Hond nemen? Jack Russel?

05-07-2015 17:00 110 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dag mensen, ik denk er over na een hond te nemen. Het lijkt me gezellig en vermakelijk en ook een leuke hobby om een hond te hebben. Ik ben niet opgegroeid met honden en heb er weinig ervaring mee. Wat kan ik verwachten? Mijn voorkeur gaat uit naar een Jack Russel. Ik woon alleen en vroeg me allerlei dingen af: Hoe lang kunnen ze alleen zijn? Hoeveel aandacht hebben ze nodig? Hoe goed kun je met ze reizen (verjaardagen, korte reizen, langere reizen)? Kunnen ze gemakkelijk bij anderen verblijven (bijvoorbeeld mijn ouders of bij een kennis van me op de boerderij). Enz. enz.



Hebben jullie enig idee?
quote:Chrissie_Lief schreef op 05 juli 2015 @ 17:24:

[...]





Ben je veel thuis? Hoe doe jij dat? Heb je zelf werk? Of is er altijd iemand thuis?Ik ben veel thuis, middagen, avonden en weekenden. Ik werk 4 dagen van 5.5 uur en 1 dag 8 uur thuis. Mijn honden zijn al op leeftijd 10+ dus wat minder druk en gewend aan alleen thuis zijn. Ze zijn meer buiten dan binnen. Heb een hele grote tuin, met plek om te schuilen bij onverwachte regenbuien. Tuin is afgezet. Als het koud is of rotweer blijven ze binnen. Nee op dit moment is er niemand thuis als ik weg ben, woon nu alleen, je hebt het niet voot het zeggen helaas. Ik heb 2 honden met verschillende karakters. De boomer van mij is rustig en aandoenlijk en kan ik makkelijk overal mee naar toe nemen. Dat doe ik niet, ze zijn altijd bij elkaar. Het is maar om even aan te geven dat niet elke hond gewenst is op verjaatdagen ed.
Alle reacties Link kopieren
quote:Chrissie_Lief schreef op 05 juli 2015 @ 17:35:

[...] Ze zijn er dan tenminste uit.



Zo zien honden dat meestal niet, helaas. Een hond moet zijn neus kunnen gebruiken, dan zijn ze pas uit. Een treinreis geeft wat dat betreft te weinig uitdaging.

Neemt niet weg dat veel honden een auto- of treinreis geweldig vinden! Die van mij zijn niet te houden als ze met de auto mee mogen; dikke party!
Ik nam mijn oude russel overal mee naar toe. die ging mee met de bus, auto, trein, fiets enz. Zolang hij maar meekon, dan vond hij het prima. Zo veel lol met dat hondje gehad. Maar je moet ze gewoon vanaf dag 1 meenemen zeg maar.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou me ook verdiepen in een dwergpoedel. Lijken suffe hondjes, maar zijn fantastisch leuk.
quote:Chrissie_Lief schreef op 05 juli 2015 @ 17:35:

[...]





Dat is een duidelijk verhaal. Verder geen tuin helaas. Kan de hond ook gemakkelijk in de trein mee? Ik ben erg actief, bezoek plaatsen, schrijf veel, kan de hond mee in de trein? Vinden ze dat ok? Ze zijn er dan tenminste uit.Positieve post dat je de hond mee wil nemen. En ja makkelijk mde te nemnen. Niet te zwaar, te groot ed.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het een druk aandachtsgeil hondje de JR.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren
quote:Chrissie_Lief schreef op 05 juli 2015 @ 17:36:

[...]

Hm ja, goed idee. Ik ben alleen een beetje bang dat die honden een nare geschiedenis hebben en om die reden voor mij onmogelijk zullen zijn.



Je bent er waarschijnlijk nog helemaal nooit gaan kijken? Ze weten vaak wel de geschiedenis en karakter van de hond, en dat zou wel eens in je voordeel kunnen werken. Van een pup moet je maar afwachten hoe dat uitpakt.



Onze vuilnisbak kwam ook uit het asiel, was 1,5 jaar dus we wisten wel ongeveer wat voor karakter hij had. We hebben er jarenlang veel plezier van gehad!
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Iedere hond is natuurlijk anders. Wij hebben een jack gehad met het karakter van een golden retriever, de rust zelve en kon goed alleen zijn. En een hond die om de rust bekent staat die serieus ADHD had zo druk.



Je kunt ze veel leren en als ze gelijk gewend raken aan trein reizen dan zal dit geen probleem vormen. Soms moet je er alleen voor zorgen dat ze niet uit het raam kunnen kijken. Maar inderdaad niet echt een startershondje, daardoor zou ik mij niet laten tegenhouden. Misschien kun je eens gaan kijken bij een fokker? Je goed laten voorlichten en zeker ook een cursus volgen als je de hond hebt want jij moet echt de baas zijn. Wij hebben veel geleerd van een buurtbewoner die een gave had met jackies, die keek alleen en ze zaten netjes rustig te kijken. Ook die van ons . Ik vind ze erg leuk in welke vorm dan ook .
De jack russell kan zeker mee de trein in, helemaal geen probleem.

Het is heel belangrijk dat je ze goed socialiseert, dus al jong kennis laten maken met de dingen die jij graag doet, zoals in de trein reizen, andere honden tegenkomen, etc.



Die van ons slaat enorm aan als er andere honden in de buurt zijn (behalve als we in het bos zijn met de bal, dan heeft ze daar een soort hyperfocus op). Dat hebben we in onze onervarenheid niet goed aangepakt toen ze puppy was. Je zou dus tevoren kunnen researchen met een hondentrainer hoe je de socialisatie en de opvoeding in het eerste halfjaar zo goed mogelijk kunt afstemmen op het leven dat jij met je hond wil leiden.
quote:Chrissie_Lief schreef op 05 juli 2015 @ 17:36:

[...]





Hm ja, goed idee. Ik ben alleen een beetje bang dat die honden een nare geschiedenis hebben en om die reden voor mij onmogelijk zullen zijn.



Geef het een kans. Mijn hond is ook een 2e hands zeg maar.



Praat met het asiel, geef je wensen aan en probeer het desnoods een week of een maand Een oudere hond is als het goed is zindelijk. Je hoort wat de 'mankementen' zijn zeg maar, zoals kan hij alleen thuis xijn of niet, sloopt hij wel/niet, kan hij met kinderen.



En is er een klik tussen jullie. Bij een pup moet je maar afwachten wat het ksrakter gaat worden. Een wat oudere hond voelt misschien wat beter aan qua klik.
Alle reacties Link kopieren
Vindt het asiel dat ok? Dat je het 'uitprobeert' (het klinkt zo naar - wat als het niet werkt?). Ik zou het weleens een week willen proberen. Dat het een oudere hond is vind ik helemaal niet erg. Puppies zijn erg lief ogend maar het is geen speelgoed en het lijkt me gewoon gezellig. Dat de hond zo actief is vind ik juist inspirerend. De Jack Russell vind ik nu juist zo leuk vanwege het natuurlijke enthousiasme!
Alle reacties Link kopieren
quote:KiaOraHoi schreef op 05 juli 2015 @ 17:48:

Iedere hond is natuurlijk anders. Wij hebben een jack gehad met het karakter van een golden retriever, de rust zelve en kon goed alleen zijn.



Dat klinkt erg goed.
quote:Chrissie_Lief schreef op 05 juli 2015 @ 17:54:

[...]





Dat klinkt erg goed.Wij vonden het vooral bijzonder, waren echt voor bereid op een hyper de pieper hond maar dat was dus niet zo. Wandelen was ze gek op maar te ver van huis had ze weinig zin in dus na een halfuur draaide madam zich om en was het tijd om naar huis te gaan. Maar zij was echt de uitzondering hoor, nog niet eerder meegemaakt en vrienden die al jaren en jaren jackies hadden ook niet. Zelfs de oudjes waren niet zo kalm.
Ik denk dat je et heel goed aandoet om het op deze manier te proberen. Een asiel zit niet te wachten op een nieuwe baas die de hond na kortr tijd weer weg doet. Dus zullen ze jou die proefperiode wel gunnen. Maak gewoon duidelijkr afspraken.
http://ikzoekbaas.dierenb ... l/zoek-asieldieren/honden



Selecteer op Terriers en max schofthoogte 30 cm. Voila er zitten genoeg jackies te wachten op een nieuwe baas.
Alle reacties Link kopieren
Klinkt heel goed. Bedankt, diana, voor de link.
Alle reacties Link kopieren
quote:Chrissie_Lief schreef op 05 juli 2015 @ 17:35:

[...]





Dat is een duidelijk verhaal. Verder geen tuin helaas. Kan de hond ook gemakkelijk in de trein mee? Ik ben erg actief, bezoek plaatsen, schrijf veel, kan de hond mee in de trein? Vinden ze dat ok? Ze zijn er dan tenminste uit.

Een hond is niet overal welkom en dan sta je daar met je hond. Ik zou eerst 'ns beginnen met zorgen dat je 'n tuin krijgt als je 'n actieve hond neemt zodat je het beestje buiten kunt laten.



quote:Ze kunnen best 2 of 3 uur alleen zijn, meer zou ik niet doen.Dat zou betekenen dat je nooit meer ergens naartoe kan. Niet uit eten, niet op visite, niet voor werk weg. Da's natuurlijk geen haalbare zaak, tenzij je jezelf door je beest wil laten beperken.
Shoot first, ask questions later!
Graag gedaan. Verstandig dat je (waarschijnlijk) gaat voor een oudere hond en deze ook een kans geeft. Laat je ons weten of je nog hebt gekozen voor een hond? Een Jack Russell of misschien wel een ander ras. Succes met je keuze.
Alle reacties Link kopieren
quote:viva-amber schreef op 05 juli 2015 @ 17:42:

Ik vind het een druk aandachtsgeil hondje de JR.

Dat zijn ze idd.



Was op 'n gegeven moment helemaal in in de paardenwereld. Zag je al die paardenmensen met zo'n hondje op de manege. Werd er ook wel 'ns eentje doodgetrapt door 'n paard, omdat ze zo ADHD als de pest om die paarden heen zaten te vervelen. Maar het type hond leent zich dus wel voor 'n buitenleven op 'n boerderij/platteland. Niet om ergens op 'n flat binnen te houden.
Shoot first, ask questions later!
Alle reacties Link kopieren
quote:redbuIIetje schreef op 05 juli 2015 @ 19:02:

[...]



Dat zijn ze idd.



Was op 'n gegeven moment helemaal in in de paardenwereld. Zag je al die paardenmensen met zo'n hondje op de manege. Werd er ook wel 'ns eentje doodgetrapt door 'n paard, omdat ze zo ADHD als de pest om die paarden heen zaten te vervelen. Maar het type hond leent zich dus wel voor 'n buitenleven op 'n boerderij/platteland. Niet om ergens op 'n flat binnen te houden.Welke honden zijn wel meer geschikt om ook binnen te zijn? Honden die tegelijk ook een eigen karakter hebben en die ik niet al te gauw associeer bij oudere mensen.
Ik heb een coton de tulear. Ook een heel energiek hondje die onvermoeibaar is. Wel veel vachtverzorging nodig. Maar echt een leuk ras die van lange wandelingen houdt.
quote:redbuIIetje schreef op 05 juli 2015 @ 18:58:

[...]



Een hond is niet overal welkom en dan sta je daar met je hond. Ik zou eerst 'ns beginnen met zorgen dat je 'n tuin krijgt als je 'n actieve hond neemt zodat je het beestje buiten kunt laten.





[...]



Dat zou betekenen dat je nooit meer ergens naartoe kan. Niet uit eten, niet op visite, niet voor werk weg. Da's natuurlijk geen haalbare zaak, tenzij je jezelf door je beest wil laten beperken.Honden zijn al bijna net zo erg als kinderen, toch?
Alle reacties Link kopieren
Wij hadden vroeger thuis een Parson Russell, een hoogbenige Jack Russell zeg maar. Net een slag groter. Een schat van een hond toen hij eenmaal gecastreerd was. Daarvoor ontsnapte hij wanneer hij maar de kans kreeg.

Enorm trouw, aanhankelijk, véél energie en ook super enthousiast als er bezoek kwam. Wij namen hem best vaak mee naar andere mensen. Als hij daar een eigen plek had ging dat prima. Dus kleedje mee.



Zelf hou ik wel van het enthousiasme van dit soort hond, maar als ik zie hoe makkelijk bijvoorbeeld de labrador van mijn ouders te trainen was dan is dat wel een wereld van verschil.
Alle reacties Link kopieren
quote:Chrissie_Lief schreef op 05 juli 2015 @ 17:35:

[...]





Dat is een duidelijk verhaal. Verder geen tuin helaas. Kan de hond ook gemakkelijk in de trein mee? Ik ben erg actief, bezoek plaatsen, schrijf veel, kan de hond mee in de trein? Vinden ze dat ok? Ze zijn er dan tenminste uit.Je vragen zijn niet te beantwoorden omdat je niet alle Jack russels over 1 kam kan scheren. Of een Jack mee de trein in kan? Of ze dat oke vinden? Of ze alleen kunnen blijven? Er zullen er zijn die het wel kunnen, maar ook zijn die het niet kunnen.
Alle reacties Link kopieren
Verder vind ik als jij 's morgens en 's avonds lange wandelingen maakt het ontbreken van een tuin geen reden om niet voor een jack russell te gaan.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven