daar anders over). Maar ze maken geen ruzie, ze hebben aparte voerplekken, kattenbakken genoeg, hebben zeker door het huis heen 5/6 manden/dozen staan waar ze zich terug kunnen trekken. Dus dat gaat prima. Ze kunnen elkaar vermijden waar nodig. Soms liggen ze per ongeluk een meter bij elkaar vandaan te pitten, dat is nieuw na een jaar.



Hoe doe jij dat met de hond? Mag die overal komen?De hond mag alleen op de begane grond komen. Dat is dus de gang, keuken en de woonkamer. De woonkamer wordt voor hem afgesloten als we gaan slapen. Katten kunnen dan wel nog in en uit, maar hij niet. De katten kunnen nog de trap op, maar kunnen daar niet de kamers in. De katten kunnen ook altijd naar buiten toe. Als een van de katten naar buiten wil, en de hond ligt in de gang, dan moeten ze langs de hond. Dat is dan een beetje spannend voor ze.
Don't worry, be happy!
quote:Rhae schreef op 28 november 2016 @ 15:07:

Oh en ik wil ook niet zo'n 'hondenmens' worden. Het is me al gelukt om niet zo'n moederkloek en niet zo'n kattenmens te worden, maar ik wil ook écht niet zo'n hondenmens worden. Zo'n hoeheetzeookweer uit gooische vrouwen?



"Mooie plas, mooie plas" En toch ga je dat doen. Als je een pup zindelijk wil krijgen, moet je het plassen buiten belonen. Dus ik stond om 3 uur 's nachts buiten "goed zo, heel braaf" te roepen naar een pup die net een plas had gedaan.



Onze hond is nu 11 en we hebben hem 11 jaar. Als pup gekregen. Veel werk, maar het was zó leuk (nog steeds hoor, maar die puppytijd vond ik wel bijzonder). Toen we hem kregen hebben mijn vriend en ik ieder 3 weken vrij genomen (achter elkaar, dus 6 weken totaal). Ik heb zindelijkheidstraining gedaan, mijn vriend heeft hem geleerd alleen te blijven. Na 6 weken was hij zo goed als zindelijk en kon hij een paar uurtjes alleen blijven. Mijn vriend en ik hebben andere werktijden, dus hij is nooit lang alleen.



Alle nadelen vind ik reuze meevallen. Het regent veel minder vaak dan je zou denken. Ik laat onze hond bijna nooit uit in de regen. Er is vaak wel ergens een droog moment waar je even naar buiten kan. Het uitlaten hoort erbij, dus op een gegeven moment zit dat gewoon in je ritme. Na een feestje vind ik vaak wel lekker om nog even een rustig rondje buiten te lopen. En je moet er altijd rekening mee houden bij vakanties of dagjes weg, maar als je een paar goede oppasadressen hebt hoeft dat geen probleem zijn. Toevallig zijn wij afgelopen zaterdag spontaan een dag weggegaan. Eén belletje en ik had een oppas. En als er echt helemaal niemand kan, heb ik nog een uitlaatdienst die ik kan inschakelen.



Je schrijft dat je met de hond wil wandelen. Ik denk dat je hem dat wel moet aanwennen. Mijn hond snuffelt het liefst in het gras en hem doe je geen plezier met lange wandelingen aan de lijn. Los wandelen gaat dan beter, maar dat kan niet altijd.
Genoeg mogelijkheden voor los wandelen hier in de buurt, aangelijnd zie ik meer voor 'blokjes om', als ik het heb over wandelen dan bedoel ik gewoon een stuk loslopen in het bos. En er is hier véél bos (en ze mogen niet overal los, maar aanzienlijke stukken wel)
Zorg dat je hond altijd ergens terecht kan als het nodig is. Of het nou bij de fokker is of bij familie/vrienden in de buurt.



Ik vond het heel prettig dat de fokster van onze hond ook aan vakantieopvang deed zodat ik altijd een plek voor hem had.
quote:Star schreef op 28 november 2016 @ 15:32:

Zorg dat je hond altijd ergens terecht kan als het nodig is. Of het nou bij de fokker is of bij familie/vrienden in de buurt.



Ik vond het heel prettig dat de fokster van onze hond ook aan vakantieopvang deed zodat ik altijd een plek voor hem had.Die laatste is wel een goede. Het lastige is: als ik het er nu met mensen over heb zeggen ze 'natúúrlijk mag hij hier komen', maar dat moet in praktijk maar blijken
quote:Rhae schreef op 28 november 2016 @ 14:51:

[...]



Is dat erg? ik las dat idd. Ik had een testje gedaan en daar kwam oa dit ras uit. Maar ik weet niet zo goed wat ik me bij 'zelfstandig' moet voorstellen. Wat zijn de nadelen daarvan?Heb je veel eenden en konijnen in de buurt? Dikke kans dat je je stabij kwijt bent als hij los loopt
Alle reacties Link kopieren
quote:Rhae schreef op 28 november 2016 @ 15:01:

[...]



Wat voor merk heb jij?



Zo'n schoothondje dat om plasjes heen loopt is niet mijn ding. Formaat vind ik niet zo heel belangrijk, niet kleiner dan mijn katten en niet groter dan mijn kind



Zo eentje die sommigen aankleden en in tassen doen een chihuahua dus. Voedt ze op als bonbon en het worden valse krengen, maar voed je ze op als hond dan heb je er een echte hond aan in mini-formaat. Superlief en eigenlijk heel makkelijke honden.



Er zijn gelukkig veel fokkers die het oorspronkelijke ras behouden en niet klein kleiner kleinst willen, met alle gezondheidsproblemen van dien. Groot voordeel vind ik ook de hoge levensverwachting. Gezond gefokte chi's worden gemiddeld zo'n 15-17 jaar. Een Berner senner bijvoorbeeld wordt gemiddeld maar zes. Superlieve honden maar om die reden zou ik er echt niet aan beginnen.



Wat ik er erg plezierig aan vind is dat ik haar met gemak overal mee naar toe kan nemen. En haar ook langere tijd kan tillen als dat nodig is. Ik moffel haar in mijn sjaal en ga rustig boodschappen doen
quote:Rhae schreef op 28 november 2016 @ 15:03:

Ik hoor overigens net iets te vaak mensen zeggen 'als deze dood is begin ik er nooit meer aan'. Dat maakt ook dat ik wat twijfel. Wij zijn al redelijk inhuizig, dat heb je nou eenmaal met een gezin. Vakantie 1 of max 2x per jaar, weekendjes weg ook max 2x per jaar. Ik hou niet van winkelen en de avonden dat we beiden weg zijn zijn op één hand te tellen. Maar dat verandert natuurlijk ook wel als de kinderen groter zijn en geen oppas meer nodig hebben.



Dat dacht ik ook toen mijne dood was. Want werd wel moe van de haren overal. En het gepiep de hele dag door (zenuwelijer).

Maar begin er nu toch weer aan. Aanwezigheid van een hond in huis wint toch van de irritaties
Alle reacties Link kopieren
Het was een hele verandering. Ik heb vroeger nooit honden gehad en vriendlief wilde er graag eentje en ik hou ook heel veel van huisdieren. Houd er rekening mee dat als je een pup neemt dat je eigenlijk een baby in huis neemt. Om het uur naar buiten en ook 's nachts een aantal keer eruit. Moet nog zindelijk worden, dus zorg dat je vloer makkelijk schoongemaakt kan worden en een eventueel kleed misschien even opgeruimd moet worden. Ook genoeg kauwspeelgoed, omdat ze ander aan meubilair of je schoenen kunnen beginnen. Wij hebben ook een golden retriever die altijd blij is en met zijn staart zo alles van de salontafel kan kieperen als hij wil. Dus je salontafel moet niet heel laag zijn of je moet hem aanleren dat hij daar echt niet mag komen.



Dan moet je altijd naar buiten. Wat voor weer het ook is. Ook met die kou van nu moet je gewoon naar buiten. Nu kan onze hond ook goed uitslapen dus als ik in het weekend wat later naar bed ga, kan ik rustig tot 10 uur slapen. Hij moet er alleen wel direct uit als ik dan uit bed kom.



Opvoeding is ook een ding. Hoe wil jij je hond gaan opvoeden en matcht dat ook met het karakter van je hond. Want leuk als je het idee hebt om niet te straffen of te corrigeren, maar sommige honden hebben dat wel écht nodig. Ga naar een cursus, zorg dat je je hond goed socialiseert .



Kijk goed naar wat voor een ras geschikt is voor je. Niet iedereen kan elk ras aan. Sommige rassen kunnen best eigenwijs zijn en als beginnend hondenbezitter zijn die minder geschikt. Dan zijn er ook rassen die je slecht los kan laten, door jachtinstinct, dus als je al voor je hebt dat je lekker in het bos gaat lopen met de hond los, moet je er wel eentje hebben die dat kan. Dat moet je trouwens ook aanleren. Heeft weer met opvoeding te maken.



Ik was laatst een paar dagen ziek. Ja ik moest er wel uit voor hem. Is dan wel heel kort, max tien minuutjes, maar dat moet dan maar zo af en toe als ik niemand anders heb die op dat moment kan uitlaten. Hij zal het mij ook echt niet kwalijk nemen en zodra ik weer beter was heb ik het weer goed gemaakt door extra lange wandelingen te doen, zodat hij goed zijn energie kwijt kon van de dagen ervoor.





OH en hersenwerk. Het is niet alleen wandelen met de hond. Je moet ze ook geestelijk uitdagen. Door trucjes aan te leren, snoepjes verstoppen etc. Is steeds meer speelgoed ook voor, maar daar wordt je hond ook moe van. Als je dan ziek bent, kun je dat thuis doen voor een half uurtje en zijn ze ook weer even voldaan.



Voor vakantie gaat hij mee. Dagje weg zoeken we iemand die kan uitlaten en als het kan bij iemand zodat hij de hele dag iemand om zich heen heeft. 's Avonds een avondje weg gaat prima. Hij gaat op een gegeven moment ook gewoon slapen en dan gewoon uitlaten voor je naar bed gaat.



En houd rekening met oud en nieuw. Je zal er waarschijnlijk voor kiezen om vanaf dan altijd thuis blijven. Honden kunnen slecht tegen vuurwerk en zijn gauw bang. Mijn hond vindt het niet eng, maar alsnog zou ik hem niet op dat moment alleen laten of meenemen naar een vreemde omgeving. Dus geen feestjes meer met oud en nieuw, of je moet het bij jou vieren, zoals wij sindsdien doen.
quote:Star schreef op 28 november 2016 @ 15:38:

[...]





Heb je veel eenden en konijnen in de buurt? Dikke kans dat je je stabij kwijt bent als hij los loopt

Wilde zwijnen



Maar daar zeg je wel wat ja. Jachtinstinct is wel een ding.
Alle reacties Link kopieren
Oh en ze nemen zand mee naar binnen. Dus je kan elke dag gaan stofzuigen, zeker als hij ook nog eens zo lekker verhaart als de onze
Alle reacties Link kopieren
Overigens gaat mijn hond mee op vakantie, ook naar zuid-Frankrijk. Ze kan door haar formaat de warmte vrij goed kwijt (tis natuurlijk een Mexicaantje) en met een goede koelmat er bij heeft ze geen enkel probleem met warmere dagen. Als ze een keer niet mee kan heb ik twee adressen waar ze kan logeren, bij mensen die zelf ook een hond hebben. Dat is wel fijn, maar tot nu toe niet nodig geweest. En ze mag idd ook bij de fokker terug in de roedel. Die heeft er >16, allemaal in huis, dus eentje meer daar merkt ze niks van
quote:Falathiel schreef op 28 november 2016 @ 15:43:

Het was een hele verandering. Ik heb vroeger nooit honden gehad en vriendlief wilde er graag eentje en ik hou ook heel veel van huisdieren. Houd er rekening mee dat als je een pup neemt dat je eigenlijk een baby in huis neemt. Om het uur naar buiten en ook 's nachts een aantal keer eruit. Moet nog zindelijk worden, dus zorg dat je vloer makkelijk schoongemaakt kan worden en een eventueel kleed misschien even opgeruimd moet worden. Ook genoeg kauwspeelgoed, omdat ze ander aan meubilair of je schoenen kunnen beginnen. Wij hebben ook een golden retriever die altijd blij is en met zijn staart zo alles van de salontafel kan kieperen als hij wil. Dus je salontafel moet niet heel laag zijn of je moet hem aanleren dat hij daar echt niet mag komen.



Dan moet je altijd naar buiten. Wat voor weer het ook is. Ook met die kou van nu moet je gewoon naar buiten. Nu kan onze hond ook goed uitslapen dus als ik in het weekend wat later naar bed ga, kan ik rustig tot 10 uur slapen. Hij moet er alleen wel direct uit als ik dan uit bed kom.



Opvoeding is ook een ding. Hoe wil jij je hond gaan opvoeden en matcht dat ook met het karakter van je hond. Want leuk als je het idee hebt om niet te straffen of te corrigeren, maar sommige honden hebben dat wel écht nodig. Ga naar een cursus, zorg dat je je hond goed socialiseert .



Kijk goed naar wat voor een ras geschikt is voor je. Niet iedereen kan elk ras aan. Sommige rassen kunnen best eigenwijs zijn en als beginnend hondenbezitter zijn die minder geschikt. Dan zijn er ook rassen die je slecht los kan laten, door jachtinstinct, dus als je al voor je hebt dat je lekker in het bos gaat lopen met de hond los, moet je er wel eentje hebben die dat kan. Dat moet je trouwens ook aanleren. Heeft weer met opvoeding te maken.



Ik was laatst een paar dagen ziek. Ja ik moest er wel uit voor hem. Is dan wel heel kort, max tien minuutjes, maar dat moet dan maar zo af en toe als ik niemand anders heb die op dat moment kan uitlaten. Hij zal het mij ook echt niet kwalijk nemen en zodra ik weer beter was heb ik het weer goed gemaakt door extra lange wandelingen te doen, zodat hij goed zijn energie kwijt kon van de dagen ervoor.





OH en hersenwerk. Het is niet alleen wandelen met de hond. Je moet ze ook geestelijk uitdagen. Door trucjes aan te leren, snoepjes verstoppen etc. Is steeds meer speelgoed ook voor, maar daar wordt je hond ook moe van. Als je dan ziek bent, kun je dat thuis doen voor een half uurtje en zijn ze ook weer even voldaan.



Voor vakantie gaat hij mee. Dagje weg zoeken we iemand die kan uitlaten en als het kan bij iemand zodat hij de hele dag iemand om zich heen heeft. 's Avonds een avondje weg gaat prima. Hij gaat op een gegeven moment ook gewoon slapen en dan gewoon uitlaten voor je naar bed gaat.



En houd rekening met oud en nieuw. Je zal er waarschijnlijk voor kiezen om vanaf dan altijd thuis blijven. Honden kunnen slecht tegen vuurwerk en zijn gauw bang. Mijn hond vindt het niet eng, maar alsnog zou ik hem niet op dat moment alleen laten of meenemen naar een vreemde omgeving. Dus geen feestjes meer met oud en nieuw, of je moet het bij jou vieren, zoals wij sindsdien doen.

Goede tips.



Feestjes met oud en nieuw doen we toch al niet, elk jaar gewoon thuis of bij vrienden en dan kan hij wel mee. Er komen steeds meer hondenbezitters in onze omgeving, dus die hebben hetzelfde probleem.



Ons huis is redelijk kind en kat proof, voor een hond zouden we een eigen plekje moeten maken, maar hij kan hier niet ál teveel schade aanrichten (en we zijn niet zo héél moeilijk).
Alle reacties Link kopieren
quote:Rhae schreef op 28 november 2016 @ 15:01:

[...]



Zo'n schoothondje dat om plasjes heen loopt is niet mijn ding.



Wacht maar tot je met een hond thuis komt die onder de modder, takken en het liefst ook nog de geur van dode beesten zit, dan zou willen dat je zo'n hond had die om alle plassen heen loopt .

Ik heb zelf veel honden en vind het geweldig. Mijn honden zijn mijn hobby en dat kan ook omdat ik kinderloos ben. Het grootste nadeel vind ik de viezigheid (zand en heel veel haren) in huis en het feit dat je al-tijd moet plannen en organiseren omdat ze maar een paar uur alleen thuis kunnen blijven. Eigenlijk zijn het net hele harige vieze kleuters, maar ik kan niet zonder!



Laat je in ieder geval goed informeren over het ras. Maak een lijstje van wat jij de hond te bieden hebt, want een hond gaat zich echt niet aanpassen aan jouw wensen. Bedenk hierbij dat een hond doet waar hij (oorspronkelijk) voor gefokt is: een jachthond jaagt, een drijfhond drijft, een waakhond waakt etc.. Wat ik vaak zie is dat mensen een hond in de eerste plaats kiezen op het uiterlijk, daarna pas op de karaktereigenschappen.
quote:Falathiel schreef op 28 november 2016 @ 15:44:

Oh en ze nemen zand mee naar binnen. Dus je kan elke dag gaan stofzuigen, zeker als hij ook nog eens zo lekker verhaart als de onze Heb je kinderen? De halve Sahara ligt hier op de bank als kindlief besluit zijn schoenen weer eens bínnen uit te kloppen. Verbaasd me elke keer weer dat er niet een meneer met tulband en kameel de huiskamer inwandelt, volkomen op zijn gemak. En verharen, we hebben twee katten, en twee mensen met lang haar in huis hier.
quote:Falathiel schreef op 28 november 2016 @ 15:44:

Oh en ze nemen zand mee naar binnen. Dus je kan elke dag gaan stofzuigen, zeker als hij ook nog eens zo lekker verhaart als de onze Dan moet je zo'n labradoodle nemen als je niet van stofzuigen houdt
quote:patchouli_ schreef op 28 november 2016 @ 15:39:

[...]





Zo eentje die sommigen aankleden en in tassen doen een chihuahua dus. Voedt ze op als bonbon en het worden valse krengen, maar voed je ze op als hond dan heb je er een echte hond aan in mini-formaat. Superlief en eigenlijk heel makkelijke honden.



Er zijn gelukkig veel fokkers die het oorspronkelijke ras behouden en niet klein kleiner kleinst willen, met alle gezondheidsproblemen van dien. Groot voordeel vind ik ook de hoge levensverwachting. Gezond gefokte chi's worden gemiddeld zo'n 15-17 jaar. Een Berner senner bijvoorbeeld wordt gemiddeld maar zes. Superlieve honden maar om die reden zou ik er echt niet aan beginnen.



Wat ik er erg plezierig aan vind is dat ik haar met gemak overal mee naar toe kan nemen. En haar ook langere tijd kan tillen als dat nodig is. Ik moffel haar in mijn sjaal en ga rustig boodschappen doen Het is wel een pracht van een verkooppraatje Maar ik ben bang dat dat mij toch echt te klein is. Al klinkt ze enig
Alle reacties Link kopieren
quote:Star schreef op 28 november 2016 @ 15:48:

[...]





Dan moet je zo'n labradoodle nemen als je niet van stofzuigen houdt Die vind ik alleen echt niet mooi haha. Nee maar het zit nu al in het ritme, ik zou hem er echt niet voor wegdoen, de lieverd <3
quote:Star schreef op 28 november 2016 @ 15:48:

[...]





Dan moet je zo'n labradoodle nemen als je niet van stofzuigen houdt Ik hou ook niet van stofzuigen. Ik heb gewoon lenzen die niet zo goed op sterkte zijn, dan zie ik al dat haar niet tussen de dagen dat de schoonmaakster komt door
quote:Rhae schreef op 28 november 2016 @ 15:46:

[...]



Goede tips.



Feestjes met oud en nieuw doen we toch al niet, elk jaar gewoon thuis of bij vrienden en dan kan hij wel mee. Er komen steeds meer hondenbezitters in onze omgeving, dus die hebben hetzelfde probleem.



Ons huis is redelijk kind en kat proof, voor een hond zouden we een eigen plekje moeten maken, maar hij kan hier niet ál teveel schade aanrichten (en we zijn niet zo héél moeilijk).Ik had mijne echt niet mee kunnen nemen naar vrienden/familie. Zo bang, geen land mee te bezeilen. Bracht 24 uur door in een hoekje van de badkamer.
Viezigheid vind ik niet écht een probleem (ja, het moment zelf wél natuurlijk). Zand, takjes, haren, stenen, halve muizen, veren ,de andere helft van de muis, ik vind van alles hier. En dat is zo opgeruimd.
quote:Falathiel schreef op 28 november 2016 @ 15:49:

[...]



Die vind ik alleen echt niet mooi haha. Nee maar het zit nu al in het ritme, ik zou hem er echt niet voor wegdoen, de lieverd <3Ik vind ze ook niet leuk. Dan maar stofzuigen

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven